Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 16:46
- Nahlásit

Evey
Nemyslím si, že by byl BSP ve srovnání s ovčákem pomalý.
Švagrová už měla dva NO a je to její láska.
BSP je pomalejší, to je moje zkušenost. I rozhodčí to respektuje a nechce bleskurychlé obraty jak třeba od BOM. NO je služebník a BSP je parťák. Ovčanda aportovala třeba hodinu, když jsem to chtěl. Sally mi potřetí flákne s čínkou pod nohy, přiřadí se k noze a je na ní vidět, že dnes už to stačilo a jestli si na tu čínku nebudu dávat pozor, tak ona pro ni teda nepůjde.

A pokud je požárnice, tak by třeba mohla začít objevovat kouzlo záchranařiny se psem.
Jestli se tam chlastá jak u hasičů, tak to by pro ni bylo. Já bych záchranařinu dělat nechtěl. Už třeba kvůli výcviku pro hledání mrtvol. Ale mají chatu na přehradě, mohla by dělat vodní záchranářství.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 17:25
- Nahlásit

worick
Kdybych neměla už jednoho Barneyho doma - a teď budu mít Barney dva!......
Ted jsem říkala mamce, že kdybych už vydělávala a bylo by to dost peněz na uživení dvou berňáků, tak neváhám a druhý Barney už běhá po zahradě

worick
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 20:08
- Nahlásit

Strejda
Já bych záchranařinu dělat nechtěl. Už třeba kvůli výcviku pro hledání mrtvol - jó hochu, ale tohle je tvůj pohled myslím, že u holek by hledání mrtvol vzbudilo velké nadšení Může se v ní pak za odměnu vyválet? Jestli jo, tak do toho by šel i náš důchodce Alfík (omlouvám se citlivkám, za černý humor )
Ovčanda aportovala třeba hodinu, když jsem to chtěl. Sally mi potřetí flákne s čínkou pod nohy, přiřadí se k noze a je na ní vidět, že dnes už to stačilo a jestli si na tu čínku nebudu dávat pozor, tak ona pro ni teda nepůjde. - Berrynek kachnu ze zásady (to ať si dělá blbeček Woriček) nepřinese Jsem si 100% jistá, že ví, co po něm chci, ale nedělá to schválně. Flusne ji na zem 2metry ode mne a přijde si s nablblým úsměvem bez ní. Ale ví, že mu za to nadávat nebudu, ale si ho budu jen dobírat, že je vychcánek.
Dnes jsem se zase přesvědčila o velké přirozené inteligenci berňáků. Nebyl to můj výchovný úspěch, protože místo abych se snažila je to nějak naučit, nějak vysvětlit, co po nich chci, jsem jim minule vynadala do blbounů nechápavých Asi jsem to tu už psala, jak jsem otevřela u mamky branku od potoka, pustila tam psy a chtěla po nich ať zaběhnou ke přední brance vytáhnout z boudy Alfíčka, ať jde ještě potokem s náma. Stáli pořád jak pikoly, čučeli nechápavě na mně, až jsem se musela sebrat a jít Alfíčkovi zaťukat na boudu sama Dneska se situace opakovala s tím, že Worku (jak tam minule zdrhnul) jsem z vodítka ani nepustila (protože byla velká mlha a neviděla bych ho vůbec) Branku jsem otevřela, řekla Berčovi zase tu větu:,,Berry, zajdi zavolat Alfíčka, ať jde sem za náma. No běž, on je v boudě, běž mu říct, že jsme došli pro něho" (podotýkám, že řvát z plných plic nepomůže, protože Alfča neslyší) A stála jsem. Zopakovala jsem mu to asi 3x:,,Berry, tak běž!", protože se mi tam nechtělo motat ještě právě s Workou na vodítku a najednou se Berry sebral a zmiznul v té mlze a šeru. Jen jsem zahlédla, že se bílé batolí z boudy a oba letí zpátky k nám Já jsem byla úplně nadšená - ten pes to fakt pochopil

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 21:12
- Nahlásit

worick

Chytrej pejsek ) Berňáčci jsou fakt intoši )

Tuhle vlezl Níloušek do postele (on tam opravdu leze, dá přední packy a postupně vytáhne zadní) a lehce při tom shrnul krycí deku. Stočil se do klubíčka a čumákem hezky urovnal deku zpátky.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 22:50
- Nahlásit

LuckaM
worick
Lucka a Berry mají oba velký den.Oba udělali státnice
Velká gratulace pro oba.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Led 2011 23:12
- Nahlásit

Mrkněte se na dorostence berňáčka v tématu vedle. Nechcete ho někdo?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 00:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Viděli jsme A ne, že by jsme nechtěli, ale většina už po dvou pejskách má a nebo právě bojuje s pubošem Snad ho někomu vnutíme...

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 09:44
- Nahlásit

Strejda
BSP je pomalejší, to je moje zkušenost. I rozhodčí to respektuje a nechce bleskurychlé obraty jak třeba od BOM
To je asi případ od případu, jasně malina je malina... ale když srovnám naše osazenstvo cvičáku, několik NO a pak pestrá směska plemen, tak jsme neměli konkurenci (v rychlosti) právě v té základní poslušnosti, obraty, sed, odložení za pochodu.... A ani při pocházkách s chrty rozhodně nezaostávala.
Už třeba kvůli výcviku pro hledání mrtvol. Já jsem myslela, že nacvičují hlavně hledání živých.

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2011 10:28
- Nahlásit

Evey
To je asi případ od případu, jasně malina je malina...
My teď máme období vzorného přivolání. Kdyby se měřila rychlost, tak se umístíme dobře. Odložení za pochodu máme ukázkové, ale jak malina (tzv. mariňák) to není.

Já jsem myslela, že nacvičují hlavně hledání živých.
Záleží na zkoušce. Ve všech disciplínách to asi není. V řádu to je popsáno pro útlocitné povahy takto:
Hledají se 2 živé osoby (1 v úrovňovém úkrytu a 1 ve výšce 2-3 m nad zemí) a 2 vzorky mrtvého pachu (jeden asi 20-30 cm pod úrovní terénu a 1 ve výšce asi 2 m), přičemž není pevně stanoveno, kolik kterých má být v prvním a kolik ve druhém terénu. Mohou být tedy použity varianty 0:4, 1:3, 2:2, 3:1 v libovolné kombinaci.

A švagrová se neozvala. Já ji snad budu muset zavolat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Led 2011 06:22
- Nahlásit

chumelí

Alfréd se nadšeně v té 15mm vrstvě válel

worick
Člen
# Zasláno: 20 Led 2011 07:47
- Nahlásit

Drakopes
chumelí
Alfréd se nadšeně v té 15mm vrstvě válel
-
U nás včera půl dne televizní technik řešil TV techniku (co taky jiného, že jo ), pak mlha, pršelo a až kolem 19h se to začalo měnit na sníh s deštěm. Nevytáhnula jsem paty z baráku Na kopcích kolem to vypadá na těch 15mm tady prdlajz Kluky jsme večer vzali alespoň za náma domů. Byla jsem tak otrávená, že jsem místo diety (bez večeře, žádné kokinka...) sežrala na co přišla a tím mi nálada spadla pod bod mrazu. A tu taky nic A ještě kolem vidím samý ,,berňák v nouzi" Už to začíná....dopady berňáckého boomu

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Led 2011 07:48
- Nahlásit

Drakopes
U nás je jasno, něco nenápadně lehounce poletuje, ale nedá se říct, že by sněžilo. Na zemi žádné přírustky.
Strejda
A švagrová se neozvala. Já ji snad budu muset zavolat. Tak co švagrová? V tématu vedle je další nešťastlivec k zachránění.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2011 17:22
- Nahlásit

Tak co švagrová?
Napsal švagr (on je mluvčí):

Děkujeme za nabídku, je zajímavá a lákavá. Přesto na rozhodnutí potřebujeme více času. Nejsme na to připraveni i když o psech hovoříme takřka denně.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 06:04
- Nahlásit

Strejda
Napsal švagr (on je mluvčí): a není politik ? Má to napsané tak pěkně diplomaticky

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 06:15
- Nahlásit

Evey
a není politik ?
Není politik, ale je to takhle: Švagrová bude krmit, venčit a cvičit. Když to bude potřeba, tak pojede v noci pro veta. Švagr jí k tomu udělá PR. Ve "všech mediálních výstupech" použije samozřejmě Ich formu.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 11:17
- Nahlásit

Po dlouhé době se mi stalo, že jsem měla sepsaný půl stránkový elaborát a ukliknutím jsem si ho smázla myslela jsem, že mně klepne pepka A vy se neradujte, protože jsem to stvořila znova
Takže: včera jsem měla naplánovanou prochajdu od vedlejší obce (dolní) - že nás tam Tom vyhodí z auta a my došlapeme těch 6km kolem potoka (se zastávkou u báby) domů. Chtěla jsem volat Gogošovým, jestli nechtějí s náma, ale na stránkách cvičáku jsem našla, jak si domlouvali poslušnost na odpoledne, tak jsem už nevolala. Za chvíli ale volala Marťa Gogošová že je cvičák a jestli jdeme. Že ona říkala vedoucí, že chce už s Gogem zase i agilitit, ať se vyblbne. Tak jsme tedy šli. Oni už tam čekali a vedoucí nikde. My jsme pokecaly, kluci se vyblbli a po půl hodině se přihnala Mery (bordera vedoucí) a Marťa:,,Mery minulý týden hárala, ale Gogo ještě nic" a já:,,no nazdar, tak to je průser, to my valíme pryč" a honem jsem kluky, kteří nadšeně Mery očichávali, připnula na vodítko a vyrazili jsme od ní. Na rohu jsme potkali vedoucí, která se omlouvala (nejspíš proto nás tam ani nevolala) a potvrdila, že hárá. No a za ní hned přicházela Magdalena s novou fenečkou místo Dixinky, že se jde na nás podívat a feňulku otrkat. Malá jackrusslová je Keysii (nevím jak má poskládané i/y ) a je na rozdíl od Dixinky s papírama a už teď je stejně velká, jako byla Dixi (ona byla strašně malinká) a není ani tak bojácná, zvědavě kluky očichávala. Magda chudinka plakala hned, jak nás uviděla, to bude bolet ještě dlouho, ale z malé je nadšená a určitě jí to pomáhá. Řekla mi jak to tehdy bylo:
mamka šla s Dixi na prochajdu a když se vracely, tak 20m od baráku malá sousedka pustila z vrat toho labradora. A on letěl přímo k Dixi a zrovna jí po krku. Bylo to strašně rychlé, bez varování a zaváhání, mamka se ho snažila odehnat, ale pokousal i ji a Dixi už byla mrtvá Magda nic neslyšela, jenom zazvonil zvonek a ještě si říkala, proč ta mamka zvoní, když má klíče. Otevřela dveře a tam stála šokovaná mamka s potrhanou Dixi v náručí a jen řekla, že Dixi je mrtvá..... To je ,,nezapomenutelný" zážitek na celý život
A ještě mi Magda říkala: ,,a slyšela jsi, co mají vaši sousedé za psy?!(kavkazáky) Tak to jsme tady v pr....všichni"

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 11:31
- Nahlásit

worick
To je ,,nezapomenutelný" zážitek na celý život to každopádně A toho labroše se tedy zbavili?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 12:52
- Nahlásit

Evey
A toho labroše se tedy zbavili? - já měla info od jejich souseda, že je v útulku. Magda mi včera řekla, že ho žádný útulek přijmout nechtěl, tak ho dali utratit Magda má psy ráda a bylo jí to líto (i po tom, co se stalo) ale říkala, že to byl chudák pes, který tam stejně jenom trpěl a tohle pro něj bylo vysvobození - nikdo by si ho z útulku stejně nevzal - s touhle nálepkou
A ještě jsem zapoměla: naproti před barákem máme ještě svůj menší pozemek, sloužil nám při stavbě baráku jako skládka výkopové zeminy, která tam z většiny zůstala a je z toho takový kopec, který plánujeme nechat zarůst stromy a křovinama jako takový minilesík. Jdeme s klukama po dlouhé době tuto trasu mezi kopečkem a potokem 20m od brány a právě ze strany od potoka leží metr od chodníčku na tom břížku mrtvá srnka Malá, snad ještě dorostenec Vytřeštila jsem oči, jenom ze mně vypadlo,,doprdele, co je zase tohle?!" a koukala jsem na ni. Zhora na ní nic vidět nebylo a obracet ji jsem neměla odvahu. Vypadala jako ,,jen tak zmrzlá" ale to asi sotva. Vůbec nevím, jak tam mohla být dlouho, jestli ještě mezi svátky pod sněhem a nebo třeba jen den. Poslední dobou se tady pohybuje jeden místní myslivec, mladý kluk (který tu nikdy nepobýval) s nějakým lovečákem. Ještě musím nějak zjistit, kdo to přesně je, jestli patří do rodiny kam ho tipuju Mám trošku obavy, aby to někdo nechtěl hodit na naše psy Jinak tu krom dvou myslivců s lovečákama nikdo na volno s velkým psem nechodí. Pak ještě známá dvojka novofundlanďanka s labroušem, boxer s jezevčíkem a hovawardka Megy - ani jeden z nich není v podezření

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 13:18
- Nahlásit

worick
Dnes jsem se shodou okolností bavila s místním myslivcem, protože jsem s Barnym našli taky mrtvou srnku, byla ještě mlaďounká a byla přivázaná nějakým špagátem ke stromu, tak jsem se bála, aby to nebyla nějaká pytlačina a radši jsem mu to šla nahlásit. Ten mi ale řekl, že to byla mrtvá srnka, kterou našel a dal ji tam jako návnadu na lišky a proto byla přivázaná...moc nechápu smysl...asi aby zmapovali, jestli tu nějaký jsou...nevím. Ale právě říkal, že jen za tenhle týden byl odvážet 8 srnek, z většiny právě takhle mladý a že nejčastěji něco požerou na zahradách (okrasný kytky a tak) a nebo pojdou na mráz - slabší mláďata prostě nepřežijou...takže pokud není ta srnka někde evidentně pokousaná, tak vás nikdo obviňovat nebude si myslím...

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 13:49
- Nahlásit

worick
Pak ještě známá dvojka novofundlanďanka s labroušem
Zkusil jsem si představit, jak novofundlanďanka honí srnu. To by srna asi nepřežila, protože by pošla smíchem. Teda zdravá srna.

Dines
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 13:54
- Nahlásit

Strejda
Zkusil jsem si představit, jak novofundlanďanka honí srnu. To by srna asi nepřežila, protože by pošla smíchem. Teda zdravá srna.

No, a proto neměla žádná viditelná zranění

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 14:23
- Nahlásit

Dines
No, a proto neměla žádná viditelná zranění
Mělo by se to ututlat, nebo novofundlanďanku taky utratí.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 14:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Dines
Zkusil jsem si představit, jak novofundlanďanka honí srnu. To by srna asi nepřežila, protože by pošla smíchem. Teda zdravá srna. No, a proto neměla žádná viditelná zranění

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 16:37
- Nahlásit

naše starosti jsou zcela jiné ...

náš venčící parčík je ohraničen z jedné strany školou. Bývala to základka (konkurenční) a ekonomka. Z té je dnes obchodní akademie a ze základky je vysoká škola finanční správní (soukromá). A na ní přece nestudují žádné socky, které by na přednášky jezdily sockou (zastávka je přímo u školy), takže park je během dne obklíčen auty, po okrajovém chodníku se nedá projít...
A do toho šla napříč parkem ženská s háravou setřicí ...

no, přivedla mi psy zpátky (nebudu je honit po parku), ale zrovna mezi auty. Protáhla jsem jednou mezerou Nielse, šoupla ho na trávnník a k němu Adélku, aby se drželi spolu. Jenže Alfréd se přeci chytit nedá!! Rozkročil se v silnici - zkus si mě chytit. A do ulice vjeli policajti. Byla jsem tak nažhavená, že mohli zkusit něco říci, třeba jen houknout ... ale jen mlčky stáli. Obešla jsem auta, Alfréd si štěknul, ale ze silnice uhnout nemínil. Došla jsem na trávník a on se konečně hnul za mnou - sice v uctivé vzdálenosti, ale uvolnil cestu. Policajti zvolna projeli, nekoukala jsem po nich (pro jistotu). Níloušek s Adélku byli za vzorňáky, tak jsem rozmotala vodítko, zacvakla Nielse a Alfréda si jako nevšímala. On rozptýlil svou pozornost, skočila jsem po něm a byla jsem rychlejší!!! A to on zas uzná, že prohrál a podřídí se

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 18:25
- Nahlásit

Drakopes
Jenže Alfréd se přeci chytit nedá!! Rozkročil se v silnici - zkus si mě chytit.
U nás je za vzornou Salina a provokuje Neli. Odjížděli jsme ze cvičáku, holky už byly v autě, když Nelina vyskočila a dělala "Pojďte, pane, budeme si hrát." Nasedli jsme a odjeli. To jste neviděli, jak umí berňucha rychle dohnat auto. Policajt to taky sledoval, ale nebyl ve službě. Cvičil psa.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Led 2011 19:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
já vím, že Alfréd je osobnost..... Ale tohle udělat mě, tak ho roztrhnu jak hada ještě že, má tak tolerantní paničku, co s ním chce tyhle hry hrát
Strejda
Dneska jsem uskutečnila ten výlet od vedlejší vesnice. Já balila postroje a vodítka, Tom nachystal auto, Berry hned hup po rampě do kufru a já, že jdu nasadit postroje Woričkovi a ten hup do kufru..... To nikdy v životě neudělal, první si nechá nasadit postroje a za ty ho musíme víceméně vyvést po rampě do kufru - sám tam nejde nikdy, spíš si lehne opodál do trávy a tváří se, že on nejede ani náhodou No a Tom:,,vidíš, zase nechce, jako minule Ják nechce, vždyť nastoupil rychle sám?! Ne, to on se ti tam utíkal schovat, aby nemusel na musherka" Tak mi teď řekněte, kdo měl pravdu? Jak to mám 100% poznat? Já myslím, že se mu to minule líbilo (těch 12km ) a chtěl jet na pořádný výlet zase
Dorazili jsme domů, myslela jsem, že budou odpočívat, ale ne, po chvíli Worka začal poštěkávat (stejně, jako když provokuje Berču na hraní) jenže štěkal do obývákového okna, potom přešel do jídelny, kde jsme večeřeli a pořád poštěkával. První šel Tom zkontrolovat Berrynka, jestli e v pořádku a pak:,,hele a kde máš vlastně kocoura, on nešel s tebou domů?" Ne, viděla jsem ho když jsme přišli u garáže, já dávala klukům kokína a sundávala postroje a pak už jsem ho neviděla A není on zavřený v garáži? Snad ne, však není blb viděl, že zavírám, tak snad by vyběhnul. Ale když otevřu a zavřu a bude tam, tak se objeví hned na rohu." Jdu, provedu a just, kocour naštvaně vyběhne spoza rohu a valí do dveří. Tak Woriček dostal velikanááánskou pochvalu, to se dnes taky vyznamenal

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 06:07 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
nastoupil rychle sám
Woriček dostal velikanááánskou pochvalu, to se dnes taky vyznamenal
V každém psím společenství dochází časem ke změně hierarchie. U vás asi kandiduje do dalšího funkčního období na funci vzorného Worick.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 08:58
- Nahlásit

http://osel.cz/index.php?clanek=5494

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 09:05
- Nahlásit

Včera večer dostali vynadáno od fenky hned, jak jsme vyrazili na okruh (dole u kina). A to tak, že se stáhli s omluvami a rovnou mířili na opačnou stranu. Jenže jen co jsme dorazili do parku, stali se z nich nadržení šílenci, kteří obtěžovali vše čyřnohohé bez ohledu na velikost a pohlaví. Věčně jsem je sundávala nějaké chudince ze zad, spolupracovali i ostatní venčitelé, takže jsem je vzala na vodítko a šli jsme domů. Níloušek na přechodu, byť na krátkém vodítku, zvládl obtěžovat i stařičkou labradorku. V parku byli chlapci velmi výstižně zhodnoceni: "Pánové, normálně jste inteligenti, ale dnes jste povrchní primitivové!"

LuckaM
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 09:08
- Nahlásit

Tak od včerejška už vím, jaký to je, když do vás v plný rychlosti narazí berňák Tom se vracel s Bájoškem z večerního venčení a já na ně od domu radostně zavolala, Barney se rozeběhl snad největší rychlostí, co dokáže vyvinout a pak prásk přímo do mě...samotnýho ho ta rána překvapila

Dnes tu máme krásně, tak vyrážíme i s mamkou na běžky. Zatím má Bájoš ve zvyku lyže první kilometr až dva okusovat, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží dnes

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání