| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 12:10
- Nahlásit
Tom drží psa a ten se mu tam škrtí na vodítku
A já si říkala, co to tam je za psíka rošťáka
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 12:17
- Nahlásit
Njn, tak vidíš, zas tak ideální s tou poslušností, jak jsem to malovala to nebylo :-D
Holky, přeju brzké uzdravení, ať si těch pár posledních hezkých dní v tomto roce ještě stihnete užít.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 17:38
- Nahlásit
přidávám se k chrchlačům a kašlačům ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 17:57
- Nahlásit
Tak konečně jsme ve Vyškově potkali berňáka. Byla to fenka, 9-ti měsíční a o trochu větší v kohoutku než Barney. Ale jsem smířena s tím, že mám prcka.
A ten můj darebák mi hned musí udělat ostudu!!! Po tom, co zjistil, že je to fenečka, tak už naskočil a jel. Ta se mu snažila napřed uhýbat, sedala si, lehala, pak se po něm oháněla a ten můj lotr se nedal odradit a pořád chtěl!!! Místo, aby byl rád, že si může hrát.
Dopadlo to tak, že jsem si psa chytla na vodítko a majitelka se berňačkou radši šli.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 18:19
- Nahlásit
MartinaBarney
Po tom, co zjistil, že je to fenečka, tak už naskočil a jel. - jo, ti naši dva ,,Průšové" poslední dobou lezou na vše, co se hýbá - je jim jedno, jestli je to fenka, pes, kočka, kocour....hned to hrnou pod sebe na lidi to naštěstí nezkouší
Naposled se Berry! snažil obskočit malou Dixii, která je tak velikosti jeho zápěstí Jen jsem koukala, jak ji připlácnul packou a přemýšlel jak na to trdlo
Teď mají procházku s páníkem doufám, že to všichni přežijou ve zdraví Já jsem ještě mimo, ale snad už to polevuje, zatím se teplota drží těsně na 37.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 22:14
- Nahlásit
Taky přeju všem brzké uzdravení! U nás to tentokrát odnesl manžel...já jsem to nachlazení schytala hned ze startu září. Víkend jsem si užila s Kessičkou sama na procházkách, aby moc netesknila po svém milovaném páníčkovi, který trávil víkend v posteli s čajíčkama... Kessie se seznámila s několika novými pejsky ve vsi a dokonce mě výjimečně i poslouchala téměř na slovo, ač si tohoto luxusu obvykle užívá jen Honzík... Nicméně jsem zjistila, že je Kessie nedůvěřivá vůči cizím lidem, který nepotká ve "svém" teritoriu (doma). Kdokoliv si ji chtěl pohladit (asi tři děti - nezávisle na sobě), tak se jich bála... Ale třeba se to ještě časem srovná... musíme na ni holt pomalu...
Ještě jednou přeju všem, ať vás bacílky brzy opustí a můžete si užít krásného barevného podzimku...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 10:58
- Nahlásit
No u nás jsou nemocní naprosto všichni - známí, kolegové .. Hrůza . V pátek mě to už postihlo také
To byl zase víkend... V sobotu přijela Babi a Děda z Prahy na návštěvu a oslavu bráchova svátku.
Ráno jsme vyrazili na houby a 3 hodiny jsem honila Dědu s Méďou po lese (Děda "Pražský", který je stejně chromý jako Děda "Ledečský", který ovšem chodí velice pomalu a s holí, řeší svou chromost pohybem motající se srnky). Poodejdu 20 kroků otočím se a Děda v pr... A tak pořád dokola. Samotného jsem ho nechat nemohla, protože kdyby někde upadl, tak bychom ho už nevystopovali (Médi najde pouze Dědu Ledečského).
Médi mi v sobotu dědal radost, protože jsem v lese neměla stopovačku, jen normální splétané cca 2m vodítko a když už jsem měla hub plné ruce, tak jsem Médiho prostě nechala být (poprvé na volno sám v lese - tedy se mnou, Děda tak s ním občas chodí). Myslela jsem, že se okamžitě sebere a bude v tahu, ale kupodivu se celé dopoledne batolil kolem nás a vždy přišel na zavolání. Bohužel mu to do neděle nevydrželo, protože i když byl na stopce, tak se tvářil, že na vodítku vůbec není a metelil si to takovou rychlostí, že bych ho zabila... Bylo mu úplně jedno, že na něj volám - asi jsme ho v sobotu přechválili
Nebo bylo sobotní vzorné chování dozvukem páteční "nehody". Médi šel s Dědou na prochajdu a akorát kolem nás vrchem projíždělo auto (silnice je velice úzká, natož pro velkého psa a silnějšího pána, naštěstí je tam takový výklenek se schody k plotu u jedné chaty), Děda Médiho popohnal ("Berdžíku honem", aby rychle zaplul na schody, aby se v pohodě vyhli s autem, ale blbě si vypočetl délku odmotané stopovačky Takže má rozbité koleno, zmasakrovanou ruku a narežený hrudník.... Tak to rovnou otočili a vrátili se domů, Médi myslel, že bude bit, tak okamžitě zmizel ve výběhu. Samozřejě bit nebyl, protože nic neprovedl, ale zřejmě to nějaké stopy zanechalo
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 11:18 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Absolutně jsem ale byla šokovaná v sobotu odpoledne. K nám chodí spousta dětí, všechny Médi zná a nic by jim neudělal. Všechny dětí ví, že z horní silnice máme dálkový zvonek, takže zazvoní a někdo si pro ně přijde (obvyklý postup, který v téměř všichni dodržují). Pokud má Médi větší výběh (t.j. i před vstupem do domu, ze spodní cesty mu brání na zbytek zahrady utéct jen zahradní židle. Médi židli respektuje, děti ne .
Odpoledne si sedíme v obýváku, konzumujeme dort.. No a slyším nějaké divné zvuky, tak jsem vylezla ven a venku zamotaná v chumlu Kryštofova kamarádka Barča (1. třída, bezmězně miluje všechna zvířátka a naprosto nechápe naše omezení s nimi souvisejícími), Médi a jakýsi střední černý pudl... .
Věděla jsem, že její Babička, která tu má chalupu, dnes slaví narozeniny, takže fůra lidstva a o děti se nikdo nestará, ale i tak
Milá Bára doma sebrala Tetina pudla, kterého jsem v životě nikdy neviděla (natož Médi) a vydala se na procházku. Pak jí napadlo, že půjde navštívit Kryštofa a v pohodě vlezla i s pudlem (podotýkám, že to byl "ON", ne ona) k nám na zahradu až před vchodové dveře. Médi se samozřejmě šel kamarádit, pudl byl na vodítku, takže se do sebe excelentně zamotali.... Ještě, že pudl byl vcelku vstřícný, protože představa, že by po sebě vyleji a pustili se do sebe - raději nedomýšlet
Médi začal vrčet, až když jsem ho hňapla za obojek a zdvihla ze země, abych si udělala představu o napáchaných škodách (z dálky to nevypadalo úplně dobře ). Vymotala jsem z Médi ho vodítko a zavřela ho o kotce, zvedla ubrečenou Báru, která si myslela, že je pudl po smrti a obhlídla pudla.
Chudák pudl si také evidentně myslel, že nastala jeho poslední hodinka, protože vypadal, že je naprosto v škou, ale jinak byl jen trošku oslintaný a nic mu evidentně nechybělo.
Vysvětlila jsem Báře, že za žádných okolností nemůže s cizým psem lézt k někomu za plot, nota bene pokud je to kluk a má na vodítku také kluka.... No těším se, až potkám Barčinu Babičku, ta si něco vyslechne Jako chápu, že pořádají oslavu, ale přeci nenechají děti bez jakéhokoliv dozoru?
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 11:31 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Po tom, co zjistil, že je to fenečka, tak už naskočil a jel. - jo, ti naši dva ,,Průšové" poslední dobou lezou na vše, co se hýbá - je jim jedno, jestli je to fenka, pes, kočka, kocour....hned to hrnou pod sebe na lidi to naštěstí nezkouší
Médi ani tak ne, ale včera se předvedl
Dřív jsme měli kamaráda Boba, jenže Bob absolutně přeháněl žárlivé reakce na vlastní páněčky a několikrát se na Médi vrhnul kvůli tomu, že třeba Médi dostal opůl minuty dříve mlsku etc. Bob taky zdrhal ještě víc než Médi a ve velice úctyhodném rozsahu (x km2), takže jsme se postupem času přestali kamarádit, protože tahat od sebe dva velké psi není žádná zábava.
No a v pátek s dětmi přišel na návštěvu i berňák Denny (to je ten druhý berňák u nás na vsi, kterého matka po narození odvrhla- taky asi věděla proč), takže jsem hňapla vodítko a psí klobásu, Médiho zavřela do kotce (jako soused se asi mohl zbláznit, protože Médi nechápal, proč beru vodítku a odcházím bez něho, takže se snažil patřičně připomenout...) a hnala Dennyho zpět domů (na vodítko jsem si ho dát netroufla, bála jsem se a on by se stejně nedal, protože byl evidentně z té dlouhé klobásy k smrti vyděšený a myslel si, že s ní dostane nařezáno....) a právě cestou zpět jsem potkala za plotem Bobovu paničku. Boba vzhledem k útěkům nechali vykastrovat a obrovsky se sklidnil. Bylo mi ho líto, protože to bůbec nebyl on, měl úplně jiný pohled v očích.
Pokračování po obědě Už takhle vypadám jak grafoman
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 12:14
- Nahlásit
Pokračování po obědě Už takhle vypadám jak grafoman
:-D
těšíme se na pokračování :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 12:30
- Nahlásit
Noemi
LuckaM
těšíme se na pokračování
já taky, já taky!
Alespoň vidím, že se něco děje i u vás ostatních. Už jsem si připadala jak magor s tím, že když se někomu něco přihodilo, já hned měla podobnou historku od nás
Tady prý taky už marodí polovina vesnice - nevím, co je to zase za ,,potvoru" Akorát mně děsně štve, že jsem se těmhle chorobám úspěšně vyhýbala taky tím, že moc nechodím mezi lidi a teď mi vyjde ta zubařka a já to schytám z první
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 12:44
- Nahlásit
Pokračování po obědě
No a v neděli jsme se vraceli z procházky a Bob i jeho páníčci byli na zahradě, tak jsme jen tak přes plot klábosili, kluci na sebe kňučeli, chtěli se jít kámošit, tak jsme o tom chvíli přemýšleli a nakonec jsme otevřeli vrátka, že uvidíme jak to dopadne...
Kluci se pořádně vilítali, ani jednou po sobě ani neštěkli... Ale Médi byl evidentně zmatený, že Bobovi něco chybí a neustále se ho snažil ojet (no třeba si jen chtěl hrát na nadřazeného). Takže ve své podstatě se Bob snažil celou dobu Médimu zdrhnout
Tak jsem zvědavá, jak dopadne dnešní kamarádění
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 13:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Ale Médi byl evidentně zmatený, že Bobovi něco chybí a neustále se ho snažil ojet - asi spíše ta hra na nadřazeného, poněvadž tohle je u nás problém víceméně Woričkův, ten naskakuje víc a mám dojem, že je to komplex z toho, že on je v té partě ten menší (až za Berrym) tak musí ukázat alespoň, že je víc chlap A pak že psiska nemají lidské vlastnosti Nemá vůbec potřebu naskakovat na kastrovanou Emu ani na starého Alfíka. Ema je holka a prcek a Alfča starý - tam je to jasné...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 14:05
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/krimi/211901-chovateli-uhore lo-devet-stenat-a-padesat-papousku.html
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 14:31
- Nahlásit
Drakopes
Taky jsem tu smutnou zprávu četla už. Hrozné!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 14:34
- Nahlásit
http://plzen.idnes.cz/pri-zahadnem-pozaru-uhorelo- devet-stenat-a-padesat-andulek-par-/plzen-zpravy.a sp?c=A100920_140321_plzen-zpravy_alt
podezření na žhářství ... ten člověk asi někdy neviděl štěně berňáka ... nebo nemá srdce
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 16:14
- Nahlásit
Drakopes
podezření na žhářství ... ten člověk asi někdy neviděl štěně berňáka ... nebo nemá srdce - srdce, mozek - někteří lidi si myslím, neměli nikdy spatřit světlo světa, alespoň ne, toho našeho Ze závisti a nenávisti jsou schopní zabít zvířata, lidi - ne, takové bych nejraděj vystřelila na Mars
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 17:06
- Nahlásit
Potřebuju poradit ohledně pamlskovníku Už mě nabaví nosit pamlsky v kapse.
Mohli byste mi doporučit nějaký, pokud teda pamlskovník používáte?
Konkrétně se mi zamlouvá od Trixie, Baggy de luxe 10x14 cm. Není drahý, pěkná barva, akorát nevím, jak to tam je s tím zapínáním za pásek. Tak pokud ho někdo máte, budu ráda, když napíšete. At ho neobjednám a pak nezjistím, že se mi na pásek nevejde.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 17:34
- Nahlásit
U mě zvítězila obyčejná "ledvinka" z tržnice. V největší kapse jsou pamlsky, v menších mobil, sáčky na bobany, nožík na hříbky....
Na reprezentativnější akce je třeba dobrý tento pytlíček http://www.happydog.cz/cz/dog/produkty/dog/profi-m aterial/profi-material/drobny-material/produkt.htm l?SHL_KatalogID=4772
- dá se to uzavřít, takže třeba v kruhu na výstavě nic nevypadne...
Anebo třeba na cvičák tento http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produ ktu/prislusenstvi-na-stopu/kapsa-na-pamlsky
- nemá uzavírání, ale dobře se s tím pracuje
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 17:46
- Nahlásit
A s tím zapínáním na pásek mi to přijde krapet nepraktické. Já mám třeba pásek max. na kalhotech a riflích, které nosím do práce. Ale na procházku s pesanama chodím obvykle v neformálnějších a hlavně pohodlných oděvech, takže by to většinou nebylo kam připnout... Navíc nám už přituhuje že... a představa jak si během procházky pouštím studený vzduch (nebo nedejbože déšt či sníh) pod bundu abych se dostala k pamlskovníku... brr.
Ledvinku si proto v zimních měsících povolím a nosím na bundě. Nevypadám sice jak ze žurnálu, ale na to už si okolí doufám zvyklo.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 19:01
- Nahlásit
Evey
Díky za odkazy
Já mám právě na ven se psem vyčleněné asi troje staré rifle a do všech mám pásek. A všechny mikiny i zimní bundu mám do pasu na stáhnutí, takže k pamlskovníku se dostanu. V tom problém nemám.
Ta ledvinka taky není špatný nápad. Jedna mi leží doma ladem.
Jediné, co jsem si nebyla ještě schopná pořídit a je to docela nezbytné jsou gumáky a sněhule. V teniskách už procházky v zimě fakt prochodit nehodlám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Evey
no, já nemám zase až tak nic praktického, ale nosím takovou taštičku plátěnou křížem přes prsa - za našich mladých let by se tomu říkalo ,,somradlo" . Není velká ani malá, ve vekovní kapsičce na zip mám kokinka, ve vnitřní na zip mobil, klíče a nějaký peníz a do vnitřní prostřední mi vleze Berrynkovo vodítko a třeba i nějaká drobnost, co potřebuju vzít s sebou (poštu od mamky atd)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
zimní bundu mám do pasu na stáhnutí
Marťo, zimní bundu do pasu? To je snad na parádu po městě, ale se psy? Jelikož chodíme skoro za každého počasí, nemám ani tak zimní bundu jako spíše takovou tu ke kolenům - skoro bych řekla kabát (teď mi to připomělo, že tam mám utržený zip!! - honem musím šít!) Je praktická, s kapucí, takže nemusím nosit čepice a když se sebou prdnu do závějí, nemám sníh až na pupku
sněhule sněhulky mám parádní od Salomonu, Goretexové - nepromoknou nikdy a prolítám v nich celou zimu - něco podobného: http://www.trails.com/gear/p/salomon/womens-snowtr ip-ts-wp-snow-boot/
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:16
- Nahlásit
worick
Ta taky není špatná, ta taštička.
Protože já fakt, když jdu ven, tak nosím po kapsách mobil, sáčky na bobky, klíče, aktuální jsou kapesníky, pamlsky v druhé kapse bundy a jsem ráda.
A proklaté nachlazení u mě postupuje, začíná mě až teprve teď bolet v krku a začínám kašlat. Paráda! Nachlazená jsem přitom už od minulého pátku.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:19
- Nahlásit
worick
Marťo, zimní bundu do pasu?
Ona je dělaná na snowboard, takže maximálně teplá, prodyšná, nepromokavá a já nevím co ještě, takže se v ní můžu válet ve sněhu do aleluja. Kdybych měla totiž do 5 minut na pupku sníh, tak bunda letí do popelnice.
Horší to bylo minulou zimu s těma sněhulama. Já blbec jsem si žádný nekoupila a tak jsem pěkně trpěla v teniskách.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Ona je dělaná na snowboard - tak to jo, ta by měla být dobrá - ti taky věčně leží (i ty? )
a tak jsem pěkně trpěla v teniskách - tak tohle si nedovedu představit už vůbec šmarjá, v mokrých botech v zimě by se mi teda daleko jít nechtělo Vždyť jsem se skoro celou zimu brodila ve sněhu po kolena, že se mi párkrát dostal i do těch sněhulí lesem nejsou prohrnuté cesty
A proklaté nachlazení u mě postupuje, začíná mě až teprve teď bolet v krku a začínám kašlat - snažím se lékům vyhýbat, antibiotika bych si snad vzala až v ,,posledním tažení" - ale když mi v sobotu bylo fakt hnusně - rýma jako kráva, suchý dráždivý kašel a teplota 38 - tak jsem si řekla, že to zkusím přes noc vypotit, dala jsem si vyjímečně pyžamo (nesnesu, když je mi v posteli horko :rolleyes Tom mi uvařil Coldrex a ráno vážně mnohem líp, během neděle už jenom zvýšená teplota a dnes přestávám smrkat, kašel jen občas a byla jsem už venku (snad se to nevrátí )
Ještě ti můžu poradit Priznitz - mokrý studený šátek omotat na krk, na to igelit a na to suchý ručník - nechat alespoň hodinu. Nesnáším to horko a omotaný krk - mám z toho takový nějaký klaustrofobický pocit - ale skvěle mi to zabírá - na ten bolavý krk to vážně zkus
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:27
- Nahlásit
Evey
MartinaBarney
Tak holinky jsem si už pořídila na jaře a nedám na ně dopustit! Teď se mi ale jedna někde v lese prořízla, takže chodím do tý boty provizorně s igeliťákem na noze :-D
Jinak ale zatím stejně jako Marťa tahám všechno po kapsách - musím to taky nějak pořešit
Jinak nás pronásleduje zase kulhání - teď ale zaplaťpánbůh nekulhá pes ale já. Byla jsem po dlouhé době běhat a protože jsem nechtěla spoluběžce brzdit, tak jsem se hecla, dva dny jsem se skoro nemohla hejbat, jak jsem byla celá namožená a něco jsem si natáhla v koleni a bolí to jak čert. Asi začnu Bájoškovi ujídat kloubní výživu ;)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:44
- Nahlásit
LuckaM
Já se blbka hecnula právě taky v pátek - už jsem se necítila nejlíp a chtěla jsem to ,,převalit" pohybem na čerstvém vzduchu - tak jsem si dala rychlý výšlap do lesa a v sobotu ráno ještě zacvičila po obědě už jsem necítila tělo a ve čtyři už jsem měla 38st, sopel jak šrák, zalehá v pelechu
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:52
- Nahlásit
worick
ti taky věčně leží (i ty? )
I já. Při odpočinku nebo při zapínání vázání sebou většinou lupnu na zem.
ždyť jsem se skoro celou zimu brodila ve sněhu
To já taky. Chodili jsme přes pole kolikrát, kde se to pěkně bořilo. Tak jsem to řešila tak, že jsem si natáhla fusakle do půli lýtek (taky do hor) a ryfle mi nějak kryly boty, tak se mi do nich ani moc sněhu nedostalo. Ale ve sněhulích mohlo být líp. Přemýšlení nad tou zimou mi připomíná, že mi chybí do výbavy ještě punčocháče - taky dobrá věc.
Tom mi uvařil Coldrex
Taky máme doma. Ale slyšela jsem, že ten tu nemoc sice nachvíli otupí, takže se člověk cítí fit, ale pak se nemoc stejně vrátí.
mokrý studený šátek omotat na krk, na to igelit a na to suchý ručník
Dík za tip, to dneska zkusím. A na zítra mám domluvenou slivovici. Ta s tím bacilem zatočí určitě.
LuckaM
Tak holinky jsem si už pořídila na jaře
Já si je chystám pořídit, protože se začaly dělat takový pěkně vzorovaný.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:53
- Nahlásit
worick
sopel jak šrák
Moc pěkné přirovnání. Dlouho jsem to neslyšela.
|