Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 17:22
- Nahlásit

MartinaBarney
Taky jsem koukal jestli neuvidím berňáky.Co že je tu dnes tak mrtvo?(až na pár vyjímek)

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 18:55
- Nahlásit

Já mám dneska den blbec... ale vážně... ráno jsem hodinu dělala absenci v našem školním programu...z ničeho nic se to celý seklo a milý program spadl...takže hodinová práce v pytli... aby toho nebylo málo, připálila jsem obědo-večeři, protože jsem pospíchala, takže nejen že se to jídlo nedalo jíst, ale navíc jsem se pak ještě asi dvacet minut drhla s hrncem a se sporákem... ale korunu tomu všemu dala (snad) poslední facka dnešního dne... šli jsme s Kessie na procházku jen tak po vesnici... udělali jsme takovou kilometr a půl dlouhou osmičku - jinam se tu bohužel nedá v takových blátivých dnech, jako je dneska... protože šla Kessie celou dobu na vodítku, tak aby se mohla i volně proskočit a proběhat, šli jsme s ní ještě na zahradu - podotýkám, že už byla úplná tma a zahradu máme do kopce... když jsme šli už nazpět, ujela mi noha, ale tak-tak jsem to zvládla vybrat, jenže když už to vypadalo, že to zvládnu, ujela mi i ta druhá noha, která byla zrovna stojná... takže jsem se svalila jak pytel brambor a pěkně jsem se celá vyválela v blátíčku, který je tu opravdu všude... - pěkně celý bok, záda, nohy... prostě celá jako čuník... - to mám za to, jak jsem si tu nedávno stěžovala, že nemám ráda bláto... - opravdu PRIMA DEN!!!

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 19:06
- Nahlásit

worick

Nedostatky řešíme od začátku - to jsem docela překvapená... pořád jsem si říkala, že jsme snad fakt měli na konci zahrady postavit nový dům...dokonce jsem ho měla i vyhlídnutý (zamilovala jsem se do Idealu od firmy Canaba, který jsem si oblíbila v Brně za výstavištěm, kde mají několik ukázkových domečků - líbilo se mi, jak je to všechno krásně vymyšleno a zabírá to jen malý prostor)... jenže sami svépomocí bychom to nezvládli... to zvládáme postupně opravdu jen tu opravu a úpravu původního domečku... zase mě ale baví, že to všechno musím vymyslet a vytvořit, aby to bylo jak si to představuji a zároveň jak to nosné zdi dovolí... je to docela kreativní... Co se těch "profi firem" týče, můj tatínek si veškeré úpravy na domku dělá sám a když nedávno vyměňovali okna, všechno připravil a pak i dodělal, protože nikomu nevěří, je fakt, že má všechno úplně stoprocentní... ale zase se hrozně nadře...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 19:53
- Nahlásit

Když jsme u těch domů. My jsme se zhruba před měsícem taky rozhodli, že jednou (až dostuduju a bude trocha peněz - snad se toho dožiju) si postavíme něco malinkého nízkonákladového. Tom se pro to úplně nadchnul a od té doby nedělá nic jiného, než že pořád zkoumá druhy izolací, nosné konstrukce a tak. Strašně se nám líbí nápad stavět z kontejnerových konstrukcí nebo stavebních buněk - není to sice žádná nádhera, ale dá se na tom hodně ušetřit a navíc to má tu výhodu, že nosná konstrukce je opravdu nosná, takže se nemusíme bát, že by to na nás spadlo
Něco v tomto duchu: URL

worick
Člen
# Zasláno: 10 Led 2011 20:25
- Nahlásit

Kessie
Co se těch "profi firem" týče, můj tatínek si veškeré úpravy na domku dělá sám, protože nikomu nevěří, je fakt, že má všechno úplně stoprocentní... - taťka má 100% pravdu. Po tom, co jsem si s ,,profi" firmama zažila, bych si to nejraději taky všechno dělala sama - bohužel to neumím
LuckaM
Tak to je opravdu pěkný domeček, i když ne moc velký (jsem zvyklá na velké prostory ) Ovšem při uklízení to zase oceníš Moc hezké jednoduché linie - přesně můj styl Pokud ovšem nejsi typ na zařízení např. ve stylu ,,Provence" - to by k tomu moc nešlo

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 06:35
- Nahlásit

Kessie
Co se těch "profi firem" týče, můj tatínek si veškeré úpravy na domku dělá sám, protože nikomu nevěří, je fakt, že má všechno úplně stoprocentní...
worick
- taťka má 100% pravdu. Po tom, co jsem si s ,,profi" firmama zažila, bych si to nejraději taky všechno dělala sama - bohužel to neumím
U nás to je obráceně. Stavěli jsme za starého režimu. Řemeslníci byli šlechta a neuměl jsem se s nimi domluvit. Koupili jsme hrubou (teda hodně hrubou) stavbu a všechno, kromě fasády, udělali sami. Není to stoprocentní, ale lepší, než od předražených, líných a nenažraných melouchářů.
Teď je doba, kdy se musí mnoho věcí vyměnit. Sami neděláme nic. Dělají to firmy podle projektu, bez svačiny a bez poskoka. Není to idyla a země úsměvů, ale jde to.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 08:04
- Nahlásit

Strejda
Řemeslníci byli šlechta a neuměl jsem se s nimi domluvit - To máš pravdu, tohle odpadlo. I tohle: bez svačiny a bez poskoka Vím, co myslíš ,,uvezu to pane mistr?"
Ale oni škodní nejsou...
,,Země úsměvů" to je, pokud jim práci zadáváš.....to jsou samozřejmě nejlepší firma na celém světě a udělají, co ti na očích vidí....Pokud jim ovšem zděšeně povíš, že vyspárovat modrou skleněnou mozaiku béžovou spárovkou je zločin - jsou děsně uražení (přece nebudou shánět bílou, když tahle jim zbyla z podlahy - co z toho, že tě ta mozaika stála 5000/m ) a kdykoliv pak přijdeš na kontrolu, už vidíš jen šklebení za zády

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 08:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Včera už se mi nechtělo to vypisovat, ale byla jsem na tom stejně jako ty. Narozdíl od tebe to nebylo ,,je hnusně, bláto, uděláme jen malou prochajdu po vsi a pohrajem si v zahradě" - ale protože naši kluci mají opravdu prdlou paničku! - tak vymyslela výlet
Říkala jsem si:,,je hnusně, taková mlha celý den - mohli by jsme na tůru někam do lesa, tam to bude lepší (na kopci nebude tolik vody?!) Sedla jsem k mapě, našla novou supertrasu (alespoň jsem si myslela ) Tom nás vyvezl na začátek a po nějaké hodině a něco přes 7km, nám měl zase jinde vyzvednout. Zádrhel byl už na ,,startu", kdy nebylo z map jasné, jestli tam je cesta (trochu to tam znám a cestu jsem si žádnou neuvědomovala) a taky lávka přes potok...Seběhneme od auta 200m k potoku (cesta tam pochopitelně nebyla, tak po nějakém poli) a lávka žádná Tom na nás ještě od auta řval, ať zkusíme popojít třeba doprava (kde měla být turistická trasa) a lávku najít. Narazili jsme na močál s rákosím a dál se nedalo. Tak zpátky a na druhou stranu.....po 100m zase močál s orobincem a očividně rájem divočáků (bylo to celé zválené a posr....) Alespoň jsme to zkusili trochu po břehu potoka prolézt, jestli tam někde nějaké lávka nebude. Byly tam přes vodu i popadané mohutné topoly, jenže mokré, kluzké a museli by jsme přejít po nich cca 10m a já se bála, že mi tam spadne některý ze psů. Je obleva a potok je momentálně hodně dravá a hluboká ,,horská bystřina" Tak jsem se s ,,kur....." z tama složitě propletla mezi takové keře a těma zpátky na silnici, která vedla dál a měl by tam být opravdu přes ten potok nějaký most. Po asi 150m po silnici jsme vlezli na neoplocené fotbalové hřiště, přes které jsme přeběhnuli a hledali zase u potoka ten most. Most tam ještě nebyl, ale někdo tam porazil topol tak, že byl pěkně rovně přes tu vodu, bez větví a jen cca 5m. Woricka na masherkovi jsem držela až za sebou, aby mě nestáhnul tím, jak to bude chtít rychle přeběhnout a opatrně jsem to s nima přecupitala teď jsme měli jít asi 300m vpravo, nějak zpátky na tu turistickou, jenže tam bylo zatopené zorané pole. Už jsem byla opravdu naštvaná, protože jsem se už půl hodiny plácala v podstatě na místě, v hnusném zarostlém hvozdu, nevěděla jsem kudy dál a když už jsem se konečně dostala přes vodu, tak zase jinam. Prostě jsem se naštvala a šlapala nahoru do lesíka, že tam snad bude nějaká cesta vpravo. Byla. Přesně vpravo jak jsem chtěla. Jenže tam samozřejmě opět byla těžba, takže v tomhle příšerném mokru a blátě parádně rozježděná. A já si nevzala sněhule, ale jenom běžecké nízké, naštěstí taky nepromokavé - jen dokázat nevletět do bláta a vody až po kotníky Nějak jsme se tama plácali - po cca kilometru jsem byla mokrá a zablácená po kolena a narazili jsme konečně na tu červenou, co jsme měli po ní jít. Tak alespoň tohle dobře dopadlo. Jenže turisti ty značky malují snad pro sebe (a šli tama mnohokrát), protože pokud přijdu na rozcestí 3cest, bylo by dobré dát na nejbližší strom značku, která je ta správná Tak to vypadalo tak, že jsem musela projít cca 100m všechny, než jsem našla na některé konečně značku Podotýkám, že byla mlha a bylo to ještě na Slovensku v lese, ve kterém jsem nikdy v životě nebyla Takhle jsme ,,kufrovali" víckrát...Začalo se stmívat a ještě jsme zase šlapali krajem lesa, kde nebyla cca 700m jediná značka Chtěla jsem zavolat Toma domů, ať mrkne na Mapy.cz, jestli máme jít takto po nějaké louce a zjistila jsem, že tam není signál. No paráda! Najednou rozcestník Už nebylo moc vidět, ale zjistila jsem, že ještě tři km od cíle a už opravdu nebylo na značky moc vidět - kvůli mlze a tmě už jen tak na 50m - nedalo se rozhlédnout po okolí a vydedukovat, kde asi jsme a jestli už blízko To byl zase nápad, tohle.....Snažila jsem se utíkat, aby jsme to stihnuli do úplné tmy, jenže to bylo po rozblácené, rozježděné polňačce z kopce (zase těžba :mad a pěkně o hubu. Ke všemu nás to svedlo do lesa, kde už jsem běžela, aniž bych viděla, co mám pod nohama, doufala, že si třeba nevyvalím koleno - naštěstí Woriček umí hledat cestu Vyběhnuli jsme z lesa a venku bylo přeci jen trošku líp vidět, tak jsem našla značku na stromě - zase po louce kolem lesa a tušila jsem, že už bych měla být někde v místech, kde to od pohledu znám, jenom z druhé strany, od silnice. Bohužel se to nedalo právě tím pohledem zkontrolovat - kdyby nebyla mlha a tma, tak bych ten kilometr klesání do údolí přehlédla a viděla na konci i Toma s autem. Takhle jsme běželi po nějaké polňačce neznámo kam a já jen doufala, že správně. Ani nechci domyslet, co bych dělala, kdybych narazila jenom na další les a nevěděla kde...... Toma jsem uviděla, až jsem se s ním málem srazila - cca 6m ode mne. Stál tam, snažil se nás nějak uvidět a děsně nadával, že mám opravdu debilní nápady..... Autem tam nevyjel, protože na té cestě byly ještě metrové zámety. Museli jsme se ještě nějakých 500m přeplácat přes ty zámety dolů k autu. Úplná tma už byla.....jsem to ,,trochu" podcenila

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:16
- Nahlásit

Máte pravdu.Každý z nás má nějaké zkušenosti.Protože jsme také v minulosti rekonstruovali byt,potom chalupu(zahrada 4000m,to je výběh pro Báru,než jsme to koupili,měla tam paní 2 koně)takže víme očem je řeč.Proto jsme se nakonec rozhodli pro nový dům a to na klíč.Žádný úkačka.Nejhorší bylo vysedět co postavit a od koho.Manželka tomu věnovala rok a nelitujem.Cokoli se nám nelíbí,stačí poslat meila a někdo to řeší.Přijedou vyměnit třeba i jednu prasklou tašku.Nechci jim dělat reklamu,ale max.spokojenost.Min.náklady na topení.Problémy nastaly až s firmama okolo domu,zámkovky,bazén,plot.BRRR.
Před 3 rokama byl problém sehnat řemeslníka,či firmu.Chtěl bych stavět dnes.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:38
- Nahlásit

worick
ty jo ,ale mohla si být ve večerních zprávách v hlavním čase.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:42
- Nahlásit

Tá ta
To jste asi vážně měli štěstí na solidní firmu, jenže jak říká worick, jak to poznat, když všichni by se nejdřív rozkrájeli. Tomova ségra si koupila dům na klíč, ale v průběhu celý stavby je museli kontrolovat, protože co mohli, tak odflákli...dokonce (a to mě příjde vrchol) jim zasadili vanu obráceně Pak měli ještě problém s radonem a firma argumentovala tím, že když ty samý domy stavěla v Brně, tak tam nic nenaměřili (ano, když v Brně skoro žádný radon není) Oni v tom bydlet přeci nebudou, tak proč by se tak snažili

worick
hezký zážitek z procházky já to ted nějak flákám a chodí Tom - já od rána do večera sedím u učení a už mi z toho začíná hrabat...už aby bylo po všem

Jinak domeček bude malej, to jo, ale zas to beru z pohledu, že teď bydlíme sice ve veliký starý hajtře, ale většinu místa zabírají nesmyslný chodby a komory a komůrky, že v podstatě čistýho místa na bydlení je tak 3+1...dám vědět, až ta realizace jednou vypukne

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 09:55
- Nahlásit

LuckaM
Hledali jsme taky na netu a reference,kde se dalo.Taky jsem si předem projel jejich stavby.Průzkum radonu se přikládá k žádosti o stavební povolení.Takže otázka zní,kde se stala chyba?Že i stavební úřad?
worick
Co sousedi a kavkazani?Doufám,že se nepletu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 10:05
- Nahlásit

Tá ta
Tak to nevím takhle dopodrobna, ale měli tam snad údajně nějak špatně udělanou tu antiradonovou ochranu (abych se přiznala, tak tomu moc nerozumím), ale každopádně oni kupovali dům, kterej byl součástí developerskýho projektu, tak tam nevím, jak je to se stavebním povolením, ale to si asi zařizoval developer....

worick
kavzakzani, to jsem se taky chtěla zeptat....

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 10:47
- Nahlásit

worick
Ty chodíš na tůry stejně nepřipravená, jako můj kolega. Má stejné zážitky, jen o to horší, že jeho nadřízená složka jde s ním a celou cestu stresuje.
Já mám každou cestu detailně připravenou, trasu v navigaci, atd. To je zase druhý extrém. Ale jednou jsme se taky vraceli v noci lesem, přes vývraty a místama bažinou. To bylo ještě v přednavigační éře a šlo se mnou jen desetileté děťátko. Stálo to za prd.
Turisti značí cesty docela dobře. Proti Rakousku třeba. Ale někdy ty značky taky hledám a nadávám.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 10:49
- Nahlásit

Tá ta
Cokoli se nám nelíbí,stačí poslat meila a někdo to řeší.Přijedou vyměnit třeba i jednu prasklou tašku.Nechci jim dělat reklamu,ale max.spokojenost - tak to je skvělé, fakt jste měli štěstí A takovéhle firmě by se měla dělat reklama, protože se bojím, že těch pár skvělých, zapadne v té přehršli darebáků, s kterýma mám zkušenost třeba já a které denně vidíme v Černých ovcích
Co sousedi a kavkazani?Doufám,že se nepletu. - nepleteš
Tak kavkazani jsou momentálně ve fázi ,,supermíša" kdy jsou to ještě plyšové koule, ovšem velikosti Worička
Pokud to odhaduju správně, že to menší je fenka tak když za nima přijdem k brance, pejsek hned šmrdolí za náma a zbláznil by se jak se chce mazlit, tlačí se na branku seč může a převrací úplně ,,naruby" kdežto fenečka stojí o metr dál a štěká I když přijde a opatrně čichne k mé ruce a nechá se trošku pohladit, hned uskočí zase o ten metr a štěká dál. Je velice bojácná a nedůvěřivá. Pán s nima tak 3x týdně obejde okruh kolem našeho, jedno štěndo má na vodítku a jedno na volno, ale na tu dálku nerozeznám, které je které. Jednou jsem viděla vnuka (jehož slečny je ta fenka) jak je měl na dvojvodítku a šlapal s nima odněkud ze vsi. Počítám, že to dopadne jako s jejich cca dvouletým NO, kterého si 100% pořídil na popud toho, že jsem já chodila kolem s klukama a jakmile měl ovčoun cca půl roku a začal pořádně tahat, skončil v kotci a už odtud nevyleze V sobotu jsem ho viděla s paní v zadní zahradě. Vypadalo to tak, že je někdo se štěndama na zadním dvorku, kde má kotec, tak ho uklidili do zahrady....Jenom hádám, nevím o co šlo, ale postávala tam s ním cca 5minut a šli zpátky na dvorek (tam už nevidím) To dopadne tak, že buďto se ho zbaví, aby byl volný kotec, nebo ho kavkazani stejně zabijou... což se ho vlastně zbaví taky

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 10:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
ty jo ,ale mohla si být ve večerních zprávách v hlavním čase - neboj se, dobře mi při tom běhu v hlavě šrotovalo, co budu dělat, pokud nebudu, tam kde bych měla být.... Tipovala jsem ještě jednu cestu, kde bych se mohla objevit a po které bych snad i za úplné tmy došla do jedné rekreační oblasti, kam by pro nás mohl Tom autem přijet. Jenom je to o 20km po silnici dál, než nás původně čekal. Já bych ušla jenom asi o 3km dál. Taky jsem, koza blbá, měla vyjít o hodinu dřív, jenže jsme ještě obědvali a pak jsem to půl hoďky zdržovala, že se najezená nebudu s Workou štvát do kopce.....
Až to řeknu mamce, tak ta nepochopí....V sobotu, když jsem tam přišla od lesíka nad babčiným úplně potmě a ona zrovna svítila na dvorku a krmila králíky, tak jen sprásknula ruce a řekla mi, že fakt nejsem normální, že ona by nestrčila nos, ani do té zahrady, natož tak vyjít za ,,humna"! - o lesu nemluvě....
Ještě jsem našla dvě zajímavé 20km trasy, ráda bych to zkusila, ale až v létě, až bude světlo do 21h

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 11:03
- Nahlásit

worick
proč by ho měli kavkazani zabíjet?Snad se sžijou né.Jsou na sebe zvyklí ne?Chudák NO.Je mi ho líto.Ty lidi by potřebovali nakopat

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 11:07
- Nahlásit

Tá ta
Je to jen moje doměnka, ale myslím, že nikdy spolu v kontaktu ti psi nebyli Pán hystericky ječel, že pejsánci se bojí, i když jsem k nim pustila svoje mírumilovné psiska (a hlídala je) Já jsem si dokonce vzala i dalekohled, abych viděla těch 250m do jejich zahrady, jestli je tam právě paní venčí a nechává pohrát spolu, ale kdeže

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Turisti značí cesty docela dobře - místy to byla paráda, viděla jsem prakticky od značky po značku (tam, kde to ale nebylo třeba, neboť tam žádná rozdvojka nebyla ) V jednom jediném složitém místě, byl dokonce popis,,cesta vede podél lesa" - což bylo skvělé, hlavně za té blbé viditelnosti. Jenže pak tam takováto místa byla ještě dvě a ne, že bez vysvětlivky, ale i bez šipky, jestli vlézt do lesa a hledat pěšinu a nebo tedy jít podél lesa. To bylo těch napjatých 700m do kopce s hrůzou, jestli se budu muset vracet a hledat jinou cestu Naštěstí to byla ona
Navigaci nemám ne, že nebyl signál, ale dokonce jsem zjistila, že mobil chcípnul úplně a musela jsem znovu dávat PIN - netuším proč?? a nevzala jsem si ani vánoční dárky: kasr a paralyzér - neboť jsem měla jedinou kapsu na zip na mobil a nechtělo se mi tahat ještě somradlo (když běháme, tak mi překáží) Tak jak to popisuješ ještě s dítětem, tak to zhruba vypadalo, i když jakás takás cesta tam byla, jenom se po ní většinou nedalo jít, protože byla rozježděná a tekla v ní voda jako potokem - což v horách bývá pravidlem
A mít s sebou Toma, tak to by byla úplná tragedie To bych celou dobu poslouchala, jak je kvůli mým blbým nápadům mokrý, špinavý, zvrtnutý kotník, ztracený a nejspíš by jsme se tam vzájemně pozabíjeli

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 11:29 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Jenže pak tam takováto místa byla ještě dvě a ne, že bez vysvětlivky, ale i bez šipky, jestli vlézt do lesa a hledat pěšinu a nebo tedy jít podél lesa.
Trochu se s turisty znám, tak vím, co mají jak mají značit a co jim v tom brání. Před odbočením má být šipka a za odbočkou značka jako potvrzení. Když se přechází pole, louka nebo něco, kde není cesta a nemohou být značky, tak je vysvětlivka, kterou popisuješ. Někdy to nejde, někdy dřevorubci nebo vítr skácí strom a někdy se jim nechce. Potmě to je horor i s čelovkou. Bez navigace se mi do neznámého terénu nechce.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 12:19
- Nahlásit

Strejda
Potmě to je horor i s čelovkou. - horor to celkem byl Ta čelovka by se mi hodila na to hledání značek na stromech, ale popravdě bych se s ní asi už i bála - ono tě to dost omezuje, pak vidíš už opravdu jen tam, kam svítí světlo. Takto jsem se v tom šeru alespoň snažila trochu někam dohlédnout, třeba jsem viděla vpravo louka, vlevo jdu podél lesa a o 50m dál něco jako siluetu lesa, do kterého asi budu muset zase vlézt Vypadalo to hrozivě, paradoxně těch 300m lesem bylo mnohem lepších, než po té rozježdné polňačce z kopce podél lesa, kde jsem mimochodem narazila bokem do 2m zohnutého armovacího prutu, trčícího jen tak z hvozdu Mohla jsem se na to pěkně napíchnout
Jo a navigace - to vlastně ani nevím jak v terénu funguje....Když jsme se před dvěma roky v obchodě ptali a vysvětlili, kam a na co to chceme, tak nám rovnou řekli, že to ne, že nám to ukáže hlavní a možná i nějaké ostatní cesty, ale rozhodně ne nějaké lesní pěšiny u nás, na konci světa, na to ať zapomeneme.... Možná, že už to funguje nějak jinak, alespoň snad podobně jako kompas, že si zadáš, kam se chceš dostat a ono ti to pak ukazuje kde jsi a kterým směrem to máš točit??
Já se ještě ráda dívám na Mapy.cz - na fotomapu, kde pěkně vidím, co tam je. Bohužel končí u nás, Slováci to nemají dodělané. Tuhle trasu ještě pokrylo naše monitorovací letadlo, ale tu druhou 20km, co plánuju na léto, tam už to na Slovensko nepokračuje, to jsem koukala jen na tu turistickou Uf ještě, že už nejsou hranice, celou trasu jsem šla vlasně po hranici, ze slovenské strany. Před pár rokama (a tím myslím před 10ti) bych se ještě musela bát, že mně chytí příslušníci a budu mít problém, jelikož bych samozřejmě neměla žádné doklady

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 12:51
- Nahlásit

worick
No tý jo, to je story. Sama, potmě, bez signálu...
Já to mám taky kousek za hranice, ale za ty polské...
Podle popisu si říkám jestli nebydlíš někde poblíž Bojkovic? Tam jsem si byla pro svou první berňačku. A z Hostětína nakupujeme mošty.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 12:51
- Nahlásit

tak si tak čumím do compu (místo uklízení ) a hele, návštěva
A z kuchyňského okna:

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 12:57
- Nahlásit

worick
Jo a navigace - to vlastně ani nevím jak v terénu funguje....
Na turistiku a se psy na stopy používám toto. Lesní cestičky tam jsou. Nahraju si do ní trasu a pak vidím, jestli jsem už zabloudil nebo mně to teprv čeká. Ta ukecaná ženská z autonavigace tam není.
Švagr používá navigaci z auta, kde má mapuTOPO CZECH PRO. Taky to jde, ale je to navigace do auta a ne do lesa, baterky dlouho nevydrží, atd.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:02
- Nahlásit

Evey
Podle popisu si říkám jestli nebydlíš někde poblíž Bojkovic? - ukáž, kouknu do map, kde přesně jsou Bojkovice, zhruba tuším....no jo, tak nejsi až tak daleko, 15km vzdušnou čarou dolů, podél hranice
No tý jo, to je story. Sama, potmě, bez signálu... - no, jsem pako Ale ono to vždycky zprvu vypadá jako dobrý nápad a parádní prochajda, jenže pak se to na něčem zvrtne....
Já to mám taky kousek za hranice, ale za ty polské... - aháá a já blbka si myslím, že jsi z jihu - to jsem si popletla asi s Kessie?!

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Na turistiku a se psy na stopy používám toto. - budu mít kulatiny (jestli dožiju a nenajdou mě někde ,,zapíchnutou" v lese ) měla bych to nadhodit Škoda, že jsme tohle téma neotevřeli před Vánocema - Tom by měl pro mně dárečka a nemusel včera ,,zmírat" strachy

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:08
- Nahlásit

worick
co je to za druh?Že by volavka?Neuklízej,času dost.Hlavně Tomovi uvař nějakou mňamku.(né tedy z volavky,nebo co to je

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:48
- Nahlásit

Tá ta
jo, máš pravdu volavka popelavá to je Tom má mňamku ještě od včera, uklidila jsem tryskovým tempem a teď čekám, až dorazí z tenisu

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 13:52 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

worick
Ten se má.Já jdu až večer na basket.(za veterány)

worick
Člen
# Zasláno: 11 Led 2011 14:09
- Nahlásit

Tá ta
za veterány - neměli jste si to tak blbě pojmenovat On by taky teoreticky mohl hrát tenis za veterány, ale tohle by si (ani já ) nikdy nepřipustil Ostatně hraje i s o 10let mladšíma klukama a zatím i vyhrává....
Akorát kdyby mi po každém zápase nevykládal, co kde ho bolí a kde ho zase píchlo (koleno, loket, rameno....)

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání