| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 10:56
- Nahlásit
worick
- no tak já myslím, že bez toho se vaše i naše domácnost celkem dobře obejde, zato poličky se samy nepřivrtají
Tvůj pohled je přízemní a nevědecký. Nejdřív je potřeba vyřešit zásadní problémy. K tomu, aby systém pracoval bezchybě, stačí, když bude fungovat 80 % procesů. Poličky jsou díky své nedůležitosti ve zbývajících 20 %. Více též např. Paretovo pravidlo.
...
Minulý týden jsem jel po mnoha letech vlakem do Prahy. Počítal jsem s tím, že to nebude snadné, ale dopadlo to dobře. I když mrzlo, tak Pendolinu nezamrzly CDROMy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 11:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jenom taková vsuvka úplně mimo: nejste někdo, nebo z vašich blízkých fandové do letadel? Tom se dlouho pohyboval kolem letectví, brácha momentálně skončil na letišti Brno a nad naším vede hlavní letecký koridor západ-východ a opačně, takže se o letadla cekem všichni zajímáme. No a brácha našel dobrou stránku leteckého radaru, kde se zobrazuje pohyb letadel a taky je možné najít přesně typ a většinou to ukáže i leteckou společnost. Hodím to sem, možná některé děcko od Drakopesové (i když ty mají určo takovéhle věci dávno zmáknuté )
http://www.flightradar24.com/
Jo, zapoměla jsem - kliknutím na letadélko se zobrazí podrobnosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 11:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Tvůj pohled je přízemní a nevědecký. Nejdřív je potřeba vyřešit zásadní problémy. K tomu, aby systém pracoval bezchybě, stačí, když bude fungovat 80 % procesů. Poličky jsou díky své nedůležitosti ve zbývajících 20 %. Více též např. Paretovo pravidlo. - já ani jiný mít nemůžu, jelikož k ,,vědecký" mám asi stejně daleko, jako k tomu osídlení Marsu
Zrovna dneska jsem při CT24 dumala, že lidi nějak asi blázní hromadně a zajímalo by mne proč?! O co tu jde?! Thajsko - ta klidná usměvavá země a najednou demonstrace a krveprolití Jenom to skončí a teď zase Tunisko, odkud se k nám doteďka žádné zprávy o nějaké nespokojenosti nedonesly. Země, které jsou v pohodě a poměrně dobře prosperující a najednou ,,bordel" i tam. Nechápu...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 11:34 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
http://www.flightradar24.com/ , tý jo, to jsou věci, koukám, že mi nad hlavou právě nic neletí, tak jsem klidná...
Mě zase došlo v jakémsi mailu "virtualtravel" URL
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 11:36
- Nahlásit
Více též např. Paretovo pravidlo.
Nás to učili tak, že 80% problémů zbůsobuje jen 20% příčin - takže stačí ošéfovat těch nejdůležitějších 20 % a je vystaráno.....
nejste někdo, nebo z vašich blízkých fandové do letadel?
Nejsem fanda, ale pracant... K letadlům jsem se dostala čistě omylem a už v téhle branži (fakt se to tak píše?!) nějakou dobu pracuju...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:40
- Nahlásit
Touhle dobou už měla LuckaM podat zprávu, ne?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 14:52
- Nahlásit
Strejda
Touhle dobou už měla LuckaM podat zprávu, ne? To měla, ale předpokládám, že už někde slaví... a my tu vyhlížíme novou inženýrku...a furt nic...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 16:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Evey
Touhle dobou už měla LuckaM podat zprávu, ne?
To měla, ale předpokládám, že už někde slaví... a my tu vyhlížíme novou inženýrku...a furt nic... - no jo, fakt, to tak bude Já nejsem slavící typ, ale udělat inženýrku, slavila bych jak blázen
Teprve dneska odstrojujeme vánoční výzdobu - pořád jsme to odkládali - do tohohle se nikdy nikomu nechce To je ale bordel z toho jehličí všude....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 17:50
- Nahlásit
worick
Teprve dneska odstrojujeme vánoční výzdobu
Já jsem Vánoce uklidila už první lednový týden. Sice by to tu ničemu nevadilo, protože stromek máme už snad 15 let umělý. Ale aspon to nemusím dělat ted.
Jinak u nás dneska škaredá mlha. Vlastně už od včerejšího večera. Aspoň mě to neláká ven a můžu se věnovat v klidu učení.
Včera na procházce jsem málem hodila hubu. Před náma v dálce běžela kočka a hupsla za plot do zahrady, Barney by samozřejmě nejradši za ní, ale v klidu. Najednou z ničeho nic zabral, což jsem nečekala...málem jsem po tom blátě uklouzla. Naštěstí jsem šla jen do dřepu. Takže si milý Bárníček vykoledoval dalších pár minut chůze u nohy, dokud se nezklidnil. No a pak jsme pouštěli koně...objevili se za náma, Barney se pořád otáčel, tak jsme šli bokem, aby mohli projít. Barney mě mile překvapil, že pěkně seděl, koukal a nedivočil. Zato pak se mohl učmuchat...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 20:06
- Nahlásit
snad se Lucka nebude zlobit, ale vyčteno u ní na FB: státnice jsou doma!
takže gratuluju mooc a moc i tady
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2011 20:17
- Nahlásit
lehla mlha s nasátým kouřem, prachem - tedy smog jak v Londýně. Zůstává pachuť v ústech ...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 06:17
- Nahlásit
LuckaM
velká gratulace i od nás...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 06:19
- Nahlásit
Janiii
státnice jsou doma! Děkujeme za info. To jsem tedy zvědavá jak nám LuckaM zodpoví, že to dala na FB a sem ne?
LuckaM Gratuluji, závidím.
Drakopes Z práce jsem vyjížděla po 15 hod. za plného slunečního svitu a modré oblohy, asi po 20 km směrem jih jsem se dostala do bílé tmy za kterou by se nemusel stydět ani Rákosníček. Naštěstí tedy bez kouře a prachu, zato byla vlezlá zima.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 06:28
- Nahlásit
worick
Teprve dneska odstrojujeme vánoční výzdobu - pořád jsme to odkládali - do tohohle se nikdy nikomu nechce To je ale bordel z toho jehličí všude....
Odstrojili jsme hned po Novém roce. Letos bylo jehličí jak ze dvou stromů. Napříště se rozhodujeme mezi stromem v květináči a vlastní plantáží, ze které by se strom uřízl těsně před Vánoci. Stromy z vytěžené v září, nejpozději v říjnu, se dlouhodobě neosvědčují.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 07:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Stromy z vytěžené v září, nejpozději v říjnu, se dlouhodobě neosvědčují. - My taky vždycky odstrojovali po Třech králech, jenomže jak se ta zem podezřele zrychluje tak má člověk pocit, že si to ještě vůbec neužil a je po A těch příprav... Máš pravdu: stromek byl ,,jetý" už když jsme ho rozbalili - jo, letos obvzlášť A takové peníze za něj chtějí Proto jsem ho každý den rosila, aby alespoň trochu vypadal Od poloviny minulého týdne už to byla dočista ,,mrtvola", ale jak říkám, nikomu se do toho nechtělo Jak jsem měla borové větve i na schodišti a na celém okně v hale - hrůza Jehličí se sypalo, stačilo se dotknout. Loni jsme ucpali vysavač (centrální ), tak jsem to radši všechno hrnula smetákem a pak teprve zbytky dovysávali. Ale nepomohlo ani, že byli větve přitažené z lesa a tam ležely cca jen měsíc U nás, v těch konstantních 24st, uschly stejně napadrť
Evey
To jsem tedy zvědavá jak nám LuckaM zodpoví, že to dala na FB a sem ne? - závislost??
I to počasí je nějaké divné.... Zima...a mlhy jak na podzim, sníh nikde, o víkendu málem Jaro a teď čekám, že uhodí nějaké šílené mrazy zase Doufám, že před tím alespoň nasněží
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 09:21
- Nahlásit
O půl šesté jsem pustil holky z kotce a dal jim teplý vývar. Rychle to vypily, odflákly ranní hygienu a začaly nacvičovat bojová umění. (O torzi žaludku vím, ale nemohl jsem jim v boji zabránit). Dnes byla rvačka dost hlučná. O půl sedmé se šel venčit bullterier Max a jako každý den, si šel k našemu plotu vyřídit nějaké administrativní záležitosti. Válečná vřava právě vrcholila. Koukal na to a byl bezradný jak policajt, když vidí rvačku skinheadů s Romy. Nevěděl, jestli má pomáhat nebo chránit. Z vedlejší zahrady ho uviděl velšpringr Brad, který s ním má nějaké názorové rozdíly, a zahájil okamžitě připomínkové řízení k jeho přítomnosti. Majitel Maxe se snažil o přivolání, ale jeho sytý baryton docela zanikal. Takový kravál u nás už dlouho nebyl.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 10:47
- Nahlásit
Mě se ta mlha strašně líbí - ale už jsem se zařekla, že to nebudu nikde rozšiřovat, protože na mě včera všichni koukali jak na blázna (a 3x jsem vysvětlovala vlastní vtip na téma "Španělská bota" alias moje nové kozačky - také nevíte, že to byl mučící nástroj?!) - když jsem šla z práce - starý průmyslový areál, hodně rozlehlý, prakticky neosvětlený, všude plno zeleně... No čekala jsem odkud vyskočí ten Jack Rozparovač :-D. Ale jak byla ta mlha i přes den, tak to vypadalo úžasně romanticky No jo, jsem fakt divná...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 10:50
- Nahlásit
Noemi
Mě se ta mlha strašně líbí - ale už jsem se zařekla, že to nebudu nikde rozšiřovat
Buď klidná, nejseš divná sama. A nejlepší jsou podzimní mlhy a vlhké spadané listí. Vítr by teda foukat nemusel.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 12:13
- Nahlásit
Pomáháme najít nový domov tomuto bernskému salašnickému psíkovi. Je narozený 21.3.2010 a jmenuje se Barney. Je zvyklý na kočky a ani s jinými zvířaty nemá problém, umí základní povely,miluje společnost lidí a v přítomnosti dětí je úplně v klidu. Je to stále hravé štěňátko které potřebuje pohyb. Hledáme mu nový domov kde se mu dostane výběhu na zahradu a i mazlení doma. Zatím byl zvyklý v bytě, ale z existenčních důvodů si ho majitelé nadále nemohou nechat, proto hledají hodné lidi kteří by se ho ujali a dávali mu plno lásky a všeho co takovýhle velký bafan potřebuje.
V případě zájmu nebo získání více informací o Barnym na tel.
736123316
Děkujeme za pomoc.
Ing. Kaucký (SOS-zvířata v nouzi)
Zdroj: URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 12:20
- Nahlásit
Evey
Švagrová vybírá nového psa. Pošlu jí to.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 12:38
- Nahlásit
Evey
Ten je fakt nádhernej. Kdybych neměla už jednoho Barneyho doma, tak ho hned beru. Doufám, že najde brzo páníky, se kterými bude šťastný a kteří ho už pryč nedají.
Zrovna včera jsem četla na FB, že už potřetí jim do jednoho útulku lidi vrátili malé štěně (kříženka vlčáka nejspíš) a to proto, protože těm lidem ničila záhony, kytky apod. Zase jsem se musela rozčílit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 13:13
- Nahlásit
Strejda
Švagrová vybírá nového psa. Pošlu jí to.
A s podrobným popisem co získá v berňákovi, prosím.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 13:41
- Nahlásit
Tak už jsem se sem konečně dostala a moc se tedy omlouvám za opožděné zprávy. Zůstávala jsem v Liberci a neznám svoje přihlašovací heslo na cz-psa (který mám automaticky uložený na svým pc), takže proto jen zpráva na fcb - tak nějak jsem ale tušila, že Vás Janča informuje Inženýr jsem zatím jenom poloviční, ale tu nejhorší část státnic mám už za sebou, takže mi spadl doslova balvan ze srdce....oslavy byly opravdu bujaré
Ten Barney je opravdu krásnej. Tom ten inzerát taky někde vyštoural a už do mě asi 4 hodiny šije, že si ho vezmeme. Ale mít 2x Barneyho a ještě k tomu 2x puberťáka asi není zrovna optimální, takže snad tenhle Bájošek najde brzo domov a my zachráníme nějakého berňáčka tak za rok
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 13:44
- Nahlásit
Evey
A s podrobným popisem co získá v berňákovi, prosím.
Ona zná naše holky.
Na podzim jim umřel NO (prvorozený syn naší ovčandy). Chvíli to vydržela, ale už si koupila atlas psů, vybrala si cvičák a umyla misky. Před měsícem jsem se doma vsadil, že bude mít zase ovčouna. Ale zkusit to s berňákem musím. Měl by se u ní královsky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 14:16
- Nahlásit
Noemi
samozřejmě víme, co je ,,španělská bota" (dřevěná ,,bota" s hřeby dovnitř) - co to má společného s tvýma novýma kozačama? tuším, jsou krásné, ale nedá se v nich chodit tu mlhu v lesním tichu, co popisujete se Strejdou - tak to se mi líbí taky tu jsem zažila právě při té prochajdě, jak jsem díky ní kufrovala a nakonec i zatměla
Strejda
tomu opisu vašeho dnešního rána jsem se pěkně nasmála
Švagrová vybírá nového psa...Před měsícem jsem se doma vsadil, že bude mít zase ovčouna. Ale zkusit to s berňákem musím. Měl by se u ní královsky. - taky se přimlouvám, prosím, prosím....
MartinaBarney
Kdybych neměla už jednoho Barneyho doma - a teď budu mít Barney dva!......
...že už potřetí jim do jednoho útulku lidi vrátili malé štěně...protože těm lidem ničila záhony, kytky apod - si asi někteří lidi myslí, že štěňátko jim bude spořádaně ťapat celý den vedle nohy?! To je zajímavé, že po děcku nikdo nechce, aby chodilo od prvního měsíce na WC samo a od druhého mluvilo...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 14:20
- Nahlásit
worick
si asi někteří lidi myslí, že štěňátko jim bude spořádaně ťapat celý den vedle nohy?!
Co se furt všichni navážíte do mého tchána?
o je zajímavé, že po děcku nikdo nechce, aby chodilo od prvního měsíce na WC samo a od druhého mluvilo...
No, jsou i takoví.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 14:26
- Nahlásit
Obeslal jsem švagrovou s nabídkou BSP. Ona je hodně aktivní, sportovní, hasička (dříve požárnice) a tak. BSP na ni bude asi pomalý. Zase na druhou stranu - bydlí v domě s její matkou, která by uvítala něco klidnějšího.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 16:00
- Nahlásit
Strejda
BSP na ni bude asi pomalý
jí půjčím na týden naší Berni - aby viděla, že i berňák může být jelito praštěný a rychlý
jinak se samozřejmě taky přimlouvám ... no a nebo k berňáčkovi ještě NO?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 16:15
- Nahlásit
Strejda
Takový kravál u nás už dlouho nebyl. No tak to u nás je obdobný kravál několikrát denně! Soused o barák níže má 2 vořechy, totálně nevychované, chodí s nimi "na procházku" (většinou v papučích, nemůže za to bude trochu opožděný). Někdy se za nimi batolí i malé kotě. O barák výše bydlí bernardýn a naproti němu bígl a 2 kříženky. Tihle nevychovaní vořeši ihned utíkají (jsou samozřejmě navolno, neznaje žádného přivolání) k jejich plotům a z obou stran se spustí děsný ryk, projdou a po cca 3 minutách se vrací zpět a celé nanovo... Horší je na tom to, že nemají problém se takto vrhat i po cyklistech a i malých dětech. A v době hárání nám lezou do zahrady.
Nemyslím si, že by byl BSP ve srovnání s ovčákem pomalý. A pokud je požárnice, tak by třeba mohla začít objevovat kouzlo záchranařiny se psem.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 16:15 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
aktuálně mezi čtvrtou a pátou diskuze o psech
http://www.rozhlas.cz/praha/studio?cam=1
http://projekty.rozhlas.cz/prehravacwma4/?stanice= praha&stream=128
pouze zvuk
|