Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 09:10
- Nahlásit

Drakopes
hrozny, rozinky! - no napadlo by vás tohle Nějak se zdráhám vědcům uvěřit.... Dáváte psům hroozny nebo rozinky. Já teda ne, zatím mě to nenapadlo, vdolečky nejí Ájo, vaši psi jsou fajnšmekři - dáváš jim hrozny? (tý woe, tak mě napadlo, že se divím, že mně nanapadlo dávat jim rozinky jako zdravou sladkou odměnu )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 09:11
- Nahlásit

Drakopes
já jsem zvědavá na toho našeho chlapa, co s ním udělají hormony, až dospěje...už teď má choutky a občas na nějakou fenku hupsne...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 09:14
- Nahlásit

worick
o těch hroznech jsem někde četla, ale po tom, co mi jedna známá říkala, jak jejich jorkšír je schopnej sníst i deset kuliček, tak to zas tak nehrotím...Záměrně je teda nedávám, ale myslím, že jedna dvě kuličky se v berňákovi musí ztratit jako prd

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 10:03
- Nahlásit

worick
cíleně rozinky nedostávají, jestli někdy třeba v kousku vánočky, ale tu my tak jednou do roka. A hrozny nejedí ....

LuckaM
máš se na co těšit. Zaryté čumáky, luxování chodníků, a to ještě jsou psi, kteří tyhle všechny stopy pěčlivě olížou

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 10:25
- Nahlásit

LuckaM [i]máš se na co těšit. Zaryté čumáky, luxování chodníků, a to ještě jsou psi, kteří tyhle všechny stopy pěčlivě olížou - olizujou, jo, někdy jo A ty pusinky potom od nich.....
tak to zas tak nehrotím... - právě zpráva jako: hrozny mají u psa dlouhý pokločas rozpadu, tak vyvolat zvracení mi připadne dost přehnaná, jako by sežral jed na krysy! U čokolády se to píše taky, přitom mamčin Alf se čokoládovýma a kakaovýma zákuskama cpe léta. Ne přímo, že by sežral tabulku čokolády, ale klidně mu vysypepe 10kousků cukroví nebo starou bomboniéru Tak nevím....

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 11:39
- Nahlásit

hrozny, rozinky
protože máme (ale letos kvůli stavbě už asi mít nebudeme) u domu vysazené hroznové víno, samozřejmě ho česala i Berni - tak nevím jasně, nebylo to na kila - ale jako tři kuličky se to taky asi nazvat nedá tak nevím

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 13:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
V každém psím společenství dochází časem ke změně hierarchie. U vás asi kandiduje do dalšího funkčního období na funci vzorného Worick. - nestraš Poťáp Woriček je sice mazlinka naše, ale vedoucí musí být klidný a vyrovnaný jedinec - a to on rozhodně není
Včera jsem pustila psy u babči na dvorek a mamka,:,,hele, ale nejsou zavřené slepice!" A já:,,ale snad už sedí v kurníku, jen zavřít dveře, ne?" Jo, to jo, to už sedí....Jenomže Alfík umí otvírat lítačky do zahrady a Woričkovi je otevřel. A frnk, valili oba dozadu do zahrady tzn. proběhli kolem kurníku a plácku před ním, kde se slepice krmí a schovávají. Jdu hned tam a půl metru od toho, kde proběhl Worick sedí na zemi nějaká bezvládná slepice, očividně marod. Vzala jsem ji a nesla do kurníku, byla lehounká jak pírko a když jsem ji postavila na slámu, tak se svalila. To už spoza mně vykouknul zvědavý Worick, ke slepici čichnul, sice se oblíznul (mrcha malá ) ale já jsem na něj mluvila stylem:,,slepička je marod, bude asi do rána po ní, dáme ji tady spinkat" tak se otočil a v klidu zase odkráčel se mnou ven. Tom se smál, že není blb, že polochcíplá slepice přeci není rovnocenný partner

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 16:23
- Nahlásit

ROZINKY
O nich vím kupodivu léta, než jsme pořizovala Medvěda, tak jsem načetla kde co (přeci jen první pes je první pes....).

Hroznové víno má Bédi na dosah a jí ho naprosto minimálně, on ovoce kromě kyselích jablek vůbec moc nemusí (naštěstí). U rozinek bych si nebyla tak jistá, ale všichni vědí, že je dávat nemají. V té publikaci, co jsem měla k dispozici (co je tu v tom odkazu netuším) je uvedený česnek, což mě dost překvapuje, protože je všude uváděn jako přirozené odčervovadlo...

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 16:26
- Nahlásit

worick
Tyjo, tak jsem se přistihla, jak normálně toho EVO co má Denny na krku zneužívám - když jsem líná volat, tak mu pípnu, když čuchá a já potřebuju jít, tak mu dám přivolávací impuls..... takhle se asi těžko dopracuju k tomu, že ho za nějaký měsíc sundám

Ale jinak teda funguje suprově- snížila jsem korekční impuls, takže už mi neřve, když ho dostane, ale pěkně v klidu se zastaví a nechá se zavolat
Tak ještě pár týdnů upevňování a třeba ti ho i vrátím - uvidíme. Ale únor si určitě ještě zaplatím

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 16:45
- Nahlásit

aryté čumáky, luxování chodníků, a to ještě jsou psi, kteří tyhle všechny stopy pěčlivě olížou
Ten pečlivec je přesně můj Barney

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 17:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
ROZINKY
O nich vím kupodivu léta, než jsme pořizovala Medvěda, tak jsem načetla kde co

V té publikaci, co jsem měla k dispozici je uvedený česnek, což mě dost překvapuje, protože je všude uváděn jako přirozené odčervovadlo... - no právě Člověk toho načte haldy, jenomže jak máš vědět, jestli ti někdo ,,nevalí šrouby do hlavy"?! Já jsem o rozinkách ani hroznech nikde neslyšela ani nečetla, ale jsem četla že česnek (tak jak píšeš) se velice doporučuje a škodlivá je cibule. Když se nad tím zamyslím, tak tyto dvě rostliny jsou si velice blízce příbuzné, tak nějak nechytám ten rozdíl
Dines
Tak ještě pár týdnů upevňování a třeba ti ho i vrátím - uvidíme - v klidu Jestli si myslíš, že nervozně přešlapuju, že ,,nějaká Dines" má můj obojek, tak to buď v klidu Já jen sleduju jak vám to jde a budu ráda, když ti to s ním vyjde

impact
Člen
# Zasláno: 22 Led 2011 21:52
- Nahlásit

worick
Už nebudu zasírat labradorky téma, myslím, že jsem tam toho nasunula dost.

Jsem měla haluz, že to s tím zabitím feňule s mamkou sousedky a dvěma KAO přece nemůže být dvakrát někde.. Docela jakože hodně se s Majďulí kamarádím a až teď jsem došla na to, žes to sem taky psala. Dixička byla naše kamarádka. Panebože, mě to málem zabilo, když mi to volala.

Jako ty KAO si užijete, a to docela dost. Podle toho, co psala Majďa, s tím jejich echt plotem a výchovou to budou opravdu sady.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 00:10
- Nahlásit

impact
Už nebudu zasírat labradorky téma, myslím, že jsem tam toho nasunula dost. - si děláš prd...že jo?! dost jsem tam toho nasunula já...
Panebože, mě to málem zabilo, když mi to volala - ani nemluv....já to nemohla rozchodit 14dní a to o sobě nemůžu tvrdit, že by Magda byla nějaká moje kamarádka, znaly jsme se jen ze cvičáku, i když jsme z jedné vesnice. Ovšem Magda je proti mně děcko Aha, já myslela, že Keisy je s PP, ale to nevím, kdo mi říkal.... To je fuk
Pro nezasvěcené - Magdalenka je ta blondýnka - tady ještě s Dixinkou

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 00:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

impact
tak není, jste sousedky - ty jsi se teďka Magdy ptala? Aha, asi na FB....

impact
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 00:27
- Nahlásit

worick
Neptala. Nebo ptala, až jsem to zjistila. Ale našla jsem to tu v historii napřed.

Jako ti KAO budou ofšem dobrá kapitola. Jako co jsem slyšela, tak labík je sice mrtvej, ale v tomto směru se máte asi taky na co těšit.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 08:22
- Nahlásit

impact
Jako co jsem slyšela, tak labík je sice mrtvej, ale v tomto směru se máte asi taky na co těšit - ani nemluv... Ono i na vesnici se začíná rozmáhat to, že sopláci si pořizujou nejlíp nějakého bulla a psa musí mít každý, protože je to děsně in. Že takhle zblbne 60letý chlap, to vážně nechápu Takže problémy začnou i tady. Respektive: už začaly

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 08:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

impact
Taky jsem mrkla odkud jsi a kdysi jsem si tu četla tvoje zážitky s tvou smečkou Zapomněla jsem se zeptat: byla jsi někdy u nás? Třeba u Magdy se smečkou nebo na Horňáckých?

impact
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 09:18
- Nahlásit

worick
Jako myslím si, že nějaký zkušenosti mám, ale nikdy bych si netroufla pořídit dva KAO naráz. Ten pes už tak nepotřebuje člověka k životu. Notabene když jsou dva a ještě samec a samice.

U vás jsem nikdy nebyla. Jsem dcl vázaná smečkou doma, tak musej jezdit všichni k nám.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 16:47
- Nahlásit

Kessie
Čauky, už jsi se onoho studenta ptala na ten Monastir?

Dopoledne byl u nás brácha s Alfíkem a hlásil:,,nemuckej se s ním, za kopečkem máte mrtvou srnku a on tam něco žral či co, hnusák jeden, fuj"

Jakové máte počasí? U nás -4st a od cca 14h sněží. Za chvilinku vyrážíme na vesnickou, kluci už přešlapují u dveří

Dines
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 17:08
- Nahlásit

worick
Tady není ani vločka...

Ale zato jsem se zamilovala!!!

Jo a dneska jsem poprvé potakala místního myslivce - pán byl sympaťák se dvěma jezefčíkama (no, tošku hysterický byli, ale co).
Já pesany na volno, tak mu ty jusepčíky trošku prohnali, ale v pohodě Prej ať si pejsani lítaj kde je jim libo, ale jak je někde zmerčí lítat v březnu a dubnu, tak bude zle, že neco hnízdí a když to vyplaší, tak chudáci vajíčka zmrznou.
A taky nás varoval že na dvou místech tam máme lišky, tak ať si dam majzla, ať mi nepotrhaj psy

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 19:54
- Nahlásit

Dines
Ale zato jsem se zamilovala!!! - počkej, tato ,,nahatá sestava" není tvoje? Kde jsi je zase našla? To teď krom na ,,psa" chodíš i na hrochové fórum?
Tady není ani vločka... - chumelí jak blázen, přišli jsme jak sněhuláci
dneska jsem poprvé potakala místního myslivce - pán byl sympaťák - neblbni, tohle spojení neexistuje
....ale jak je někde zmerčí lítat v březnu a dubnu, tak bude zle, že neco hnízdí a když to vyplaší, tak chudáci vajíčka zmrznou - no vidíš, vždyť to říkám, vždycky to má háček Jasně vyplaší jednu hnízdící koroptev a nevylíhne se 5 koroptviček. A nebude co na podzim střílet, protože mají pozvané spřátelené myslivce z Německa, Švýcarska...... a je potřeba nastřílet rekord (já onehdá sledovala dokument o nějaké honitbě, kde to bylo se zajíci, kachnama a bažanty) Jako uspořádat hon a vymlátit pro zábavu asi 700 bažantů a ty ostatní čísla už v hlavě nemám....to je nechutnost první třídy Já se prostě nemůžu nějak dobrat, jestli má takový člověk v hlavě opravdu mozek Možná jenom nějaký základní model: vstát, nažrat, vysr....

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 21:43 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick
už jsi se onoho studenta ptala na ten Monastir? - neptala jsem se ho, nepotkala jsem ho vůbec teď ve škole... ale našla jsem si na netu, že v té jeho vesnici se pravoslavný monastýr nachází... ) takže už jsem na Tvé bydliště vylučovací metodou a pravidelným čtením, myslím, přišla...

U nás je asi tři stupně pod nulou - teď večer už víc a nasněžilo nějaký čtyři-pět centimetrů. Odpoledne jsme byli na prochajdě, obešli jsme všechny vrchy v okolí, dalo se brouzdat přes pole... už se těším, až budou jarňáky a vezmeme Kess na pár dní k našim a projdeme tam ty moje oblíbený Hostýnský vrchy... Kessie jaksi vyrostla, už mi dá pacinky na ramena a oblizuje mi nos...

worick
Člen
# Zasláno: 23 Led 2011 23:50
- Nahlásit

Kessie
Hlavně máš pravdu že - Monastýr! Já napsala Monastir jako město v Tunisku Nějak jsem se nesoustředila - do Monastiru se přistává na dovolenou - je tam letiště
Tak to jsi našla správně a teď už jen přijet na návštěvu (a nejlíp dřív, než bude Keska hárat )

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 06:21
- Nahlásit

Drakopes
Díky za odkaz, musím to ve volné chvilce pročíst, doufám, že to brzy doplní o to co tam chybí. Nenašla jsem tam třeba přípravky na slimáky, tak na ty fakt bacha!
worick
Ne přímo, že by sežral tabulku čokolády, ale klidně mu vysypepe 10kousků cukroví nebo starou bomboniéru Tak nevím.... Ono jde asi o obsah kakaa a to bude u těch běžných bonboniér asi nula nula nic. Horší by byla asi taková hořká 70% čokoláda...

Hlásím že od víkendu sněží, zatím tedy nic moc přírustek, cca 5 cm, ale hlavně že není vidět to bahno a špína...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 07:53
- Nahlásit

Evey
Jasně Vanish - známá to ,,firma" Já koupila drahý, ekologický, bezpečný Ferramol - jelikož tu mám i ropuchy, ježka apod. a tchýně mi za zády rozsypala po zelenině Vanish Co jsem našla jsem zlikvidovala a bedlivě sledovala kluky, jestli je to láká. Čichali kolem, ale ochutnat je vůbec nenapadlo, naštěstí Tak snad nesežrali ani ty, co jsem možná nenašla...
Ráno: sněhu nic moc, tak 3cm, ale alespoň to, kvůli kytkám hlavně. Holomráz jim nesvědčí a u nás je -13st
Kessie
Koukla jsem se na obrázky Hostýnských vrchů - no jo, moooooc hezké U nás zase tak malebně není Možná si někdy zjara dáme radši scuka tam

rogersova
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 11:20
- Nahlásit

Dines
Tady není ani vločka...

tak to už dneska neplatí, za noc nasněřilo tak 12 čísel.
zatímco jsem venku hrabala sníh a krafala se sousedkou, Abora se nemohla sněhu nabažit,tak jsme blbly s ní

worick
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 12:00
- Nahlásit

rogersova
za noc nasněřilo tak 12 čísel. - no totok teda je pěkný bordel U nás sněží půl dne a je sotva poprašek a vám tam tak hezky nachumelilo
Kluci byli taky dneska ráno jako polití živou vodou Lítali s gumovou slepicí jak dva cvoci, dokonce i Beruna, který jindy raděj leží a žužlá staré kosti

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 12:46
- Nahlásit

Trubači,

trubte fanfáry. Přišla mezi nás sama zakladatelka fóra rogersova.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 12:46
- Nahlásit

Dines
Ale zato jsem se zamilovala!!! a do kterýho?
worick, Dines
neska jsem poprvé potakala místního myslivce - pán byl sympaťák - neblbni, tohle spojení neexistuje leda, že by se pán zamiloval...
worick
Kluci byli taky dneska ráno jako polití živou vodou no aby ne, při představě, že je pondělí a nemusí do práce...

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Led 2011 12:49
- Nahlásit

worick
U nás sněží půl dne a je sotva poprašek a vám tam tak hezky nachumelilo
U nás napadlo asi 5 cm. Čerstvý sníh je fajn. Vidíme stopy psů, kteří šli před náma, jestli už se myslivec vrátil od krmelce, kudy chodí srnky a zajíc Kadel.

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání