Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:43
- Nahlásit

Nervózní panička a klidnej pes.
Přesně tak.

Ale v hloubi duše doufám, že to nebude tak hrozný...I když všude kolem milion pět psů. No nevim, nevim.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 07:54
- Nahlásit

Tak hlásím včerejší agiliťák. Nakonec jsem se rozhodla, že půjdem, že se nenechám otrávit od nějaké kozy a jestli bude mít problém, tak si to s ní už vyříkám.....Dopadlo to tak, že ona byla s borderou cvičit už kolem 15h a ještě možná s tou holčinou s Jack Russell Dixi. My jsme odtamtud štěkání slyšeli, takže to vypadalo tak, že kluci celou dobu jejich výcviku lítali nervózně po zahradě a vyli dvojhlasně Když jsme tam konečně přišli my, tak tam už čekala panička s Gogoškem (synek nastoupil do první třídy a už je marod ) a po chvilce čekání přišla máti - cvičitelka 2 s borderákem Amonem. A za chvilku moje sestřenka jen na čumendu se synkem Ondrou. Tak jsme si tedy rozestavěly překážky - skoro bych řekla zbytečně, protože ani jeden pes není ,,skákací". Tedy krom Amona, jenže ten to zatím nějak blbě chápe a lítá jako hadr na holi a neskáče co má. Bleskově proletí tunel a podběhne dvě překážky než se vůbec panička vzpamatuje No a jelikož tam před náma byla mladá s tou háravkou, tak hoši měli nejvíc práce opět s čicháním a na to, že já je volám na skákání kašlali z vysoka... Tedy, oni se vždycky došourali, ale poprvé Worick odmítal úplně spolupracovat. Až ve druhém kole se konečně chytnul. Na jeho poměry On to odskáče, že to po něm chci já, ale jeho to nebaví, prostě. To už to veselej skáče Berry, ale zase asi kvůli mě, protože čučí na mně a jak říkám, valí překážky hlava nehlava, sloupek nesloupek
Takže vše v klidu, bez konfliktů (akorát Woriček chtěl pořád obskakovat Gogoška )
MartinaBarney
I když všude kolem milion pět psů. No nevim, nevim - do té doby budete chodit do psí školky a tam se otrká a zvykne si na to, že jsou kolem i jiní pejsani

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 09:05
- Nahlásit

do té doby budete chodit do psí školky a tam se otrká a zvykne si na to, že jsou kolem i jiní pejsani
No, ted už jen 1x nebo 2x půjdem. Pak jedu na týden pryč, vrátím se a valíme...=)

Ale včera jsem se psychicky uklidňovala z fotek ze Svodů, který jsem našla na rajce.net. Ono Barney tam nebude první ani poslední pes, kterej tam možná bude dělat neplechu.
A vůbec nejvíc se těším na nocování s Barneym v chatce - to bude naše poprvé.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 10:37
- Nahlásit

Drakopes
Ájo, prosím tě, mžeš tam mezi děcka hodit dotaz, co dneska u holek cca 15letých frčí? Nemyslím nejnovější mobil ale spíš nějká blbinka co teďka musí každá ,,správná" kočka mít (třeba sponku s beruškou ) Neteř má 15, dostane peníze, ale nějakou drobnost jsme jí koupit chtěli
To platí pro všechny - jestli máte tip?
Ježíš, vlastně Míša!!
Michall - hoď taky dotaz spolužačkám, plís...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 10:38
- Nahlásit

worick
To platí pro všechny - jestli máte tip?

Víkend s Leošem Marešem?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 11:14
- Nahlásit

Tak Barney to zvládl dobře. Akorát při první injekci se lekl, takže se musela holit i druhá tlapka a znovu píchnout. A dostal pro jistotu i náhubeček látkovej. Teďka už spinká jako nemluvně.
A taky zrovna do ordinace došel pán s kníračem (16 let), že mu nežere a nepije, a že to prý chce ukončit. Ani když mu vet nabízel, že vezme krev a že zjistí problém, tak si ten pán stál za tím, že to ukončí. A to jsem kdysi chtěla být veterinářkou....ještě, že mě to přešlo.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 20:59
- Nahlásit

Strejda
Víkend s Leošem Marešem?

No za prvé myslim že byla myšlená jenom drobnost a za druhé čim dál tím víc holek ho na naší škole nesnáší

worick
No to máš různý záleží hlavně na stylu ale hodně šátky a velký sluneční brejle to je spíš ozdoba než účelové ale zeptám se Ale teď je víkend tak možná příští týden Teď mě napadá myslíš jenom doplňky nebo i oblečení? Jen malá poznámka pokuď to neodhadneš fakt přesně tak největší radost bude mít z peněz

worick
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2010 00:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Michall
Jen malá poznámka pokuď to neodhadneš fakt přesně tak největší radost bude mít z peněz - je mi to jasné a nejspíš to tak taky dopadne. Ona odpoledne přišla tchýně, že oslava je už tuto neděli tudíž stejně nestíhám už nic schánět...Jinak - myslela jsem spíš jen doplňky, oblečením by nikdo nepotěšil ani mně a to 100% ne Vím jak je to hrozné, když ti někdo ´v dobrém úmyslu koupí něco, co vážně nosit nemíníš...Mamka už má tohle zakázané nejmíň 10let Nechtěla jsem dávat jenom peníze, protože za prvé - nouzí netrpí a teda aby měla i něco na památku od nás.
Drakopes
Díky Ájo za SMSku, to jsem si právě myslela taky - buďto stříbro nebo ocel - nějaký řetízek na ruku či zápěstí - tam bych to snad ještě trefila a je tam možnost výměny, kdyby ne
Strejda
Víkend s Leošem Marešem?
To jsem si mohla myslet, že mi bafneš nějakou blbinu
Já tedy taky doufám, stejně jako Michall, že Leoš už je pro holky tohoto věku ,,olezlý kocour" (a to nemyslím našeho Leonka, kterému taky říkáme i Leošku - ten je ještě mladík a fešák )

Večer nám našich sousedka připravila krušné chvíle, kdy mi zavolala, že jedou na dva dny do Německa a nemá komu svěřit na hlídání jorka Duffyho, jestli by jsme si ho nemohli vzít k nám. Tak to bylo s Tomem těžké dohadování - ne že by ho nechtěl či nechtěl pomoct, ale jeho argumenty jsou že: to tu je nějak zavedé, určitý režim mají psi, určitý kočky a nechce to narušit. Navíc psiska jsou teď šílená z té někde hárající fenky, vyjou jak na lesy a nervózně pobíhají, nežerou.....asi by po něm pořád skákali No, má pravdu, vyjímečně Tak jsem jí volala zpátky, jak to mají oni doma, kdo kdy s ním je a jestli bych ho tedy nemohla jezdit venčit k nim, pobýt tam s ním nějakou dobu a zkusit ho třeba na odpoledne vzít k nám - tak jsme se předběžně domluvili takto - dva dny to snad v pohodě zvládnu, nevím jak psiska. Oni ho znají, tam nic nehrozí, jenom snad to, že ho ulížou k smrti

Michall
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2010 08:32
- Nahlásit

Já tedy taky doufám, stejně jako Michall, že Leoš už je pro holky tohoto věku ,,olezlý kocour"

Já myslím že tohle je celkem výstižné

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2010 11:49 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Ráno se vypravuju ven, u dveří, oblečená, obutá, psi seřazení za sebou. A do toho se bavím s Jirkou, takže ne příliš soustředěná na odchod. Zacvakla jsem vodítko Alfrédovi (kvůli Atarovi musí po baráku na vodítku) a zaujatá hovorem jsem přehmátla na druhý konec vodítka k druhé karabině a posunula se, že zacvaknu Nielse.

A ten nevěřícně s výrazem "co blbneš?" couvnul o dva kroky dozadu....

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2010 14:19
- Nahlásit

Drakopes
A ten nevěřícně s výrazem "co blbneš?" couvnul o dva kroky dozadu....

Úplně to vidím.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2010 20:06
- Nahlásit

Drakopes
a pak, že je senilní Alfréd Ještě ti nakonec psiska musí říkat, jak a co máš dělat Čéče, to mi neříkej, že jako přijde doba a budou vychovávat oni mně
Noemi
Co kočičák, neobjevil se? Teta 5dní hledala tu jejich starou norskou Frídu, prošli několikrát celé okolí a hulákali jak na lesy a Friduša přišla po těch 5dnech vyjukaná, vychrtlá - myslí si, že ji někdo třeba i omylem zavřel do stodoly, kůlny, garáže...
Dnes jsme byli u babči a má kotě. Mamka ho našla v zahradě, taky se tam muselo zatoulat od některých sousedů - a je celkem mazel. Jestli ho nebude nikdo hledat, tak si ho prý necháme, místo Micinky, co nedávno umřela Koukala jsem a tuším je to kocourek.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 10:58
- Nahlásit

Ahojky,
ak jsem po dlouhé době zabrousila mezi vás
A chtěla jsem vás poprosit jestli byste neměli nějaké tipy na kolektivní hry pro děti do kterých by se dal zapojit i berňáček?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 12:33
- Nahlásit

Žanetka
myslíš něco organizovaného, kde i berňáček bude nosit míček z mety na metu??

Já nechám dav, ať si to vyřídí. Naši psi, až je ten mumraj přestane bavit, odchází

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 12:43
- Nahlásit

No, něco takovýho...až na to, že našeho medvěda zrovna míčky moc neberou. Jedu s ním do školky navštívit problémová mrňata, tak bych ráda něco aby to ty prťata trošku zaujalo a na tu hodinku se zabavily.Arňouš se zapojí rád do každé pí....ny ale ráda bych aby to mělo trošku hlavu patu a nelítali všichni bezhlavě hodinu po dvoře

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 14:06
- Nahlásit

milujou prolejzání tunelem . pejsek napřed, děti za ním ...

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 17:19
- Nahlásit

Jóó, to by šlo. Díky
Ale bodlo by ještě něco, musí to být nejméně na hodinku. Za chvíli frčím na noční, tak si s tím budu hlavu lámat celou noc

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 17:49
- Nahlásit

pak můžeš slalom s hafanem. Dítko má u sebe psa a snaží se
nepokácet kuželky

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2010 18:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Žanetka
Ráda bych poradila, ale děti nejsou moje parketa a jsme tady skoro všichni svobodní a bezdětní...akorát ještě Noemi s tím má zkušenosti, protože má malého brášku s kupou kamarádů, ale není jí a než sem mrkne, už to nebudeš potřebovat A Janii, ta by taky jako úča mohla něco vědět....

Noemi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 07:38
- Nahlásit

No u nás je velice populární fotbal, ale na to už chce mít vycvičené děti (Médi je talent od přírody, cvičit nebylo třeba)... Médi je hráč, který se jen tak neobejde a ještě lepší brankář (jen ty góly zatím nic ). Na fotbal je nutno mít míč nafouknutý na maximum (jen tak ho nezkousne a neodnese si ho stranou.)

Další velice populární věc je házení aportku a následné přetahování o peška... Přetahování by se klidně dalo i upgrejdovat na lano a na jedné straně 2-3 děti a na druhé pejsa.

Děti i velice baví česání (pro tyto příležitosti máme doma tři kartáče - sice každý jiný,ale účel to splní stejně).

Noemi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 07:55
- Nahlásit

Co kočičák, neobjevil se?
Bohužel ne... Minulý týden jsem musela vyprat komplet oblečení, včetně bundy, protože Médi z ní evidentně cítil kocoura a pořád na mě vrhal takové pohledy...

Minulý týden jsme uděli vydláždili prostor mezi barákem a tarasem zatravňovacími dlaždicemi. Měla jsem veliké obavy, tak to Médi zvládne, ale v pohodě na nich i leží, tak snad dobré... Jen nás asi slyšel, že se bavíme, kam se budou zatravňováky a dlaždice pokládat dál (nějak jsme když zaprší neustále utopeni v bahně...). Takže Médi nehledě na to, že Táta odjel na 10 dní na Lipno ve stavebních pracech pokračuje , bohužel si vybral místo před vstupem, takže se setkal s poněkud odmítavým přístupem babičky, která několikrát denně důlní dílo zahrabává a peskuje ho... Médi to vyřešil tak, že namísto vítání, když někdo otevře vchodové dveře, nenápadně vyhrabané místo zalehne a až podle toho, kdo jde jámu uvolní

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 08:32
- Nahlásit

Noemi
Kočičáka je mi líto.

Takže Médi nehledě na to, že Táta odjel na 10 dní na Lipno ve stavebních pracech pokračuje

Ani nevíš, jak se mi to dobře čte.

worick
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Strejda
Teda Bergeron je pěkně vyčůraný s tím kopáním
Kluci teďka na nějakou dobu ukončili kopání cesty (snad kvůli starostem s háravkama )nebyla rozkopaná snad měsíc. A taky vlastně kopou myši v jetelu. Dneska ráno obhlížel Worka mrkev, tak možná, že bude brzo vykopaná i ta Tu tchýně stejně chtěla kopat už v sobotu Já jsem byla dopoledne venčit jorka Duffynka - no nadšený chudáček nebyl, čekal páníčky a přijde nějaká baba On nás zná, ale jen tak, že se sousedka s náma baví přes plot. Když venčí Dafušu a jsou tam kluci - bere ho na ruce, aby ho prý nezašlápnuli. To budem testovat k večeru S Alfíkem je Dafča taky v pohodě, venčila jsem je kolem potoka a u mamky v zahrádce spolu. Alfík chodí hůř a hůř - on teda i běhá - ne že by jako nemohl vůbec, jenže pořád mu ustřelujou různě ty nohy, tak v jednom kuse padá. Chudáček malý, moc by chtěl, ale už to moc nejde

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 12:20
- Nahlásit

worick
Když venčí Dafušu a jsou tam kluci - bere ho na ruce, aby ho prý nezašlápnuli.

Asi se nemusí bát. I když je berňák medvěd, tak je opatrný. Teď se u nás vystřídalo hodně malých pejsků a i poblázněná Nelina si dávala pozor, aby na někoho nešlápla.

Nový bišonek od sousedů se jmenuje Berry. Má tedy v PP mnoho jmen, ale říkají mu Berry. Mám o něj strach. Zatím ho nepustili z náruče. Jeho předchůdce Goldík na tom byl líp, ten mohl k nám na zahradu a mohl s námi i do lesa.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 12:50
- Nahlásit

Všechny Vás tu zdravím.
Přidávám foto z pátečního odpoledne. Barney byl po probuzení z narkózy trochu víc mimo a pořád kňučel a tak se napřed vkradl do obýváku za mnou (kam normálně nesmí) a posléze si vylezl na gauč. Tak mi to nedalo a řekla jsem si, že pacient musí mít přece náležitou péči i pohodlí Ještěže jsme byli doma sami.

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

worick
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 14:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Barney byl po probuzení z narkózy trochu víc mimo - chudáček malý
a řekla jsem si, že pacient musí mít přece náležitou péči i pohodlí - hele na druhou stranu, jestli on tak trochu ,,nefilmoval" Počkej, počkej, tohle se ti může vymstít ty budeš koukat, až ho tam zítra najdeš zase
Strejda
Zatím ho nepustili z náruče. - ono to svádí k pocitu, že je to hračka. Popravdě, já si taky nějak nemůžu srovnat v hlavě, že je to pes, stejné zvíře jak kluci Já vím, že dávají pozor, vždyť kočky taky nezašlápnou. Sousedka zatím na SMS nereagovala, snad jen nemá roaming a dorazili v pořádku na místo

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 15:01
- Nahlásit

worick
Já jsem byla dopoledne venčit jorka Duffynka - no nadšený chudáček nebyl, čekal páníčky a přijde nějaká baba

Někdy venčím čivavy a pudly. Vždycky mi dají najevo, že to nemám protahovat, protože se mnou nechtějí nic mít. Ze začátku jsem sbíral špinavé prádlo a boty, které roztahali po domě, ale pak jsem pochopil, že to je náhražka za šéfovou a nechal jsem to ležet.

MartinaBarney
pacient musí mít přece náležitou péči i pohodlí

Myslím, že Barney toto kolo vyhrál a o gauči už se nebude diskutovat.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 15:11
- Nahlásit

worick
ty budeš koukat, až ho tam zítra najdeš zase
Naštěstí ne, dneska už se zastavil zase pěkně u prahu obýváku a zůstal ležet v chodbě. Mě ho fakt bylo líto. Nevím, proč tak naříkal ten den. Přitom jako vrtěl ocasem, chodil pořád ke vchodovým dveřím jako by chtěl jít ven a u toho kňučel. Tak jsem ho vzala ven se projít. Vrátili jsme se a pokňukával znovu, tak jsem ho pustila na zahradu a tam nechtěl být nejspíš sám, tak se za mnou vkradl do obýváku.

A já bych ho do obýváku klidně pouštěla, i na ten gauč běžně. Ale je fakt, že nějakej pořádek musí být a koneckonců nemusí být zase všude.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 15:55
- Nahlásit

MartinaBarney
listuju zpět, ale nějak nemohu najít, proč byl chudinka Barneyoušek narkotizován ...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 15:56
- Nahlásit

Drakopes
Nechávala jsem dělat rentgeny na displazku. Takže teď čekám už jen na výsledky.

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání