| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 15:59
- Nahlásit
Mě se zas líbí povel "poklona" (nebo jak to nazvat) a taky nevím, jak na to. Je to taková poloha psa, kdy má zadek vystrčenej nahoru a přední packy natažený před sebe a jakoby si lehá jen předek psa. Někteří psi se takhle protahují, náš Barney ne, tak nevím, jak ho do tý polohy dostat, abych mohla následně chválit
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 16:18 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
LuckaM
Mě se zas líbí povel "poklona" (nebo jak to nazvat)
Jmenuje se to poklona a učí se to snadno. Pes musí být pažravý nebo alespoň žravý a Ty musíš mít dlouhé ruce (nebo aspoň jednu).
Jednou rukou držíš psa pod slabinami, aby měl zadek nahoře. V druhé ruce máš pamlsek před psem na zemi. Je to stejné, jak když psa učíš lehni. Nesmí v tom být žádné násilí nebo se Ti na to vyprdne.
Na tyhle komediantské kousky je na tomto serveru PetraK, která to cvičí s klikrem. I v tomto tématu máme agiliťačky, které budou znát nějaké finty.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 16:59
- Nahlásit
My tomu říkáme úklona, kluci se tak protahují, ale na předvádění kašlou, možná občas Alfíček, ale to musí být velký mlsek!
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 17:29
- Nahlásit
LuckaM
Bára se tak taky protahuje.
Včera večer když už usínala tak sem sní ještě mazlila vzal sem si jí na klín na lavičku.Dneska když sem odcházel do školy tak první co udělala bylo že vyskočila na lavičku a čekala až se s ní pomazlím.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 18:01
- Nahlásit
Stopovačka pošahaná už mě začíná štvat Ale moje chyba, nebyla jsem zatím schopná ji prodloužit. A stejně není nad to, když pustíte psa uplně na volno a nemusíte se otravovat se špagátem. Ach, jak mi to chybí...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 18:36
- Nahlásit
LuckaM
ahojky Luci, je to poklona a učila jsem to tak jak popisuje Strejda
Berni ji jako povel zvládá a vypadá to krásně, to jo
jinak pěkný den všem
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 20:34
- Nahlásit
MartinaBarney
Marti, nezoufej, tak do půl roku bude po pubertě
Janiii
taky pěkný den, teda spíš večer. Jak jste pokorčili s opravami (demolicí)?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 06:35
- Nahlásit
tak do půl roku bude po pubertě
optimisto .... budíš v lidech nemístné naděje ))
(a to mám ještě ve škole jako vlastní 28 čerstvých sedmáků ...)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 07:35
- Nahlásit
LuckaM
Marti, nezoufej, tak do půl roku bude po pubertě
Já čekám, že to bude trvat aspoň do 3 let. Zvlášť u Barneyho a zvlášťě po tom, když jsem viděla, jak se chová Barneyho ,,nepřímá´´ o rok starší ségra Besi. A to už se prý zklidnila!
a to mám ještě ve škole jako vlastní 28 čerstvých sedmáků ...
No, mě se dnes zdálo, že jsem byla ve škole a že tam byli všude tak prvňáci a druháci a že ty děcka hrozně ječely. A já jsem si jenom v duchu říkala, jak jsem ráda, že mám doma psa a že nemám ještě děcko. I když já si to říkám i normálně, ne jen ve snu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 07:47
- Nahlásit
MartinaBarney
No, mě se dnes zdálo, že jsem byla ve škole a že tam byli všude tak prvňáci a druháci a že ty děcka hrozně ječely - no fuj, ty máš ale sny Na druhou stranu - mě už nejspíš hrabe nadobro většinou se mi teď zdá jen o psech nebo kočkách....
U nás není-nebyla puberta nijak moc bouřlivá. U Berrynka jsem žádnou změnu v poslušnosti nezaznamenala, Worka byl éro od malinka, až teď se mi zdá, že se tedy trochu klidní...tak asi mu puberta pomalu končí
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:29
- Nahlásit
Drakopes
počkej, já vážně myslela, že to trvá tak rok max (od půl do roka a půl)
Dnes jsem poprvé vyrazila na procházku se stopovačkou. První půlka procházky byla utrpení. Barney měl pocit, že je to supr hračka a pořád ji nosil nebo kousal a oba jsme se slušně zamotávali. Druhá půlka byla už docela v pohodě, asi jsme už oba pochopili princip
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:54
- Nahlásit
LuckaM
Lucy, ale chození se stopovačkou není povinné Takového prcoňa jak Bájošek, bych v prvé řadě učila správně na vodítku a potom na volno tak, aby se ode mne nevzdaloval, řekněme +-2m (chápeš tak parádně, jak to umí Woriček - frrrrnk a letí 150m tam a 150 zase támhle.... ) Ne, k tomu se právě snaž vůbec nedopracovat a drž ho zkrátka hned. Stopovačka je až to poslední řešení pro nás, co jsme to prosr....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:56
- Nahlásit
Drakopes
Co ta noha, jak to vypadá, hojí se to? Ještě tam ten zbytek stehů máte?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 13:32
- Nahlásit
worick
já myslim, že jako woriček nebude nikdy, na to je moc línej . Zatím se vzdaluje max na 5-10 metrů. Stopku jsme kupovali kvůli cvičáku, tak když už ji mám doma, zkusila jsem s ní vyrazit. Jde o to, že teď začal milý Bájošek zkoušet, jestli musí poslouchat za každých okolností a všude se píše, být důsledná, ale jak, když je pes na volno a já volám KE MNĚ a pes si sedne a čučí Tak třeba to k něčemu bude. Teď stejně nemůže na volno a bláznit, tak má aspoň trošku delší vodítko
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 13:34
- Nahlásit
Jééé, mam dotaz ještě. Od kdy začíná pes značkovat? Až když zvedá nohu, nebo i dřív? Připadá mi, že Barník nějak častěji čůrá, tak řeším jestli nemůže být nastydlý, nebo je to normální a už se připravuje na očůrávání patníků...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 15:06
- Nahlásit
LuckaM
ale jak, když je pes na volno a já volám KE MNĚ a pes si sedne a čučí
Uteč mu. Až budeš kus od něj, tak si dřepni, abys byla menší. Když to nepomůže, uteč mu daleko.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 15:53
- Nahlásit
hmmm,
Alfrédova puberta se táhla dlouho přes třetí rok, čtvrtý, pátý .. no, pak přišel Níloušek..
Ono řeknete, že pes na volno, přivoláváte ... Alfréd hodí hlavou, případne přijde blíž a "vysvětlí" mi, co si o tom přivolání myslí. A zkoušejte v parku ulovit psa, který dva kroky od vás nadává a ví, velmi dobře ví, že je rychlejší a vezme roha ...
Když má ráno období, že chodí pročmuchat trávník až ke škole a já mohu stepovat na rohu, jak chci (s Nílouškem přituleným k noze, že on je ten hodný), tak ho beru na vodítko. Jen musím odhadnout jak brzo před odchodem z parku. A on to velmi dobře ví, takže odmítá přijít, uskočí a metelí napřed ...
Na Nílouška mohu zařvat, a on poslechne (no, většinou), na Alfréda se zařvat nedá ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 15:55
- Nahlásit
worick
Co ta noha, jak to vypadá
Jsme zcela vypáraní, nemáme už ani koupat, ani mazat, jsme zase ale v triku a s ponožkou, protože na olizování se začal intenzivně podílet i Níloušek...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 16:52
- Nahlásit
Strejda
To občas pomáhá, ale jen občas Jednou jsem takhle běžela, že pes nebyl skoro vidět a on měl nějaký zásek a seděl a seděl Když je to v lese, tak je to jednodušší, schovám se mu za strom a to většinou vyrazí pátrat po paničce, ale jak je to velká louka a on mě pořád vidí, tak nic.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:18
- Nahlásit
Drakopes
jsme zase ale v triku a s ponožkou, protože na olizování se začal intenzivně podílet i Níloušek... - jako bych to viděla - je mi úplně jasné, že takhle by to vypadalo u nás Proto cokoliv, u čeho se musí jen vyholit - odmítám a oddaluju
A zkoušejte v parku ulovit psa, který dva kroky od vás nadává - do fáze, kdy si bude bezostyšně na paničku otvírat hubu - jsme se ještě nedostali
Momentálně má Berry období, kdy se netáhne za náma jako smrad, ale předběhne a metelí si dopředu, ani vlastě nevím kam jako míní jít, a štve mě s tím poněvadž ho Worka chce dohnat a vláčí mńě na flexině jako blba. Já na něj sice ječím, ale bez valného výsledku, tak už jsem musela včera seřvat i Berryna. Pomohlo to. Myslím, že v tom bude nějaká ta háravka - dělá to jen na cestičce tady u nás, kolem potoka.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:22
- Nahlásit
LuckaM
ale jak je to velká louka a on mě pořád vidí, tak nic - to neva, že tě vidí - on musí právě vidět, že se mu vzdaluješ a to ho musí náležitě vylekat. Tohle a schovávání účinkuje dobře i na naše kluky (pokud nemetelí někam něco lovit a zmerčí, že je,,ztracený" )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:26
- Nahlásit
nojo, ztracení, ti naši prevíti považují Vršovice za velkou zahradu, kde přeci nemohou zabloudit ...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 17:39
- Nahlásit
Taky jsme dnes zkoušeli poklonu, ale bez úspěchu Zadek držím nahoře, ale když "jedu" s pamlskem před psa, tak nohy nenatahuje, nýbrž krčí pod sebe a dopředu posouvá jen hlavu asi to ještě odložíme na nějakou dobu
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 20:46
- Nahlásit
LuckaM
Jo schování za strom pomůže.Na poli kam chodíme my je to teď posekaný a když se Bára vzdaluje tak si lehnu do koleje od kombajnu.(mam věci k psovi)Dneska jsme se potloukali kolem kvádrů sena (jak to zabalí kombajn) no a Bára se vzdálila tak sem na ten kvádr vyskočil a lehl jsem si.Našla, ale až po chvíli Pak byla ale smutná že tam nevyskočí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 08:10
- Nahlásit
Drakopes
Ono řeknete, že pes na volno, přivoláváte ... Alfréd hodí hlavou, případne přijde blíž a "vysvětlí" mi, co si o tom přivolání myslí.
No konečně náznak přirozeného chování. Už jsem měl mindráky.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 16:16
- Nahlásit
Tak si jdu podepsat ortel - jdu přihlásit Barneyho na Svod mladých psů. Doufám, že se mám aspoň proč nervovat.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 16:24
- Nahlásit
Strejda
jo, jsou zcelan normální - a Alfréd možná senilní ... poprvé v životě si zmazal kožich (on, se svým nóblesním vystupováním), nevím, jak se mu to povedlo, ale plesknul si to přímo za ucho.
Takže stál na chodníku a já ho pucovala a proklínala ....
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 20:59
- Nahlásit
MartinaBarney
No my pojedeme až na příští.Nestíháme to s očkováním.Ale na tenhle se možná pojedeme podívat jak to bude probíhat.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:05
- Nahlásit
Michall
Já si právě říkala, jestli se náhodou nechystáte taky. Hlavně jsem zvědavá, jestli mě neopustí odvaha a vůbec nastoupím do kruhu. A kdybyste teda náhodou jeli a viděli tam v neděli psa v totálním tranzu, tak budete vědět o koho se jedná.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 21:20
- Nahlásit
No a to bychom jeli okouknout, co po nás budou všechno chtít. Já myslím že vás poznám. Nervózní panička a klidnej pes. Ale to už není asi žádná vyjímka aspoň co čtu tady
|