| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 21:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopsová měla jít včera s Alfrédem na kontrolu a nepíše Snad jen proto, že jí začala škola a má fofry Ale napínat by nás tu tak nemusela
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 23:03
- Nahlásit
worick
Tak to já ho na jednu stranu chápu taky, ale když si vezmu, že ta kočka se teď nějakou dobu nebude moc ani pohnout, protože měla všechno zlámané a prý se i na něco nabodla....tak proto jsem psala, že by pro ni bylo možná lepší ji nechat odejít.
Ovšem pokud se mýlím, nákladná operace se vyplatila, vet nic nenamítal, tak proč ne Zase nechcu přát kočičce to nejhorší.
|
corin
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2010 23:50
- Nahlásit
Tohle znám,- náš kocour se taky otáčel na parapetu a nevyšlo mu to ,- spadl ze třetího patra na trávník. Naštěstí jsem byla doma, čapla jsem psa a na povel "kde je kocour", mi ho našel otřesenýho pod autem. Krom šoku mu nic nebylo. Ale okamžitě se montovali sítě. Bohužel se nejdřív musí něco stát, aby to člověku docvaklo...
Ale tohle není jenom záležitost koček. Máti si kdysi pořídila dospělou NO, měla ji krátce, nezavřela při odchodu okno, na rohu ulice se potkala se sousedkou, tak trochu klábosili a najednou se k nim po předních plazí zkrvavená čuba! Totéž třetí patro a ani síť pro ni nebyla překážkou.Slyšela ji venku mluvit a rozhodla se dohonit ji oknem. Přežila to,díky tomu, že vet dojel skoro okamžitě, ale matka měla skoro infarkt.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 06:41
- Nahlásit
worick
Drakopsová měla jít včera s Alfrédem na kontrolu a nepíše Snad jen proto, že jí začala škola a má fofry
Tak Alfuša chodí bez obvazů, jen dáváme triko proti drápání a ponožku proti olizování. Hojí se (ťuk, ťuk) dobře, v sobotu jdeme na stehy.
Máme obrovskou spotřebu ponožek a triček, protože jak prší, převlékáme po každém venčení, trika povětšinou vyhazuju, protože projde kolem křoví ....
JO, začala škola ... strašně ráda bych si to vyměnila s těmi diskutéry třeba na Novinkách, jak si učitelé končí ve dvanáct.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 06:46
- Nahlásit
Drakopes
učitelé končí ve dvanáct.
Jo? Někde je něco špatně, musím to prověřit. Rodinná příslušnice končí později.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 07:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Hojí se (ťuk, ťuk) dobře, v sobotu jdeme na stehy. - jé, ty umíš člověka potěšit, takhle po ránu...
Strejda
Někde je něco špatně, musím to prověřit. Rodinná příslušnice končí později. - asi si to neumíte zorganizovat Ono je asi rozdíl, jestli učíte první či druhý stupeň a taky jak velká škola a kolik žáků.....
Doteď nepršelo.....nevím proč začíná ,,chlópat" vždycky kolem 8h, když jdu za klukama ven Sedím u compu a jen sleduju jezero - malé kapinky:,,kurník, to zas mrholí?!" a za chvíli větší a víc - kouknu na les před sebou - tam už mlha...a do minuty leje
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 08:49
- Nahlásit
Romantický seriál Sally's Love Story má novou postavu. V dnešní epizodě vystoupil v roli komického milovníka jorkšír Ben. Jezevčík je takový platonický Romeo, který něco mumlá pod balkonem. Jorkšír je muž činu. Ještě by se mohl přidat bišonek, ale tomu je teprve osm týdnů.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 09:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Romantický seriál Sally's Love Story má novou postavu -
Na kolik to vidíš ještě dílů? Každopádně se neraduj - bišon se objeví v některé z dalších serií
Leje jak z konve - koukám na radar - lokální mrak jen nad náma a druhý....teď nevím kdo jste ho chytnuli...Ty, nebo MartinaBarney?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 10:20
- Nahlásit
worick
Na kolik to vidíš ještě dílů?
Je to jak Ulice - každý den jeden díl. Dnes dáváme 12. díl. Jestli nebude mít seriál úspěch, tak bude dvacetidílný. V minulosti jsme měli i třicetidílný seriál. Ale minulá serie byla vyložený propadák. Po čtrnácti dílech to producent stáhl z vysílání.
okální mrak jen nad náma a druhý....teď nevím kdo jste ho chytnuli...Ty, nebo MartinaBarney?
Tady není. Asi ho má Marťa.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 11:38
- Nahlásit
okální mrak jen nad náma a druhý....teď nevím kdo jste ho chytnuli...Ty, nebo MartinaBarney?
Tady možná byl, ale já o tom nevěděla. Z postele jsem se vyhrabala až teď To jsem měla v plánu vstávat v 10:00. Ale tak včera jsem začala psát ročníkovou práci, tak to mě tak nějak omlouvá.
Teď koukám do kalendáře a v pátek bychom měli jít k vetovi na roční prohlídku. To zas bude radosti v ordinaci - samozřejmě ze strany Barneyho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 13:41
- Nahlásit
Strejda
MartinaBarney
Z postele jsem se vyhrabala až teď - no jestli bylo ráno u vás, jako u nás rozhodně jsi o nic pěkného nepřišla Naštěstí už neprší. Je tam zima a nic moc, ale neleje.
a v pátek bychom měli jít k vetovi - dneska jsem zkoumala Berrymu na přední noze zespod, asi 10cm nad tlapou malou bulku cca velikosti hrášku. Má ji tam už delší dobu a dnes se mi zdálo, že trochu vyrostla, tedy roste Říkala jsem si cca před měsícem (dvouma), že je to možná po klíštěti a nebo něco píchnuté a vyhnisá to....ale dnes jsem pohmatem myslela, že je to klíště a ne - je to bulka. Vypadá nenápadně, je pod kůží, pohyblivá - jestli tam bylo i něco píchnuté, tak je to každopádně zapouzdřené. Asi už nebudem moc čekat a vyrazíme na veterinu, radši to vyříznout, dokud je to poměrně malé Sakra, snad to nebude nic vážné
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 13:55
- Nahlásit
si 10cm nad tlapou malou bulku cca velikosti hrášku.
tak Alfréd ji měl na zadní noze ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:17
- Nahlásit
Drakopes
tak Alfréd ji měl na zadní noze ... hele babo, ty mně nestraš Co se týká nemocí, to já umím být děsně hysterická....úplně už vidím, jak mu to budou řezat - tak to já se budu totálně hroutit, klepat, bude mi zle od žaludku a než se dozvím výsledek z histolky - tak toho snad ani nedožiju
Teď jsem to prohlížela ještě znovu venku na lepším světle - tak zaprvé to není ani tak zezadu jako spíš z vnitřní strany (ne, že by to něco řešilo ) a za druhé je vidět, že je to do modra - a to nevím, jestli je dobře či špatně
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:33
- Nahlásit
Drakopes
worick
Ovčanda měla dvě boule na zádech. Když to vet rozřezal, tak zjistil ještě další dvě menší. Stav byl stejný jak popisovala Drakopes - zapouzdřené. Histologii jsem nenechal dělat, protože bych chemoterapií, radioterapií, apod. psa nenechal trápit.
Krásně se to zahojilo. V té době měl můj zlosyn sešité koleno. Výkon veta a chirurga. který šil koleno se nedá srovnat. Chtěl jsem syna potom přehlásit k vetovi, ale nechtěl ho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 14:58
- Nahlásit
Strejda
Já kdybych mohla, tak řeším nemoci svých blízkých jenom přes veterinu! Zkušenost z nemocnic a z veteriny se nedá srovnat - hlavně co do péče o pacienta Radši bych platila, ale pacient by tam byl ,,pán"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 15:25
- Nahlásit
Strejdaworick
jojo, péče na veterině je fakt o něčem jiném - dostali jste někdy po ošetření piškot?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 17:03
- Nahlásit
Drakopes
jojo, péče na veterině je fakt o něčem jiném - dostali jste někdy po ošetření piškot?
My dostali naposledy u veterináře ještě se Cindy. Ale bylo to u toho neschopnýho zmetka. Náš vet piškotky nedává, ale zato jeho péče je fakt kvalitní.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 17:55
- Nahlásit
Drakopes
dostali jste někdy po ošetření piškot?
Neumím odpovědět. Nechodím tam.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 18:33
- Nahlásit
Mně osobně po změření tlaku či předepsání léků paní doktorka piškot nenabídla, zato Alfréd dostává frolíky po hrstech a je chválen, že je kouše a nehltá
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 09:16
- Nahlásit
Tak zítra jedeme na Slavnosti salašníků. Jsem zvědavá, jaké to tam bude Akorát Barney o tu zábavu přijde. Chystá se z Vás někdo?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 10:06
- Nahlásit
MartinaBarney
Kam?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 10:33
- Nahlásit
Jelikož mě Worick vypátrala, jak se radím na sousedním foru, musím rychle napravit, že jsem Vás včas neinformovala i tady
Včera jsme byli na té veterině v Jbc a pan doktor diagnostikoval panostitidu (na rtg nebylo naštěstí nic jinýho patrný). Nejvíc to odnesla kost pažní, bolí ho rameno.
Barney dostal injekci, 4 prášky na domu, co nejvíc omezit pohyb, po zlepšení můžeme chodit i na delší procházky, ale jen pomalu a pořád na vodítku. Taky říkal, že to zhoršení může být i počasím, takže teď spí Barney provizorně na chodbě, venku stěhujeme boudu a vyrábíme provizorní kotec (tedy spíš oplocujeme kousek zahrady za rohem, aby nemohl skákat a blbnout, když jde někdo kolem). Cvičák odkládáme na neurčito, takže se asi nakonec budu muset věnovat té anglické konverzaci Pokud se situace zlepší, tak za měsíc jen kontrolní rtg.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 10:35
- Nahlásit
worick
Už jsem tu o tom jednou básnila
V Nové Vsi (u Frýdlantu nad Ostravicí) se každoročně konají Slavnosti švýcarských salašnických psů. Tak jsem byla zlákána. Tak se tam jedeme zítra podívat, pobavit a něco nového dozvědět.
Víc info: http://www.kssp.cz/akce-clenu-klubu.html
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 14:35
- Nahlásit
LuckaM
bude to těžké, ale vydržte ... že se to vyvrbilo tak hned po tom Brodě ...
držím palce
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 14:52
- Nahlásit
Drakopes
taky si říkám, že je to pech, kdyby býval začal kulhat o 3 dny dřív, tak se udělá rtg už v Brodě a nemuseli jsme teď narychlo hledat nějakýho jinýho veta. I když jsem teda byla s péčí velmi spokojená, přemýšlím, že asi do toho Jablonce přejdu úplně. Mít veterináře jen na píchání vakcín a vyzvedávání si odčervovacích prášků je tak nějak na nic....hlavně když mu člověk nevěří a pořádně se nic nedozví
Teď ještě nějak zdolat tuhle nemoc...pořád doufám, že bude mít jen nějakou lehčí formu, protože jinak to asi psychicky nevydržím. Musím ale říct, že dnes už chodí o trochu líp, asi ta injekce zabírá..jen aby nezačal jančit, jak bolest opadne. Ono je problém ho udržet v klidu i na tom vodítku. Sice netahá, to ne, ale když potká klacek nebo šišku, tak to čapne a radostně se rozeběhne a poskočí...to taky asi není ideální, zvlášť když pak brzdí o natažený vodítko. Jinak nám byla doporučená změna kloubní výživy na Aptoflex. Asi na tom něco bude, že ho ty veterináři tak doporučují
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 15:22
- Nahlásit
LuckaM
nějakej pohyb mít musí - jestli si poskočí na měkké trávě, tak mu to nemůže ublížit, to mu klidně na těch pár kroků vodítko povol, nejhorší jsou prudké a tvrdé nárazy ...
Aptopex obsahuje kyselinu hyaluronovou - pro lidi je podobný sirupový přípravek Hyalgel. Překvapilo mě, jak to zlepšilo moje klouby
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 15:33
- Nahlásit
MartinaBarney
Aha už vím, to je jak jsem říkala, že jsem nezaplatila klubový poplatek, tudíž už nejsme ,,člen klubu". Včera jsem ani neměla chuť psát a tímto jsi mě ,,nakopla" - použiju to jako,,oslí můstek"
Takže ze cvičáku a podobných akcí jsem asi na dlouho vyléčená a to jsem si myslela, že už to bude dobrý. Ovšem naše ,,slečna cvičitelka" je opravdu dost nevyspytatelná osoba....Včera jsme tam měli od 16h úklidovou brigádu - vyklízela se a drhla bouda. Normálně jsme odpracovali, já jsem nechala kluky doma, abych místo šůrování nemusela dělat dohled a to se mně ještě ptala:,,kde je mám?" Říkala jsem jí na to, že Tom je pak na cvičení přivede. Při odchodu z domu na něj volám, že si beru tašku s kokinkama a on má akorát kluky. Nakonec je přiveze autem bez obojků a vodítek, poněvadž si ,,nějak" myslel, že je mám s sebou Tak jsem mu říkala, ať je hned přiveze, protože když jeden skáče, druhého musím někde ,,ukotvit" Načež z vedoucí vyleze, že se její borderka hárá Takže paráda - já tam mám dva psy bez obojků a vodítek a háravá fenka na place. Zavřela ji do kotce a zatím cvičili ostatní. Lítaly tam ještě dvě fenky, borderák Amon a naši kluci. Amon šel skákat, tak jsem odvolala kluky a oni ty fenky, načež na nás vyletěla, že pokud se cvičí, otatní psi budou na vodítkách (100% to bylo akorát na moje psy :mad Tak jsme je všichni přivolali a já jsem jí znovu zopakovala, že Tom mi má přivést vodítka a nevím proč ještě nepřijel. Všichni jsme pocvičili - kluci na to prděli z vysoka, poněvadž je zajímala akorát háravka a ona ji vypustila z kotce, že taky zaskáče. My jsme tam s jednou holkou ještě kučovaly ostružiny kolem boudy, když jsem si všimla, že ji pustila a kluci hned hrrr k ní. Tak jsem na ně houkla, oni pochopitelně nic a snažili se k ní alespoň přiblížit a když jsem chtěla zavolat podruhé, tak vedoucí vyletěla jakó furie, vzala tyčku s překážek a dvakrát Berryho přetáhla po zádech ať táhne pryč. Já jsem už ani moc velet nemusela, protože ti vyplašení přiběhli a hysterka ječela, že mají mít ty vodítka. Jen jsem zopakovala, že jsem jí situaci vysvětlila Potom přišla její máti, která je vedoucí číslo 2 a říkala, že až se opraví vzadu kotce, tak se psi budou zavírat tam. No to sotva. Moji psi se nikdy nikam nezavírali a ani nebudou Pak asi na ni něco mrkala, protože mladá se přišla omluvit, že to ale jinak nešlo. Na což jsem jí řekla, ať si to vyřídí s Berrynem, ale to asi nepochopila. Myslela jsem to tak, že kdyby bylo na mně, už tam dávno nechodím, chodí se tam vyloženě jen proto, že to kluci vyžadují. Tedy vyžadovali Teď nevím.....ale jsou splachovací, asi jim to bude putna. Narozdíl ode mne a od Toma. Ten tam přišel asi za 5minut a jak jsem byla v ráži, tak jsem seřvala zrovna jeho, poněvadž nakonec za to mohl a po tom, co se dozvěděl co bylo, byl nasraný na ultimum, že jemu nikdo mlátit psy nebude (a to nepoužívám jeho slovník )Jsem nakrknutá, že jsem tam vůbec kdy lezla, poněvadž teď když tam nepůjdem, bude mi kluků hrozně líto Já vím, že každý si svoje psy obhajuje, ale Ája Drakopsová je trošku poznala a snad nejsou tak hrozní...
Takže abych se přihlásila na nějakou akci, táhnula se x kilometrů a nakonec nás tam někdo ,,nestráví" - tak na to asi už dlabu, tahle zkušenost mi bohatě stačí...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 16:00
- Nahlásit
worick
Tak já mám pěnu u úst!! Ona si vypustí háravku mezi psy a ještě na ně vezme klacek!! Já bych ten klacek přerazila o ni!!! Víš, že jsme kolem psů hodně snášenlivá, ale tohle je moc, Radčini psi jou pohodoví kluci a jen kvůli tomu, aby se její háravka proběhla???
Další důvod potvrzující mi, že na cvičák ani obloukem ....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 16:10
- Nahlásit
worick
Teda to máte super zážitek - mě někdo bez dovolení přetáhnout psa, tak se asi taky neudržim, a přetáhnu ho taktéž
Něco jiného je když to je s mým svolením (a že jsou situace, kdy to svolení dám - ale teda jen kamarádům od kterých vím co můžu čekat).
Super vzor jako výcvikářka na cvičáku mlátit psy klackem. Pokud už má tyhle tendence, tak se mají přetáhnout páníčci, protože ti za to jsou zodpovědní
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 16:31
- Nahlásit
worick
kdyby bylo na mně, už tam dávno nechodím, chodí se tam vyloženě jen proto, že to kluci vyžadují.
Jsem zastánce chození na cvičák, ale po takovéhle zkušenosti bych tam už nešel. Asi bych jel o 10 km dál na jiný.
Drakopes
Ona si vypustí háravku mezi psy a ještě na ně vezme klacek!!
Asi neví jak riskuje. Háravka může zdrhnout s ženichem, než se slečna naděje. Nemluvě o tom, že mlátit cizí psy by neměla. Asi je divná.
|