Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 15:36
- Nahlásit

Teď tam jdu ještě hodit nějaký fotky z dnešní výstavy, ale počítám, že to je tak na hodinku Potřebovala bych celou tu fotogalerii udělat jinak, ale moc se s počítačem nekámoším, tak nevím jak na to budu muset někoho poprosit.

Michall
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 16:17
- Nahlásit

tak za hodinku tam jsem a nemáš nějakou fotečku štěňátka které jste si vybrali?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 16:40
- Nahlásit

Tak číhni na www.shaggyguard.wz.cz v sekci štěňata jsou fotečky. Ještě nemáme přesně vybranou kterou si vezmeme. Protože před námi si bude vybírat ještě chovatel a jiní zájemci z ciziny, kteří si ale přijdou vybrat až v 6 týdnu, teď jim jsou 3 týdny. Tak až potom budeme vybírat my, ale vypadá to, že to bude buď růžová nebo žlutá mašlička.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 16:50
- Nahlásit

A vy už berňouše máte nebo Debinnka bude první?

Michall
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 16:58
- Nahlásit

bude první ale webovky mít asi nebude ale něco jako památečníček ji zavedu

LuckaM
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 17:32
- Nahlásit

Michall
nebo ji můžeš založit profil na hafici.cz

http://www.hafici.cz/profily/

To je v podstatě jako kdyby měla stránky, když se to vezme hodně s nadsázkou

Michall
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 18:58
- Nahlásit

no s nadsázkou možná

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 19:30
- Nahlásit

Michall
Doporučuju vytvářet stránky na www.webnode.cz - je to opravdu hrozně moc jednoduchý a mě se to třeba moc líbí Hlavně se tam třeba na rozdíl od estranek dají dělat podsekce
http://pudlkralovsky.webnode.cz/

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 21:16
- Nahlásit

Na www.websnadno.cz to taky není nejhorší. Jakžtakž jsem to zmákla a to jsem fakt mega antitalent na počítače

worick
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 23:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Zdravím všechny Tak teplota dnes dosáhla svého vrcholu a já se zapřísáhla, že ve 33st mně ani nenapadne něco dělat. Maximálně jsem pochodila po kraji jezírka a pohnojila lekníny a opravila spadlé kameny z okraje. Z omylu mne vyvedla v poledne mamka, protože brácha posekal louku a ona ji tři dny suší, tak se dneska musí odvozit, kdyby přišla bouřka. Tak jsme jí to s Tomem pomohli, málem jsme tam všichni zdechnuli Bouřka přišla po deváté hodině a ani to nechtějte vidět Zůstali jsme potmě bez elektriky a bez mobilního signálu. Fuj, vůbec netuším, jak jsme bez toho všeho mohli stovky let existovat trvalo to sotva hodinu a já už propadala panice Zahradu uvidím až zítra, snad mně z toho neklepne Ještě, že jsem alespoň včera něco nafotila, bůhví, jestli to tam ještě je
A musím se pochlubit, jak se nám letos krásně rozjely z kvetením lekníny. Momentálně nám do jezera mohutně,,sněží" topoly, tak je tam ale takový sajrajt na hladině

worick
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 23:31
- Nahlásit

Žanetka
Tak já jsem taky počítačový ,,mág" Chtěla jsem to přeházet, že pošetřím místo a pěkně jsem to zmršila a musela sem dávat znova

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 23:39
- Nahlásit

worick
Vy musíte mít tu zahradu opravdu šíleně mega velikou - teda aspoň z těch fotek bych to dedukovala - jakoupak máte rozlohu?

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 00:37
- Nahlásit

Dines
Šíleně mega velikou - tak to snad ne , ale rozloha celého pozemku je 12000m2

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 07:13
- Nahlásit

no děkuju vám oboum ale ještě zvážim jestli budu dělat blog nebo jestli se na to vykašlu.

worick

No jssný to je stova na malou chatičku a malou skalku

Máš hezkou zahradu a tothle je důkaz že zahrada může být hezká i s dvěma psíky kdo mi řekne že ne tak já mu ukážu tyhle fotky

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 07:13
- Nahlásit

worick

Mě by stačil ten váš bez jedný nuly ale máme poloviční - teda neztěžuju si, jsem ráda aspoň za to

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 07:16
- Nahlásit

Michall
Máš hezkou zahradu a tothle je důkaz že zahrada může být hezká i s dvěma psíky kdo mi řekne že ne tak já mu ukážu tyhle fotky

Nevím jestli zrovna zahrada 12 000metrů je dobrým příkladem - přece jen je rozdíl v poměru metrů na jednoho psa u zahrady worick, a metrů běžné zahrady je to 1:6000 x 1:600

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 07:27
- Nahlásit

Dines

no to máš asi pravdu no

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 11:52
- Nahlásit

Michall
Je to přesně tak, jak píše Dines - s devastací pozemku minimálně upředního plotu, kde pes prostě hlídat bude, tzn.vyšlapaná trasa a polámené vše, co v ní stojí - počítej vždycky A na tak velké rozloze ty škody prostě nejsou nakupené, tak si jich tak zběžně nevšimneš, ale jsou. Ostatní se opravdu dá naučit, hlavně u berňáka to není až takový problém, Berry sám, chodí jen po cestách a trávníkách, pokud ho na něco nestrhne Woriček
P.S. vichřice nám zlomila strom. Ale nutno dodat, že byl narušený a rostl mizerně

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 12:32
- Nahlásit

worick
jééé já si tak velkou zahradu ani neumim představit :-D my máme asi 800 a přijde mi to tak akorát už jen ta představa to sekat....Ale zas Ty tou zahradou žiješ, tak proč ne

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 17:00
- Nahlásit

Tak se po víkendu zase ohlašuju - byli jsme na Rejvízu v Jeseníkách. Ale řekla jsem si, že dokud na chatě nebude dokončen plot, tak tam nepojedeme už. Bárník musel být chudák uvázán na vodítku pod pergolou, když jsem zrovna neměla čas.

A bohužel jsem při česání zjistila, že má Bárney na kůži nějaký exém, takže zítra šup k vetovi. Zajímalo by mě z čeho to může mít.

Jinak mě jenom vichřice trochu polámala muškáty. Naštěstí jen trochu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 18:09 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Teď mě tak napadlo, probírám se tady různými diskuzemi a radami ohledně kloubní výživy...někdo říká, že preventivně nepřidávat, někdo říká přidávat a já nevim Četla jsem dokonce názory, že nadbytek glukosaminu a chondroitinu pes nevyloučí, ukládá se mu v těla a může naopak ještě mnohem víc uškodit. Jak je to u Vás? Co Vám kdo doporučil, jak se to osvědčilo? "Paní Drakopsová" s tím bude mít tuším zkušenosti....ve složení Acany jsem našla 900mg/kg glukosaminu a 500mg/kg chondroitinu, ale už se mi nikde nepodařilo najít, jaká je doporučená denní dávka těchto látek a jak si vlastně samotný granule stojí, kdyby se nic dalšího nepřidávalo...Děkuju za názory

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 18:19
- Nahlásit

Tak jsem si něco málo přečetla o kožním onemocněních a vůbec z toho nemám žádnou radost...místo ostříhat, kdejaký koupele proti plísním. Kdyby měl vet dneska pracovní den, tak už tam jsem. Nesnáším to čekání a přemýšlení, co to může být a z čeho.

LuckaM
Taky jsem přečetla mnoho diskuzí, co se týče kloubní výživy. Já teda žádnou výživu nepodávám. Ale taky přesně nevím, jak je to lepší. Každej říká něco jinýho. Tak taky ráda uvítám další názory

LuckaM
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 18:31
- Nahlásit

MartinaBarney
to s tou kůží, to ti teda nepřeju....slyšela jsem ale, že berňáčci na to trpí...že se jim zapaří kůže a rozjede se zánět... tak přeju brzké uzdravení, snad to nebude nějak závažný....jak moc to má?

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 21:32
- Nahlásit

MartinaBarney
tak to snad nebude nic ošklivého

LuckaM
já se řídím pravidlem všeho moc škodí a tak už ani moc na netu nehledam protože pak ti to pes nebude žrát ještě to bude drahý nebo to bude mít nějaké vedlejší účinky

Jinak vám musim dát zprávu že dnes jsme se stavili se podivat na Debbie a pěkně od poslední návštěvy vyrostla pak jsme se ji zeptali jestli s námi příště už pojede a jeli jsme.Tak už se těšíme na prázdniny

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 21:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Nevím, jak ten váš ekzém vypadá, ale Berry míval na zadku takové stroupky na kůži a i srst takovou nehezkou, nelesklou, vypadalo to trochu jako potničky. Červené pupínky a stroupky. Ale myslím, že to mohlo být i z některých granulí, už nevím co jsme měli, tuším Guabi (mimochodem hrozné, po těch se jim z horšilo všechno ) Nedávali jsme na to nic a pak to zmizelo samo. Ani ho to myslím nějak nesvědilo.

Jak byla ta horka, nic moc jsme neprochajdili, jenom krátké k babči. Dneska se trochu zchladilo, kluci už byli z těch pár dní fakt otrávení a tak jsem jim už včera slibovala na dnes prochajdu, tak jsme v pět hodin vyrazili okruh lesem, cca 5km. Berunka začal odpadat už v polovině, táhnul se chuděrka co noha nohu mine, musela jsem ho hecovat, že jdeme k pořádné vodě (asi v polovině cesty je malé jezírko) Sotva se tam doplazili. Ale vážně dnes nebylo nijak vedro a fučel dost studený severák a kór v lese byl chládek. Jediný průser byl, že paničce nedocvaklo, že k večeru nás tam sežerou komáři Byli jich stovky, ani nemělo cenu se ohánět. Už vypadám (začalo už v týdnu na zahradě, přes včera na senách) jako nějaká hororová příšera, mám jeden pupenec vedle druhého všude Cestou jsme ponavštěvovali všechny kaluže a potůčky a z posledního kilometru jsem volala Toma, jestli by nás nevyzvednul, že Berry už mi lehá. V telce F1, tak že ať si odpočinem a už to dojdem. Ještě se dvěma brodícíma zastávkama v potoce, jsme to nakonec zvládnuli Doma jsem dostala sprda, že jsem blbá.....

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 22:06
- Nahlásit

http://img121.imageshack.us/i/dsc01753y.jpg/
http://img535.imageshack.us/i/dsc01749b.jpg/
http://img816.imageshack.us/i/dsc01746u.jpg/

ještě pár foteček

Michall
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 22:15
- Nahlásit

worick

hezký příběh ale příště repelenti když to neni záruka

worick
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2010 22:56
- Nahlásit

Michall
Jejdánky, mimuška malinká, vytlemená

LuckaM
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 06:25
- Nahlásit

Michall
je nádherná!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 06:38 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

"Paní Drakopsová" s tím bude mít tuším zkušenosti

znovu téma kloubů ... na ně my měli u obou psů smůlu i přes pečlivý výběr a kontrolu rodičů ...
Alfréd dostával tuším chondrokan tak nějak 2měsíce ano, 3 měsíce pauzu. Níloušek byl pořád na nějaké podpoře včetně bonharenové kůry. A bereme to, co nám doporučí speciální ortoped. Takže nutradyl na střídačku se speciálními granulemi a letos nějaký sirup (snad tak nějak jako Aptu-Aptoflex) a Alfréd se sveze při tom, byť s delšími pauzami. - ano, všichni tu namítnou, že je to drahé, ale funguje to a máme oba dva psy pohyblivé bez potíží, a to je pro nás určující kriterium

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání