Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
rogersova
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 19:24
- Nahlásit

Janiii
ahoj, tak všechno nejlepší.
Abora má taky dva plyšové brášky, a když je dostala byla z nich na větvi.Olizovala je,strkala do nich čumákem..

rogersova
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 19:27
- Nahlásit

Dines

ahoj, koukala jsem ,že jsi mi psala na facebooku,ale já jsem tam tak nějak nedopatřením.Zatím se tam rozkoukávám, tak nereaguji

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 19:28
- Nahlásit

rogersova
JJ, napsala - jasné - jen se v klidu rozkoukej

rogersova
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 19:32
- Nahlásit

Dines
ono u toho koukání i zůstane..nějak mi vadí, že pokud nepoužiji chat, všichni si mohou přečíst komentáře ,které jim nepatří.

rogersova
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 19:40 - Změnil/a: rogersova
- Nahlásit

Drakopes
tedy Ájo, ty ti dávají zabrat kluci jedni chlupatí..neustále si na tebe vymýšlí nějaké zdravotní komplikace.
Přejeme Alfíkovi brzké uzdravení !! Snad už si to všechno vybrali a budou se držet.

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 19:41
- Nahlásit

rogersova
Ono tam jde nastavit úroveň soukromí, aby to viděli jen kamarádi...
Ale chápu co tím myslíš .

worick
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 20:48
- Nahlásit

Já dneska byla ale úplně mimo - ve Zlíně u zubaře a to je i s pochůzkama na celý den
Drakopes
Koukám na toho Alfrédka ofačovaného - hotový válečný invalida Já si ráno vzpoměla, že já mám vlastně na boku na žebrech taky tukovou bulku (jen cca velikosti hrášku), tak jestli mu to pan doktor udělal hezky, tak tam příště vezmeš zase mně A si představ, že je to bulka dědičná - taťka ji tam měl taky
Dines
Jé, tak že se ještě dáš na chov hrochů, mě teda nenapadlo Jeden pudel, druhá pudla, berňuchová a teďka ještě capybary Jo, jo onehdá byly capybary v telce a je to tvoje morče jen trochu větší
Janii
Ten plyšový je skvělý Úplně jak živý To když jí necháte na zahradě, tak budou všichni myslet, že máte štěňátko
LuckaM
Já bych prcka nechala v klidu, žádné pobíhání, hry s kámošema pejskama (ty jsou na to nejhorší, protože to přehání) žádné aportky a snad se to zklidní. Kluci na to dostali ještě do stříkaček takové ty sirupky od zánětu.

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 20:55
- Nahlásit

worick
Jé, tak že se ještě dáš na chov hrochů, mě teda nenapadlo Jeden pudel, druhá pudla, berňuchová a teďka ještě capybary Jo, jo onehdá byly capybary v telce a je to tvoje morče jen trochu větší
Tak víš jak - berňuchová není moje ani u nás nebydlí, a capybary jsou mnooohem větší než morčata!!!

Michall
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 21:50 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Janii

Všechno nejlepší je krásnej;)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2010 21:50
- Nahlásit

worick
jak se drží takové štěně v klidu? Jak dnes neprocházkoval a celý den se jen válel tak je maximálně nevybouřenej. Prve dostal kousací kost a sám sobě ji nadhazoval a utíkal si pro ni
Ale musíme vytrvat, snad ho to brzy přejde.

Nenapadá vás nějaká jednoduchá hra, která jde vykonávat v sedě nebo v leže a unaví psychicky? Asi vyzkouším Strejdovy hrníčky...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 07:14
- Nahlásit

LuckaM
jak se drží takové štěně v klidu?
To fakt nevím. Já se taky všemožně snažila Barneyho po jídle udržet v klidu, ale to byl nadlidský úkol, když byl štěně. Od doby, kdy se naší Cindy přetočil žaludek, tak z toho mám úplnou hrůzu, že by se to mohlo stát i Barneymu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:12
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak z torze mám strach taky. O to víc, že je to pes venkovní, tudíž by asi nebylo záchrany, protože bysme na to přišli pozdě.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:16
- Nahlásit

LuckaM
My na to tenkrát přišli, myslím si ještě v čase, kdy se dalo něco dělat, jenže náš veterinář si bere v neděli volno a vypíná si mobil a tak jsme jeli v 9 večer k veterináři náhradnímu. Jenže podle toho, jak Cindy vyšetřil a co nám řekl, jsme jeho zásluhou o Cindy přišli.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:35
- Nahlásit

MartinaBarney
Ach jo, to je strašný. Kolega od Toma z práce měl u svýho berňáka taky podezření na torzi, bylo to pozdě večer. Volal svýmu vetovi, ten zrovna operoval, tak ho dokázal jinam. Tak volal druhýmu vetovi a ten mu řekl, že jestli je to torze, tak ať ani nejezdí, že už to má stejně spočítaný a když přežije do rána, tak to je něco jinýho a ať se pak staví...No pes přežil, ale tenhle přístup, to je něco

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:56
- Nahlásit

LuckaM
tak ať ani nejezdí, že už to má stejně spočítaný
No, tak to je síla!!!

To my jeli k vetovi, ke kterýmu chodí se psem moje teta. Dojeli jsme tam a byli rádi, že nás přijal i takto v neděli večer. Cindy jsme položili na ten stůl a vet se začal ptát, jak se to stalo, kdy jedla, co jedla apod. Prohmatal břicho, snažil se poslechnout srdce, jenže to se povedlo až na popáté snad, protože si pořád stěžoval, že přes silné dýchání neslyší nic. Pak ji chtěl píchnout nějakou injekci do žíly....ale samozřejmě nebyl schopnej se do ní trefit.
No a jeho diagnóza byla, že Cindy je pouze zaplyněná (ta injekce byla, aby ty plyny povolily) a že VYLUČUJE!!! torzi žaludku. A že zítra ráno, at přijedeme na kontrolu.

Cindy se po injekci sice uklidnila, tak jsme na chvíli mysleli, že dobrý. Jenže nebylo...a toto už dávám za vinu nám. Že jsme se nesebrali a nejeli radši ještě rovnou do Brna, že jsme poslechli doktora, kterej torzi vyloučil a my přitom měli podezření, že to prostě torze je.

Zkrátka druhý den ráno v 7:00, jsem se Cindy ještě byla na zahradě a říkala jsem jí, že to zvládne. Do hodiny přijel táta s přítelem a já jim říkám, že jedem okamžitě k vetovi. Odběhla jsem jen nahoru pro tašku. Cindy mezitím už byla v chodbě a jak jsem běžela dolů po schodech, tak mi šel přítel naproti a říká, že už ani chodit nemusím. To byl pro mě totální konec, nevěřila jsem svým očím. Cindy vypadala jen jakoby spala.

I přesto jsme se vydali, tentokráte už k našemu vetovi. Táta trval na tom, aby udělal pitvu a zjistil, co se stalo. Dojeli jsme k němu, Cindy ještě naložená v autě a vet se na ni podíval a z fleku potvrdil, že to je jasná torze.

Tak mi pak řekněte, proč to jeden doktor nepozná a vyvrátí, když má psa před sebou ještě živýho, má k tomu přistroje a já nevím co. A druhej doktor se podívá na psa jen pohledem a pozná to hned?!

Dohru to mělo takovou, že táta jel ještě v pondělí večer za tím s prominutím debilem a řekl mu něco ve smyslu, jak to mohl vyvrátit a že Cindy by mohla ještě žít apod. A ten vet mu na to řekl jen to, že by byla potřeba operace a že v jejím věku (skoro 8let), by měla stejně minimální šanci na přežití.

Tak snad pro záchranu psa udělám cokoliv i když je ta šance malá, tak tam je. Zase jsem rozčílená. No, tak to je náš smutný příběh.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:16
- Nahlásit

MartinaBarney
Ach jo, to je síla... Nečekali jste jen tak, že se to upraví samo, snažili jste se a nakonec kvůli něčí ignoranci to takhle dopadlo
My, co máme psy dva, z toho máme ještě větší hrůzu, protože dělají po jídle blbiny spolu. S věkem se mi zdá, že je to lepší, ale pořád je tu to, že Worka pořád ve střehu někde něco uslyší, letí se podívat, pak štěkne na Berunu a ten vyletí jak střela za ním Jak píše LuckaM - pokud to udělá v noci - není šance Když jsem v noci někdy vzhůru, tak je radši obejdu, jestli v pořádku chrní

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:26
- Nahlásit

worick
U nás to bylo tak, že Cindy dostala jídlo a jak dojela mamka před dům, tak to letěla Cindyna zkontrolovat. Taky naše chyba - neznalost - my jsme jí dali jídlo po tom, co došla z celoodpolední procházky. Takže od té doby, co mám Barneyho, tak mám pročteno knížek a diskuzí a už vím, co a jak.

On i chovatel mi říkal, že ti berňáci jsou na to extra náchylní. Ani např. ten novofoundlák na to tak netrpí, jak berňáci. Stači prý jen blbě poskočit, zakopnout a už to je. Což jsem nevěděla ani, že stačí tak málo.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 16:51
- Nahlásit

Hlásím, že jsme byli na převazu a vypadá to dobře. na hrudi udělal pan doktor polštář (nedá se řící vzhledem k rozměrům polštářek) a přistehoval k prubanu. Pak na to dostane ještě triko, aby se nedrbal. Noha vypadá taky čistě, navázaná velká bambule a má chodit co nejméně. I proto už nedostal nic proti bolestem, aby na tu nohu moc nešlapal.

A opět Alfíček zabodoval - v ordinaci se svalil, a když pan doktor řekl, že teda nejdřív tu tlapu a vzal do ruky nůžky, Alfí se překulil napůl na záda a zvedl packu nahoru.

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 16:57
- Nahlásit

Drakopes
A opět Alfíček zabodoval - v ordinaci se svalil, a když pan doktor řekl, že teda nejdřív tu tlapu a vzal do ruky nůžky, Alfí se překulil napůl na záda a zvedl packu nahoru.

Kam chodíte na cvičák?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 17:22
- Nahlásit

Strejda
Kam chodíte na cvičák?

žádný cvičák, přirozená inteligence :-P)

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 20:47
- Nahlásit

dobrý večer,
ad torze: snad jen zkušenost našich - berňačka, 7let, po operaci přetržených vazů na zadní noze v absolutním klidu - zavřená ve verandě, oddělená od dalších dvou fen, venčit pouze na zahradu na vodítku, fakt opatrně, vyčurat a zpátky, nebyla po žrádle. to že byla ve verandě ji vlastně straně moc pomohlo, protože se na ni šli podívat večer (kjdyby byla s ostatníma venku, přišli by za ní ráno) - to už byla nafouklá, okamžitě ji naložili a volali veterinářce, ta je rovnou poslala do Hradce na kliniku, k ní ať ani nejezdí ... operovali ji ale doktor řekl, že ikdyž přižije operaci, nic není jisté a uvidí se za pár dní ... operovali, a Bonečka je zaplaťpánbů zdravá a mezi námi
jen prostě můžete dělat všechny opatření - a stejně se to stalo.
prý stačí když se víc napijou, ale taky stačí že třeba zvrací, a jak pumpuje žaludek tak se může otočit ...

přeju všem pejskům dlouhý a bezstarostný život s námi se všemi

Kessie
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 22:11
- Nahlásit

Drakopes
Dva dny jsem se nedostala k PC... začaly pracovní povinnosti... tak jen na rychlo: jsem moc ráda, že se Alfíkovi daří lépe! Myslela jsem na vás!

LuckaM
Držím pěstičky, ať se to kulhání co nejdříve zlepší!!!

Jinak teda co se té torze týká, z toho mám taky hrozné obavy... když Kessie je hrozně nenažraná, granule spořádá během půl minuty a hned se zase hyperaktivně projeví, pořád skáče a běhá... mám hroznej strach, že to nestihnu vypozorovat, že to nepoznám...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 00:12
- Nahlásit

Kessie
mám hroznej strach, že to nestihnu vypozorovat, že to nepoznám...
Myslím, že taková věc nejde nepoznat. My jsme byli laici a hned jsme tušili, o co jde. Akorát je špatný, když si to člověk nechá vyvrátit od veta (viz. náš případ).

je hrozně nenažraná, granule spořádá během půl minuty a hned se zase hyperaktivně projeví, pořád skáče a běhá
To samé dřív Barney - granule měl v minutě v sobě a pak hurá dovádět. No já jsem byla jak na trní. Snažila jsem se mu dát třeba vepřové ucho na žužlání, aby aspon min. tu půl hodinu vydržel v klidu a jako vůbec.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 12:26 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

ráno lilo, takže jsme potřbovali ochránit všechny obvzay před promoknutím. Největší igelit, co byl doma, byla bublinatka a Alfréd vypadal jak bezdomovec

V Kapse jsme se převlékli do slušivé pončopláštěnky a budili zaslouženou pozornost )

(už dostáváme nabídky na další trička, aby měl chlapec pestřejší výběr)

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 12:44
- Nahlásit

Drakopes
Alfréd je v každém ohledu fešák.

Pončopláštěnka je originál na psa nebo ji nějaké dítě zapomnělo ve školní šatně?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 13:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
S tím igelitem má teda fakt šlehu nebylo mu blbé s tím jít po ulici? I když....pokud vezmu v úvahu jak vymóděná chodím občas já
Ta pláštěnka je vaše? Ta je parádní Ale koukám, že si zapoměl zout pantofel na zadní nožce No, naše mamka v nich jednou přijela i do práce autobusem

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 13:22
- Nahlásit

No pořád se říká, že ta móda v Praze je někde úplně jinde....Alfrédek je fešák

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 13:38
- Nahlásit

S tím igelitem má teda fakt šlehu
jo, tvářil se, že to není on, že to je někdo jiný a naštěstí jsme šli jen za jeden roh ...

nějaké dítě zapomnělo
jojo, zůstalo po finále Technoplanety a nikdo se k ní nehlásí. Na Alfréda jek ušitá.

pantofel na zadní nožce
to je obvaz s takovým pevným chodícím obvazem, na něm folie, na tom super sáček od elektrosoučástek protkávaný kovovými vlákny a na tom domácí pletená ponožka. Hlavně to nesmí namoknout - je tam hromada vaty. Museli bychom okamžitě na převaz.

A tak si v pohodě polední venčení - no, doběhli jsme k prvnímu baráku, pak výhoda, že jsou s sebou nějaké děti - doběhlo dítko do Kapsy pro pláštěnku, pak jsme zkusili popojít - na chodníku dravé potoky, doufala jsem, že v ponožce žádná dírka. A než jsme došli, tak další slejvák ... no, v tuto chvíli jsem nejmokrejší já

Žanetka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 13:46
- Nahlásit

Ahojky,
tak jsem zase podlouhé době zasedla k počítači. Vžydcky to tady jenom prolétnu co je nového...
Teda Alféd je hotová modelka Pesani se vyžívají lítat v mokré trávě a bahně a já trpím, když pak ve svých hrátkách přiletí pokračovat domů a bahno stříká na všechny strany.
Jak jsem koukala na příspěvky ohledně kloubní výživy a pár stránek dál...teď jsem objednala GAG od Caniny, tak uvidíme co to je za zázrak, slyšela jsem na to samou chválu, ak jsem zvědavá

worick
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 14:06
- Nahlásit

My byli včera agilitit a přišla tam za náma i sestřenka s 1,5 letým prckem. Od malinka ho učí milovat všechna zvířata a věnuje se mu opravdu úžasně. Něco jiného ovšem je, že ty prťata mají ještě nekoordinované pohyby a taky si neuvědomují, že něco dělat je špatné....jak jsem to tak vysledovala Já děcka nemám ani doteď žádné takhle malé v mém okolí nebylo, tak to pozoruju až teď On se třeba Woricka chytne za ten límec na krku a drží se jako klíště a jak se u toho klátí, tak ho tahá tak, že chudák Worka jen přivíral oči a snažil se to vydržet Vidět to Tom, tak ho klepne Jak jsem si toho všimnula já, tak jsem hned přiskočila a ,,odháknula" jsem prcka A jak se pořád děckám říká:,,hele medvídek (plyšový), ukaž, kde má očičko?" Tak včera Ondra ukazoval taky na Berrynkovi sám od sebe, kde má očičko.....pochopitelně mu do něj v jednom kuse píchal Děcko to nemyslí zle (zatím), ale když to vidím, opravdu nechápu, jak může být někdo takový ignorant a nechat takhle malé děcko bez opravdu bedlivého dozoru se psem a je jedno jestli s vlastním nebo cizím Ani na minutu bych se nedivila tomu, kdyby se pes po něm ohnal, to je prostě úplně normální psí reakce copak mu to může vysvětlit?

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání