Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 21:38
- Nahlásit

worick
jj, ponožky jsem jí tam nechala hned zpočátku večera... teď jsem slyšela nějaký kníkání... nic extra hlasitého... spíš takový lehký tichý kníkání... tak snad se tam chudinka nebojí... ale trávila tam celý dny, tak snad to zvládnem... už ať je ráno!!!

worick
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 22:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
už ať je ráno!!! - aha, zapoměla jsem: ráno jsem samozřejmě nemohla vydržet a letěla jsem za ním sotva se rozednívalo, malinko jsme si pohráli v boudě nebo těsně u ní, pomazlili se a šli ještě dospávat. Postupně jsem chodila pozděj až bylo ráno normální (to u nás není spíš než v 7h), no a když přibyl Woriček, to už byl Berry mazák - už byl u nás měsíc a něco a hlavně byli spolu (Woričkovi dokonale nahradil maminku) a po mě ani nevzdechnuli

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 06:09
- Nahlásit

Kessie
Tak jaká byla noc?

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 07:53
- Nahlásit

Strejda

Kessie byla úplně v pohodě... ani večer nijak nevyváděla... bylo to hlavně proto, že byla po celým dnu hrozně unavená už... ona byla naprosto v pohodě a spokojená, ale rozhodně nespala v boudě... Já jsem nevyspaná, unavená a mám napuchlý oči celou noc jsem chodila poslouchat k oknu do pracovny, jestli něco uslyším... nějaký důkaz, že žije... Usnula jsem až na ráně, kdy se začalo pomalu rozednívat... - to je bilance teda... všichni jsou vyspaní a spokojení včetně Kessie a já budu dnes chodící a nevyspaná troska... (já říkám, že jak stárnu, jsem úzkostlivější a úzkostlivější... )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 08:41
- Nahlásit

my, co máme psy doma ...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 08:55
- Nahlásit

Kessie
úplně si vybavuju náš první týden se psem. Já jediná jsem si totiž asi uvědomovala, jaká je to strašná zodpovědnost, pořídit si psa, takže jsem z toho první 3 dny byla na nervy tak, že jsem skoro nejedla (divný je, že si racionálně nedovedu vysvětlit proč, protože byl Barney zlatíčko a vůbec nezlobil a ani se nebál sám). No a šmírování za oknem, tak to jsem dělala taky...kdykoliv jsem na chvilku odběhla ze zahrady, už jsem byla nalepená na okně a zkoumala, kde je, co dělá a jestli se mu nestýská

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 08:58
- Nahlásit

Drakopes
je ale fakt, že mít psa v bytě má svý výhody. Já třeba když jsem přes den doma (a není tu Tom, protože ten to nerad vidí) a potřebuju něco udělat na počítači nebo tak, tak po procházce vezmu Barneyho do chodby, otevřu dveře do pokoje, aby sme na sebe viděli a oba jsme rázem spokojenější Do pokoje se za mnou nedobývá, protože ví, že nesmí, takže si jen tak smířeně hodí hlavu na práh a spí nebo mě pozoruje.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 09:12
- Nahlásit

LuckaM

já si zas nedovedu představit, že bych je nechala někde venku. Když jdu večer spát, překračuju je v předsíni, v noci cítím bosou nohou teplo, kde ještě před chvíli ležel, než mi uhnul (slyšet ho není). Dnes v noci, když šel Jirka spát, tak tichounce vysvětloval Nílouškovi, aby mu uvolnil pelech. Potichu ne proto, aby nevzbudil mě, ale aby nezpůsobil nějaké trauma Nílouškovi prudkým probuzením :- D

worick
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 10:04
- Nahlásit

Když to tak pročítám, tak si říkám, že jsme opravdu banda magorů Kdyby jsme nebyli, tak nám nestojí za to o nich psát sem a řešit a řešit každou blbinku My, co máme psy venku, je pořád chodíme z oken šmírovat, ti, co je mají doma, jim přenechají postele, mluví šeptem - ale aby nezpůsobil nějaké trauma Nílouškovi prudkým probuzením - já nesmím na ně promluvit vůbec, když spí, ať je nelekám vždycky dostanu vynadáno, proč je jako budím....Určitě i ti vaši někdy leží tak, že si přední pacinu zalomí v zápěstí pod sebe - to Tom nemůže vidět a pořád chodí a rovná:,,Berrynku, máš zalomenou pacuňu, bude tě to bolet, ukaž, spravíme to"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 10:13
- Nahlásit

worick
a Alfrédovi, když se něco zdá, tak trhá tlapakami, mlaská .. a já ho nesmím rušit, byť kope do postele ...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 11:32
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

Foto z dnešní procházky. Ta velká hromada je mraveniště a jestli se vám zdá nějaký rozhrabaný, tak to se vám nezdá. Barney moc rád hrabe a útočí na kupy čehokoli (písek, piliny, hlína, teď i mraveniště)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 12:15
- Nahlásit

worick

Když to tak pročítám, tak si říkám, že jsme opravdu banda magorů
To u nás, když byl Barney menší a spal na zahradě, tak jsem dokonce zakazovala příteli chodit kouřit na balkon, aby Barneyho otevřením dveří nevzbudil. Takže musel pěkně před dům. A vůbec na zahradu nesměl nikdo ani vkročit, když Barney přes den usnul.

A jinak další, kdo nade mnou kroutil hlavou byla moje ségra po tom, co se se mnou zastavila ve zverimexu a já se tam zapovídala s paní prodavačkou, která má taky berňáka a začly jsme probírat co ti naši psi dělají a nedělají apod. A jakmile jsme vyšli ven z obchodu, tak mi ségra říká: že nechápe, jak si tak můžeme vykládat pořád o psech.

A to se přiznám, dřív jsem se pejskařům smála a kam patřím ted?!A jaká je to paráda!

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 12:45
- Nahlásit

Jo, málem bych zapomněla - potřebuju malou radu.

Barney nechce žrát granule a to už horka dávno nejsou. Zkrátka přijde, přičichne nebo si vezme 4 sousta a odejde. Když mu dávám sousta z ruky, tak to jí. Takže si myslím, že ty granule mu chutnají.

Přečetla jsem si na diskuzi, že pes je nejspíš v pubertě a zkouší, jestli třeba nedostane něco lepšího než granule. A že se v takovém případě postupuje tak, že prostě v čas, kdy jí, tak mu dát normálně dávku, nechat 20 minut a po uplynutí misku sebrat, at má snězeno nebo si pes vůbec nevzal. A že on tak pochopí, že nic jiného nebude a že se prostě granule jí.

No to víte, že mi je Barníčka líto, že nechce papat a že bych mu nejradši uvařila masinko s rýžičkou nebo něco...ale to tam právě psali, že na to ten pes čeká. No a ze zdravotního hlediska si myslím, že to nebude,protože je Barney čilý jako obykle.

Co vy na to?

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 12:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Co vy na to?
S ovčandou jsme skončili takhle:...že mi je Barníčka líto, že nechce papat a že bych mu nejradši uvařila masinko s rýžičkou nebo něco.....
Vařili jsme rýži s masem. Nijak nás to neobtěžovalo, ale dost nás to omezovalo ve výběru dovolené.

S berňuchama to děláme takhle: ...v čas, kdy jí, tak mu dát normálně dávku, nechat 20 minut a po uplynutí misku sebrat, at má snězeno nebo si pes vůbec nevzal.
Funguje to skvěle. 20 minut zdaleka nepotřebují. Do 3 minut jsou misky prázdné.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 13:20
- Nahlásit

Strejda

Do 3 minut jsou misky prázdné.
Kde jsou ty časy, kdy byla miska do 3 minut prázdná. Dřív byla pro Barneyho doba krmení Vánocema, ale teď....radši leží v chodbě a ani nezvedá hlavu. Ani když jsem teda ustoupila a jakože ,,Dobře, Bárníčku, venku jíst nemusíš.´´ a donesla jsem mu celý stojan až do chodby, tak i to ho nenalákalo. Až teda, když jsem mu strčila misku až pod hlavu, tak se zvedl a vzal si.

Ale je to s ním hrozný.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 13:33
- Nahlásit

jako s dětma ... nechceš, nemusíš, ale nic jiného není .. a on hlad je donutí, pud sebezáchovy je silnější.
(Čímž se znova vracím ke knížce Robin od Frýbové .. povinná literatura, pokud máte potíže s krmením. mohu poslat i v digipodobě

My jsme nechávali Alfrédovi volně přístupné granule, kterých se nikdy ani nedotkl a jedly je návštěvy, ale neřešili jsme, že něco nechal. Kdyby měl hlad ....
Od té doby, co jsou dva, tak se jí, co dostanou. I když Alfréd se občas nad zeleninkou ofrňuje, jeho smůla, dávky dalšího mu to nezvýší

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 13:45
- Nahlásit

a jedly je návštěvy

Znám víc lidí, kteří svým psům nechávají granule volné přístupné. Ale jakmile se tam u nich objevil Barney, tak už byl u nich.

jako s dětma ... nechceš, nemusíš, ale nic jiného není

Přesně tak mi to říkala moje mamka. Že je to jako děckem...co dostane, to nemusí, ale nic jiného nebo žádné kokino.

mohu poslat i v digipodobě

Pokud by to šlo, byla bych moc ráda. Co se týká čtení o psech, tak to já vítám, což mi připomíná, že dnes vycházejí Psí kusy.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 13:50
- Nahlásit

jako s dětma ...

Když je řeč o dětech:
Některé maminky reagují na naše psy hystericky, jiné mají nervy jak Brutální Nikita.
V neděli jsme byli na pivu. Neli ležela od stolem a Sally seděla vedle mně, když přišel devatenáctiměsíční syn hospodských. Mysleli jsme, že jde Salinu pohladit, ale jemu to asi přišlo, že to je zakletá princezna, která se vysvobodí polibkem. Salinka ho taky pěkně olízala. Maminka počkala, až ceremoniál skončí a řekla: "Tak pojď Vojtíšku, já tě umeju."

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 13:59
- Nahlásit

Drakopes

Mohla bych o tu knížku v digipodobě taky poprosit??? Ráda se něco dozvím a nebo budu aspoň na tu "pubertu" připravenááá...

LuckaM

Krásná fotečka... Barney je moc hezkej!!! Fešák!!! Naše Kessie je tak poloviční zatím...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:02
- Nahlásit

Některé maminky reagují na naše psy hystericky

Tak to jste ještě neviděli přítelkyni mého táty (děti zatím nemá).
Poprvé, když k nám přišla, tak čekala v chodbě (táta se chystal, já jsem byla v kuchyni) s Barneym....a ten jak je zvykem - velké jásavé vítání a to asi neměl dělat. Martina, jak se jmenuje začala hystericky řvát ,,seeeedni, seeeedni! Jirkooo, pojď mi pomoct! Ať si sedneee!´´ Jsem to radši nekomentovala vůbec.

A tak je to pokaždé, kdy k nám přijede. Místo toho, aby se k němu sehla, pohladila ho....tak stojí našponovaná s rukama nahoře a křičí na psa ,,seeeeedni´´.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:12
- Nahlásit

Drakopes
mohu poslat i v digipodobě
Mohu poprosit? Teta.Sally@volny.cz

MartinaBarney
křičí na psa ,,seeeeedni´´.
To dělá i můj tchán a ještě u toho hrozí prstem.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:31
- Nahlásit

Drakopes

Pro mě: skyscraper@post.cz - moc děkuji

MartinaBarney
tak stojí našponovaná s rukama nahoře a křičí na psa ,,seeeeedni´´
asi jsem pochopila, že přítelkyně táty není velkým milovníkem psů... ale je fakt, že když jsem byla poprvé u manželových rodičů, kteří mají dospělýho labradora, tak jsem se trochu bála a možná jsem taky měla křečovitý postoj... Dneska, když máme Kessie, tak už to vnímám jinak...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:41
- Nahlásit

Kessie
děkuju Teď nám ale poslední dobou spoustu lidí říká, že jim přijde moc hubenej.

Co myslíte? Jí předepsanou dávku (víc by ani nesnědl), takže myslim, že hlady netrpí. Je tedy fakt, že žebra mu jsou cítit dost

přibírá tak co týden to kilo. Minulé úterý vážil 14 kg na 14ti týdnech...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 14:54
- Nahlásit

Kessie

Tak poprvé to chápu. Ale ona už u nás byla tak 10x. Taky chápu, že Barney je divočák a že to vítání jeho nemusí být někomu přijemné. Ale když se k němu člověk sehne, pohladí si ho. Tak on dá pokoj.

LuckaM

přibírá tak co týden to kilo
Tak to bylo i u nás - co týden, to kilo. Hned bych ti řekla, kolik vážil ve 14. týdnech náš Barney (psala jsem si to na papír), ale ten jsem někde zašantročila a za boha ho nemůžu najít. Takový cenný dokument.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 16:09
- Nahlásit

Kessie
Strejda
máte to poslané,
ostatní mi písněnte na drakopes@volny.cz nebo cokoliv jiného (seznam, centrum, atlas, kapsa, mizera,...

je to beletrie, a dokud jsem neměla vlastního psa, tak jsem si myslela, že se to přece dá zvládnout, že chyba je v autorce. Po letech soužití s Alfrédem mohu zodpovědně prohlásit, že pokud člověk narazí na PSA, může dělat, co chce ... PES je vždy vítězem

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 17:23
- Nahlásit

Drakopes
máte to poslané
Děkuji, došlo to.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 19:59
- Nahlásit

Drakopes
máte to poslané
taky došlo, děkuji mockrát... jen co bude chvilka, pustím se do toho..

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 20:48
- Nahlásit

LuckaM

My jsme z toho taky takoví zmatení, když se s Kessie mazlíme, tak jsou jí úplně cítit žebra... a když leží na zádech, tak na ní ta kůže jakoby visí akorát... přitom dostává tolik co má - mám trochu strach, že i víc, protože manžel jí občas přihodí trošku nad rámec toho, co je napsáno na pytlíku granulí... malá by jedla pořád... někdy svou dávku "zbouchá" během dvou minut a dívá se na mě stylem: "to je jako všechno? Přidej paničko..." - opravdu je ale kost a kůže... já ale nechci, abychom jí dávali víc, protože chci minimalizovat riziko problémů s klouby... četla jsem, že na to berňáčci dost trpí...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Foto z dnešní procházky. Ta velká hromada je mraveniště - tak obrovské mraveniště je někde poblíž nás snad jen jedno a proti takovým ,,hrabavým Bárníkům" je oplocené Výlupek... Vandalismus, už je to tady - roste ti pro kriminál!
Váhu ze 14 týdnů nemáme zapsanou, ale pro srovnání: v den, kdy jsme Worku přivezli, měl Berry 14 týdnů

Žebra cítit musíte, jinak by to byl tlusťoch
Jo a mezi sourozencema byl Berry největší a nejtlustější štěňátko, takový malý valibuk, co jen papá a spinká - říkala chovatelka

Pokud vydržíte s nervama, trvejte na granulích a nic jiné nedávejte! Já jsem odstrašující případ, jak to pak dopadá - pejsánci vydírají, podávají pacičky, převrací se na záda, jen ay panička šoupla do misky minimálně nějaké to kokinko A bohužel i rýži s masíčkem kdyby mohli, tak mi chrstnou do ksichtu, že tohle oni tedy žrát nebudou...Bacha na to

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2010 23:42
- Nahlásit

LuckaM

Tak už jsem našla taky alespon fotky, když bylo Barneymu 14. týdnů a 4 dny. tak se můžeš kouknout pro srovnání. Akorát teda jsem zrovna navlíkla Barneymu triko, tak toho moc stejně nebude vidět Ale myslím, že s těma žebrama na tom byli dost podobně.

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání