| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:11
- Nahlásit
Michall
K tomu náhubku taky o něm přemýšlim aspoň by hned všechno nežrala
No, budeš překvapenej, co pes do náhubku propašuje a sežere.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:19 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Už jste tu dlouho neměližádný mimozemský gumový zvířata
Tak tady máte dnešní fotečku Cipa s jeho budoucí nevěstou
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:34
- Nahlásit
worick
Pořád prší, s malýma pauzama.
To u nás pořádná bouřka. Vyrazila jsem ven s Barneym, protože podle radaru se sem hnalo čoro moro, tak aby nebyl dnes ochuzen o procházku a stejně jsme zmokli. Naštěstí to nejhorší přišlo až jsme byli doma.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:35
- Nahlásit
pes do náhubku propašuje a sežere.
V parku chodí obrovská doga Artuš. S náhubkem, aby vše nežral. A on když najdé óno, tak do něj natlačí ten náhubek ... to je pak vzrušo, když se přiřítí a chce pochovat )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:43
- Nahlásit
Drakopes
V parku chodí obrovská doga Artuš. S náhubkem, aby vše nežral. A on když najdé óno, tak do něj natlačí ten náhubek ... to je pak vzrušo, když se přiřítí a chce pochovat
Naše ovčanda byla nesvá, když neměla v hubě klacek. Taky nám nanosila domů hodně dřeva na topení. Když měla náhubek, tak se jí většinou povedlo prostrčit klacek mezi dráty a byla spokojená.
Pořád prší, s malýma pauzama.
To u nás pořádná bouřka.
...
U nás je počasí přesně pro mně. Teplota do 25 stupňů, prší jen v noci a když ve dne, tak na hodinu. Asi jsem udělal nějaký dobrý skutek a mám to za odměnu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 17:11
- Nahlásit
Strejda
Asi jsem udělal nějaký dobrý skutek a mám to za odměnu - to né, to nebude za to , vždyť přece víš že: každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán Já jsem taky celkem spokojená (kdyby mně tedy pkelně nesvědil celý člověk ) s počasím - alespoň můžu beztrestně lapět u compu a dokonce jsem vyžehlila....Jen mně mrzí, že jsem včera místo pletí lítala doma na metle a taky bylo ideální počasí
U nás (hned vedle v areálu starého koupaliště) byl v sobotu závod pincků (Pionýr, taková ta skoromotorka ) - no úžas to bylo. Za prvé zdevastovali půl areálu vyřezáním dráhy, už týden byly tréninky - tak řev, a v sobotu od rána samohyby všeho druhu a večer ohlušující zábava. A počasí taky vyšlo, přišlo 500lidí, pořadatelé nadšení a mám obavu, že se akce bude pro velký úspěch brzy opakovat
Včera k večeru jsme to tam šli zadem zkouknout. První, když jsme vyšli z branky bylo:,,no, už vidím, jak tam někde hoši vlezou do h.....!" (toalety tam pochopitelně nejsou ) Po pěti metrech chodníčkem za naším jsme zjistili, že abychom se tam vůbec nějak dostali, bude nutné přes h.... přeskákat panáka! Už jsme byli skoro tam jen seběhnout takový blátivý sešup a Berry jedno h... rozmáznul tlapou Tom jen konstatoval, že doufá, že Berry nebude mít chuť teď hrát nějakou ,,skákací" hru A cestou dál mu u každé kaluže přikazoval ať ji projde a umyje si tu zahovněnou nohu
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 18:30 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Drakopes
fakt nepamatuju vypadlý proud - možná i 20-25 let zpátky ...
Takovýhle výhody...
LuckaM
Tak jsem prohlídnul Báru a ty už taky roste nový kožich, zatim jen na ocásku
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:13
- Nahlásit
Zrovna jsem četla ve Psích kusech článek ,,10 důvodů, proč jsou psi skvělí pro zdraví seniorů´´. A to co tam je napsáno, neplatí jen pro seniory, ale podle mě, pro všechny, kteří mají psa.
Budu muset koupit a zanechat na strategickém místě... Ale jak jsem to teď viděla o víkendu, tak nebude třeba. Babi sedí na židli, Médi se strategicky přisune z boku drcne do ruky, nechá se hladit pod krkem a u toho zaklání hlavu a kouká na -babi tím svým pohledem.... A Babi mu povídá
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:42
- Nahlásit
Tak začínám mít pocit, že kocour (asi se bude jmenovat Mourýn... ) má špatný vliv a svádí Médina na scestí...
V pátek ráno mi do práce volala úplně zoufalá ségra, co že má dělat se psem, protože chtěli jít na houby a Médi za nimi třikrát utekl ze zavřeného výběhu
Nakonec se ukázalo (po poctivém sledování zbaběle přikrčení za stromem), že Médi vyleze kousek po schůdcích (svařené se spojek pražců, takže velice úzké a strmé), které má asi půl metru od boudy, skočí na boudu a pak přeskočí na další patro terasy (máme dům ve svahu, takže máme zahradu rozdělenou do pater) a vyfičí ze zahrady pryč.
Babička se přiznala, že už se jí něco podobného stalo tenhle týden... Ráno šla Bédimu dát granule a Médi ležel nahoře u branky mimo výběh -Babi si myslela, že ho večer zapoměla zavřít, ale výběh byl samozřejmě zavřený, takže usoudila, že se mu nějak podařilo přeskočit plot a dál to doma neřešili...
No a v sobotu večer koukám na kluky (kocour už je definitivně kocour - dlouho jsme mysleli, že to bude kočka...) a po horní cestě šel nějaký mladík a telefonoval a za ním si to metl kocour... Tak na něj volám, aby se neztratil akocour přiletěl zpátky, z vrchní terasy šup na psí boudu, pak na schůdky a do výběhu. Tam nikoho neviděl, takže zase zpět na schůdky, pak pokus skočit na boudu (ale vyšlo mu to až na podruhé - poprvé jsem jen slyšela zaškrábání a žuch ) a z psí boudy na vrchní terasu...
To, co Médiho za dva roky nenapadlo, kocour vyřešil během několika týdnů a Médi se evidentně inspiroval. Dřív to neděla, protože se po těch úzkých schůdcích neumí dostat domů
Ještě v pátek jsme na terasu nad boudu šoupli kus kari sítě... Médi to evidentně zjistil až dnes.. Protože večer se z výběhu ozývaly naprosto zoufalé zvuky Médi vylezl na boudu, zjistil, že dál nemůže a zůstal uvězněn půlkou těla mezi boudou a schůdky.... Tak doufám, že to byla pořádná lekce a už se o to pokoušet nebude
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2010 21:56
- Nahlásit
Ale abych kocoura jen nepomlouvala, tak včera mi ho ráno bylo fakt líto
Byli jsme s Médim ráno na houbách, Babi to nevěděla a připravila Médimu granule a jako bonus navíc uvařené vepřové kůže (pořád se snažíme o výkrmnou kůru). Kocour mu jednu kůži ukradl a pořádně s ním řádil už minimálně 3/4 hodiny před naším příchodem
Médi byl po mega lesní prochajdě kupodivu vyhladovělý a kůže okamžitě vyžral a pak začal čuchat směrem ke kocourovi, natáhl hlavu pod židli, předvedl práci jazykem ve stylu žirafa vybírající seno z krmelce a kocourovi tu kůži normálně sežral
Mourýn z toho byl naprosto konsternovaný, protože si asi nevšiml co se stalo a kůži pořád hledat a vrhal naprosto nechápavé pohledy... Kam se hrabe s takovým kukučem Médi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Tak začínám mít pocit, že kocour (asi se bude jmenovat Mourýn... ) má špatný vliv a svádí Médina na scestí... ještě, že to teď máte na koho hodit Je to zábava, je takhle sledovat, viď? A jak Médi parádně pochopil tu únikovou trasu ......až je mi ho líto, že jste mu ji zatrhli To bude dvojka...
Včera pozdě večer se za oknem začalo ozývat úplně děsné, žalostné kočičí mňoukání - já myslela, že má některá s koček minimálně nohu pryč vyletěla jsem z gauču jak péro a Tom s klidem:,,jo, jo, Gucci -my víme, že máš myš... " a mě vysvětlil, že většinou takhle pozdě v noci (když já už dávno chrním ) - dělá takovýhle cirkus s myší (ptáčkem) u některého okna, asi aby si zasloužila večeři No, šla jsem se mrknout, pro jistotu, jestli je to pravda - a byla Co je zajímavé, že psiska ležela pět metrů od ní a nic, ve chvíli, kdy jsem zkonstatovala, že je to myš přiběhl Woriček, kouknul, myš jí s klidem odebral a odťapkal (přes moje výtky ) myš sežvýkat kousek vedle
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 08:20
- Nahlásit
myš sežvýkat kousek vedle
já ti pořád říkám, že je máte normálně krmit syrovým ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 09:18
- Nahlásit
Teď je období, které se hodí k nácviku „klid před zvěří“. Srnky, ty sudokopytnice poťouchlé, si z nás dělají adrenalinovou atrakci. Vrtí se kousek před námi a svítí bílými zadky. Psi nevědí co dělat. Mají je prohnat nebo se mají držet kapsy s pamlsky?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 09:35
- Nahlásit
Dines
Už jste tu dlouho neměližádný mimozemský gumový zvířata - - tohle na ně sedí přesně Vypadají jako by utekli z mého oblíbeného Men in Black - jen promluvit
Tak tady máte dnešní fotečku Cipa s jeho budoucí nevěstou - jen jestli na to má Cip stejný názor....líbí se mu?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:25
- Nahlásit
Strejda
Psi nevědí co dělat. Mají je prohnat nebo se mají držet kapsy s pamlsky - věřím tomu, že neexistuje pamlsek, který by Worička ne, že udržel, to je sci-fi, ale ani zklidnil...
Drakopes
já ti pořád říkám, že je máte normálně krmit syrovým ... - to je tvůj pohled, moje vize.....jenže hoši na to mají jiný názor Když už Worka zase dva dny pořádně nejedl (pořádně nejí tedy nikdy, ale nesnědl už ani třetinu denní dávky ) - dostali žebra. Byl toho kusanec, vážně velký, každý přes půl kila. Worka to nezmohl, kousek nechal a s krkáním se došoural, že už to má. Berry až tak 10minut po něm. Ten zbytek žeber tam ležel až do druhého dne, pak ho teprve někdo snědl.
Dneska ráno byl Worka nevrlý až hrůza. Jestli se říká že:nažraný pes je spokojený pes - tak u nás to má opačný efekt. Při snídani Worka jen zalezl pod stůl, když jsem ho lákala k misce tak brblal něco ve stylu ,,jdi někam" a po příkazu :,,tak Wori, alespoň tableťuchy spapáš" (to jsou ,,příkazy" co? )si přisednul a krkal abych měla jasno, že k misce ho stejně nedostanu a Tom na mě přes okno gestikuloval, že věčer snědl hrozně moc a má plné břicho - tak jsem ho dál netrápila. Hrozně moc - u něj znamená, že snědl svoji misku a ještě trochu Berrynkové....ovšem před tím nic k snídani ani před tím moc nevečeřel - v součtu je pořád v mínusu
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:34
- Nahlásit
worick
Jestli se říká že:nažraný pes je spokojený pes
To se říka jen o chlapech. U psů to asi neplatí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:40
- Nahlásit
Strejda
To se říka jen o chlapech. U psů to asi neplatí - já to slyšela se šelmama všeobecně
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:47
- Nahlásit
Drakopes
tak ve čtvrtek vyrážíme do Českého Brodu, tak na nás mysli
Můžu se zeptat, kolik si mám za takové vyšetření připravit zhruba peněz? Nemám vůbec představu...1000, 2000, 3000?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:51
- Nahlásit
worick
ta nožka je teda moc pěkná Já jsem takhle osypaná každou chvíli...alergie no - pomáhají na to zaručeně jen kortikoidy (na předpis) - zkouším teď přírodní medicínu, ale zatím bez valných výsledků...jo a domácí konopnou mast ze sádla ...to je vůně
Ale jestli na to jinak netrpíš, tak to snad za chvíli splaskne. Nemohl to být ten bolševník nebo jak se té kytce nadává?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:27
- Nahlásit
LuckaM
Nemohl to být ten bolševník nebo jak se té kytce nadává? - bolševník se u nás vůbec nevyskytuje, ale jelikož to má stejný výsledek, bude to nějaký jeho blízký příbuzný... Netrpím, nikdy jsem nic podobného neměla, já ani brácha, žádné ekzémy, vyrážky, atopie, ani kopřivky např. po jahodách - jak někdo mívá. Máme v rodině spíš problémy s virovýma nákazama - mamka šíleně trpí na opary, já jako dítě taky i brácha a taky jsem jako děcko měla bradavice, brácha ještě vloni. Ten už ví, že mu ztratí pobytem u moře (měla by to hradit VZP )
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:16
- Nahlásit
Tak jsem si přečetla pár rad na netu a rozhodla, že zkusíme s Barneym stopu. Sice ne pod odborným vedením, ale jen tak pro zábavu a zjistila jsem, že Barney je nadějný stopař Čmuchal o sto šest, akorát teda příště budu muset dávat něco, co není tak vidět...ten sýr v té trávě docela svítil. Ale myslím, že ho to bude hodně bavit.
já ti pořád říkám, že je máte normálně krmit syrovým ..
Začala jsem o tom přemýšlet. Samozřejmě po přečtení článku ve Psích kusech a už louskám rady a zkušenosti z netu
Chtěla jsem se zeptat, zde je možné částečně krmit granulema a částečně Barfem??? Nebo jen jedním způsobem? Abych tím psovi nedělala zas guláš v žaludku.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:20
- Nahlásit
LuckaM
myslím, že i kdyby dělali všechny rengeny, tak 2000 by měly stačit
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:24
- Nahlásit
MartinaBarney
No, řekla bych, že je lepší jen syrový bez granulí - aspoň v rámci jednoho dne, když se to tráví každý jinak.
Ale pravděpodobně je to úplně putna - my jsme tento měsíc barfování přerušili - by nás ten mrazák sežral - tak zase na zimu
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:26
- Nahlásit
MartinaBarney
částečně krmit granulema a částečně Barfem
k snídani dáváme granule, k večeři barfa ... fungujeme tak třetím rokem ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:32
- Nahlásit
k snídani dáváme granule, k večeři barfa ... fungujeme tak třetím rokem ...
Tak jsem to přesně myslela Jen přečtu ještě pár článků apod. a asi s tímto režimem začnu taky.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:39
- Nahlásit
MartinaBarney
taž se, my jsme přece mazáci )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:47
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak jsem si přečetla pár rad na netu a rozhodla, že zkusíme s Barneym stopu. Sice ne pod odborným vedením, ale jen tak pro zábavu a zjistila jsem, že Barney je nadějný stopař
O stopách jsem dost četl a máme odchozené stovky stop. Jestli chceš, pošlu Ti mailem krátký návod, jak začít. Stopujeme podle toho s Nelinou a dělá pokroky. Je to shrnutí metodiky podle p. Hoyera, který jezdí do ČR jednou za rok a udělá seminář. Našel jsem to na Internetu.
Čmuchal o sto šest, akorát teda příště budu muset dávat něco, co není tak vidět...ten sýr v té trávě docela svítil
To by asi nevadilo.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 15:04
- Nahlásit
Drakopes
To víte, že se budu ptát Hned jak mi něco nebude jasné nebo až přečtu ty články, tak se hned budu ptát. Zatím čtu toto: http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=3&Itemid=6 a tam je to celkem jasné. Teorie je ale vždycky jasná, horší je praxe.
Strejda
pošlu Ti mailem krátký návod
Určitě každý návod ráda uvítám. Aspoň budem mít zábavu. Můj mail je: martinetchka@centrum.cz
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 15:29
- Nahlásit
MartinaBarney
Určitě každý návod ráda uvítám.
Už
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 16:40 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
MartinaBarney
Manwe jsou dobrý stránky - a jakožto odbornou literaturu bych doporučila psí kuchařku od Sehnerové
A k poslechu na stránkách mých, nebo originálně CHS Bonoda nahrávky rozhovourů MVDr Štourače z rozhlasu
|