| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 21:29
- Nahlásit
LuckaM
Tak dopadlo to víc než dobře, zase se potvrdilo, že jen zbytečně stresuju - tak dobrý, já to už tušila, když jsi hodila veselého smajlíka, ale šli jsme zrovna agilitit, tak koukám až teďka Ono lepší zase jít, než něco zanedbat, což by byl mimochodem můj případ Jak u sebe, tak u psů vždycky se vším čekám, že se to snad upraví samo
Berča chodí v pomalé chůzi mimochodem pořád a tak když jde, kroutí se jak žížala
Dneska jsme byli teda agilitit a klukůmvydrželo asi od včera ještě to ,,dobré vychování" protože se chovali vzorně a moc mně potěšili Woriček dokonce i bezchybně zaskákal. Pro Dines: nic v tom nehledej jen 2 nízké překážky, tunel a zase dvě skočky Spíš jde o to, že se za každou nazastavil, ale proběhnul to rázem Berunka má za každou překážkou tendenci letět za mnou pro pochvalu a když ho rukou ještě navádím, že všechny, tak to převalí klidně přes stojan, protože nekouká na překážky, ale na mě
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 07:19
- Nahlásit
Mam dotaz mimo téma.Teď objednávám granule a stopovačku (ještě ji nechci pouštět na volno) a chci koupit ještě obojek. Prosim o radu, jak má být dlouhý na dospělou fenu?Přece jenom roste před očima.Máte někdo zkušenosti s řetízkovým obojkem? Dvojřadý, třířadý, jak velká očka, délka, atd.Děkuju
Za mě řetízkový obojek už nikdy...
I když jsme ho neměli na stahování, tak měl
Médi doslova vyholenou srst na krku. Zezačátku jsme měli jednořadý/malá oka a pak i velká oka a obojí se stejným výsledkem.
Takže teď používám stahovák od Rogz (velikost L, je hodně velikostně nastavitelný), trochu z něj srst "dredovatí" kolem krku, ale pořád lepší než verze bez chlupů.
Ale třeba na cvičáku budete řetízkáč potřebovat.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 07:23
- Nahlásit
U nás je hospoda vcelku v klidu, Médi je zvyklý chodit s Dědou.. Jen ten ocas ve výši stolu je trochu problém :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 08:13
- Nahlásit
Noemi
Jen ten ocas ve výši stolu je trochu problém - přesně U nás se nechlastá tak naši psi jsou vedení zkrátka - žádné vysedávání po hospodách
Ale třeba na cvičáku budete řetízkáč potřebovat - proč musí mít na cvičáku řetízkáč? Já ho nikdy neměla, tak mi není jasný rozdíl ve funkci, ale když ti pro stejný účel vyhovuje stahovák?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 08:14
- Nahlásit
Noemi
Díky necham si to projít hlavou My zatim máme taky nastavitelný takže zatim pohoda
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 08:19
- Nahlásit
worick
proč musí mít na cvičáku řetízkáč?
Protože to je napsané v řádu. Asi proto, že rozhodčí vidí, že je to opravdu hladký obojek, který není připojený k vodítku na stahování. Pod nylonem může být ostnáč nebo elektrika. Dělají se i ostnáče, které jsou zašité do nylonového obojku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 10:16
- Nahlásit
Strejda
Asi proto, že rozhodčí vidí - no jo, rozhodčí.....na nějakých závodech jsou lidi schopni pro výsledek psa přizabít - to bych pochopila - vyeliminovat kretény ale proč normálně na cvičáku, kam dojde věci neznalý člověk s pejsanem, aby se otrkali a zvládli základní výcvik? Jde mi hlavně o to, že jak píše Noemi - se jí řetízkáč neosvědčil a tudíž ho dál nebude používat....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 10:18
- Nahlásit
Když jsme se ráno vraceli z venčení, tak u plotu stál jeden obyvatel našeho sídliště a bylo vidět, že nás vyhlíží. Nakonec z něj vypadlo, že chce jít na houby a vždycky čeká, až se vrátíme z lesa, protože se bojí našich psů. Rozumíte tomu?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 11:13
- Nahlásit
Strejda
Když jsme se ráno vraceli z venčení, tak u plotu stál jeden obyvatel našeho sídliště a bylo vidět, že nás vyhlíží. Nakonec z něj vypadlo, že chce jít na houby a vždycky čeká, až se vrátíme z lesa, protože se bojí našich psů. Rozumíte tomu? -
Tady je vidět, že nejvíc se psů bojí ti, co o nich ale ani zbla neví....Kdyby si všimnul alespoň, že jsou to fenky - to už dost vylučuje, že by šly po něm a kombinace fenky berňácké Že ty tam na ně hulákáš něco ve smyslu:,,hledej, chyť ho, trhej!"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 11:30 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Tady je vidět, že nejvíc se psů bojí ti, co o nich ale ani zbla neví....
On měl blondýnu Tlustou Bertu, která nedávno pošla. Berta byla úhlavní nepřítelkyně naší ovčandy, která ji udělala dírky do kožichu, protože honila naši kočku. Sally ji taky od plic řekla,co si o ní myslí, ale kožich ji nenatrhla. Vztahy psů na vesnici jsou někdy složité.
Že ty tam na ně hulákáš něco ve smyslu:,,hledej, chyť ho, trhej!"
Jo, takhle to je. A práskám bičem.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 12:16
- Nahlásit
Byla jsem teď dva dny mimo... zítra se mi žení brácha, tak jsem byla pomáhat u našich a manžílka s Kessinkou a Štefíkem jsem nechala doma. Teda jak mně se po nich stýskalo!!! Stejně za pár hodin vezmu manžílka a vyrazíme zpět k našim... Kessinku a Štefíka necháme doma s "důchodcema" - s babi a dědou... vůbec nevím, jak to přežiju...
LuckaM
Moc gratuluju k tomu pozitivnímu výsledku u pana doktora!!!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 13:09
- Nahlásit
Strejda
Mám teď čerstvý zážitek k tomu, že se lidi berňáků bojí.
Jedna babča tady z vesnice říkala mému kamarádovi (často u nich grilujeme a psa bereme s sebou), že si stejně myslí, že až Barney vyroste, tak že bude zlej. Na otázku proč si to myslí odpověděla: "no se podívej jak skáče!" A kámoš na ni:"ale babi, to je štěně, chce si jen hrát, to štěňata dělají" Babička: "ale tohle štěně je už nějaký moc veliký, bude zlej, já to vím! " no a máme to!
Už jen kvůli těmhle lidem, chci na truc vychovat toho nejvzornějšího psa široko daleko - tak my držte palce
Jinak návštěva pana Musila měla mnoho dalších pozitivních efektů. Například už nemáme problém s taháním klíšťat a česáním kožichu. Předtím s námi pes zápasil, ale u pana doktora nějak pochopil, že cukat s sebou nemá smysl a teď nám drží jak beránek.
Hladovka taky pomohla, granule jsou do 5ti minut pryč
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 13:51
- Nahlásit
Kessie
zítra se mi žení brácha -
děcka mohli dostat mašle a připojit se ke svadebčanům
Ať se vám svadbování vydaří a bráchovi nevěsta neuteče od oltáře
LuckaM
Jinak návštěva pana Musila měla mnoho dalších pozitivních efektů. Například už nemáme problém s taháním klíšťat a česáním kožichu... ale u pana doktora nějak pochopil, že cukat s sebou nemá smysl a teď nám drží jak beránek - Ani to na pana doktora nezkoušel? Naše psiska taky tedy ne, asi z toho doktorského smradu nějak poznají, že je zle
Jedna babča tady z vesnice říkala mému kamarádovi (často u nich grilujeme a psa bereme s sebou), že si stejně myslí, že až Barney vyroste, tak že bude zlej - jé bábina je taky odbornice
Mně ani tak nevadí, že je babča jojo, ale že člověk s takovým pohledem vychovává děti, potažmo vnuky Ještěže mladej se s tím srovnal celkem dobře
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 13:56
- Nahlásit
worick
To víš, že to zkoušel i na doktora...teda spíš na Toma. Tom ho držel a doktor vyšetřoval. Chvilku se škubal, ale pak pochopil, že to nemá smysl a že ho nikdo nevraždí, tak ležel
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 14:06
- Nahlásit
LuckaM
Chvilku se škubal, ale pak pochopil, že to nemá smysl a že ho nikdo nevraždí, tak ležel
Sally si nechá od doktora všechno líbit a ještě ho olízne. Doktor jí říká dobrovolnice.
Nelina je bojový pes a chodíme s ní k doktorovi se synem. Jednou doktor syna neviděl a měl strach, že Nelinu nepřepereme. Ona nemá strach, že se jí něco stane, ona se chce prát.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 14:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Nelina je bojový pes - - a dáváte jí u veta náhubek?
My to měli od jisté doby s Alfíkem. Už jsem to tu psala: napadl mě blbý nápad nechat mu píchnout něco proti tasemnici od veta z blízké vesnice a on mi navrhnul, že až pojede něco vyřizovat do naší, že se sejdem u penzionu a on mu to píchne. No a jak se na něj na ulici začal sápat chlap s jehlou, tak Alf to nějak nezpracoval a vyletěl na něj. Píchnout se to povedlo, jenže pak mi začal vyjíždět i na klasické veterině. Tak dostal ten jejich náhubek a byl jak beránek. 3x a teď už funguje zase i bez něj
Já se vždycky na veterině bojím, že když tam kluci uvidí (uslyší) nějakého psa takhle ,,řádit", že si vemou blbý příklad a vyrukují s tím příště taky
Budeš ji muset nějak usměrnit (ještě, že váš vet je v pohodě )aby jste nedopadli jak moje sestřenka - ti jezdili s fenou (asi NOxČaučau) na veterinu celá rodina, jen aby jí píchnul vzteklinu
Jsem si ještě vzpoměla, jak mi onehdá sestřenky vyprávěly, že jely s teď už novou labradorkou k vetce do vedlejší vesnice a ona jim vzadu celou cestu řvala do uší. A Marci jí říká:,,kristepane Orino neřvi, vždyť tady všichni ohluchneme, vem si příklad z Radčiných kluků, jakoví ti jsou v autě hodní...." A ségra jí říká: ,,nedej se Orinko, jenom jí řekni, že my zase víme, že Woriček v autě blije, ha"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 15:06
- Nahlásit
worick
- a dáváte jí u veta náhubek?
Nedáváme. Ona lidi nekouše jen žužlá.
aby jste nedopadli jak moje sestřenka - ti jezdili s fenou (asi NOxČaučau) na veterinu celá rodina, jen aby jí píchnul vzteklinu
Zatím s ní jezdíme dva. Snad se to zlepší a Nelina pochopí, že vet není atrakce a hračka. Vet je fajn. Psů se nebojí a umí to s nimi.
že Woriček v autě blije,
Fakt blije?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 17:56
- Nahlásit
rychle nakukuju tak zdravím
LuckaM
jsem ráda, Luci, že se tvoje starosti nepotvrdily a že je prcek v pořádku!!! příští pátek jedeme zase k taťkovi, tentokrát snad i s Berni, štěňátka už jsou v nových domovech a taťka si tu holčičku nechali, tak pojedeme seznamovat
a jinak chápu tvoji snahu vychovat psisko co nejlépe, já když jsem komentovala - ještě před pořízením Berni - sousedovic labradora, jak táhne sousedku, kam se mu zachce a ona za ním vlaje, tak mi babi řekla "to jsem zvědavá na tebe, počkej jak tě taky pes bude vláčet a ty poletíš za ním" ...v tu chvíli jsem věděla, že se to prostě nestane!!! a nestalo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 18:07
- Nahlásit
worick
Pro Dines: nic v tom nehledej jen 2 nízké překážky, tunel a zase dvě skočky
Každý pokrok se počítá - jak si myslíš, že jsme začínaly my?
A ještě se stále máme hoodně co učit.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 18:40
- Nahlásit
Další úplně OT hroší příspěvek
a
http://www.youtube.com/Anlisek#p/c/ACE1C481C1CFE9F 7/2/Ed2Ct7qhFkg
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 18:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Janiii
čauky tak vám přibude kámoška, snad se holky budou snášet
sousedovic labradora, jak táhne sousedku, kam se mu zachce a ona za ním vlaje, tak mi babi řekla "to jsem zvědavá na tebe, počkej jak tě taky pes bude vláčet a ty poletíš za ním" ...v tu chvíli jsem věděla, že se to prostě nestane!!! a nestalo - jo, u nás taky ne mě vláčí Woriček
Strejda
Fakt blije? - jako poblité, ulepené mimi ho Tom přivezl a to ho s šoférem cestou museli umývat u benzínky, protože jim tam děsně smrděl (ještě tou kozou, co s ní bydlel, k tomu ) První cesta autem.....a poblil se. A od té doby cestuje vždycky jen na lačno, někdy sliní, ale neblije, takže nevím
My to totiž máme v rodině - psychický blok asi Já sednu do auta a do 10minut mám zaručeně průjem Takže taky - na lačno
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 18:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
jsme začínaly my? - jenže my tím nejspíš i skončíme Já na nich vidím, že je to nebaví, oni to dělají jen proto, že já mám radost. A to přeběhnou jednou, panička zavíská, jak jsou to hoši šikovní.....a to by jako stačilo Berry skáče hezky (stylově ) jenže je jak tank Woriček zase skákat nejradši vůbec nechce (škoda, že si na to nevzpomene, když letí za srnkou - to to bere příkop, spadlý strom, potok... ) Tom nad tím minule uvažoval, proč ten pes nechce skákat, že to není možné, když je taková ,,lehkonožka" a jestli ho u toho něco nebolí (třeba klouby) - ale jak říkám, doma lítá za ptákama, skáče přes kdeco jak divý, takže v tom to nebude
Capybary, hroši....no ty tvoje holátka - dnes jsem si pustila konečně zvuk a Michall měl pravdu - to je něco mezi slepicema, kachnama a husama
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 19:04
- Nahlásit
worick
nes jsem si pustila konečně zvuk a Michall měl pravdu - to je něco mezi slepicema, kachnama a husama
Ste blbý - jsou to úplně normální morčata! Prej drůbež
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 19:55
- Nahlásit
K tomu náhubku...
Bédi je s vetem kamarád, dostane injekci a natočí druhou půlku zadku, že chce i do druhé nohy
Teď jsme ale řešili zánět ucha a pan vet i přes veškeré zkušenosti nakázal zavázat tlamu (našim kovovým náhubkem pohrdl), omotal Médimu tlamu gázou, Médi udělal veliké áááááá a gáza se svezla a bylo hotovo - ucho jsme čištili bez zavázané tlamy a všichni to přežili...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 21:39
- Nahlásit
Dines
Ste blbý - jsou to úplně normální morčata! Prej drůbež - tak odborník přes morčata zrovna nejsem někdy před 30rokama jsme měli u babči v králíkárně morče Žužlinu Asi ani nikdo nevěděl, jakového byla pohlaví, nebo to možná určil děda, že je to holka Hele, ale si vzpomínám, že ta tak jako pískala, kníkala (možná něco jako capybara ) ale rozhodně nekvokala
Noemi
(našim kovovým náhubkem pohrdl) - né on si jen nechtěl nechat vyrazit zuby
omotal Médimu tlamu gázou, Médi udělal veliké áááááá a gáza se svezla a bylo hotovo - to s tím obvazem umím taky(ale líp ) naučil nás to vet, když chtěla švagrová píchnout vzteklinu jejich psu To jsme ho s Tomem museli první takhle spacifikovat - zavázat mu hubu a držet ho v šachu....aby paničku nerafnul...dobrý, že jo?!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 22:08
- Nahlásit
worick
Hele, ale si vzpomínám, že ta tak jako pískala, kníkala (možná něco jako capybara ) ale rozhodně nekvokala
Tak asi nebyla holt nadrženej samec no
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 07:50
- Nahlásit
Včera jsme byli na big beatu. I když nekouříme, tak jsme byli pěkně zhulený. A zadarmo. Ještě že holky byly doma.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 13:26
- Nahlásit
Posíláme s Barneym pozdrav z Rejvízu Užíváme si to tu,co můžeme....takovýho prostoru k běhání v přírodě ve Vyškově nemáme.
Včera jsme byli na Čertových kamenech a to, co jsem tam viděla....důchodkyně tam nahoru na ty kameny vytáhla i svýho psa, který z toho měl akorát stres (byl to pudlík). Pak samozřejmě ještě cesta dolů.....co to je proboha za nápad??? Člověku se tam samotnýmu špatně leze a tahat tam psa ještě. A jak jsme tam byli minule, tak tam chlap nesl děcko na ramenech...totální blázen!!!!
A dneska se chystáme na mechová jezírka a možná bublavý pramen. To už s námi půjde i Barney, aby taky nebyl moc ochuzen o ty krásy
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 16:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Včera jsme byli na big beatu. I když nekouříme, tak jsme byli pěkně zhulený. A zadarmo. Ještě že holky byly doma. -
U nás včera, v přírodním amfiteátru, byl Ondřej Havelka a Melodymakers. Nešli jsme. Pár let byl Čechomor - to jo, to je moje. Na tohle se mi nechtělo. A čekali jsme, že to bude dost trapas, jelikož tu jsou lidi takoví, no ,,zemití" jak se říká a tohle bez urážky, je spíše hudba pro Pražáky. No, my tu máme zase svůj a odlišný folklór...A byl , mělo přijít minimálně 600lidí, čekalo se kolem tisícovky a přišlo sotva 400... Já to tušila už, když kolem našeho ani z vedlejší vsi nikdo nešel Ale ti co byli, třeba můj 18letý synovec říkal, že to bylo dobré a líbilo se mu
MartinaBarney
A dneska se chystáme na mechová jezírka a možná bublavý pramen. To už s námi půjde i Barney, aby taky nebyl moc ochuzen o ty krásy - jo, jo ten to jistě ocení asi tak, jak naši kluci.....jdeme lesem a já jim plácám (komu taky jinému, když jsem tam jen s nima ) ,,jé, koukejte klucí, to je krásná kytička, tuhle neznám a je tu nová, ta raší teprve teď, protože tu minule ještě nebyla, musím doma kouknout do encyklopedie" a nebo ,,hele tady šel Wori srneček a nebo to možná byl divočák, panička je blbá a teď si není jistá, jak se to rozezná, ale ty to po čichu poznáš Wori, že jo?" Jsem jako ten doktor z Vesničky - ,,ten výhled, to je nádhera" - jak vyprávěl ,,Karlu von Banhof".....,,vy jste se zase kochal doktore!"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 16:59
- Nahlásit
zdravím všechny po návratu do civilizace )
cestou zpátky jsme píchli kolo - teda my ne, to ono samo a nebudu líčit, jak dvě starší ženský, z nichž jedna (já) v životě nic takového nedělala a dělat nebude (nemám ani řidičák ani auto ), měnily kolo - myslím, že si to barevně představíte sami...
až dospím, dodám i nějaká fota ..
eztra zdravím Worick a celou smečku
|