Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:19
- Nahlásit

LuckaM
Berry měl naposled (někdy v zimě) necelých 52kg, teďka bych si tak jen tipla, že bude mít 49 až 50kg a nejspíš už na téhle váze kolem 50ky zůstane, jelikož je to nežravka a dost se hýbe. K večeru jsme šli okruhem přes vesnici k babči a zakecalo se s náma snad 7 lidí, tak jsme jen pořád postávali...horko a pruda - pro kluky

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:50
- Nahlásit

LuckaM

no já sem trochu bordelář takže nemam napsaný kdy kolik vážila ale zítra ti ji zvážim teď spí. Já koukam na 40 nebo 45 teď vážně nevim...

Zítra jedem na chalupu a poprvé s Bárou. Tak to bude po mně zítra trochu náročnější ji uhlídat.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:56
- Nahlásit

Michall
Tak to bude po mně zítra trochu náročnější ji uhlídat - proooosim tě - prcoňu uhlídat - vždyť takové štěnítko ti chodí pořád za patama Počkej, počkej, až bude chodit obchůzky po vsi, jako Noemi Bergeron

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 23:04 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

worick

proooosim tě - prcoňu uhlídat - vždyť takové štěnítko ti chodí pořád za patama

jooo prdlajz na mně se vykašle protože ví že ji můžu podrbat i jindy ale takový neznámý zvuk jako třeba bruska nebo vrtačka?...co kdyby už jinou příležitost neměla? Pro vysvětlení taťka tam blízko podniká

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 23:31
- Nahlásit

Kruci, jde na nás nějaká šílená bouřka - Tom letěl poklízet s tím, že v televizi jsou z toho nějací zděšení.. No, doufám, že to tu nějak ustojíme

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 07:37
- Nahlásit

worick
No, doufám, že to tu nějak ustojíme
Ustáli?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 07:52
- Nahlásit

u nás hned po ránu vytrvalý déšť. Alfréd se klasicky vyválel pod keřem a v klubu při obcházení Nílouška se otřel o zeď . Až to uvidí kluci, tak je migne. Zatím chodím koukat, jak to schne .. třeba si toho ani nevšimnou

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 07:54
- Nahlásit

Michall

Ty, Míšo... já Ti to dneska nafotím... ale je to samovýroba, nevím, jestli se s tím dá chlubit... je to poznat, že to není koupený... jak to bylo stlučený (ještě bez střechy), vlezla jsem dovnitř a zateplovala polystyrenem... lepila jsem to pěnou a obili jsme to pak starýma kobercema...

Co se bouřky týče... přehnala se teda řádská bouřka... blýskalo se jak v hororu, bála jsem se projít domem, tak se mnou musel chodit manžel - kontrolovat Kessinku, jak je na tom... v případě, že by se bála, bychom ji vzali do chodby... normálně ležela v pelíšku v boudě a úplně v klidu prospala celý to šílený hřmění a blesky nad náma a když jsme se dívali na radar, byla to fakt dost šílená bouřka na asi padesáti místech... vzbudila se až když bylo po všem, vystrčila hlavu, zjistila, že déšť se jí nelíbí (venku ho ještě nezažila), zase zalehla a pokračovala v odpočinku... Byla jsem na ni hrdá, protože já jsem se bála opět víc než ona...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 08:24
- Nahlásit

Strejda
Ustáli? - díky, dobrá duše , dopadlo to dobře, všechno nás nějak obcházelo, jen lilo, i vichr byl, ale jak jsem koukala z okna, snad žádné škody U nás se tvrdí, že většinu bouřek si přitáhne Javořina (tady nejvyšší hora) a trochu to tak vypadá. Ono taky záleží odkud jdou...Teď svítí slunko.
Drakopes
se otřel o zeď -
Kessie
a když jsme se dívali na radar, byla to fakt dost šílená bouřka na asi padesáti místech... - jo, my taky koukali na radar, pak jsme radši comp vypnuli, protože při minulé nám dvakrát vyletěla elektrika - tak aby v něm něco neprsklo. Já jsem na vás myslela, jestli jste taky v tom pásu vy a MartinaBarney...
Kessinka je šíííkulka

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 09:11
- Nahlásit

Drakopes
se otřel o zeď
To u nás vedlo k obkládání stěn. Nejdřív v kuchyni, protože tam se opírají o zeď, když sedí za mnou. Potom v mém pokoji a asi budu muset obložit chodbu, protože "jsou tam na zdi ocasy".
.....
Jsem rád, že se holky nebojí bouřky, rachejtlí a střelby. Vím jak pes trpí, když to nesnáší.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 10:25
- Nahlásit

My jsme taky přečkali bouřku v klidu a že to teda byla bouřka!!! Barneyho jsem pustila do chodby a tam mu bylo dobře. Sice jsem měla nutkání ho jít zkontrolovat, aby se nebál....ale pak jsem si řekla, že on je na to dost otrkanej a jen tak něčeho se nebojí

Ale to počasí dneska - naprostá spokojenost!!! Konečně není přes den to, už pro mě otravný, horko a konečně nebudem muset s Barneym čekat na večer, abychom mohli vyrazit ven.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 11:31
- Nahlásit

Tak u nás podobně jak popisuje Kessie. Bouřka jak blázen, co 10 vteřin se rozsvěcelo celý nebe, a práskalo to o sto šest. Šla jsem zkontrolovat Barneyho, protože to byly rány přímo ohlušující. Kňučení by přes ten rámus slyšet nebylo. Sice byl Barney nejspíš naprosto v pohodě, ale já bych se vůbec nevyspala, tak jsem ho radši zavolala a ustájila na noc v chodbě. Ráno v šest už bylo po bouřce, jen pršelo, takže rychlé vyvenčení a zas šup do postele (Barney už do boudy). No prve jsem se vrátili z druhé rychloprocházky. Lije jako z konve musím myslet na Frýdlantsko a spol. Ještě se nestihli rozkoukat z jedněch povodní a už tady mají místy další evakuaci

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 12:44
- Nahlásit

Kessie

děkuju předem

Bára byla v bouřce naprosto v klidu a že to byla čína Co víc psát? Můj mluvčí o počasí může být Drakopsová nebo Ivísek

nebo Ivísek
Kde je vlastně Ivča????už dlouho nepsala...

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 13:51
- Nahlásit

Tak já napíšu za sebe a rogersovou.... tady byla buřina ze čtvrtka na pátek, a taky brutusální - docela jsme měli bobky, protože ještě nemáme hromosvod No a pesani nějakou bouřku absolutně neřeší - ale to jsou domácí gaučáci )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 14:03 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Dines
když tě tady vidím, je to tedy spíš dotaz na Rogersovou, ale když píšeš i za ni

Pročítala jsem historii diskuze a našla jsem tam, že i Borinka měla nějaké kulhavé období a zvažovala se operace. Operace nakonec asi neproběhla (podle příspěvků) a tak se chci zeptat, jak se Borince daří, jestli se to časem srovnalo a tak vůbec, jak jí to běhá?

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 14:37
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

Michall
náš výtvor... moc nás nekritizuj... jsme samouci... příště to bude třeba lepší... bouda měla být otočená jinak, ale na přání naší Kessie jsme ji museli postavit tak, aby na nás co nejvíc viděla...

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 14:42
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

i s Kessie pro LuckaM... děkuji za tu váhu... až dobereme to krmivo, které teď bereme (K9) přejdeme asi na Royal Canin... doktor doporučil něco lepšího než K9, ale neřekl žádnou značku... přirovnával to k autům... jedna značka vydává obyčejná auta, auta s lepší výbavou a pak skvěle vybavený fára... tak my máme do roku věku dávat taky to skvěle vybavený fáro... K9 je podle něj auto s lepší výbavou...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 14:43
- Nahlásit

Michall
Kde je vlastně Ivča????už dlouho nepsala... - myslím na ni mnimálně jednou denně a přemítám, jestli jí nenapsat mailík...Snad jsou v pořádku, jen mají moc práce

Při tom hrozném blýskání, kdy se stejně nedalo myslet na spaní jsem stála v patře za oknem a snažila se vyčumět, jestli není s klukama v boudě Leonek - Gucci byla ve vchodu, honem jsem ji vzala domů, ale jeho jsem nenašla. Kluci tam s ní nebyli, tak jak jsem předpokládala, byli v boudě a vyčuměla jsem to, že asi byli narvaní oba ve Woričkově (narvaní ne, ona je dost velká )ale toho Lea jsem neviděla. No, schovaný někde byl, protože ráno se dostavil suchý. A hošani byli ráno jak dvě mazlenky (nebo teplí bratři jak si to kdo přebere ) protože se na sebe v pracovně nadále tulili - žádné Woričkovo povrkávání, když mu Berča přejde nad hlavou - leželi jeden přes druhého jak sendvič a olizovali si vzájemě tlamice Asi je stmelil strach
Včera byli kolem nás na polích žně a kočky asi taky měli, protože ráno mi psi na cestě ukázali asi 3 myši, či jejich zbytky (ten blicí smajlík tu fakt chybí ) a jednu před garáží - že jako chytili a piškot A ta před garáží byla na půl - tak zhruba a velká tlustá. Jdu pro misky do garáže a říkám si, že po krmení ji musím vyhodit, ať ji něko nerošlápne. Jdu s miskama a Gučina ji porcuje Jen jsem jí řekla:,,fuj prase, nežer to!" a šla jsem krmit za roh kluky. Po jídle jdem do garáže vrátit misky a z myši tam zbyly akorát ......dvě myšátka holátka bez zadků.....a následuje blicí smajlík....

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 14:50
- Nahlásit

worick
Kessinka je šíííkulka
- děkujeme za pochvalu...rozhodně je větší šikulka, než její panička... ale já bych za normálních okolností byla v bouřce v pohodě... ale měla jsem děsnej strach o tu "naši prdinku", když byla poprvé v bouřce sama venku... ale jsem ráda, že jsem ji hned nebudila a nehnala do chodby, protože aspoň víme, že jí bouřka nevadí...

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 15:15
- Nahlásit

k tomu tématu těch povodní... na střední Moravě jsem bydlela kousek od Troubek... když byly ty první šílený povodně v 97, postihlo to i nás... kdykoliv se v Přerově zvedne Bečva, tak mě mrazí, protože vím, co Bečva umí... někteří přerováci už jí dali přezdívku... místo Bečva... Bitchva... ale ta řeka si při povodních prostě jen hledá původní koryto...no... můj strýc bydlí u řeky v 1. patře - tehdy byl vytopen, neboť voda v tom místě stoupla až do poloviny 3. patra... stihl utéct... když vás to jednou potká, tak už máte na vždycky strach... proto teď myslím na ty lidi na severu Čech a do Hrádku a Chrastavy jsem aspoň poslala pár balíků s čistícíma prostředkama a hadrama... ovšem můj kamarád (bráchův nejlepší) tam pracuje jako voják při odklízení škod a předevčírem byl v televizi, neboť je tam někdo okradl... z toho je mi fakt zle...

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 15:41
- Nahlásit

Po noční bouřce a lijáku bylo ráno hezky.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 15:50
- Nahlásit

Kessie
ale jsem ráda, že jsem ji hned nebudila a nehnala do chodby, protože aspoň víme, že jí bouřka nevadí..
tak přesně to jsem udělala já, snad nepochopil souvislost a příště se při bouřce nebude do domu dobejvat Ale myslím, že nepochopil, protože když jsem si ho zavolala, tak zrovna tak strašně zahřmělo a pes nic, vrtěl spokojeně ocasem, že mě vidí

Ty povodně, to je vážně strašná věc. Nejhorší je ta bezmoc. Nemůžeš nic, jen koukat, jak stoupá voda. Nás to tu naštěstí snad nikdy nepotká, jsme na kopci, ale těch lidí mi je vážně líto. Taky jsem aspoň poslala pár penízků, když už jsem se tam neodhodlala jet pomáhat osobně...

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 16:24
- Nahlásit

LuckaM
Hele, tak to nevím - rogersovou se zatím neznám, jen bydlíme ve stejném městě.
Ale k tomu kulhání z "vlastní" zkušenosti - "naše" berňačka začala kulhat přesně 14 dní před výstavou (zabít - 700,- vyhozenejch z okna) - nakonec dostala jen chondra a už je OK (po cca dvou měsících, možná míň).
ZAto pesan mi teď zase začíná pajdat - protože je debil a furt honí nějaký králíky - ale vysvětluj mu to, žeáno... budu mu muset zase začít dávat chondra - jen nebýt líná je sundat z ledničky

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 16:31
- Nahlásit

Dines
aháá, já myslela, že se nějak víc kamarádíte
tak snad se tu ještě někdy vyskytuje, i když už dlooouho nepsala.

Mě už přijde Barney naprosto v pořádku (možná že jen trochu zeširoka nakračuje předníma), ale máme jít ve čtvrtek na vyšetření a začínám z toho být trochu nervozní.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 16:40
- Nahlásit

Dines
pesan mi teď zase začíná pajdat - protože je debil a furt honí nějaký králíky - ale vysvětluj mu to, žeáno... - a já myslela, že jediný blb, co by neměl mít psa, jelikož mu neumí vysvětlit, zatrhnout atd. honění zajíců jsem já
Ale jinak, jak už jsem psala - náš Alf v 10letech vystartil za zajícem, jako už mnohokrát před tím (hele a tady už je to vidět - Alfču jsem taky vychovávala já ) a dopajdal s utrženým vazem v koleni

Dines
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 16:44
- Nahlásit

worick
Denny se nedávno vrátil po čtvrt hodině a po třech - byl doma přítel - kdybych tam byla já, tak toho psa snad vzteky dorazim

worick
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2010 18:35
- Nahlásit

Dines
byl doma přítel - kdybych tam byla já, tak toho psa snad vzteky dorazim - to si říkám vždycky taky Jenomže ta čtvrthodina se ti pak zdá už jako celá věčnost a když se konečně dotáhne hotový, s pěnou u huby, tak mu řeknu akorát, že mu dobře tak blbovi a jsem šťastná jak blecha, že se hlavně v pořádku vrátil Naštěstí, klep, klep, klep, jsme to už skoro rok neměli, neboť ho důsledně na volno nepouštím - na blbých místech...

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 08:46
- Nahlásit

Strejda
Po noční bouřce a lijáku bylo ráno hezky.
Krásná fotečka - jako vždy!!!

Michall
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 09:58
- Nahlásit

Tak vám píšu z chalupy Báře se tady moc líbí. Je to tady větší než doma ale já zase Bláznim.
Když jsme jeli sem tak jsme se zastavily na parkovišti na nákup já ji dal vodítko a čekal venku.Mimchodem měla ohromnej úspěch ldi projížděli okolo a ukazovali si na ni.Ten kdo okolo šel se hned ptal jestli si ji může pohladit.No ale jak býva zvyky lidí tak zahazují odpadky na zem. No a Bára uviděla kousek obalu od sušeky a už ho cpala do huby...tak sem na ni zařval :,,fuj prase, nežer to!" A ona to do sebe ješt začla cpát t ak sem ji to naposlední chvíli vyndal z huby.Ale ta nepoučitelná vopice našla na zemi takovj ten čudl jak se s nim otvíraj plechovky... No a poučila se nedala mi šanci ji to sebrat a spolkla to.Tak jsem byl vyděšen ale nikam jsme nejeli.Barča spala ve verandě a byla hodná.Asi ji stačilo že nás slyšela protože ai na dveře neskákala ani proutěný křesílka nerozebírala....Až se vrátíme tak vám dam fotky protože tady nemam kabel k mobilu Já ji jdu hlídat aby zas něo nesžrala.S tim je fakt hrozná. Já myslim že prášky na odčervení by zobala klidně z ruky jenom proto že to o zajímavě vypadá.

Jo a díky za fotku boudy.Je pěkná

Žanetka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 10:29
- Nahlásit

Michall
To víš štěňuchy zbodnou všechno Follynka taky nedělá nic jinýho než šmejdí co by kde zbodla, aspoň, že ten Arník má už rozum

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání