Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2010 09:23
- Nahlásit

Strejda
Víš nebo tušíš, co mu bylo?
Jedna možnost je ta, že ty granule, do kterých jsem přidala ještě mořskou řasu měl moc suché. Sice jsem to zalila vodou, ale granule všechnu vodu vsákly a ta řasa ho škrábala v krku. Tak proto se posadil a zakláněl krk. Toto už párkrát dělal, když třeba hltal moc a prostě mu to uvízlo v krku.
Co mi nešlo do hlavy je to, že od začátku k tomu jídlu tak došoural (pokaždý má z jídla vánoce)....já myslím, že jsem zkrátka jen plašila zbytečně. A celý to bylo o tom, že ty granule mu neklouzaly do krku.
Jo, a taky doma v chodbě vypil plný 2 misky vody. Přitom vodu venku mu pravidelně měním. Ale i tak mi přijde, že venku moc nepije.
Každopádně uvidím, jak mu bude šmakovat ranní porce...

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2010 11:28
- Nahlásit

MartinaBarney
Jo, a taky doma v chodbě vypil plný 2 misky vody.
To jako naráz?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2010 11:42
- Nahlásit

Evey
To jako naráz?
Dá se říct, že jo. Vlastně jen, co skoro dojedl večerní dávku, jsem ho vzala dovnitř, chvíli čmuchal po chodbě a šel se napít. Bylo tam tak půl misky vody, dopustila jsem mu teda novou misku a po chvilce začal pít znova. Byla skoro prázdná, takže jsem mu napustila novou. Tu už nevypil - vydržela mu až do rána.
Ale všimla jsem si, že skoro pokaždý, když ho pustím dovnitř, tak se hodně napije. Přitom venku má misku s vodou, kterou měním často kvůli zamrzání.
Ale dneska ranní dávku snědl už zase bez problémů, s radostí jako vždycky.

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2010 12:53
- Nahlásit

S pitím mi teď Médin také leze na nervy. Teď momentálně prostě nepije – venku se doslova pase na sněhu (naštěstí mu to evidentně nezpůsobuje žádné problémy). Tak alespoň dostává vývar z kuřecích skeletů nebo vepřových nožiček …
Vykošťujete vařené nožičky? Dlouhou dobu jsem mu kosti kompletně obírala, zábava s nožíkem v ruce na půl odpoledne… V sobotu jsem vytáhla jen ty dvě nejdelší kosti a zbytek naservírovala (podotýkám, že se u nás se zácpou po kostech nepotýkáme) a obešlo se to bez problémů…

Drakopes
Když jsem u těch skeletů… Porcujete je nějak před podáváním? Když jsem je teď kupovala kvůli tomu vývaru a koukala na cenu a pak koukala na Médina, jak se mi doma dobýval do tašky, tak jsem si tak říkala, že bych mu to občas mohla vyměnit za granule. Vážíte množství nebo prostě hodíte jeden skelet?
P.S. S tím hlášením kolem procházejícího Atara… Jsem skeptická, mě se to doma odnaučit nepodařilo – vždy se může zbláznit, když jde Blesk okolo a to už od toho prvního konfliktu, teď se to zase jen znásobilo….

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2010 18:12
- Nahlásit

Noemi
nic neporcujeme, fláknu jim porci tak, jak je. Kuřecí kosti jsou měkké, pokud máš jen skelety, tak to schroupne, než se ohlídneš. Občas dostanou půlku kuřete - tak jak mi ji v řeznictví rozpůlí. Snažím se, aby měli tak půl kila masa, ale nevážím se s tím, holt mají někdy víc (míň spíš ne)
Akorát jsem Alfrédovi přestala dávat krůtí maso (přesněji řečeno křídla a krky), připadá mi, že v jeho věku je na něj už moc.

P.S. S tím hlášením kolem procházejícího Atara
musíme ho to odnaučit, i kdybych pominula ubohé sousedy, já vždycky tak vylítnu, že by mě mohlo mignout ...
(ráno jsme se potkali před barákem. Ona šla shora s Atarem na vodítku, já přicházela ze spoda se psy na volno. Naši se řítili k nim a hulákali něco jako Ty blbečku, ale zastavili cca 5 metrů před nimi a vrátili se ke mně. Byli blíž ke dveřím, tak jsme počkali. Holka vkopala Atara koleny do dveří....)

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:11
- Nahlásit

http://www.youtube.com/watch?v=NQCwHluBqFc&feature =related

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:18
- Nahlásit

Velká švýcar
http://psi.sbazar.cz/velky-svycarsky-salasnicky-pe s-ceske-budejovice-o5039949.html

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:28
- Nahlásit

Strejda
Ano, osvěta musí být, hlavně před Vánocemi.
A nějaké video proti přežírání lidí by nebylo?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:32
- Nahlásit

Drakopes
Drakopesová, co to na nás o Vánocích chrlíš za hrůzy?! Alfík pacička, napadení Nílouška Atarem a teďka zase štěkání za dveřma... U nás se říká:,,na posraného i hajzl spadne!"
musíme ho to odnaučit, i kdybych pominula ubohé sousedy, já vždycky tak vylítnu, že by mě mohlo mignout ... - to budete mít tuším ,,Veselé vánoce!"
My taky: já nic tradičně nestíhám, péct ještě mám, dárky ještě nemám - fakt paráda A do toho leží Romeo celé dny u brány a vyje a není s ním řeč Včera jsem (přesto, že jsem celý den uklízela) se sebrala, nacpala Worička do popruhů a šla s nima běhat směrem k Bobině. Beruna byl pořád 50m napřed a musela jsem ho krotit, aby nám nezdrh. Bobina tam nikde kolem baráku nebyla, vlastně to vypadalo, že ani ten blb páníček není doma........a taky ji nebylo ani nikde slyšet Nevím, kam ji ten magor vrazil (a doufám, že ji nezabil ) Kolem totiž byla všude krev, ale jsem si všimnula zmrzlé slepice ve křoví - tak to asi nějaký pes či liška vytáhli sousedům.... (my to nebyli ) Snažila jsem se běžet, abych je unavila a sama jsem málem vypustila duši Tom mi večer, když přijel domů tvrdil, že unavení asi jsou, protože se neuráčili vylézt z boudy. Ale bude to spíš tím, že celé dny (a noci) místo spaní oxidují u té brány
Noemi
Co se týká masa, nic neobírám, maximálně skelety přeseknu napůl, ale to jen z důvodu, aby měli pocit, že toho mají víc a neslupli si to najednou a pak jen smutně koukali
Už tři dy zase dostávají jen granule, protože se v tom začali zase rýpat a snědli jen a pouze to co bylo na nějaké kosti a to ještě s velkým sebezapřením - kolínka smíchané s malinko zeleniny a masem a vnitřnostma už zase nežrali, ani syrové, ani přešlé varem Možná, že v tom hraje roli i ta háravka, zkusím znova, až se uklidní. No a včera se pos....oba, komplet

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:37
- Nahlásit

worick
A co malí kavkazáci, jak to s nimi pokračuje?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:39
- Nahlásit

Strejda
Evey
A nějaké video proti přežírání lidí by nebylo? - jasně! Tohle nám u psů nehrozí, za to nám jo......
Jestli naberu svá pracně vydřená kila zpátky - měsíc běhám, cvičím, utrhuju si od huby......tak mně picne

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 07:54
- Nahlásit

Evey
Viděla jsem pána kráčet kolem našeho na vodítku jen s jedním - já už myslela, že toho druhého si vzala ta vnukova slečna domů - ale asi to byl jen trénink chůze na vodítku, jsou tam oba. Mluvila jsem onehdá večer s paní. Stála tam chudák v zahradě v mínus 10st jen v nazouvákách se mnou - byla je zavírat do garáže pod domem. Tak jsme začaly kecat a já už měla nachystanou řeč......jenže do toho přistavilo auto - dcera s vnučkou a bylo po A od malé Moniky (vnučky) jsem pochopila, o co tu jde Mladí se totiž od nich odstěhovali na bytovku a já si myslím, že děda to těžce nese, tak pořídil štěňátka, aby k nim Monča měla důvod chodit. Většinou je to totiž tak, že si tam najde spoustu kamarádů a na babču s dědou už čas nemá.... Tohle je ovšem zoufalý čin, který jim ještě pěkně zkomplikuje život. A nejen jim. Četla jsem, že je to navíc hodně hlučné plemeno. Berňák má taky pořádný hlas, ale alespoň Berry štěkne spíš vyjímečně - ovšem kavkazáci právě zastrašují mimo jiné štěkotem Sousedi tam taky zešílí....
A ještě jsem s dozvěděla z úplně jiného soudku: toho psa, co zakousnul Dixinku prý dali do útulku....to ovšem, když se o něj stejně nikdo nestaral a nezajímal, měli udělat dávno a mohlo se tomuto předejít. Lidi jsou pitomci

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 09:32
- Nahlásit

Evey
Velká švýcar
Je mi ho líto, ale k nám by se nehodil. Je málo chlupatej.

Evey
A nějaké video proti přežírání lidí by nebylo?
worick
Jestli naberu svá pracně vydřená kila zpátky - měsíc běhám, cvičím, utrhuju si od huby......tak mně picne

Proč? Snad si nechcete kazit svátky dodržováním diety, střídmosti a podobnými hloupostmi?

worick
Lidi jsou pitomci
Bohužel

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 10:30
- Nahlásit

Strejda
Snad si nechcete kazit svátky dodržováním diety, střídmosti a podobnými hloupostmi?
Tak to v žádném případě, v nejbližších dnech se chystám na nákup nějakých těch výběrových láhůdek, když jsou ty Vánoce...
Jde spíš o to, jak poznat, že to co konzumuji už je přespříliš nad záchovnou dávkou. A hlavně jak naučit mozek, aby vyslal signál, že mi to už vlasně vůbec nechutná

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 10:31
- Nahlásit

Strejda
Je mi ho líto, ale k nám by se nehodil. Je málo chlupatej.
Myslím, že by bylo vhodné zeptat se na to holek. Tipuji, že by jim jeho nahota nevadila.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 10:34
- Nahlásit

Evey
Myslím, že by bylo vhodné zeptat se na to holek.
Ten by dostal čočku. Nedávno se k nám při venčení přidal bullterier Max. Teď si dává pozor, aby se mu to už nestalo.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 10:38
- Nahlásit

Strejda
bullterier Max
ale ten není tricolor

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 10:48
- Nahlásit

Evey
ale ten není tricolor
Hlavně má delší nohy. Bulík zapadl do sněhu a holky ho kutálely jako sud.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 12:05
- Nahlásit

Mě spíš překvapuje,že se někdo po 3 letech chce takhle zbavit psa.Neumím si to vůbec představit,a to mě dva roky přemlouvali ke koupi Báry(stydím se,fuj) Asi to musí být hrozná volba,ale vždyť ho mají venku a né v bytě.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 14:59
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

Krásné Vánoce všem!

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 15:12
- Nahlásit

Evey
Je mi líto - když seženeš sponzora na žrádlo a veterinu (hlavně to žrádlo), a provizorní plot, tak přítele dokopu k postavení boudy
A zůstal by "skoro" doma (jsem taky z Budějc).
No ale teď vážně - nemáme na to finančně, momentálně ani podmínky, a hlavně jsem se taknějak zařekla, že už jen fenky Jo...a taky bych to už neuhlídala - musím si udělat pořádek ve psech co mám doma a nevím jak na to bez peněz - akotně bych potřebovala elektriku - aspoň na týden
Ale je krásnej.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 17:35
- Nahlásit

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

My se taky přidáváme k Lucce a Barneymu a přejeme Veselé Vánoce!

Janiii
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2010 19:41
- Nahlásit

i my se přidáváme s naším "stavebním" PF-kem takhle to vypadá u nás v obýváku ...
krásné Vánoce Vám i hafanům!!!

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 08:09
- Nahlásit

Strejda
Bulík zapadl do sněhu a holky ho kutálely jako sud. -
Jé děcka, vy máte krásná PFka! Od nás nic nebude, já na to nemám myšlenky ani čas a taky nechodím do práce, kde bych je tvořila Včera celý den po nákupech, myslela jsem, že mně klepne Naštvaná, upachtěná a nikdo si nic nechtěl koupit, tak jsem na ně řvala, že budou mít pod stromkem h....Opravdu typická ,,naše" vánoční atmosféra
Janiii
Snad už příští rok bude ta zeď vypadat jinak.... Tak to vám všem čtyřem přejem k Vánocům a těšíme se na to další PF (doufám, že teď nepísneš, že ta právě zůstane takhle realistická.... )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 10:21
- Nahlásit

Ještě k tomu pití. Stejně jako Médi i Barney se spíš pase na sněhu. Od té doby, co napadl, jsem ho viděla pít z misky jen jednou a to bylo, jak se mi zdál nějakej přešlej a byl se mnou chvilku v teple. Taky mě tím štve, ale zas si říkám, že by se snad napil, kdyby měl žízeň. Tak mu alespoň zalívám granule teplou vodou, nebo šípkovým čajem, aby měl trochu tekutýho a ne jen ten zmrzlej sníh...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 10:46
- Nahlásit

worick
Naštvaná, upachtěná a nikdo si nic nechtěl koupit, tak jsem na ně řvala, že budou mít pod stromkem h....Opravdu typická ,,naše" vánoční atmosféra
Když si to představím....

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 11:03
- Nahlásit

worick
Naštvaná, upachtěná a nikdo si nic nechtěl koupit, tak jsem na ně řvala, že budou mít pod stromkem h....
Příště vem sebou mě, slibuji, že si určitě něco vyberu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:21
- Nahlásit

worick
Příště vem sebou mě, slibuji, že si určitě něco vyberu.
Kdyby Evey selhala, tak víš, kde mě najdeš.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:50
- Nahlásit

worick
klidně i já se přidám

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2010 13:52
- Nahlásit

jinak včera nám nasadili druhá antibiotika a dnes to vypadalo podstatně lépe - možná už i o něco menší ...

a Níloušek v noci jen bafnul, když šel Atar ven, a počkal u dveří, aby bafnul, až půjde zpátky.

A po dnešním kině s našimi puberťáky je nemusím vidět aspoň týden!!! Zlatí hafani

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání