| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 16:38
- Nahlásit
worick
že jsem nezaplatila klubový poplatek, tudíž už nejsme ,,člen klubu".
Já taky nejsem členem klubu. Právě, že tam jsou vítaní i nečlenové a i psy jiných plemen.
Já jsem na ty Slavnosti napřed taky nechtěla jet s Barneym (vím, jak vyvádí, když se chce kamarádit s každým), ale pořád mě přemlouvali ať jedu a že tam psi spolu můžou blbnout a jaká je to super akce s přátelskou atmosférou. Tak, že nakonec vezmu i psa. Jenže chce jet i přítel a ten po posledním výletě už do auta s Barneym nesedne.
Tak aspoň pak poreferuju, jak bylo.
A po takovým zážitku ze cvičáku, bych tam už nejspíš taky nešla. Co to je vůbec za nápad vypustit háravku mezi psy?!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 17:24
- Nahlásit
Jenže chce jet i přítel a ten po posledním výletě už do auta s Barneym nesedne.
to mi něco uniklo .. povídej
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 18:33
- Nahlásit
to mi něco uniklo .. povídej
Ono ani není celkem co Zkrátka přítelovi vadí, když má jet delší dobu v autě současně s Barneym, protože jak se pes dýcháním chladí, tak přítel z toho šílí, když to má poslouchat 2 hodiny (cesta na Rejvíz) v autě.
Teď jak jsme byli na Rejvíze na víkend naposledy, tak jsme ještě ani nevyjeli z Vyškova na dálnici a o přítele už se pokoušely mrákoty. Celou cestu muselo být zesílené rádio Přítel protivnej z Barneyho, já protivná z přítele. On byl fakt horší než malý děcko!!! Normálně si v tom autě zacpával uši. Já jsem byla jak ,,v Jiříkově vidění´´!!!
Takže jsem si řekla, že než se tak nervovat a kazit si cestu, tak když pojede přítel, tak nechám psa bohužel doma.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 21:46
- Nahlásit
MartinaBarney
Přítel protivnej z Barneyho, já protivná z přítele. On byl fakt horší než malý děcko!!! Normálně si v tom autě zacpával uši. Já jsem byla jak ,,v Jiříkově vidění´´!!! - asi bych měla radši držet hubu, protože mi nic do toho není ale: vy jste si s přítelem pořizovali pejska společně, bylo to rozhodnutí obou? Nevím kolik mu je let (na děcka má asi ještě času dost a rozum mu snad dojde ) ale tohle chování by mě přinejmenším dohnalo k zamyšlení - jako, než by psa litoval, že je mu chudákovi vedro, tak ho štve?? Bacha na to, co ho bude štvát příště....na tobě Já vím, že se ptala Drakopsová a jako moudrá žena ,,takticky mlčí" ale písla jsi nám to, tak mi nedá napsat svůj názor....klidně mě pošli někam
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 07:17 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
přidám s k Worick - před lety jsem jela na seminář do Žďáru. Vezli nás známí a Alfréd zaujal postoj mezi sedadly, aby dobře viděl a pro pohodlí si odkládal hlavu na raměna předních cestujících. Nepřetržitě jsem ho rvala zpět, protože pánové jeli v obleku, až do chvíle, kdy jsem byla ostře napomenuta, že mám nechat psa v klidu, jm že to nevadí. Vzhledem k tomu, že účet za čistírnu nikdy nedorazil, tak asi opravdu nevadilo.
Jezdíme vždycky s "cizími" lidmi, do Uherského Hradiště je to hezkejch pár hodin a ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, že by funění psa někomu vadilo. Je to přece PES. Řidič si je akorát občas napomene, když hafan stojí a on přes něj nevidí ven.
MArtino, tohle zavání člověkem, kterému bude pes vadit, že štěká, kočka překážet, že se otře a mňoukne a dítě obtěžovat, že brečí ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 07:36
- Nahlásit
worick
Já vím, že se ptala Drakopsová a jako moudrá žena ,,takticky mlčí" ale písla jsi nám to, tak mi nedá napsat svůj názor....klidně mě pošli někam
Drakopes
MArtino, tohle zavání člověkem, kterému bude pes vadit, že štěká, kočka překážet se se otře a mňoukne a dítě obtěžovat, že brečí ...
Hele, nechte toho jo? Předmanželskou poradnu tady mám vyhrazenou já.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 07:50
- Nahlásit
Strejda
buď rád, že za tebe zaskočíme, když musíš hlídat nápadníky
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 08:09
- Nahlásit
Drakopes
buď rád, že za tebe zaskočíme, když musíš hlídat nápadníky
Máš pravdu. Náš příběh má stavbu klasického dramatu. Teď je krize. Nemůžu se dočkat katarze.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 08:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Hele, nechte toho jo? Předmanželskou poradnu tady mám vyhrazenou já - no jo, co já můžu radit, když si mně ani nevzal
A co tedy radíš ty?? Já jsem přehnaně háklivá na věci týkající se psů ale taky nesnáším jakékoliv projevy omezování mé osobní svobody A netvrdím, že to chlap občas nezkouší - okamžitě ho posílám někam....
Popíšu situaci: k večeru chodíme k bábě, snažím se obden, ale ne vždy to vyjde. Ne kvůli ní, protože ona o to ani nestojí, ji zajímá jen teta, naši rodinu ignoruje - ale kvůli mamce, která se od ní nehne dýl jak na půl hodiny a to už na ni bába řve, kde je a tak mamka nemůže ani přijít k nám na návštěvu přes to, že to nemá ani kilometr. A nepromluví chuděra za celý den s nikým normálním - asi jí z toho taky brzo ,,hrábne"
Takže k večeru říkám:,,jdu s klukama k bábě a vemu to větší prochajdou přes les". Tom:a co tam zas jdeš, byla jsi tam včera. Já:Včera ne, předevčírem a dopoledne bez kluků. Teď jdem na prochajdu se zastávkou u báby.Tom:kdyby jsi radši tady se mnou sekala trávník, místo toho cárání k babce. Já:říkám ti, že jdu hlavně kvůli klukům a mamce, bába je mi ukradená. Tom:to tam nemusíš lozit každý den, ať mamka přijde k nám(situaci dobře zná ) To už se vytáčím:,,no to asi těžko a nemel mi tu kraviny......jdeš s náma?" Tom:no, to zrovna, radši dosekám ty trávníky. Já:tak mě nes... blbýma kecama a nezdržuj - jdu!" ..................takže není to vždy ideální a já jsem taky ,,dáreček" .......chcete mně?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 09:36
- Nahlásit
worick
Drakopes
Musím to úvést na přesnou míru.
Bydlím zatím s tátou a ségrou. Psa jsem si vyprosila jen já Přítel v tom nemá vůbec prsty.
Zatím se loučím, jedu do Slavnosti=)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 10:45
- Nahlásit
MartinaBarney
Jé, já že už odjela a my to do té doby necháme smáznout
Drakopes
a ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, že by funění psa někomu vadilo - jo, akorát naši venkovní psi ne vždy voní, v uzavřeném prostoru auta je to v horku fakt síla a pokud si na prochajdě po.....zadek, tak by bodla i plynová maska To bych Martinina přítele chápala, je to kolikrát vážně rychna
U nás jsou dohady při cestě autem o to že: Tom trpí na záněty dutin, takže otevřít okýnko - s řevem že je přece puštěná klimatizace. Jenže ona je nastavená vždy na 24st. a ,,výfuky" na jeho straně uzavřené, já si můžu otevřít maximálně u sebe a s brbláním, že se to točí a stejně mu fouká někde na ucho Ale když do oken na kluky praží slunce - tak to už jsem nevydržela a řvala jak fůrie, že otevírám okýnka a vypínám klimu a s...u na něj Tak jsme tedy jeli s otevřenýma okýnkama.....Na druhý den měl nateklou polovinu ksichtu a já týden potom poslouchala, že je to moje vina Není to jednoduché, ne není
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 11:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Děcka, já jsem včera zaznamenala u Worička pozitivní pokrok
Když přijdem k bábě od zadu přes velkou zahradu, tak se první rozhlédnu, kde jsou slepice. Když žádné nevidím, tak jdu s Workou na vodítku dál, zavřu dvířka u strejdy a jdu kouknout na dvorek (který je odělený jen bránou, která už tam asi 10let není )jestli tam jsou ještě babči slepice, nebo už sedí v kurníku. Buďto je tleskáním naženu a nebo jen jdu a zavřu kurník a pouštím Worku. Asi dva týdny, jelikož už se začíná brzy šeřit, se mi párkrát stalo, že strejdovy slepice byli i zavřené, tak jsem pustila Worku zrovna u zadní branky, on vyběhnul těch cca 70m dopředu k brance od Emy a pokud uviděl slípky na dvorku, tak tam vystřelil a já ječela a hnala se za ním
No a teď jednou tam slípky nebyli vůbec, já myslela, že jsou zavřené a až jsme šli domů se mamka ptá:,,a slepice jsou zavřené, nemusím tam jít?" a já:,,ježíšikriste, ty´s je nezavřela!!?" a letěla jsem do kurníku (jelikož Worka s Emou byli sami na dvorku cca hodinu )sbírat slepice A ty tam v klidu seděly na bidle (a tuším jsem to sem už psala )No a včera zase stejná situace s tím, že Worka vletěl na dvorek, já z těch 70m viděla, že tam u králíkárny vyletěla do vzduchu slepice, tak jsem ho ale úplně v klidu zavolala stylem:,,Wori, pocem, nech slepičky, první je musíme zavřít...." On přiběhnul, já mu dala ,,zůstaň" a šla jsem je zavřít. To pozitivní je, že poslechnul a přestal je honit, přitom tam je má zahnané do kouta a v pohodě by jednu ulovil - prostě se v pohodě nechal odvolat. Byla jsem šťastná jak blecha. Připadá mi, že se s těma slípkama trochu klidní. Venku a ani u báby, bych ho samotného s nima nenechala, to rozhodně ne, ale začíná mi to připadat (když jsem jeho chování u báby teď pár dní pozorovala) že on má pocit, že ty slepice tam všude nemají jen tak trajdat, ale správně by měly být zavřené - a byl by klid
P.S. vypisuju neboť v 8h začalo pršet a prší a prší, tak mám čas Beztak budu jen šůrovat barák, zase, furt dokola
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 16:22
- Nahlásit
Tak my byli na turnaji v Zatre, měla jsem s sebou oba hafany - milují pobyt ve škole se spoustou pamlsků:
Ještě před začátkem turnaje jsem zaběhla na veterinu (je přímo pod školou) - a z hrudníku vytáhl pan doktor všechny stehy a pochválil, na noze odstranil dav-tři stehy a zbytek nechal - že ještě raději ne - sloupl stroupek a že máme dvakrát denně koupat v řebříčku nebo heřmánku a přijít v úterý
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 16:50
- Nahlásit
Drakopes
Mám dobrou zkušenost ne s řebříčkem, ale nemyslel vet řepík? V tom jsme koupali diabetickou nohu dědovi, zkušenost dobrá Úplně nejlepší na špatně se hojící rány jsou takové náplasti určené na bércové vředy a podobné hnusy. Jak se to jmenuje už nevím, jsou celkem drahé, ale na ty dia nohy zabíraly výborně (možná by to mohl i pes - po poradě s vetem) Jak se jmenujou už si nepamatuju, ale stačilo říct v lékárně na bércáky a oni už věděli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 16:55
- Nahlásit
Ukazovala jsem Tomovi tu Berrynkovu bulku a pochopitelně on by mu to řezat nenechal. A že to bude pozorovat. Tak mu říkám:,,já to pozoruju už cca 2měsíce a zdá se mi, že trochu roste. Jak dlouho to chceš pozorovat, až to bude mít jak vejce?" Teď to spraví ze dva stehy a vypadá to pohyblivě, až to začne někam prorůstat, je to průser Počkám maximálně týden a objednám ho
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 17:02
- Nahlásit
Mám dobrou zkušenost ne s řebříčkem, ale nemyslel vet řepík
znáš můj vztah ke květeně ... )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 17:06
- Nahlásit
Drakopes
znáš můj vztah ke květeně ... -
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 21:05
- Nahlásit
Hezký večer, tak jsem teď rychle proletěla poslední čtyři stránky, které jste stihli během posledních pár dnů popsat ... školní rok začal zhurta... jezdím z práce po páté a nějak nestíhám, protože samozřejmě naše Kessie má přednost před pc, tak aspoň zbytek odpoledne trávíme s ní... )) Ze zákona sice nemusíme od letošního šk. roku trávit v práci osm hodin, ale aby naše ekonomické oddělení netrpělo nespravedlností, byly nám vymyšleny takové rozvrhy, že to na těch osm hodin vyjde Dneska jsme byli na první větší procházce a Kessička ji zvládla naprosto skvěle, tak z toho mám velkou radost... chtěla jsem vás všechny jen pozdravit...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 11:56
- Nahlásit
worick
A co tedy radíš ty??
Máte bohužel vážné téma a nemůžu si dovolit psát tady vážně. Pokazil bych si image.
Není to jednoduché, ne není
A vo tom to je.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 14:58
- Nahlásit
Kessie
přihoď fotku, tak vám ta malá rošťanda roste
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 15:42
- Nahlásit
Včera při zavírání slepic a přepočítávání v kurníku šel Worka asistovat Některé ještě nebyly na bidle, ale stály dole a přemýšlely, kam se usadit. Jak tam vlezl začal řev (dámy už ho znají :smirk a ty dvě dole začaly lítat jedna přes druhou. Já jsem mu řekla ať jde za mnou ke dveřím, protože je plaší, načež jedna vyletěla do vzduchu a přes hlavu mu přešlapala do vedlejší kóje. Jenom jsem ho viděla, jak mhouří oči, aby nedostal pařátem do oka Ne, včera neměl dobrý den Než jsme tam přišli, vzali jsme to lesíkem kolem těch ohrad bio koz a bio kravek. Přešli jsme ovce s kozama a tam elektrika v ohradníku není. Pak jsme to vzali po cestě kopírující výběh krav a než jsem si uvědomila, že tam by být mohla, jelikož kravky s býčkama jsou přeci jen silnější kalibr, tam Worka na flexině přišel a koukal do dáli na krávy. Já si toho lanka tam ani moc nevšimla - hledala jsem kam šlápnout, protože po těch deštích všude valila voda a bláto - polňačka rozježděná....a najednou řev, Worick dřepnul a jak se zvednul vzápětí dostal druhou i mi ho bylo líto, protože bugr nedělal, jen chtěl popojít.....no a s kňučením se připlazil ke mně. Tom mi pak nadával, že každá moje procházka je životu nebezpečná - chudák Worka dostal elektrošoky a bude z toho na hlavu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 15:49
- Nahlásit
chudinka Woríček
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 15:55
- Nahlásit
Píšu hlavně o Woričkovi, protože Berry je prostě bez problémů, ťuk, ťuk Nemusím ho hlídat, jen si tak v klidu šlape kolem a čeká, co Worka zase vyvede Akorát jsem objednala menší balení kuřecích Canine Caviar - aby to měli pestřejší a hlavně pro Worku, protože jsou výživnější. Berry už má zase tři dny průjem. Budu mu muset do těch jehněčích přimýchávat opravdu jen symbolické množství, i když si nejsem vůbec jistá, jestli má opravdu nějaké potíže s trávením kuřecího - po mase problém neměl
U babky je dřevěná podlaha a na ní lino. Včera tam sedíme s mamkou a tetou a Berry ležel kousek ode mne u gauču. Ty dvě spolu něco zaujatě řešily a já zrovna koukla na Berrynka a už jsem viděla, že se mu chce kýchnout. Jak ležel a kýchnul fakt fest - byl to přímo hurónský řev - tak majznul bradou o podlahu jen to zadunělo. Prostě řev a rána. Teta málem spadnula ze židle, vyletěla na nohy a skočila doprostřed kuchyně o mamku se pokoušel infarkt Jen hluchá bába byla v klidu
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 16:10
- Nahlásit
Podávám zprávu ze Slavností:
Účast jsem čekala daleko větší než tam byla. Mohlo tam být celkově asi 15 berňáků, nejmladšímu byly 3 měsíce. Dál asi 2 appenzeláci a 2 jorkšíři. A jeden stánek Brit. Jak jsem se později dozvěděla, teď už tato akce není tak prezentována veřejnosti a letos ani počasí moc nepřálo, tak proto ta malá účast.
Každopádně dojeli jsme na místo a u stánku, kde stál hlouček lidí se psy probíhala zkouška na bonitaci apod. Tak jsme si šli dát oběd - mimochodem obsluha katastrofální!!! Půl hodiny jsme čekali na pití, hodinu na jídlo a další půl hodiny na zaplacení! Ještěže jsem klidné povahy.
Pak následovala přednáška, která mě potěšila ze všeho nejvíc. Takže i ta celkem dlouhá cesta se vyplatila. Probíralo se tam chování psů, jak reagovat v různých situacích, věci ohledně výcviku. Proběhla tam ukázka výcviku s klikrem.
Jen škoda, že jsem neměla víc času tam být do konce přednášky a že jsem nevzala Barneyho, protože tam byla Barneyho o rok ,,ségra´´ Besi. Ta podoba a to temperamentní chování - celej Barney. Celkový dojem - přijemně strávený den, takže příště se pojedu podívat zase.
A teď už musím letět - jedeme do školky
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 18:26
- Nahlásit
LuckaM
roste teda strašlivě rychle... sleduju to co třetí den... vždycky si dávám pro srovnání první fotečku, když jsme si ji přivezli a pak poslední současnou... mazec Přidám pár foteček hned jakmile se to zase naučím...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 18:34 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Uploaded with ImageShack.us
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 18:35
- Nahlásit
Uploaded with ImageShack.us
naše krasavice nepořádek kolem ní, je její ranní dílo
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 18:55
- Nahlásit
Řeknu vám, že když je psí puberta je fakt náročné období! Ať už to je za námi.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 19:07
- Nahlásit
MartinaBarney
Copak? Nedopadla školička podle představ?
Kessie
Roste jako z vody!
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 19:26
- Nahlásit
Řeknu vám, že když je psí puberta je fakt náročné období!
Vidíte, už mě to tak vysává, že ani psát pořádně nezvládnu.
Copak? Nedopadla školička podle představ?
Školička je super. Ale Barney neslyší, nevidí kolem sebe a zajímá se jen o druhého psa. Pak už ani pamlsky nechtěl. Snědl je jen, když jsem mu je strčila až do papule. Takže příště si máme donést salám nebo párek. Tak jsem zvědavá
Přivolání - hrůza. Tunelem taky neprošel, kladinu teda zvládl. Ale opravdu, jak je v blízkosti další pes, tak je absolutně nesoustředěný. A upoutat jeho pozornost na sebe dá sakra zabrat!
|