| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 16:50
- Nahlásit
Drakopes
vidíš, kdyby si tam slečna nevedla pečlivě účty za Tosu, tak ani netušíš, že jsi vlastně boháč
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 17:00
- Nahlásit
worick
To byli Angličani. Já myslím, že ve všech dílech jsou Angláni, protože je to britský seriál.
A máš pravdu, že to bylo něco...nejlepší scéna byla, kdy ty majitele V. Stillwell přesvědčí, ať nejedou domů autem, ale ať tu ulici projdou. Pak jak potkají toho psa na protějším chodníku a ten labrador, kterýho drží ten chlap, zabere a chlap málem dostane facku o tu zeď. Nebo jak tam uplně valí za tím psem po té louce... Asi si to znova pustím, protože to je fakt síla!
ono se to tady někde na fóru probíralo a byli tam i odkazy na jednotlivé díly.
Díky, podívám se po tom.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 17:34
- Nahlásit
MartinaBarney
To slyším poprvé,vo co gou?Něco sem tedy hoď.Včera jsem jenom večer chvilku kouknul do Fauny a přečetl si dvoustranu o BSP.
Večer možná budu pokračovat,mám tady i dva Psí kusy,tak uvidím,jestli u toho neomdlím....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 18:36
- Nahlásit
Tá ta
To slyším poprvé,vo co gou?
Obdoba našeho pořadu Polepšovna mazlíčků s tím rozdílem, že ten anglický pořad se mi líbil stokrát víc.
Tady je odkaz na, tuším že, druhou sérii ,,Buď já nebo pes´´.
URL
Jinak na další série se dívám tady...sice v angličtině, ale celkem tomu rozumím
URL
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 20:47
- Nahlásit
Nejedete někdo náhodou na NVP Olomouc? Napadl mě zase pekelný nápad, že bych tam s sebou vzala Barneyho Jedu se jen podívat a možná koupit výstavní vodítko.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 22:28
- Nahlásit
Tak dnes padl Černý Petr na nás a od rána nešel internet a koukám, že jste tady s tou diskuzí zatím hnuli
K těm paspárkům, Barney má i zadních. Původně jsme mu je chtěli nechat odstranit dodatečně, ale po konzultaci s veterináři a s lidmi, co mají taky berňáka s paskárky, jsme se rozhodli počkat a až kdyby s tím měl nějaké problémy, tak pak to budeme řešit (bylo nám řečeno, že problémový je zmrzlý sníh, kdy se pes propadá). Myslím, že u těch zadních je nebezpečí v tom, že jsou o dost větší než na předních nohách s tím, že můžou víc plandat. Barney je má myslím srostlý až na kost, takže s jedním jde hýbat jen dopředu a zpět a na druhé noze je o něco volnější, tam jde odklápět i do boku ...ale zatím bez problému, tak snad to nebudeme muset řešit...
Ty náklady na psa jsou docela zajímavý, my si to právě všechno sepisujeme a když se tak teď koukám, tak jsme se s průměrnou "spotřebou" zatím nedostali pod 3 tisíce měsíčně...no jo to je veterinář, sem tam nějaká dobrota na přilepšenou, hračky a už to jede
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 22:52
- Nahlásit
Ty náklady na psa jsou docela zajímavý
Já si vedu náklady na psa od 4. června 2010, poslední záznam mám ze včerejška. A za tu dobu nás stál Barney zhruba 16 300,-. Nejvíc z toho je za granule + různé pamlsky a nejmenší částku tvoří hračky (měla bych se polepšit trochu ).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 00:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
LuckaM
Nejvíc z toho je za granule + různé pamlsky a nejmenší částku tvoří hračky (měla bych se polepšit trochu ). - tak to já bych se měla polepšit, spíš s tím vedením účtů, neboť si vzpomínám, že jsem si vloni v lednu slibovala, že to začnu značit a ......prdlajz!
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 00:32
- Nahlásit
worick
neboť si vzpomínám, že jsem si vloni v lednu slibovala, že to začnu značit a ......prdlajz!
já si to značím jen proto, protože mám profil Barneyho na hafici.net a tam je funkce ,,výdaje´´. Jinak mě to snad ani nenapadlo.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 06:29
- Nahlásit
Na www.ulozto.cz si zadejte do vyhledávače Bud já nebo pes, to je ten seriál s Victorií anebo potom ještě doporučuji (možná i lepší, zatím jsem se bohužel měla čas jen na 2 díly ) Znalec psí duše (ke stažení tamtéž) vysílá se na National Geographic s Cesarem Millanem. Stáhla jsem zatím díly 1-41 a mám to na 4 DVD, které jsem si vypálila s tím, že se na ně přes Vánoce podívám a nějak jsem to nezvládla.
MartinaBarney
Nejedete někdo náhodou na NVP Olomouc?
Chtěla jsem, ale zatím se ke mě nechce nikdo přidat a samotné se mi moc nechce. Chtěla jsem uspořádat výlet s lidmi ze cvičáku, když se teď v tom sněhu dá stejně prd dělat, ale odezva jaksi žádná... Tak spíš přemýšlím o únorové mezinárodce v Brně, tam bude jistě i větší účast a víc stánků.
A k těm výdajům za psa. Raděj nepočítat...
To takhle když navíc člověk ještě jezdí na výstavy a chce uchovnit tak tisícovky jen lítají.
No a nedejbože když přijde nějaká nemoc...
I když jsem přemýšlela co jsem za ty peníze mohla mít tak stejně nelituji.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 07:34
- Nahlásit
Koupali jste teď někdo medvědy?
Zvažuju,, že vezmu sebou Médina na víkend do Prahy, ale vypadá a voní vcelku nevábně... Tak bych ho tu rovnou i vykoupala, ale trochu se obávám, že kvůli podsadě bude schnout půl dne...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 07:55
- Nahlásit
Noemi
Koupali jste teď někdo medvědy? - jé, konečně někdo komu smrdí pes Já už se bála, že smrdí jenom Berunka Jo, smrdí a to vždycky ječí mamka, když se nahrnema k babči do kuchyně, ještě třeba urousaní...To si vždycky vzpomenu na Drakopsovy....Jenomže psi, kteří se válejí víceméně jen v posteli a neleží všude možně, ti asi tak smrdlavkoví nejsou. Ale nekoupali jsme a dokud nebude kolem 20st - tak ani nebudeme. Vloni to bylo už někdy na konci března, tuším On by celý den doma nevydržel a minimálně tak dlouho by mu to schlo. Na fén zvyklí naši psi nejsou a ani ho doma nemáme, neb nepoužíváme.
Teď jste mně naťukli s tou výstavou v Brně, tam bych i ráda mrkla, s klukama. Jenom tak pro zajímavost, jak by se chovali s tolika psy kolem
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 07:59 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Noemi
Teď bych rozhodně nekoupala, pokud je čistě venkovní.
Stačí nechat srst doma proschnout a pořádně vyčesat, snad jen nějaký suchý šampon či pudr, ale s tím nemám žádnou praktickou zkušenost. Ale to vyčesání by mělo stačit, jejich srst je dost samočistící, pokud se tedy zrovna v něčem nevyválí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 08:17
- Nahlásit
S tím koupáním jste mi teďka připoměli, že mám jít zkontrolovat boudu.....Včera jsem sledovala kluky přes okno s foťákem v ruce, přes okno a schovaná za zdí jak se honí a schovávají v boudě. Narvali se oba do jedné a já čekala co bude dál a najednou vystřelí Woriček ven, směrem k baráku, něco mi chňapne u okna před nosem a valí s tím do Berrynkové boudy. Berča zase za ním. Až v zápětí jsem si uvědomula, že se to tam na zemi asi třepal pták. Nevím proč, ránu do okna jsem neslyšela No a teď bude nejspíš mrtvý a rozcupovaný v té boudě. Fuj Ale budu to muset uklidit než začne smrdět
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 09:24
- Nahlásit
Já právě Médina také koupu jen pokud jsou venku "normální" teploty a hlavně jen před výstavou. Na druhou stranu ho přes víkend budu muset tak 2 x nechat tak na tři hodinky na hlídání u druhých prarodičů, tak aby nepadli smrady.... doma naštěstí koberce nemám, ale raději bych také voňavého
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 09:50
- Nahlásit
My ještě nekoupali a vzhledem k Bájošově negativnímu přístupu k vodě si to dost dobře neumím představit....no až ten čas nadejde, budu podrobně informovat
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 09:54
- Nahlásit
worick
No a teď bude nejspíš mrtvý a rozcupovaný v té boudě.
Třeba mu dali první pomoc.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 10:08
- Nahlásit
worick
konečně někdo komu smrdí pes
Smrdí. Hlavně když navlhnou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 10:20
- Nahlásit
Evey
Třeba mu dali první pomoc. - při zběžné kontrole obou boudiček jsem ptáka nenašla. Může být zahrabaný v slámě někde v rohu. Ač nerada, budu muset vzít baterku a ,,vnořit se" hlouběji
Jasně, první pomoc, Woriček, to víš, že joooo
Strejda
Smrdí. Hlavně když navlhnou. - smrdí hlavně Berunka. U Worička jsem onehdá zachytila pouze smradlavé nohy, typ ,,staré ponožky". On jinak opravdu spíš voní. Nevím, čím to je. Ale tvrdí to i literatura. Asi jak je měli ti Něnci do postele na zahřívání, tak aby jim tam právě nesmrděli
Ale vlhký smrdí taky. To je stejné, jako vlhké peří, taky smrdí. Asi to dělá ten mokrý tuk, co to promazává, či co...
Co mlaďoši?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 10:53
- Nahlásit
worick
Co mlaďoši?
28.12.2010 odletěli do Irska, tam nastydli a teď se léčí v Singapuru.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 11:04
- Nahlásit
Evey
Chtěla jsem, ale zatím se ke mě nechce nikdo přidat a samotné se mi moc nechc
No, já jsem měla jet prvně s přítelem, ale když jsem mu řekla, že možná pojede mamka, tak mi řekl, že si teda radši bude dodělávat doma koupelnu atd.
A jestli cukne mamka, tak taky nikam nepojedu. Samotné by se mi taky nechtělo.
A ta MVP v Brně není špatný nápad. Beztak se tam pojedu kouknout taky. Co se budu válet doma
Noemi
Koupali jste teď někdo medvědy?
Proto si přeju, ať už je venko teplo a svítí sluníčko. Jen co se tak stane, tak už voda ze zahradní hadice poteče proudem...Akorát budu muset koupit nějaký ten šampon.
worick
Teď jste mně naťukli s tou výstavou v Brně, tam bych i ráda mrkla, s klukama. Jenom tak pro zajímavost, jak by se chovali s tolika psy kolem
Proto přemýšlím, že vezmu s sebou Barneyho zítra na tu národku do Olomouce. Taky chci zjistit, jak se bude chovat a jestli se třeba něco nezměnilo k lepšímu od naší poslední psí akce. Protože až přijde den, kdy půjdem na naši první výstavu a vlezeme do kruhu, tak si nechci utržit mega ostudu, bude mi stačit ta malá.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 11:15
- Nahlásit
MartinaBarney
worick
Brno je v termínu 5.-6.2.2011, tady je výhodou, že v jeden den (sobotu i neděli) se vystavují všechna plemena. Berňáci budou tedy v sobotu i neděli.
Že by jsme se tam potkaly?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 11:25
- Nahlásit
Evey
Že by jsme se tam potkaly?
Předběžně říkám, že klidně můžeme.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 12:12
- Nahlásit
Vy se máte.Určitě bychom Báru taky rádi vzali mezi ostatní berňáky,ale je to bohužel daleko.Ani nevím přesně kdo odkud jste.Leda až bude něco na mezicestě.
Vím,že nás čeká svod mladých a ten je někde u Tábora,tak se taky bojím co bude vyvádět a nebyla ostuda.
Jinak Bára nesmrděla do chvíle,než jsme ji naučili na boudu se slámou.Od té doby bych řekl,že jestli z ní něco cítím,tak lehce myšinu.
Co se týká koupání,tak jak měla na podzim ten exém,tak jsme ji museli koupat 2-3x týdně a překvapila mě,jak to snášela.Krásně držela!Koupal jsem ji u tchána v prádelně ve vaně a největší problém byl manipulace s Bárou.V létě to bude dobrý,máme u bazénu solární sprchu,tak to bude v poho.
Jinak drží líp než ten maltézák,ten by nás vždycky nejradši sežral.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 12:30
- Nahlásit
Tá ta
Vím,že nás čeká svod mladých a ten je někde u Tábora,tak se taky bojím co bude vyvádět a nebyla ostuda.
Z toho jsem skoro hrůzu. Ale jelikož byl Barney skoro nejstarší na tom Svodu, tak jsme šli předposlední a to už kolem kruhů nebyl skoro nikdo. Takže žádná neplecha v kruhu se nekonala. Nevýhoda byla ta, že jsme čekali od rána až asi do 15:00, kdy jsme šli na řadu a bylo to dlouhý jak pro nás, tak pro psa.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 12:46
- Nahlásit
Tá ta
Tak to chce honem rychle někde "nanečisto" vyzkoušet, aby jste případně viděli jestli jí něco bude dělat potíž a měli dostatek času to vypilovat. Nemusí to být přeci jen mezi berňáky.
Svod se ještě jakžtakž dá (spousta věcí se nedělá a nad spoustou věcí se přivře oko), ale následná bonitace je už náročnější.
Nechá si zkontrovat zuby a to i ty zadní? Tzn. úsměv ala krokodýl? Změřit páskovou mírou - hřbet, hlavu, tlapy.. Změřit posuvnou mírou kohoutkovou výšku - to bývá většinou problém, protože je kovová a ten zvuk ne všichni psi ustojí v klidu. Při naší bonitaci jsem viděla, že 2 psi na tomto ztroskotali, prostě je majitelé nezvládli a měli prostě smůlu (mohli to tedy zkusit zase za půl roku...). Taky to chce natrénovat běh, najít to správné tempo při kterém bude nejlíp vypadat, nepůjde mimochod, ani nebude skákat jako koza...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 12:55
- Nahlásit
Zuby asi nebude problém,tedy mimo zadních,to ještě budu muset vyzkoušet,aby si na mě otevřela hubu.Když se dlouho neozvu,tak bohužel nemám čím psát,protože mi ucvakla prsty... ,ale ušetříme za granule.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 13:01
- Nahlásit
Evey
Nechá si zkontrovat zuby a to i ty zadní? Tzn. úsměv ala krokodýl?
Přesně toto trénujeme. Je sice vidět malý pokrok v tom, že si nechá prohlídnout zuby z boku, ale krokodýl není zatím žádná sláva. Právě na podzimním svodu mi řekli, že jestli chci na jaře bonitaci, tak by ten pes měl naprosto v klidu ukázat zuby.
No a postoj jsem zkoušela s Barneym včera a přepadla mě naprostá beznaděj a myšlenka, že na to všechno kašlu a budu mít prostě jen psa pro radost.
Pak jsem narazila na netu na berňáka, který absolvoval taky pouze 2 výstavy, pak ve 2 letech bonitaci. Dokonce na podzimní klubovce si odvezl 1. místo. No, a to mi zase dodalo odvahy Jsem kašpar tady s tím. Stejně jako tak o nic nejde a nikdo mě na té výstavě nekousne, tak nevím, proč už ted mám nervy z toho, že na jaře pojedem na výstavu.
Tak se dívám na ty další díly Buď já nebo pes. Jsou tam dva labradoři, sexuálně posedlí. A ten jeden na procházce utekl za hárající fenou, kterou citíl. A Victoria řekne, že to vyřeší kastrace??? Takže, když se mi Barney kdysi párkrát snažil nakrýt nohu, snažil se nakrýt našeho kocoura nebo to zkusil na další psy a jednou mi taky utekl za harající fenou, tak ho nemám nechat vykastrovat???? No, kde jsme!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 13:10
- Nahlásit
Evey
Nechá si zkontrovat zuby a to i ty zadní? Tzn. úsměv ala krokodýl? - ne, že by jsme chtěli jít vystavovat, ale jak se prosím tě nacvičuje ,,úsměv jak krokodýl"? Berunka si na zuby kouknout jakž takž nechá, ale třikrát uhne hlavou, než pochopí, že má chvilku držet
Tá ta
Jinak Bára nesmrděla do chvíle,než jsme ji naučili na boudu se slámou.Od té doby bych řekl,že jestli z ní něco cítím,tak lehce myšinu - to máte nějakou po...slámu od myší? Psiska ráno hezky voní slámou, i když byla taková nekvalitní, s kláskama (ty mám kolikrát i v obýváku ) a nasekaná na drobno. Druhý balík od tchánů byl už ale pěkný
Teda holky, to by byla vážně paráda, kdyby jsme se sešly v tom Brně (a psiska se nám neservali ) Ale neslibuju, protože my se někam vypravit, to je něco....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 14:49
- Nahlásit
MartinaBarney
A Victoria řekne, že to vyřeší kastrace???
Ona to ale doporučuje snad v každém dílu, ono je to totiž v Anglii úplně běžné, tam se snad kastrují i několikaměsíční mimina.
worick
ale jak se prosím tě nacvičuje ,,úsměv jak krokodýl"?
ono to sice vyžaduje jen minimum rozhodčích, ale je lepší být připraven, že... Dokonce jsem zažila, že rozhodčí zavelel krokodýl a jal se kontrolovat zadní zuby pohmatem. Tak to opravdu málokterý pes ustojí, aby mu někdo cizí šahal do tlamy. Rozhodčí byl tedy obdivuhodně odvážný, prsty měl tenkrát ještě všechny.
Nácvik jednoduchý, jedna ruka na spodní čelisti, druhá shora nad čumákem, zavelíš sýr, ty máš prsty jen tak lehce na dásních, aby šly ty zuby vidět a pes by měla alespoň nějakou chvilku vydržet mít tu tlamu dokořán k analýze.
Ale neslibuju, protože my se někam vypravit, to je něco... však máš měsíc na přípravu.
Tá ta nějak dlouho nepíše...
|