Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 07:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Mně to nijak nepohoršuje - to jsem si ani nemyslela, ty ,,bazénové scény" mohly být zajímavé i pro tebe Neznám snad normálního chlapa, kterého by slečny houfující se kolem pohoršovali
a jednak nevím, co se u nás dělo, když jsme nebyli doma my - a právě na to, jsi se mohl přece zeptat sousedů

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 07:16
- Nahlásit

worick
a právě na to, jsi se mohl přece zeptat sousedů
Já to nepotřebuju vědět. Taky by mně to nepohoršovalo.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 10:36
- Nahlásit

To já měla včera super den. Nejen, že mě všichni okolo nas...včetně Barneyho, ale nakonec jsem ani tu hvězdu neviděla padat.
Ale teď k Barneymu....včera jsme si udělali výlet na druhý konec Vyškova za tetou a jejím 16 měs. retrívrem Badym a šli jsme se projít k rybníku. Kámen úrazu - přivolání!!! A neposlušnost. Na přivolání jsem zjistila včera, že budu změnit tón hlasu, protože mým nedůrazným a divným tónem (i já to uznám) bych to nikam nedotáhla. Jakmile jsem totiž zadala povel důrazně a hlubším hlasem, najednou se zasekl a přišel ke mně. No jo, vlastně mě nenaštval on, ale je to vždycky chyba páníčkova, že jo
Ale čím mě totálně dopálil bylo to, že od rybníka zdrhl za fenou a jejím štěnětem kamsi na polňačku za roh!!! A to byla docela pěkná dálka a navíc už nebyli vidět, tak jsem si řekla ,,tak už Barneyho pustím´´....taková rychlost, jenom ohnivá čára za ním. Potvora! Takže jsem si taky pěkně zaběhala.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 10:41
- Nahlásit

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Příkládám foto ze včerejšího výletu.
Barney a sourozenci Endy a Bady

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 10:53
- Nahlásit

MartinaBarney
Takže jsem si taky pěkně zaběhala.
Ano. Mít psa je velmi zdravé.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 11:00
- Nahlásit

Strejda

Ano. Mít psa je velmi zdravé.
Zrovna jsem četla ve Psích kusech článek ,,10 důvodů, proč jsou psi skvělí pro zdraví seniorů´´. A to co tam je napsáno, neplatí jen pro seniory, ale podle mě, pro všechny, kteří mají psa.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 11:19
- Nahlásit

MartinaBarney
Krásná fotka! Leží tam jak král
Já měla včera taky den blbec, ale Barneyho se to netýkalo (spíš všechno okolo se s*alo). Doma máme už nějaký ten pátek neshody s mojí mamkou a včera to nějak vygradovalo (snad to brzo přejde) a do toho všeho jsem přišla o 3 hodiny dýl do práce (abych to vysvětlila, většinou chodím od 16 do 23 hod a včera jsem měla přijít na 12 až 19 a nějak mi to nedošlo) a ještě jsem si skřípla prst do židle, takže mi asi sleze nehet!

Co to má ten retrívr za obrázek na jazyku?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 11:27
- Nahlásit

Takže jsem si taky pěkně zaběhala

neběhám ... on se vrátí ... )

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 11:27
- Nahlásit

LuckaM

To já mám zase dlouhodobě neshody se svou o 5 let mladší ségrou. Včera byla taky poslední kapka, takže jsem řekla tátovi svoje. Navíc jsme se nepohodli s přítelem, pak mě naštval ten Barney. Skvělý den....a dneska je pátek 13-tého, tak může být taky skvělý.

A ten retvrívr tam má takovej flíček. Oni to mají oba dva, jak Endy, tak Bady. Taky jsem to včera viděla poprvé.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 11:29
- Nahlásit

neběhám ... on se vrátí ... )

No jo, ale za jak dlouho? Přece jsem tam nemohla nechat tu holku od fenky a štěněte, at tam zapásí ještě s tím mým caloněm

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 12:05
- Nahlásit

MartinaBarney
Zrovna jsem četla ve Psích kusech článek ,,10 důvodů, proč jsou psi skvělí pro zdraví seniorů´´.
Zrovna jsem si šel koupit Psí kusy, abych teda věděl. Měli zavřeno.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 12:11
- Nahlásit

Strejda

To já je kupuju hned jak vyjdou, protože se jich nemůžu dočkat

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 12:37
- Nahlásit

MartinaBarney
To já je kupuju hned jak vyjdou, protože se jich nemůžu dočkat
Kupoval jsem PPČ. Pak se z toho stal vystavovatelský věstník a závodnický zpravodaj. To mě moc nebaví.

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 12:58
- Nahlásit

MartinaBarney

Moc krásná fotečka a Barney je opravdu moc krásnej!!!

LuckaM
Dneska jsme byli na očkování (8. - 9. týden) u pana veta a ten nám říkal, že malým berňáčkům by měl být hrudní koš vždycky nahmatatelný... ne vidět, ale cítit určitě... že si na rychlé přibírání máme dávat pozor... tak mě to uklidnilo... jen jsem Ti to, Lucko, chtěla napsat, protože jsme se o tom nedávno bavily...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 13:06
- Nahlásit

Kessie
hodná, děkuji kolik už kessinka váží?
Nebyla by fotečka? A jak zvládáte spaní venku?

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 13:23
- Nahlásit

Strejda
Kupoval jsem PPČ. Pak se z toho stal vystavovatelský věstník a závodnický zpravodaj. To mě moc nebaví - áno, máš 100%tní pravdu, taky tak

Jestli já se dostanu zase někdy do civilizace , tak si psí kusy koupím taky To píšu proto, že jsme měli jet dneska z pesama na ,,zkušební" výlet do Hradiště - Drakopsová ví, o čem mluvím a navštívit nemocnou tetu a místo toho kopem brambory, vedro na padnutí...Tom mi vyoral další dva řádky (on tam musel jet stejně) a že než přijede, ať to seberu, protože jdou bouřky. Nevím, jestli se do té výhně odhodlám

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 13:36
- Nahlásit

Drakopsová ví, o čem mluvím

to abychom pak sem udělali rozsáhlou reportáž ze setkání na vysoké úrovni

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 13:40
- Nahlásit

MartinaBarney
Krásná fotečka Úplně stejně jak hošani, vypadá švagrův zlaťák Argošek. Ten, co je u nás zdrhnutý momentálně zase obden
Kluci se k němu chovají jak uzurpátoři - když přijde, vletí na něj a ,,zmydlí ho", pak si Berry sedne na svoje místo ke zdi a jak se Argo přiblíží, tak jen temně vrčí, Woriček mu chodí za zadkem a vrčí v jednom kuse a občas na něj vyloženě vyjede
Ovšem Argo je ,,trdlo makové" a je mu to úplně jedno a přileze zase
mým nedůrazným a divným tónem - já mám problém, že se mi ani kolikrát nechce - být důrazná, tak to jen tak hodím do placu a buď se to chytne nebo ne A pak se divím, že mně ti psi mají na háku
neběhám ... on se vrátí ... stejně jak Drakopsová - pokud je to někde na bezpečném místě (daleko od silnic) spoléhám na to, že se za chvíli objeví Pokud to trvá nějak dlouho, jdu kouknout za ten roh a houknu:,,hele a jako ty šlapeš kam??" a to už tuší, že je zle a že se zlobím

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 13:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak toto se nepovedlo

Fotka z dnešního rána - pro srovnání jsem k němu dala svou,,hnátu křivou" aby jste viděli, jak byl hezký velký Nevím kde a jak to, že ho ty potvory chytili. U nás mohl být maximálně někde v zelenině, jelikož tam je orané. Do zbytku zahrady nejdou, protože by si o tu tvrdou kamenitou zem, tak urazili pacinu
Kluky jsem tedy nepochválila (ani nehubovala, to ne) jen jsem jim vysvětlovala, že ono to sice vypadá jak myšička, ale jistě musí být i jinak cítit, protože je to krteček a ten je hodný - krtečky pro příště nechytáme Jistě to pochopili

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 14:03
- Nahlásit

Drakopes
to abychom pak sem udělali rozsáhlou reportáž ze setkání na vysoké úrovni - no, to bude Už vidím, jak sem píšu, že kluci do sebe vletěli hned jak se zmerčili, zrychtovali restauraci, takže na nás zavolali policii a všichni jsme pak společně jeli na šití Věř, že do poslední chvíle si budu rozmýšlet, jestli tu ostudu riskovat
Ájo, Ty máš dneska svátek! Všechno nejlepší!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 14:12
- Nahlásit

worick
je to krteček a ten je hodný - krtečky pro příště nechytáme
Krteček není hodný, protože reje v zahradě a dělá krtičáky. Než naše kočka odešla do výslužby, tak krtky chytala a byla proto u sousedů oblíbená. Teď už je nechytá, protože už to je stařenka, ale krtci to nevědí a nestěhují se k nám.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 14:18
- Nahlásit

Strejda
Krteček není hodný, protože reje v zahradě - - já vím, že kdyby mi vlítnul do trávníku, tak bych nejspíš mluvila jinak , ale nám žádné problémy nedělá - za těch 7let, co je zahrada, ani jeden pokus, tak je mi ho líto, takový plyšák velký... Ten, co ho kočky chytli vloni, byl sotva poloviční. Já si myslím, že ho chytli psiska, na kočky se mi zdál fakt moc velký, ale je celkem možné, že jim ho kluci jen ťohnuli

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 14:28
- Nahlásit

Podle vrchního čaroděje v televizi u nás dnes nemělo pršet. Neprší. Leje. Asi měl opatlanou křišťálovou kouli nebo špinavý brejle.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 14:35
- Nahlásit

Kupoval jsem PPČ. Pak se z toho stal vystavovatelský věstník a závodnický zpravodaj. To mě moc nebaví.

Taky jsem ho kdysi kupovala, ale to bylo tak před 8-10 lety. Psa jsem sice neměla, ale časopisem jsem listovala o sto šest. Za tu dobu pěkná sbírka, pak mě psi nějak přestali bavit a jak jsem rostla,tak jsem si řekla, že mi to tu zabírá jen místo a všechno šlo do popelnice....a ted, jak by se mi hodily.

No a nedávno jsem se rozhodla, že si koupím po té dlouhé době zase PPČ a přečetla jsem si tam snad jeden článek a časopis jsem rychle uklidila.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:56
- Nahlásit

že kluci do sebe vletěli hned jak se zmerčili, zrychtovali restauraci, takže na nás zavolali policii a všichni jsme pak společně jeli na šit

Spíš si myslím, že Níloušek bude dělat, že žádného psa nevidí (velké šíré rodné lány .. ale žádný pes
Tuhle bylo v naší oblíbené hospůdce fakt plno, takže jsme se k volnému stolu dost složitě propracovávali. Jednoha psa a tašku s nákupem Jirka, Nílouška a bágl jsem měla já. Čekala jsem, až Jirka bude na místě a Níloušek spokojeně vrtěl ocasem (oni jsou to hospodští psi, takže nesmírně spokojený). Jenže všichni víme, jak to vypadá, když berňák vrtí ocasem a v jaké výšce. Takže ten pán začal mít pocit, že se špička ocasu přiblížila k jeho večeři a oznámil mi, že ten pes mu strká ocas do pr**e. Slušně jsem se ohradila, že možná u kraje jeho stolu ano, za což se omlouvám, ale do jeho pr**e určitě ne. Vzhledem k tomu, že celou večeři pán dojedl, tak to zas tak hrozné nebylo.

worick
děkuji

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:38
- Nahlásit

worick

Tak jsme dnes zas vytahovali klíště těsně nad okem. Barney vyváděl jako když ho vraždíme, tak jsem si vzpomněla na to, co jsi tady psala o tom, že žádný takový, že počkáme až se uklidní, že se musí důsledně a hned aby si pes nediktoval co a jak. No zápas to byl pořádnej teda...Barney se škubal, šrábal, kňučel....fakt mi ho bylo líto, ale nakonec se asi po 10ti minutách urputného boje podařilo klíště vytáhnout...následovala pochvala a pak se Barney urazil a dobrou čtvrt hodinu k nám vůbec nechtěl přijít. Teď už je to ale dobrý tak jen doufám, že to příště půjde líp a hlavně v klidu

Kessie
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:06
- Nahlásit

LuckaM

Není vůbec za co... Kessie má 7,5 kg, ale přibírá hrozně rychle...za týden a půl o dvě kila... - pořád si říkám, že to budu srovnávat s Tebou, zajímá mě, kolik bude mít v těch 14ti týdnech... doktor říkal, že je krásná, že je všechno OK a moc se mu líbila, ale že v dospělosti bude spíš menší... přitom maminka Agáta je podle mě dost velká... nám to teda nevadí, protože je to naše beruška a zbožňujeme ji takovou jaká je . Venku si zvykla rychle a v pohodě... jakmile večer odejdeme ze dvorku (já samozřejmě ještě chvíli sleduju za oknem ), tak "brblá" - nekňučí, ale jako by si pro sebe pod fousy nadávala, že jsme ji tam nechali - dokonce si našla nového kamaráda - ježka... včera jsem tam šla ještě v deset večer a stála tam u něho... občas vleze do boudy, ale většinou spí venku na betoně... možná proto, že jsme boudu vyráběli s Honzíkem sami a fakt jsme ji hodně zateplili... jsem tam dneska šla vysát koberec a pěkně ze mě teklo...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:38
- Nahlásit

Kessie

možná proto, že jsme boudu vyráběli s Honzíkem sami a fakt jsme ji hodně zateplili
jj to je poctivá domácí výroba My si dělali boudu taky sami a Tom když ráno venčí v 6 a budí Bárnouška, tak je vždycky jak radiátor

Hodim Ti sem váhové údaje:
8. týden 7,2 kg
3. měsíc 12,4 kg
14. týden 14 kg

Myslim, že Barney bude taky spíš drobnější - alespoň maminka byla. Ale možná by byl pro Vás lepší na srovnávání Michall s Bárou, přeci jen feny a psi mají tu váhu rozdílnou.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:58
- Nahlásit

Teď mě ten můj předchozí příspěvek vedl k zamyšlení, kolik vlastně má berňák vážit v dospělosti. Můžu se nezdvořile zeptat na váhu vašich dospělých hafanů?

My dávkujeme granule podle tabulky, kde koukáme na 50 kg v dospělosti, tak nevím, jestli to je správně. Koukala jsem, že standart váhu neudává a jeden berňák váží třeba 70, jinej sotva 40. Díky za příspěvky

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 22:01
- Nahlásit

Kessie

prosím fotečku boudy

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání