Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2010 19:57
- Nahlásit

MartinaBarney
Když je poblíž jiný pes, tak náš Bájošek taky nevidí neslyší, proto jsem se na tu psí školku taky tak těšila, že se tam naučí chovat i v přítomnosti jiných psů. Teď ale bůh ví, kdy se tam dostaneme

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2010 20:27
- Nahlásit

LuckaM
Barney právě dřív slyšel na povely. Na cvičáku jsme neměli nikdy problém s přivoláním a že mohl klidně běžet za některým ze psů. Teď budu doufat, že puberta u psa netrvá moc dlouho.

Teď ale bůh ví, kdy se tam dostaneme
Vy máte ty nožky, že. Já jsem si o té panostitidě ze zvědavosti něco málo přečetla a rozhodně to není nic příjemného jak pro psa, tak i pro jeho pánečka.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2010 20:33
- Nahlásit

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Jediná fotka ze Slavností. Tady zrovna před začátkem přednášky nebo spíše debaty.

Pes vzadu nalevo - totální mazel. Celou dobu byl předními vylezlý na paničce a válel se po ní. A Barneyho o rok starší ségra Besi je napravo vedle toho berňoša, který vyplazuje jazyk. No a příště musím fotit víc, když už s sebou táhnu ten foťák.

LuckaM
Koukala jsem na hafiky cz. Ta fotka, kde je Barney v těch borůvkách nemá chybu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2010 21:01
- Nahlásit

MartinaBarney
jj, Barney a borůvčí, nejradši by se tam rochnil furt. Má to skoro takovej úspěch jako čerstvě posekaná tráva na hromadě Ta fotka je zrovna z místa, který si Barney vyhradil výhradně na bobkování, takže celá mez je jak minový pole...příští rok tam bude asi nadprůměrná úroda borůvek

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 08:14
- Nahlásit

MartinaBarney
LuckaM
Co se týká jiných pejsků - myslím, že berňáci jsou prostě nadprůměrně ,,seznamovací" Beruna když vidí pejska tak začne pokníkávat, že chce jít za ním. Když je pejsek sám ,,na vandru" a nebo vidím, že by to majitelům nevadilo, tak mu řeknu:,,no běž" a on nadšeně vyletí - větinou to skončí tak, že se pejsek lekne a zdrhne mu Jako včera: konečně jsme vyrazili na výlet autem - kousek dál. Vzali jsme to na Slovensko do Čachtic - mrknout na Báthoričku je to od nás 40km. My to máme s tím autem ještě problematické v tom, že Worka tedy už neblije, ale netváří se nijak zvlášť nadšeně (prostě ví, že se jede na prochajdu a že to musí nějak přetrpět ) a celou cestu v autě stojí a ,,vyrovnává" Je mi ho vždycky chudáčka líto Vydrápali jsme se na kopec a tam nám zbytkem brány přiběhl naproti takový hezký pejsek, vzrůstem poměrně malý, nějaký fox, tipla bych mix westíka s Jack Ruslem. První potkal Worku na flexině, protože Berry se zase někde začichal , tak se ,,překontrolovali" a pejsek oběhl. Když jsme vešli, tak nějaký kluk s holkou stáli na kopečku u hradní zdi a fotili si výhledy - tak jsem pochopila, že je jejich. Ale byli v klidu. Pak za náma vběhnul Berry, zmerčil pejsana a už mazal za ním. Tom ho odvolával, ale já mu říkám:,,prosím tě nech ho, vidíš jak je nadšený " Páníčci uviděli ,,obludu" trochu zpozorněli, ale nehysterčili. Berča pejska omrknul a šel si po svých, oni si ho radši přivolali k sobě, možná jen aby nešel dál s náma
Panebože, chtěla jsem dát fotky, ale to se nedá, jsem tam jako krůta člověk neví, jestli se má smát, nebo brečet
Tak jen jedny kluky

LuckaM
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 09:24
- Nahlásit

worick
Ti tví pejsci se musí mít opravdu moc dobře, že se na každé fotce tak culí

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 10:47
- Nahlásit

LuckaM
Ti tví pejsci se musí mít opravdu moc dobře, že se na každé fotce tak culí - bez přehánění si myslím, že není moc pejsků, co by se měli líp - žádné nic moc povinnosti, žádná drezůra, panička, která dělá, co jim na očích vidí, k dispozici prakticky 24h denně
Tohle ale nebude culení to hoši funí, jak jsme vylezli ten krpál na zříceninu
Tom jak uviděl ten ,,výhled dolů" - z kdejakého zbytku hradního okýnka jen ječel:,,drž ho, Berry nechoď tam!" protože Tom se bojí výšek - tak bylo jen:,,že já blbec jsem sem lezl, příště najdem něco na rovině" jsem mu říkala:,,prosím tě, ten pes přece není debil, aby skákal dolů" - sráz to bylo opravdu šílený a kluci pořád chodili až po tom krajíčku (což byl asi zbytek hradeb už prorostlý trávou) no a Tom z toho šílel, on by se tam ani nepřiblížil, natož podíval dolů

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 11:06
- Nahlásit

Kessie
školní rok začal zhurta... jezdím z práce po páté a nějak nestíhám - no, koukala jsem.....čtvrtého září a Kessie teprve našla chvilku Já jsem totiž nějak zazdila, že ty jsi taky paní učitelka Tu normálně učitelky absolutně převládají Alespoň co já vím - teď i ty, Drakopsová, Janii, Strejda je tajemný jak hrad v Karpatech, ale jeho paní tuším taky

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 13:01
- Nahlásit

worick
Tohle ale nebude culení
Možnáže se culí. Zvířata neznají smích, ale psi to odkoukali od lidí a používají to jako komunikační prostředek. To není z mé hlavy, nejsem etolog, to jsou odposlouchané rozumy.

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 14:02
- Nahlásit

Dnes jsem při venčení myslel na to, jak Drakopesová nemá ráda háravky. Chovám se k sousedům ohleduplně a chodím do polí nejkratší cestou. Sousedi si zajistili své psy, jak nejlépe uměli. Stejně s námi ráno šel celý harém a na konci pelotonu vlála sousedka a ječela: "Césare, honem pocem." César, hnán pudy, úplně ohluchl.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 14:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
To máš těžký... tejně tak jako Drakopesová, nemusím háravky ani já, myslím si, že to tak má většina majitelů psů - kluků Není to averze vůči háravkám, spíš se člověk děsí toho: César, hnán pudy, úplně ohluchl a všech průserů, které z toho vyplynou Já např. toho, že kdyby kluci chtěli, podhrabou se jedním máchnutím packy a kde by skončil Woriček ani nechci domýšlet Takhle venku na prochajdě, jsem s tím zatím žádný problém neměla, jen se řehtám, když začichaní zvednou hlavy a vidím tu pěnu kolem huby - jak bublifuci Jak jsem říkala, na prochajdu jdu kvůli nim, tak mi nevadí, když stojíme 10minut na místě zatím se mi nikam bezhlavě nehnali
Chovám se k sousedům ohleduplně - to nepomůže, nevím kde jaká fenka hárá, nejbližší je od nás cca 300m, ale včera poprvé hoši večer vyli dvojhlasně - takže oni si to stejně nějak řeknou
Možnáže se culí. Zvířata neznají smích, ale psi to odkoukali od lidí a používají to jako komunikační prostředek - tak Woriček, ten musí, že jo, on to má přímo jako charakteristický znak plemene Berunkovi, když dělá blbiny - nejraděj na mně skáče s rozběhem viz. dnešní drápanec na ruce (měla jsem pocit, že mi po ní drápem přejel medvěd )a vyloženě se u toho řehtá - tak tomu říkám",,Béjo, neeeeech toho a nesměj se u toho jak jojo..." Poslední nehoda před drápancem byla, že na mne skočil, posunul mně o 2m a já pošlapala chudáka Leona, který si tam nenápadně lehnul k nám Naštěstí, když jsem ucítila pod nohou podezřele měkké, tak jsem ještě zvládnula to trochu vybalancovat bokem Leon je celý

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 14:32
- Nahlásit

worick
To máš těžký...
Nějaké feny být musí. Kdyby se dalo obecní vyhláškou určit, že budou hárat všechny najednou, tak to bude o trochu lehčí. Majitele psů docela chápu. My to prožíváme dvakrát za rok, ale majitelé psů s každou háravkou. Ale jak říkám, nějaké feny být musí.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 15:18
- Nahlásit

Tak my už jsme přeočkovaní a v pátek v 10:00 jdeme na rentgeny, tak doufám, že dopadnou dobře.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 16:20
- Nahlásit

MartinaBarney
Ale opravdu, jak je v blízkosti další pes, tak je absolutně nesoustředěný
Stejně s námi ráno šel celý harém a na konci pelotonu vlála sousedka a ječela: "Césare, honem pocem." César, hnán pudy, úplně ohluchl - a to tě po pubertě Marťo zase čeká tohle

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 16:58
- Nahlásit

worick
a to tě po pubertě Marťo zase čeká tohle
Tak toto teprve přijde, jo?! A já myslela, že už to mělo přijít někdy v tomto období a když to nepřišlo, takže Barney bude nejspíš nějaká vyjímka. Tak to se mám na co těšit

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 17:35
- Nahlásit

Stejně s námi ráno šel celý harém a na konci pelotonu vlála sousedka a ječela: "Césare, honem pocem." César, hnán pudy, úplně ohluchl.

jo, to je přesně situace, kdy mám chuť se vším praštit, nehlásit se ke psům a přemístit se nejlépe do jiné sluneční soustavy.
Prosím tě, pokud bychom se někdy s vašimi hárající slečnami potkali, ber ohled na můj věk, rozměry a inteligenci, posaď fenu před sebe a počkej, já si hafany ulovím a odvleču ... chudinky, zas nic

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2010 19:15
- Nahlásit

Drakopes
Prosím tě, pokud bychom se někdy s vašimi hárající slečnami potkali, ber ohled na můj věk, rozměry a inteligenci, posaď fenu před sebe a počkej, já si hafany ulovím a odvleču ...

Spolehni se. Asi bych se neodvážil k setkání s Tvými psy ani mimo sezónu. Když čtu o jejich vrozené inteligenci, tak si uvědomuju všechny nedostatky ve výchově a rozdíly v temperamentu.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 06:45
- Nahlásit

Strejda
Asi bych se neodvážil k setkání s Tvými psy ani mimo sezónu

To je zas nepodceňuj. Kvůli dvěma krásným slečnám (i mimo sezonu), a navíc berňačkám, jsou schopni se přerazit, aportovat a panáčkovat

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 10:52
- Nahlásit

U nás bylo o víkendu taky veselo, v části výběhu, která vede mezi barákem a tarasem a stačí aby lehounce zapršelo a jsou z toho bahní lázně... Dávalali jsme tam zatravňováky. Pořád mám hrůzu, že Médin někde blbě šlápne a vyvrkne si kotník nebo tak něco.... Zatím to ale zvláda bravurně, jen si nemyslím, že se mu na těch dlaždicích dobře leží, ale to bahno už fakt dál nešlo Asi mu přes to koupím nějaké dřevěné dlaždice nebo rošt...

Včera jsem měla málem vyhozené rameno, protože jsme se chystali s košíkem na jablka a kolem akorát procházeli sousedi s celou kohortou (5x shitzu, 1x australák). Médi se chystal proběhnout kolem mě k plotu, což jsem nechtěla, protože na sebe s tím australákem hrozně řvou, tak jsem po něm skočila, on mi samozřejmě podklouzl a já přesně napadla na ten košík, tak blbě, že být to něco co nepruží (košík naštěstí přežil...), tak mám po ramenu .
Dnes mě dával hodiny primář na rehabilitaci dohromady....

Vzdávám snahu naučit Médiho hledat houby, protože jsme během 3 týdnu neučinili výraznější pokroky a že jsem se fakt snažila (P.S. Omlouvám se těm stovkám hub, které Médi v průběhu rozkopal nebo zalehl/zasedl :-D)

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 10:59
- Nahlásit

Jinak co se týče tématu přítel vs. pes....

Já jsem si pejsu koupila pro sebe a hlavně prarodiče (ne že by se rodiče též nepodíleli), byť půl týdne trávím v Praze.
Můj přítel se psů bojí, když proti Médin běží zvedá ruce nahoru a obvykle křičí. Za ty dva roky jsem ale udělali obrovské pokroky. Médi dříve mohl spát jen v budoucím nezařízeném obýváku, když byl u nás v Praze a absolutně nesměl do ložnice, dnes už může a v pohodě si s přítelem vyhrají etc. Jen teda na sebe stále pořád dost drasticky žárlí. Jakmile jsme venku a přítel mě třeba obejme, tak je hned u nás Médi a žďuchá čumákem, že chce taky a naopak....

LuckaM
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:09
- Nahlásit

Přítel vs. pes
Tak to já jsem moc ráda, že jsem se na pejskovi shodli společně, dokonce i plemeno a jméno a to je už co říct
Nedovedu si představit, že bych měla volit, jestli někam pojede pes nebo Tom. Jediné, co mi trochu začíná vadit, je mírně odlišný postoj k výchově (ještě že zatím nemáme děti) nebo spíš teď co se toho klidového režimu týká. Já se tady celý týden snažím dodržovat to, co veterinář nakázal a pak se dozvím, že ho Tom stejně pouští na volno!

Ale musím zaklepat, Barney se zlepšil. Teprve včera teda dobral prášky, tak uvidíme, co to s ním tenhle týden udělá. Každopádně vodítkový režim platí dál a Toma si pohlídám!

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:24
- Nahlásit

Přítel vs. pes
Můj přítel má psy rád, jednoho má doma a to 6-letého ridgebacka Rona. Ale toho si pořídila jeho sestra. Přítel by si dobrovolně psa nepořídil, protože ví, že by ho nebavilo se tomu psovi každodenně věnovat. Ale zase Ron poslechne přítele na slovo.

Nedovedu si představit, že bych měla volit, jestli někam pojede pes nebo Tom.
Taky mi to není příjemné, rozhodnout, že bud Barney nebo přítel. Spíš to ani nechápu - stejně toho psa budu mít na starost já, ne on.
Dokonce i když jsem chtěla vzít jednou večer v létě Barneyho s sebou na zahrádku, tak přítel nechtěl. A já nechápu proč?! Na druhou stranu je fakt, že by to tam Barneyho nebavilo ležet na místě 2-3 hodiny.
Aaaale, Barneyho jsem začala vozit v kufru auta a tam není to dýchání tak slyšet. Takže zase budu otravná a jak pojedem na Rejvíz, hned příteli sdělím můj návrh, aby jel i pes

je mírně odlišný postoj k výchově
Jsem ráda, že psa vychovávám i cvičím jen já. Kdyby jsme měli psa s přítelem napůl, tak by jsme se pořád dohadovali ohledně výchovy apod. A na plemeni bychom se taky neshodli. Přítel je spíš pro krátkosrsté plemena, já zas miluju chundeláče

LuckaM
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:35
- Nahlásit

No by chtěli chlupáče oba, ale k berňákovi jsme se museli postupně dopracovat. Nejvíc se nám líbil čuvač, ale nebyl nám doporučen jako začátečníkům. Pak jsme koukali spíš po něčem alespoň o trochu menším, kanadský retriever, zlatý retriever (to Tom nechtěl, že zlaťák je jak nokia - má to každej ), ale nakonec povahou i vzhledem vyhrál berňák. Já už bych asi jinýho nechtěla, ale Tom pořád ještě koketuje s myšlenkou, že náš druhý pes bude čuvač...ale myslím, že nebude

LuckaM
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:44
- Nahlásit

a když už jsme u těch plemen, ještě mám velkou slabost pro všemožné ohaře. Výmarák, Maďarský ohař, Münsterlandský ohař...ale ten by se u nás asi trápil. Procházky to jo, ale běhání mě oslovuje tak 5x do roka, zpravidla z jara, kdy mám pocit, že bych měla zhubnout...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:47
- Nahlásit

LuckaM
My když poprvé vybírali psa, tak jsme volili mezi zlatým retrívrem (ale jak říkáš, toho měl už v té době před 10 lety každý druhý), pak se nám líbil čau čau, čuvač, howavart, novofoundlák a berňák. Zvítězil berňák pro svůj vzhled a pro svou povahu. A při volbě druhého psa jsem dlouho neváhala. Stačilo se podívat na fotky malých berňáků a bylo jasno

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 13:15 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Noemi
Jakmile jsme venku a přítel mě třeba obejme, tak je hned u nás Médi a žďuchá čumákem, že chce taky a naopak....

Představa, jak do Tebe přítel žďuchá čumákem, mě pobavila.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 14:27
- Nahlásit

Mám dotaz Chtěla bych Barneyho naučit povel ,,syslík´´ , ten vypadá tak, že pesan sedí a na daný povel zvedne obě přední packy dovrchu a chvíli tak vydrží. Touto kravinkou jsem se inspirovala na těch slavnostech.

Já na to jdu zatím tak, že psa si posadím, v ruce nad ním držím pamlsek a když zvedne přední tlapky dovrchu tak řeknu ,,syslík´´ a odměna. Jenže malý zádrhel - stane se, že zvedne i zadek. V tomto případě mu přidržuju zadek u země tak, aby seděl a pamlskem ho navádím, aby dal přední packy nahoru.

Tak bych se chtěla zeptat, jakým způsobem byste na to šli vy? Víc hlav, víc nápadů

worick
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 15:09
- Nahlásit

To, že se se svýma polovičkama neshodnete např. na výchově, to se ani moc nedivím Ani neznám moc lidí(manželů, partnerů) co by měli stejný názor na výchovu dětí. Ani u nás by to nebylo ideální. Tom nevychovává, Tom rozmazluje. Jediný poel nedokončí...A potom, když se pes někde na veřejnosti,,předvede" - tak ječí na mně, jak to, že v tomhle není vychovaný Příklad: jdeme potokem a po tom, co Worick na flexině popáté vystartuje po slepici a málem mi vyrve ruku z ramene se naštvu a při dalším výpadu po něm mrsknu kamínek. Bohužel jsem ho trefila místo do zadku do nohy a tři dny jsem poslouchala, že jsem sadistka a diví se, že se mnou ještě vůbec někdo na prochajdu jde Na další prochajdě mu vystartuje za srnou, škubne mu se zádama a zase ječí na mně, že neumí chodit v klidu na vodítku Když dávám či sundávám vodítko - musí kluci sedět. To samé když jdem po krajnici a jede auto. Samozřejmě, že páník na ničem z toho netrvá... a toho by bylo.....Jo, ještě že nemáme děti....
LuckaM
nemají Tomové nějakou čuvačí úchylku??? Ten můj mně taky přemlouval na čuvače místo samojeda Naštěstí v atlasu psů nebylo na čuvače snad jediné slovo chvály tak jsem mu ho rozmluvila Stačí to ,,torpédo" Woriček a ten alespoň nekouše lidi
Jinak jsme řešili jestli berňák, nebo novofunlanďák (já se s živýma setkala pár let zpátky a byli úžasní ) ale protože rodina nechtěla psa bez ,,masky" - vyhrál berňák. Tady neříkám naštěstí, protože si myslím, že obě plemena jsou skvělá
MartinaBarney
myslím, že na syslíka jdete dobře, asi bych to dělala taky nějak takhle. Jenom nevím, jestli to není pro těžkého psa nezdravé - Tom by mi to stopro zatrhnul
U nás umí ,,syslíkovat" kočky - akorát ne tedy na povel

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 15:18
- Nahlásit

worick
U nás umí ,,syslíkovat" kočky - akorát ne tedy na povel
No, to je syslík jak vyšitý

jestli to není pro těžkého psa nezdravé
To mě nenapadlo. Paní Chovancová to na přednášce ukazovala na její berňačce a nic o zdravotním hledisku neříkala.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 15:58
- Nahlásit

u nás syslíkuje Níloušek, sedne, zvedne packy, obejme jimi člověka a vášnivě se mazlí ... a dělá to spontánně a s chutí, tak si myslím, kdyby mu to nějak vadilo, tak to nedělá, na to na sebe Níloušek příliš dobře dbá

worick
jojo, u nás za nevychovanost psů taky můžu já)) ( - to je pro Juráška, až si to bude tady číst )- trvala jsem na sednutí na kraji chodníku - s Jirkou nesedají, protože je zima, moc teplo, mokro, bláto, bolavé nožičky...

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání