Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 07:42
- Nahlásit

jste se všichni zbláznili?? tak brzo po ránu??

Jdeme s Alfrédem odpoledne na kudlu .. máme být na veterině v 16:30, tak nám všichni držte palečky. Já už teď ohlodávám futra a musím se tvářit hlavně před Alfrédem, že nic ...

(Na zadní tlapě boule snad jen tuková, ale hodně rychle rostoucí, na hrudníku zjizvený abces a v tlamě kolem špičaků přerostlý dásně ...)

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 07:59
- Nahlásit

Drakopes

Moc držím pěstičky, budu na vás myslet!!!! Potom dej vědět!!!

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 08:04
- Nahlásit

Worick
Sem ti nabízela, ať si k nám uděláte výlet Se štěňátkem, holčičkou - to není sebemenší problém (maximálně by se na ni úchylové sápali )
Myslím, že na to naše miminko zatím ne... ona je fakt takovej prďa malej ještě... na výlety zatím moc nejezdíme...jen kousek, protože Kessie zatím nevydrží v klidu v autě... ona je hrozná hyperaktivka a pořád chce lozit za volant a nebo až dozadu na okno...jelikož je maličká, tak máme co dělat, abychom ji v klidu přepravili jen 13km k panu vetovi - takže cestování s ní do UH je zatím nemožný... až bude větší a trochu se zklidní, tak se určitě domluvíme... mně se totiž ty Karpaty hrozně líbí... vždycky když se blížím, tak jsem nadšená...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 08:10
- Nahlásit

Drakopes
Jdeme s Alfrédem odpoledne na kudlu .. máme být na veterině v 16:30, tak nám všichni držte palečky. - uf, na tohle nemám nerva, je mi blbě i za vás Máme doma celkem 24 palečků , tak to snad pomůže

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 09:18
- Nahlásit

Zdravím ranní ptáčata, já jsem se před chvílí taky probudila, jsem spíš sova no

Drakopes
Budu na Vás myslet, určitě dej vědět, jak to dopadlo.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 10:40
- Nahlásit

LuckaM
jsem spíš sova no
Tak tuto věc máme společnou.

Drakopes
Taky na Vás budeme s Barnabášem myslet.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 13:31
- Nahlásit

Dnešní den je zatím upršený. Nevadí. Já mám čas na úklid a hoši zatím chrní. Už jsem právě ráno chtěla brblat, že všude strašili přívalovýma lijákama (tak o ty zase nikdo nestojí :smirk ale že já snad budu muset nakonec zalévat. Po 8h začalo smoklit a víc či míň prší pořád. Už bylo dost sucho. Já včera kopala v růžích a až jsem se divila, že je tam tak sucho, když mamka den předtím kopala v zahrádce brambory a nadávala, že je má zabahněné...
Včera k večeru jsme byli s klukama naproti v lesíku a jelikož s náma byl i Tom, zahráli jsme si na ,,stopovanou" Já jsem šla s Woričkem dopředu, věšela jsem fáborky, kudy jdeme a Berry s Tomem šli po stopě. A pak zase opačně - my hledali je. Berča s Woričkem hledali dobře, až ke konci zakufrovali (oba dva ) protože stopa už asi vyčichla a navíc je páníčci mátli a tvrdili, že tudy určitě ne a táhnuli je jinudy

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 13:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Koukám, že jsem sem asi nenapsala sobotní příhodu...Snad budu muset kluky pojistit proti nehodám....a to se toho bojím jak čert kříže - vždycky dávám strašný pozor, aby někomu nevletěli pod auto, motorku, kolo, či někoho neshodili....
Vyjdem z baráku a po cca 200m vidím - jedou cyklisti, cca 7. Berry byl na volno, tak ho zavolám a posadím na kraj cesty (té naší skoropolňačky) a Worička přitáhnu a posadím taky. Jsou na to už zvyklí a dělají to celkem ochotně. Dva cyklisti projedou a třetí paní zastaví na druhé straně cesty a ,,jé, Honzo, berňáček! My máme taky, ale holčičku a to jsou oba vaši pejsci?" A já:,,jo, oba naši a oba pejsci" A paní pokračuje:,,to já poznám, že je to pes, naše fenečka je taková drobnější a ne tak huňatá a......" najednou se ze zadu přiřítí další paní na kole a nevím vlastně proč, ale nějak tu první neobjela (snad se ohlížela a nevšimnula si, že ta tam stojí) a napálila to do ní částečně ze zadu a přeletěla ji i s kolem do křoví vedle cesty, naštěstí o půl metru minula betonový sloup i šípek Byla trošku odřená na ruce, ale snad jinak nic vážného, kolegové ji vytáhnuli a pokračovali v cestě. Mě bylo trapně jako by to byla moje vina, ale vážně nebyla...radši jsme se rozloučili a šlapali pryč

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 14:39
- Nahlásit

worick
hezká příhoda...já s napětím čekala, kdy se tam projeví nějakým způsobem psiska a ona se neprojevila Vůbec si nic nevyčítej, ta ženská měla koukat na cestu

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 14:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
já s napětím čekala, kdy se tam projeví nějakým způsobem psiska a ona se neprojevila - no právě, ještě to tak ale právě to může být ráz na ráz - jak jsem si pak uvědomila, stačilo by, kdyby si Berry rozmyslel, že přejde.... a byli jsme v tom namočení...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 14:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
ještě jsem zapoměla dodat, že s hodou okolností mi ti, co mají teďka malého Goga ve čtvrtek říkali, že velkého měli pro jistotu pojištěného, neb likvidoval sousedům slepice a dvakrát jim vyletěl na jejich úplně blbého a otravného maltézáka
taky vám vypadávají písmenka? Asi by to chtělo vyčistit klávesnici..... i když to po sobě proletím, něčeho si nevšimnu a vypadám jak dement

Michall
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 15:08
- Nahlásit

worick
Jak to, že ještě nespíš - o prázdninách?
brigáda ne?

Drakopes
Držíme palce;)

Zrovna jdeme dneska taky na veterinu.Ale jenom očkování. Naštěstí.

LuckaM,MartinaBarney

jsem spíš sova no
Když druhej den nestávam tak sem taky Ale přes rok škola a ve volnu se zase něco najde

Michall
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 15:14
- Nahlásit

worick
a dvakrát jim vyletěl na jejich úplně blbého a otravného maltézáka
Tak toho Maltézáka jak ty píšeš máme takyAle neni otravnej protože celý den spí.A blbej taky ne, za jeho někdy zvláštní chování spíš může to, že je slepej a hluchej.Pak Barču a Matesa postavim k sobě (alespoň to zkusim) pro porovnání.Když to nepude tak je natočim a dam vám video

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 15:41
- Nahlásit

Nevím, jestli jsem to už neříkala (nepsala), ale vzpomněla jsem si....

Kamoška (má velkýho švýcara, asi 8 měs.) se svým psem šli na procházku, Alex na volno. Šli podél plotu zahrady a jak to dělá hodně psů, Alex běžel napřed a za ním šla teprve kámoška. Jenže jak vyběhl za roh zahrady, tak tam narazil na malého čivaváka a už to začlo. Čivavák začal zdrhat, Alex samozřejmě za ním a zaběhli do pole. Do toho začala čivavákova panička hystericky ječet, posléze i brečet, že její Maxík už bude bude mrtvej.....a ,,Maxíkuuuu, Maxíkuuuu´´.
(nejsem škodolibá, jenom nemám ráda přehnanou hysterii)

Kamoška měla sto chutí jí říct, at se uklidní, že tu hysterii pak přenáší i na psa, ale nechtěla lít olej do ohně. No a Maxíkovi se samozřejmě nic nestalo. Taky máte takové podobné zážitky?!

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 16:50
- Nahlásit

MartinaBarney
je to divný, ale už to taky začíná. Včera jsem byla ukázat Barnouše v práci a když jsme šli přes město, tak jsme 2x potkali pána s jorkšírem a po každý si pro něj běžel a hned ho bral do náručí, když nás viděl. Nechápu to, Barney je štěně a ještě k tomu byl na vodítku tak co by mu proboha asi udělal. Kamarád má bišonka a taky ho před tím naším stvořením pořád někam přenáší

Noemi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 17:35
- Nahlásit

Kamoška měla sto chutí jí říct, at se uklidní, že tu hysterii pak přenáší i na psa, ale nechtěla lít olej do ohně. No a Maxíkovi se samozřejmě nic nestalo. Taky máte takové podobné zážitky?!
Neustále a čím menší pes, tím větší jekot... Naštěstí se u nás moc minipejsků nevyskytuje, takže si užíváme jen v Praze...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 18:02
- Nahlásit

jsme 2x potkali pána s jorkšírem a po každý si pro něj běžel a hned ho bral do náručí
Taky jsem potkala na naší ulici sousedku s jorkšírem. Barney se chtěl jen kamarádit, ale malej jork začal tak vyvádět, že si ho sousedka taky musela zvednout.

A jak říká Noemi :čím menší pes, tím větší jekot

Noemi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 18:30
- Nahlásit

to tedy jseš Já našim klukům taky věřím, že nikomu neublíží, ale těm malým harantům ne bála bych se, co na psa můžou za kravinu vymyslet a to by se mu pak člověk nedivil, že vyletí
šli opékat cikánskou klobásu - prosím tě, proč jim nekoupíte nějaký párek

Oni mají radši rohlíky, buřty nejedí....

Doma jsme začínali pomalu a s dohledem, kupodivu ty nejmenší děti jsou ty nejagresivnější (nechápu ). Jindřiška začne do Médiho kopat a on ještě víc rozvalí břicho, ať se má kam strefovat , pak jde frontálním útokem strkat prsty do očí... Nelze jí to odnaučit.
Větší děti si Médi v pohodě srovná, kam se hrabou učitelky z mateřinky a prvního stupně ZŠ...
Včera jsem musela zasahovat jen dvakrát. Nejdřívě se děcka poprala o kocoura (momentálně poměrně častý problém, holt tak roztomilé a hravé koťátko jen tak nikdo nemá), každý drží jeden pár nohou a ani jeden nechtěl pustit
A pak byl zase řev, protože si malý franta strčil prsty do rozkládací židle (byl to docela oříšek, protože jak jsem byla v šoku, tak jsem honem nevěděla na kterou stranu židli roztáhnout, ale dobře to dopadlo...)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 18:54
- Nahlásit

Joooo, musím se pochlubit Dneska na procházce, když jsme šli po poli mi poprvé Barney nezdrhl za psiskama v zahradě.
Nevěřila jsem svým očím. Akorát teda mám zlé tušení, že si Barney uvědomuje, že za sebou tahá stopku a proto by mu to zdrhnutí stejně nevyšlo. A začínám si myslet, že těch 10 m je málo a budu muset přikoupit alespon 20 m.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 19:53
- Nahlásit

Tak nové zprávy s kulháním. Už už jsem si začínala myslet, že se to lepší, odjela jsem za ségrou na 2 hodiny na chatu, vrátím se a Barney kulhá na pravou přední (předtím to byla levá). Ale fest, úplně na ní napadá

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 20:03
- Nahlásit

No. A Drakopes se neozývá. O Alfrédovi žádné zprávy.

Michall
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 20:06
- Nahlásit

Tak to jee mi záhadou.Když jsme přijeli na chalupu tak první 2 noci byla Barča hodná (ve smyslu exkrementů).A pak to začalo. Každý den jsme uklízeli. Mlčky protože jsem hodně krát četl že, vymáchání čumáku a vynadání nefunguje a naopak to dělá paseku ve vztazích. Včera jsme přijeli a dnes ráno byla bouda čistá (nevim jestli jsem se zmínil že odebírání granulí na noc přestalo fungovat ). Takže to nejspíš dokáže potlačit. Takže zítra uvidim a možná zkusim metodu přičichnutí a vyhubování.Neni to nějak zásadní problem spíš záhada.Protože od září (možná až od října) už ji nebudu zamykat. Přes den chodí do kůry, takže doufam že to tak bude i v noci. Pokuď ne tak by to asi znamenalo problem.

Michall
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 20:10
- Nahlásit

Jo a na veterině vše ok, měla 13,80 kg a je ve 16 týdnu

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 21:55
- Nahlásit

Michall
takže doufam že to tak bude i v noci
Já myslím, že jo. Barney taky, když měl možnost, tak šel radši na ,,svoje´´ místo, což je na zahradě než aby potřebu vykonal v garáži (v případě, že měl z garáže otevřeno na zahradu).

Když byl přes noc v garáži, tak bohužel možnost volby neměl.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 22:38
- Nahlásit

Ája Drakopsová mi poslala SMS, že už se k NETu dnes nedostane (a já taky teprve teď ) Alfrédovi to vyndali, podle popisu to bylo snad hezky zapouzdřené, tedy neprorostlé do okolních tkání, zbytek až co histologie. Alfréd hraje doma těžkého maroda a všichni včetně Nílouška prdelkujou kolem něho. Vypadá to, že vyčůranost ho neopouští ani v těžkých chvílích Zbytek určo poreferuje zítra sama

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 22:46
- Nahlásit

Michall
Tak toho Maltézáka jak ty píšeš máme taky - já to nemyslela tak, že maltézáci jsou blbí, náhodou mě se vždycky maltézák, bišon a jork líbili, akorát je to hrozně prťavé, člověk má strach, že je rozmáčkne Myslela jsem, že blbej je tenhle konkrétní maltézák, podle popisu děsně nevychovaný, uječený a nesnáší děti s tím, že si ho prý ta sousedka brala s tím, že je to úžasný, chytrý, milý pejsek, dobrý k dětem A když vyšli za dvorek, tak vždycky s řevem vyletěl na starého Goga a rval mu náprsenku, až ten se naštval a zalehnul ho. Moc prý nechybělo a dopadnul jak ty slepice, taky je zalehával

Michall
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 22:58
- Nahlásit

MartinaBarney

No hlavně aby nebyla pohodlná a nehodila to radši tam.

worick
Já vím že si to tak nemyslela.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 23:09
- Nahlásit

MartinaBarney
LuckaM
Noemi
Tohle s těma minipsama fakt nechápu Snad ještě, když nás někdo vidí poprvé a pejska zvedá - no jo, dvě obludy...ale po tom, co jim řeknu, ať pejsu klidně pustí, že mu nic neudělají, dostane se mi odpovědi, že ale on je hrozný Tak bodejť by nebyl, on by možná taky trošku potřeboval lekci slušného chování....Náš Alf taky vyrypoval, až s ním psisko hodil 3metry a od té doby, se mu vyhýbal....
V 19.40 jdu z venku do sprchy a koukám - kluci oba hlavy v bráně a Worka vrtí ocáskem, tak čekám, koho to tam mají a hele - malý Gogo s paní a klukem. Tak jsem na sebe bleskem naházela zase hadry a letím za nima Panebože to je rychlost, jak to štěndo roste Ani s našima se mi to tak nezdálo Snad je zase o 5cm vyšší Ale už bylo moc hodin, tak nechtěli jít k nám na zahradu, jen jsme stáli chvíli před branou a hoši ho kontrolovali , já muconila a jejich synek Kubík, se zase nemohl nabažit našich psů Tom se pak smál, že to je snad první dítě, které má doma štěňátko o které moc nestojí a chce si hladit naše psy Paní říkala, že doma básní jen o nich tak že se museli jít na ně kouknout alespoň k plotu
Noemi
to mi připomělo: Jindřiška začne do Médiho kopat a on ještě víc rozvalí břicho, ať se má kam strefovat , pak jde frontálním útokem strkat prsty do očí... Nelze jí to odnaučit.
tak roztomilé a hravé koťátko jen tak nikdo nemá), každý drží jeden pár nohou a ani jeden nechtěl pustit
- ty máš vážně nervy ze železa to já už bych milé děti hnala ze zahrady ,,sviňským krokem" A Tom, to ani nemluvím, ten nesnese ani, aby v přítomnosti kluků někdo zvýšil hlas - že z toho budou mít trauma Ale to nebudou - mají tvrdý trénink od mala od babči, na kterou se musí řvát, protože je hluchá a navíc na ni mamča ječí pořád, protože z ní má nervy v kýblu a nejspíš ji brzy zabije

worick
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2010 23:15
- Nahlásit

MartinaBarney
tak tam narazil na malého čivaváka a už to začlo. Čivavák začal zdrhat, Alex samozřejmě za ním a zaběhli do pole. Do toho začala čivavákova panička hystericky ječet, posléze i brečet, že její Maxík už bude bude mrtvej.....a ,,Maxíkuuuu, Maxíkuuuu´´. - a teď jsem čekala, že pejsa vylezl z pole s Maxíkem v tlamě - jak králíkem Tak tady bych úpaničku prťavého psa celkem chápala, asi by se ve mně taky krve nedořezal....ale zase pokud byl klid, žádné Maxíkovo žalostné zaječení....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 07:58
- Nahlásit

Děkujeme všem za morální podporu a Worick za předání zprávy.
Ráno mi Alféček strčil do obličeje studený čumák - potěší a tentokrát bez jakékoliv ironie

Takže včera nejdříve zvážit (51 kilo) a oholit. Alfík si ten hrudník ještě nechal líbit, i když pan doktor komentoval, že si připadá jak na salaši. ale tlapka byla už moc, takže slezl ze stolu. Nebyla síla, která by ho udržela a stoupl si ke dveřím, že toho má dost a jde ...
Tak jsme ho nechali vydýchat a pak šli vedle. Znova na stůl a to už šlo do tuhého, kanyly, injekce. měla jsem pusu plnou chlupů. Pak si odložil hlavu na mé rameno a zatuh ....
Usadila jsem se v čekárně a náhodným příchozím vysvětlovala, že fakt nemá smysl čekat a ani ťukat.
Než ho začali probírat, tak mě zavolali zpátky a hodinu se vymotával z nejhoršího. Popískával a stěžoval si a nechával se litovat. Zavázaná packa na dlažkách prokluzovala, tak si nemohl stoupnout a když už stál, ujížděla mu každá packa jinam. Podvlékli jsme ho dekou a šli domů. A venku první, že se vrhnul k loužičce čmuchat a fetovat ...
Stavili jsme se na pivo a pak domů, ale to nechtěl a táhnul nás kolem celého bloku. Kdyby nezačalo krápat, tak snad jdeme ještě třikrát. Do schodů (108) jsem ho musela rvát, pořád uvažoval, že půjde ven ... ale pak už v pohodě. Sežral večeři a dojedl i po Nílouškovi a když zjistil, že litování došlo, šel spát...

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání