Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 18:42
- Nahlásit

Tak jsme právě dorazili ze psí školky. A na to, že jsme tam byli jen 3 - Barney, Alex a Jeep, tak to bylo super. Seznámení proběhlo v pohodě, i když Jeep (stafordširský teriér, 3 měs. tuším) se nejprve trochu bál. Ale pak dal taky tomu mýmu otravovi Barneymu najevo, že obskakovat ho jako nebude. Takže pro dnešek seznámení, pak jsme probrali všechno možný o psech a výcviku, nechali jsme si poradit v různých věcech, zkusili přivolání a příště už toho budeme dělat víc.

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 19:03
- Nahlásit

MartinaBarney
a příště už toho budeme dělat víc.

Na jaře půjdete na výběrový závod na mistrovství ČR a na podzim na mistrák. Taky jsem šel se Sally do psí školky a už jsme ze cvičáku neodešli.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 19:17
- Nahlásit

Strejda
Taky jsem šel se Sally do psí školky a už jsme ze cvičáku neodešli.
Omlouvám se, toto jsem nejspíš moc nepochopila. Nebo chápu to tak, že psí školka není žádný zázrak a cvičák je na tom, co se kvality výcviku týče někde jinde.

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 19:35
- Nahlásit

MartinaBarney
Omlouvám se, toto jsem nejspíš moc nepochopila. Nebo chápu to tak, že psí školka není žádný zázrak a cvičák je na tom, co se kvality výcviku týče někde jinde.
Šli jsme do školky a protože nás to bavilo, začali jsme cvičit sportovní kynologii.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 21:08
- Nahlásit

MartinaBarney
My jdeme na první hodinu v úterý, ale je to spíš jen úvodní schůzka, kde se domluví, kdo bude který dny chodit. Jsem z toho zatím taková v rozpacích, když mi teď ten Bárník začal kulhat, ale už se to pomalu lepší (ťuk, ťuk), dnes už téměř bez kulhání i klusal...tak snad to bude jen nějaký namožení. Furt si říkám, abych se teď neupsala do kurzů a za týden nezjistila, že chodit nemůžeme.

A taky si musím postěžovat, jak na mě dnes Barney z vysoka prděl. Jak je nevylítanej, plnej energie, tak poslušnost je ta tam. Byla jsem mu úplně pro srandu. Pubertu budu asi hodně těžko snášet

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 21:30
- Nahlásit

LuckaM
jak na mě dnes Barney z vysoka prděl
Taky máme takové chvilky.
Třeba dneska při nácviku přivolání: poprvé se rozmýšlel, jestli vůbec má za mnou cenu chodit (slova slečny cvičitelky), podruhé, kdy jsem se teda snažila vylepšit můj ,,jásot a udělat ze sebe šaška´´, aby měl důvod za mnou přiběhnout, tak to sice přiběhl vcelku s nadšením, ale ani jsem ho nestačila pochválit a ve vteřině se otočil a běžel za ostatními psy.

Ale jsem ráda, že jsme začali chodit, aspon mi slečna cvičitelka řekne chyby, které dělám a jak na Barneyho mám jít, čím lákat a motivovat a to by v tom byl čert, aby se to přivolání nezlepšilo.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 21:56
- Nahlásit

MartinaBarney
LuckaM
Woriček chodí na prochajdy neustále na flexině, protože on když jde, tak prostě jde....jde si po svých.... Je zajímavé, že na cvičáku, byť to je jen takový travnatý plácek obestřený keři a může kdykoliv odejít....tam bývá na volno a poslechne na slovo(ťuk, ťuk, zatím ) Dneska byli u babči v předzahrádce chvilku na volno (prohlíželi jsme bráchovo nové auto ) a je neoplocená a má asi 20m - sahá až k hlavní silnici - tudíž jsem měla oči na šťopkách, aby se prakticky od nás nehnuli. Na konci u té silnice je ořech - tradiční čůrací zastávka při odchodu a nejspíš ho značkují všichni psi. A už jsem viděla, jak se hoši šinou k tomu ořechu. Tak jsem vyjeknula, Tom zařval pořádně a hoši hned otočili a šlapali k nám. Asi 2m od Toma se Worka zarazil a že by jako šel přeci jen k tomu ořechu. A Tom na něho:,,Woriii, nechoď nikam, pojď ke mně" A Woruša pohled upřený někam ,,do blba" ani brvou nehnul, vyloženě dělal, že neslyší....u nás je na to výraz,,uhodil na hluchého" - neptejte se mně proč, nevím Až mu to zopakoval snad 5x, to poslední už skoro zařval - teprve se Worka hnul a přišoural k němu. Zajímalo by mě, co se tomu psisku tak honí hlavou Jestli dumá co by bylo, kdyby se otočil a skočil si čmuchnout k tomu ořechu....jestli to risknout nebo ne?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2010 22:12
- Nahlásit

Woriček chodí na prochajdy neustále na flexině
My nasadili taky šňůru. Podle Desenskýho, dokud nebude přivolání stoprocentní, bude ji pes tahat klidně celý život. Jenže už mi druhý člověk dneska řekl, že ten pes není zas tak blbej a že pozná, kdy je na šňůře a kdy ne. Taky si to myslím, ale tak zkoušíme to. Myslím, že to až tak zbytečný není.

teprve se Worka hnul a přišoural k němu
Ale přišoural se.

,,uhodil na hluchého"
Tak to je u Barneyho velice časté.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 07:23
- Nahlásit

že ten pes není zas tak blbej a že pozná, kdy je na šňůře a kdy ne

Naši psi to poznají a vědí velice dobře. Když něco provedou a jdou na vodítko, šlapou pak s prověšeným vodítkem, které mohu mít zavěšené na malíčku. A když něco, tak syknu - dej pokoj, jsi na vodítku!
Něco jiného je teď, když Alfréd je na vodítku trvale .... uf, postrkávala bych kalendář, aby se hojil a mohl už zase na volno.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 07:37
- Nahlásit

Noemi
Strejda
Ještě včera ráno jsme měli kocoura... a pak už se neukázal, nepřišel se najíst nic. Přitom na volání slyšel a okamžitě přibíhal... - neobjevil se? Opravdu je zajímavé, že nekastrovaní kocouři někam mizí......ale kam??? Copak je někde utajená kocouří planeta, kam se všichni stěhují? Vždyť se tady po okolí pohybuju často a žádného toulavého bezprizorního kocoura nepotkám, jak je rok dlouhý...tak kde všichni jsou?! Ani nechci domýšlet.... Ale sem naprosto přesvědčená, že v každé vesnici je minimálně jeden magor, co je likviduje - taky dva znám osobně A jsou to sousedi a každou neděli spolu cárají do kostela. I když tomu ani zbla nevěřím, v tomto případě doufám, že se budou smažit v ohni pekelném a žádné modlení je nezachrání

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 07:50
- Nahlásit

MartinaBarney
Podle Desenskýho...
Moc nevěřím tomu, že by Desenského rady, metody, atd. byly spolehlivé.

pes není zas tak blbej a že pozná, kdy je na šňůře a kdy ne.
Ano, není blbej a pozná to.

worick
Opravdu je zajímavé, že nekastrovaní kocouři někam mizí......ale kam??? Copak je někde utajená kocouří planeta, kam se všichni stěhují?
Je to záhada, protože kdyby byli na kocouří planetě, tak kdo by tady dělal koťata? Leda, že by tady zůstalo pár dobrovolníků.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 07:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Něco jiného je teď, když Alfréd je na vodítku trvale .... uf, postrkávala bych kalendář, aby se hojil a mohl už zase na volno. -
Berunica se ,,vyznamenal" včera On chodí na vodítku pěkně, nikdy netahá....Šli jsme skoro v osum hodin od báby a zchladilo se opravdu fest. Tomovi byla kosa, tak že si vezme Worička a poběží domů a my ať s Berrym přijdem v klidu. Na silnici jsem ho držela na vodítku a zrovna když vybíhali, tak měl zastávku u oblíbené fenky za plotem, co jí tam zpívává serenády Jenže pak zjistil, že ti dva nejsou jen za rohem, ale fuč a začal tahat za nima. Celkem se mi i dařilo ho klidnit, že oni prostě běželi a my jdem pomalu, ale když jsme přišli k potoku, tak si říkám dlabu na to - ani si nikde nečichá, jan valí dopředu, tak ho pustím na volno, třeba se zklidní. No, to byla ale debilní úvaha Pochopitelně hned vyrazil, na moje uzemňovácí pokusy se asi třikrát zastavil, ale jak se dostal přes most, už byl dostatečně daleko a vyrazil za nima. Ještě jsem udělala pokus:,,hele, tak já jdu jinaaaaam" - ale to už on stejně nevnímal.... Nic na tom nevadilo, není to nebezpečné....ale neposlechnul a utekl Tom mi doma říká:,,doufám, žes mu nenadávala, víš jak byl rád, že nás skoro u brány dohnal!??" Nadávala, protože neposlechnul.... - a dobře to věděl, ani mě nešel k bráně vítat, ale čučel u garáže

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 08:26
- Nahlásit

worick
Strejda
neobjevil se?
Ne neobjevil, u tříměsíčního kocoura to na toulání ještě nevidím, bohužel...

Hlavně je mi líto Bédiho, protože v sobotu to bral ještě s klidem, ale včera už očuchával kocourova oblíbená místečka a tázavě na mě koukal... Těšila jsem se na zimu, že bude mít kamaráda a nebude mu tak smutno, protoře se tak často nevyskytujeme venku a zase prd.
Babička je z toho úplně na mrtvici, protože kocoura naprosto vypiplala a rozmazlila a on teď nikde ...

Ale sem naprosto přesvědčená, že v každé vesnici je minimálně jeden magor, co je likviduje - taky dva znám osobně
No náš soused má na svědomí už minimálně naše tři kočky (chlubil se v hospodě ) a teď asi i čtvrtou...

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 08:42
- Nahlásit

U nás dlouhá šňůra funguje, ale třeba Děda ji vůbec nechce používat... Bojí se, že by se Méďan někde zahchytil při zdrhání a on by ho pak nemohl vyprostit (Děda poměrně špatně chodí).
Já šňůru používám zcela běžně a nemám sebemenší problémy, protože Médi ví, že má šňůru a je tedy pod dozorem a utéci se nesnaží...

Teď obhlížím tu píšťalku, protože jsem tu starou pidi kovovou nenašla (ani jsme jí nikdy nepoužívali).. Nevím jestli koupit tu ultrazvukovou (do 450 m) nebo nějakou slyšitelnou výcvikovou. Ty ultrazvukové jsou i trošku slyšitelné pro lidi (já je tedy slyším, ale jsem ještě mladá osoba ), ale obávám se, že ne pro dědu....
Nepoužíváte píšťalky?
Sice si myslím, že učit dvouletého psa na píšťalku bude asi trošku zajímavé, ale na druhou stranu, Děda se nedokáže intonačně ovládnout , pokud Médin zdrhá, tak to třeba bude fungovat....

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 08:51
- Nahlásit

Noemi
Nepoužíváte píšťalky?
Sice si myslím, že učit dvouletého psa na píšťalku bude asi trošku zajímavé

Píšťalku sice nepoužívám, ale pískám na prsty nebo "na hubu". Začal jsem s tím loni, to byly Sally 4 roky. Funguje to. Když na mně mají dámy náladu, tak přijdou.

Když vím, že se venčí ještě jiná fena než naše, tak je Sally taky na šňůře. Jednou jsem ji vymotával, když si popletla povel "okolo".

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 09:31
- Nahlásit

Píšťalku sice nepoužívám, ale pískám na prsty nebo "na hubu".
Děda taky normálně používá "bezpomůckové" pískání, ale když vidí Médiho zdrhat, tak jaksi pískání nefunguje...
(To se musím pochválit, protože za ty dva roky jsem dospěla k tomu, že i když jsem hoooodně vytočená, že dokážu intonaci hlasu zvládnout a i pískám bez problémů- i když pejsa to možná vidí jinak)

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 10:01
- Nahlásit

Noemi
Strejda
píšťalku nepoužívám, měla jsem ji kdysi ještě k Alfíkovi, pak jsem ji někde vytratila a teď, když je Worka jen na flexině už ji nepotřebuju. A když na to dojde, já umím opravdu fest zařvat a nebojím se to použít na hubu pískat neumím
Kocourka je mi líto tak malé kotě ještě moc nikam nejde. S tím vaším debilním sousedem už by ale vážně měl někdo udělat pořádek Zkus na něj něco vymyslet, něco co by mu dalo za vyučenou jenou pro vždy Bohužel, mně teda nic nenapadá... ale třeba někdo něco vymyslí
Jednou jsem ji vymotával, když si popletla povel "okolo". - je zajímavé, že tak nic moc neříkající povel ,,okolo" - psiska celkem rychle pochopí Worka se na flexině motá kolem stromů, keřů a sloupů neustále a poměrně brilantně už to zvládá i bez povelu. Pokud někdy poplete stranu a jde další otáčku, nepomůže ovšem většinou ani ,,okolo" a musím ho jít vymotat, protože tam zůstane sedět jako ,,oběšeneček"

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 10:32
- Nahlásit

Zkus na něj něco vymyslet, něco co by mu dalo za vyučenou jenou pro vždy
Bohužel mě napadá jen to, co je pod minimální trstní sazbou 5 let na tvrdo a to mi za to nestojí....

Nejvíc mě štvě, že jsem kotě teď nechtěla (maximálně až na podzim) a když už ho ségra dotáhla, tak jako fajn. Jenže si člověk za ty dva měsíce hoooděn zvyknul Hlavně to fakt byl naprosto perfektní partner pro Bédiho- živý, dravý, nebojácný, takové kotě jsme ještě nildy neměli

já umím opravdu fest zařvat
To já taky, ale nepůsobí to...

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 10:50
- Nahlásit

Jinak musím poreferovat co se týče stravních doplňků... Médi už skoro (na konci prázdnin ) přelínal (ještě ty kalhoty by mohly být lepší, ale jinak kompletně pryč) a už mu zároveň začíná narůstat srst na zimu (hlavně je to strašně vidět na hlavě, je takový huňaťoučký ).
Kvůli tomu, že mu hnědl nos, tak jsem začla dávat ty mořské řasy (máme je tak dva měsíce), čumák ztmavl lehce, ale výrazně ztmavlo pálení (předtím byl vysloveně zrzavý, teď bych už mohla říct, že je i hnědý. Možná je to i tím přelínáním, ale loni byl po přelínání stejně zrzavý jako před...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 10:59
- Nahlásit

Strejda
Moc nevěřím tomu, že by Desenského rady, metody, atd. byly spolehlivé.
Já jsem to jen chtěla vyzkoušet. Tu šňůru nemám jen od něj, ale četla jsem to i na jiných diskuzích, že když přivolání nejde, tak začít používat šňůru.
Takže myslíte, že se mám na nějakou šňůru vyprdnout a přivolání cvičit nějakým jiným způsobem? Popřípadě jakým?

Ano, není blbej a pozná to.
Souhlasím. Barney to taky poznal - proto mi minulý týden neutekl k plotu za těma belgičákama. Kdyby byl normálně na volno, tak už je u nich.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 11:13
- Nahlásit

MartinaBarney
když přivolání nejde, tak začít používat šňůru.
Na nácvik přivolání nebo pojistka proti útěkům je šňůra dobrá. Zpochybňuju jiné RD metody, např. povalení psa na záda, vymazání vzpomínek, tachyony, apod. Na to je tady a na jiných serverech přebujelá diskuse. Nechtěl jsem to tady zaplevelit.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 11:29
- Nahlásit

Strejda
Zpochybňuju jiné RD metody, např. povalení psa na záda, vymazání vzpomínek, tachyony, apod.
Aha, tak o těchto metodách jsem ani nečetla. Teda kromě povalení na záda.
Na jeho stránkách jsem navštívila jen to ohledně přivolání.

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:06
- Nahlásit

Jsem dneska příšerně líná číst, takže buď mi tu někdo udělá shrnutí toho nejdůležitějšího za poslední 3 stránky, nebo se budu muset hecnout některý další den v práci

Jak se tu máte?
Mě se o víkendu zadařilo, dodělali jsme morčatárnu a už mám všechny hrošíky které jsem chtěla doma

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:14
- Nahlásit

Dneska od rána pršelo, tak jsem toho využila a na bráchovu prosbu (on nemá čas) jsem zavezla Alfíčka na veterinu, která je nová, přes dvě vesnice......já chodil za tebou - to se mi vybavilo, jinak dechulu nesnáším
Alfča začal pravou zadní (jak jsem psala, že mu nějak ty zadní ustřelujou) tahat přes špičku Veterinářka moc příjemná, byla celkem šokovaná, že mu je už 15let, prý by mu to absolutně nehádala a že jsou na to injekce, ale na ty bych ho musela vozit pár dní po sobě a pro něj už by to taky bylo vyčerpávající - tak mu dá několik tablet a ještě mi doporučila koupit v lékárně B-komplex - prý by to všechno mělo na nějakou dobu zabrat. Uvidím, doufám. On je jinak veselý a lítá, jen ho ty nožky už neposlouchají. A ještě se onehdá na něj začala věšet ta blbka Ema

worick
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:19
- Nahlásit

Dines
Mě se o víkendu zadařilo, dodělali jsme morčatárnu - hele, jak vypadá morčatárna - pošli fotku ne!? To ale bude asi morčatárna domácí, když jsou nahatí to by ti pomrzli......jé, nebo plánuješ naštrykovat nějaké slušivé svetříky?? To by mohlo mít taky úspěch - mě by se to teda rozhodně líbilo

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:26 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

worick
Nene, je to morčatárna domácí - tyjo, už sem někde viděla fotku morčete ve svetru z ponožky - vydrž - pohledám .
Tady zatím ta Morčatárna ;)

A nové holky
Leontine

a Akropolis

edit:
A tady máš hrocha ve svetru ;)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 20:30
- Nahlásit

Dines
Ta morčatárna nemá chybu! A ten fešák ve svetru taky ne.

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:41
- Nahlásit

Dines

Morčatárna je fakt parádní... a můžou se "hrošíci" navštěvovat nebo má každý jen svoje patro???

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 21:45
- Nahlásit

MartinaBarney
Kessie
Děkuju za pochvalu holky .
a můžou se "hrošíci" navštěvovat nebo má každý jen svoje patro???

No, Cipušák chlív bydlí sám - a s holkama se chodí jen občas proběhnout, když mám zrovna žaludek čuchat ty jeho smrady co vypouští A hlavně musim dávat pozor aby mi je nepřefikl - jsou to všechno ještě miminka...
A holčičky bydlí spolu (už mám 3).

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 23:23
- Nahlásit

Sice to tu pročítám ale zapomněl jsem psát. Takže shrnutí co u nás nového. Bára už nespí zamčená.Už neobcházíme jen blok na vycházku, ale jdeme k rybníku ( chtěla tam vlézt ale pak zjistila že neumí chodit po vodě) a nad nim je pole je to tam posekaný, takže se tam vyškrábeme a už ji pouštíme na volno. Kombajn tam udělal takové kopečky sena. Bára se hned rozeběhne a šipka a kotoul. Vše je ok, na přivolání přiběhne. V Mladé Boleslavi jsme nebyli ale jeli jsme s Barčou na houby. Běhala mezi námi na volnoNašli jsme košík babek. Bára se aktivně zapojila a čmuchala, ale když něco našla tak to hned cpala do tlamky To bude asi vše ;)

Dines
Hezká morčatárna ještě by to chtělo morčata ;) Hrošíci můžou spát ve vaně ne?

<< 1 ... 189 . 190 . 191 . 192 . 193 . 194 . 195 . 196 . 197 . 198 . 199 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání