Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 11:09
- Nahlásit

Michall
čudl jak se s nim otvíraj plechovky - myslíš to plechové očko? Tak to kontroluj hovnajzky a kdyby 2 dny nic, tak šupem na veterinu! nechci plašit, sama tam rozhodně s prkotinama nelítám, ale tohle je horší, nestráví to a ani se to nezežochlí jako nějaký igelitový obal či sáček a mohlo by jí to protrhnout střeva. Je malinká

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 11:12
- Nahlásit

Michall
Jo a díky za fotku boudy.Je pěkná
děkujeme... pořád provádíme zlepšení...
Naše Kessička taky žere všechno... to je hrůza... dokonce mi spadl stroužek česneku, který jsem nesla už oloupaný, tak sežrala i ten (jelikož jde o česnek domácí a čerstvý, který má "říz", tak si myslím, že ji pak pěkně pálila hubička)... o různých kamíncích ani nemluvím... sežrala by úplně všechno... a ne vždycky jsme dost pohotoví, abychom jí to z tlamy vyndali...

Michall
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 13:57
- Nahlásit

worick
Hovnajzky kotroluju.Ale zatim nic ono je taky možné že to dá někam kde to nenajdu.Jednou nám sežrala takovej ten povlak který je přilepený na vložce do boty ale asi to strávila protože nic. Achjo sežrala to včera okolo 13:00 a pořád nic.Jdu hledat a nebude to snadný je to tady trochu rozsáhlý.Takhle ji prohmatávám bříško a nebolí ji to.Ono se to seběhlo rychle měla to v hubě tak jsem ji to chtěl vyndat , už měla hubu otevřenou a hodně cukala, takže to asi i vyplivla protože má pořád chuť k jídlu je veselá a hravá. A od rána byla už minimálně 3x na velký a stolice je běžná.Žádnou změnu nepozoruju.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:24
- Nahlásit

To víš štěňuchy zbodnou všechno

Přesně tak. Barneyho to všehožraní drží ale do teď, ale už né v takové míře. Zrovna včera dostal na hraní pet lahev a samozřejmě, že si pak kousek uhryzl....co mohlo asi tak následovat, šlo to ven. A dobře mu tak. Ted už neuvidí pet lahev hodně dlouho.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:30
- Nahlásit

Michall
Ono se to seběhlo rychle - dyť já vim, někdy zaregistruju, že Worick na zemi sebral papírový kapesník a tahám mu ho málem už z krku za rožeček - fůůůj blééé
A kdoví, kolik pes sežere blbin, co si ani nevšimnem Ale naši psi tedy naštěstí tenhle zlozvyk nemají, Berryho jsem neviděla, že by něco na zemi požíral a Worka má zlozvyk jen ty papírové kapesníky a všimla jsem si, že už je nechává i ležet, jen čichne (abych ho nezabila )
Nějaký veterinář by nám měl konečně vysvětlit, kdy pes kadí které jídlo....např. kdy vykadí dnešní snídani - dnes po obědě, dnes k večeru, zítra ráno....víte to někdo?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:47
- Nahlásit

např. kdy vykadí dnešní snídani - dnes po obědě, dnes k večeru, zítra ráno....víte to někdo?
Já si myslím, že dnešní snídaně jde ven zítra ráno, ne?! Ale to fakt jen tuším. Taky by mě to zajímalo, jak to je.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 15:11
- Nahlásit

vzhledem k pestré stravě víme, co kdy jde ven (podle mrkve, červené řepy, ...) a naštěstí venku nic nežerou (teda většinou) a doma počkají na souhlas (což je skvelé zvláště, když asistují v kuchyni)

Michall
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 15:16
- Nahlásit

Kdy vykadí dnešní snídani - dnes po obědě, dnes k večeru, zítra ráno....víte to někdo?

No já to nevim ale taky by mně to zajímalo.Ale čeho jsem si všiml je, že když sem ji nechal přes noc granule, tak tam měla naděláno.Ale když jsem ji to vzal včas tak to bylo ok.

Jestli v nějakym ho... najdu ten plíšek tak to bude první ho... ze kterýho budu mít radost

worick
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 15:20
- Nahlásit

Drakopes
vzhledem k pestré stravě víme, co kdy jde ven -a neřekne... Tak kdy jde ven ta dnešní snídaně??

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 16:21
- Nahlásit

u našich psů zítra ráno - měli granule, takže to bude jednotvárné ...
Ale jestli protáhneme večerní procházku, tak Níloušek si odloží už dnes večer

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 19:16
- Nahlásit

Michall

držíme pěsti, ať to s Barčou dobře dopadne!!!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 08:15
- Nahlásit

Tak v noci přes nás prošly bouřky:
první kolem deváté - to ještě v televizi běželi Homolkovi, ti jsou dostatečně uječení, takže stačilo přidat hlasitost o 1-2 čárky a Alfík zalezlý v pelechu pod stolem to zvládl. Níloušek se pro jistotu přestěhoval do mé postele a dělala mi asistenci u čtení. Šílené nápory větru (v ulici ráno před barákem hromady skla), kamarádka volala, že mají bílou zahradu pokrytou kroupy. Před desátou už oba spali v předsíni.
druhá přišla před půlnocí. Vzbudilo mě škrábání ve vaně. Tak jsem vylezla dělat Alfíkovi společnost. Jak sem tak seděla na kraji vany, tak jsem cídila pračku, je jak z alabastru Hodně se blýskalo, hodně hřmělo. Asi po hodině jsem ho usmlouvala na přesun do obyváku, kde nakonec zalezl zase pod stůl a já šla zase spát.
třetí už vím, že se blýskalo, ale Jirka seděl u počítače a do vany nikdo nelezl, takže to asi chlapi zvládli)

Michall
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 09:20
- Nahlásit

Drakopes
takže stačilo přidat hlasitost o 1-2 čárky

A co děláte když vám vypnu proud? Zpváte?

Kessie

Děkujem moc ale asi na veterinu nepojedem.Je ve výborné kondici a je hravá.(Až tak že mě teď malinko kousla v zápalu hry )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:00
- Nahlásit

Ahoj všem. Tak už se mi štěňátko pomalu začíná měnit v psa. Na ocase těsně nad zadkem má už kousek s normální srstí, už né to štěněčí chmýří a na zádech už se sem tam taky nějaký ten dospělácký chlup najde. Kdy štěňata zhruba tak přesrsťují? Abych si to stihla ještě užít

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:26
- Nahlásit

LuckaM
Kdy štěňata zhruba tak přesrsťují? Abych si to stihla ještě užít
U nás měly holky po prvním vylínání mají dospělý kožich.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:54
- Nahlásit

Strejda
po tom štěněčím se mi bude stýskat

A ještě jeden dotaz mě teď napadá. Snažíme Barneyho zvykat na náhubek, ale je to boj. Strašně s sebou mele a panikaří a většinou si ho zvládne sundat. Začali jsme postupovat tak, že nasadíme košík s povelem KOŠÍK, necháme dvě vteřiny, sundáme a pochvala a piškot a za chvíli zas. Jen nevím, jestli to bude mít valný výsledek....trénujeme dva dny a jsme na 5ti vteřinách Máte někdo nějaký fígl?

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:16
- Nahlásit

LuckaM
Máte někdo nějaký fígl?
Se Sally jsme to dělali stejně a dotáhli jsme to až na dobu, kterou jsme potřebovali ke složení zkoušky ZZO. Trvalo to dost dlouho. Ovšem když Salina vyrazí do boje, tak náhubek jedním mávnutím tlapy shodí. Máme plastové náhubky. Snad jsou náhubky, které nejdou sundat, ale jsou drátěné. S tím pes udělá taky něpříjemná zranění. Nezkoušeli jsme kožený náhubek.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:26
- Nahlásit

Strejda
my koupili ukvapeně společně s výbavou pro štěně už košík na dospělého BSP (kovový), ale ten nám teda zatím leží ve skříni. Máme prozatimní poděděný plastový náhubek po kokrovi. Je možná o trošku delší, než by bylo potřeba, ale docela pasuje, takže na trenink zatím dobrý

worick
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:33
- Nahlásit

Drakopes
Tak v noci přes nás prošly bouřky - jek jsem to viděla večer na radaru, už jsem si říkala, že u vás bude asi těžká noc.... Fuj, fuj a kroupy kroupy nebrat
U nás prší teď, vyhnalo mě to ze zahrady Vypadalo to taky jako bouřky, ale tak nějak normálně prší.
Košík, náhubek.....No, asi by to pro každý případ měli mít kluci natrénované , ale nemají, ani neví, že něco takového existuje U některých psů, je to pomůcka vyloženě užitečná - aby přežili všichni v okolí (teď přemýšlím, jak by asi dopadly slepice, kdyby měl Worick náhubek? Asi by je zpřelámal ) Sousedi říkali, že starý Gogo taky nesnášel slepice, ale nikdy je nekousnul, jen zalehnul a bylo po ní
Nedovedu si ani představit, že by s tím museli chodit...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:49
- Nahlásit

worick
no my neplánujeme, že by ho měl nějak často. Spíš pro takové případy, jako je autobus, vlak...

jinak další info o váze: 16. týden 16 kilo

worick
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:04
- Nahlásit

Strejda
ale jsou drátěné. S tím pes udělá taky něpříjemná zranění - na to my nepotřebujem ani košík, ba dokonce ani psa. Při sběru brambor jsem se otřela o nějaký plevel, 100% ten samý, ze kterého se léčil minulý rok po sečení brácha, já letos záda a od pátku mám tohle:
Vybrala jsem stehno, ať z toho i chlapi něco mají (Tom nadává, že vypadám, jako bych měla lepru ) takovéhle hnusácké fleky (ta mřížka tam nepatří, to je vzorek ze židle ) mám na obou stehnech a jednom lýtku (asi jsem si ji přivřela na nohy, když jsem dřepla k těm bramborám )a jinak vodové puchýře různě rozeseté po nohách i rukách, jakoby mně to postříkalo. Se divím, že jsem si to nepošmolila i po ksichtě, to by mi bylo podobné...

Ráno Berča hryže kost a já chci hodit Woričkovi gumovou bagetu, čumím po něm a Tomovi, který odjížděl autem a Berry mě natankuje plnou silou do boku, takže mi do krve škrábnul to míň hnusné stehno od trávy , ruku a druhou, ve které jsem držela tu bagetu mi zalomil v zápěstí, že jsem myslela, že si cvrknu naštěstí to ruka vydržela...Hovádko naše....

worick
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:07
- Nahlásit

LuckaM
jinak další info o váze: 16. týden 16 kilo - my takhle poctivě nevážili - tohle se vám bude dobře pamatovat

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:46
- Nahlásit

Michall

A co děláte když vám vypnu proud? Zpváte

Michale, my žijeme v civilizaci:-P) :-P)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:51
- Nahlásit

Košík (kovový) dostal Alfréd na čumák asi v roce a hned jsme jeli přes celou Prahu - strašně se za něj styděl. Chodil s hlavou otočenou ke zdi a v dopravních prostředcích si přikrýval tlamkami čumák. Bere ho jako symbol, že se někam jede, takže drží a sundaný mi ho vyrvává z rukouo, že ho ponese sám. Níloušek ho snad ještě neměl.

Michall
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:53
- Nahlásit

Huráteď jsem dosbíral hovňázky No a vykadila to

K tomu náhubku taky o něm přemýšlim aspoň by hned všechno nežrala

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:54
- Nahlásit

worick
vypadám, jako bych měla lepru

vezmi si ve středu něco lehounkého na sebe a já namažu chleby, sníme je pod železničním mostem, tam nás snad nechají

worick
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:54
- Nahlásit

Drakopes
A co děláte když vám vypnu proud? Zpváte
Michale, my žijeme v civilizaci
- no počkej, počkej, chceš tvrdit, že Praze jde pořád proud? I za děsné bouřky? Nes...Moraváky! Nám včera nešli české digitální programy, jelikož byla v Praze bouřka! Fááákt, nekecám!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:58
- Nahlásit

worick

fakt nepamatuju vypadlý proud - možná i 20-25 let zpátky ...

nepočítám ohlášené odpojení na 2-3 hodinky, že se přepojovala trafačka nebo v baráku připojovalo na nové vedení. Pohotovostní svíčku jsme zrušili minimálně pře 15 lety...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:59
- Nahlásit

Drakopes
strašně se za něj styděl. Chodil s hlavou otočenou ke zdi a v dopravních prostředcích si přikrýval tlamkami čumák. Bere ho jako symbol, že se někam jede, takže drží a sundaný mi ho vyrvává z rukouo, že ho ponese sám. -
vezmi si ve středu něco lehounkého na sebe a já namažu chleby, sníme je pod železničním mostem, tam nás snad nechají - jestli pojedou i kluci, tak ne, že nechají, ale tam nás stejně vyhodí...

Michall
Huráteď jsem dosbíral hovňázky No a vykadila to - paráda, tak nemusíš už nervit - než ti pusinka zase něco ,,sezobne"

worick
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Pořád prší, s malýma pauzama. Tak jsem přečetla a sepsala hafl blbin a jdu žehlit děcka, ať mám nějaký zápis v zahradě je mokro

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání