Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 20:59
- Nahlásit

http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/stranka/na lezeni_neztratili_se_vam
Zase jeden bernacek v utulku - nechybi nekomu?

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:05 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Komu zrezivěl berňák?
Z různých náznaků tady a z dotazů na jiných fórech je zřejmé, že nejsem sám, komu zrezivěli berňáci. Rád bych tomu přišel na kloub.
- Sally krmím 5 let stejným krmivem a zrezivěla až teď.
- Neli krmím rok stejným krmivem a zrezivěla až teď.
Kromě žrádla jsem do loňského podzimu přidával Pangamin, ale ten už nejméně tři měsíce nedostávají. Úplně přesně to nevím, nevedu si stravovací deníček.
Jaké máte zkušenosti?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:09
- Nahlásit

Fifi

Chudák berňáček, jak smutně kouká. Původní majitelé se mu nejspíš věnovali špatně, když se tam píše, že se velmi bojí
Snad najde brzo hodné páníky, kteří mu zajistí spokojený život. Je moc krásnej.

Opět a zase žádám o radu, Vás, příznivce salašníků. Přemýšlím o koupi šamponu, popřípadě kondicionéru na případné vykoupání, pokud bude potřeba. Tak se chci zeptat, jestli mi nedoporučíte nějaký šampon a kondicionér? Nebo jestli ten kondicionér není uplně zbytečný.
Co jsem se totiž dívala na jeden e-shop, tak tam mají tolik kosmetiky, až se mi z toho hlava zatočila a já nevím, co z toho pro berňáka vybrat.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:14
- Nahlásit

Strejda

Já bych tomu taky ráda přišla na kloub. Ale jak jsem psala už jinde, tak si myslím, že to je z těch granulí.

Krmím od štěněte jen a pouze granulemi Brit Care (Large Breed).
Třičtvrtě roku spokojenost - srst krásná lesklá. Ale v poslední době se u nás objevilo zrezlé místo na ocase a na hřbetu, když rozhrnu chlupy, tak má srst rezavý nádech.
Správně by ten chlup měl být po celé své délce černý, ne?

Doprovází nás ještě jiné zdravotní problémy, takže já přecházím na jinou značku a uvidíme, třeba se to zlepší.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:23
- Nahlásit

MartinaBarney
Krmím od štěněte jen a pouze granulemi brit care
Tak mi přijde divné, že pes zreziví až po dlouhé době. Jak je ten podvodník (Barney) starý?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:28
- Nahlásit

Strejda

Můj podvodník bude mít ted ve čtvrtek rok Toto ale letí!

Asi jak si budu barvit hlavu zase, tak vezmu rovnou i Barneyho a bude

Vy máte jak staré pesany?

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:32
- Nahlásit

MartinaBarney
Vy máte jak staré pesany?
1 rok, 5 let.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:36
- Nahlásit

Strejda

No jo, logicky. Když jste psal, že krmíte 5 let a 1 rok.....

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:34 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Komu zrezivěl berňák?
U vás by to mohlo být třeba jen bouřlivější přelínání...

Médi byl pořád takový spíš lehce do šeda, než černý. Teď krmíme cca 2 měcíce Acanou (nejdříve tučnou, teď normální pro velká plemena, ale zase se vrátím k té tučné, aby do bonitace alespoň trochu přibral). Srst zas tak moc ještě nepozoruji, jen dva hnědší fleky na ocase, ale zhnědl mu čumák (alias nosní houba). Jen aby ta srst nebyla další v pořadí. Přemýšlím, že koupím nějaké vitamíny na podporu černého pigmentu, ale ten efekt je otázkou...

Co jsem se totiž dívala na jeden e-shop, tak tam mají tolik kosmetiky, až se mi z toho hlava zatočila a já nevím, co z toho pro berňáka vybrat
Abych se přiznala, tak Médiho koupu tak 3 x do roka (max.) a používám běžný přírodní (resp. BIO) šampon. Měla jsem spešl psí, ale pak se mi na Lipně v něčem vyválel a nic jsem u sebe neměla, tak jsem ho umyla svým a vypadal o 100 % lépe než po tom psím šamponu s norkovým olejem. Teď naposledy dostal i mojí masku místo kondyše....
Jediné, co bych teď chtěla vyzkoušet, je kondyš proti plstnatění od Héryho (koukala jsem na něj minulý týden ve zverimexu). Médimu nějak po letošní zimě hrozně plstnatí hrudník, zbytek těla je naprosto v pořádka, ale ta bílá vyúadá hnusně. Ale třeba to bude lepší až komplet přelíná (alespoň doufám).

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:46 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

krmíme syrovým masem a všechnomožnou zeleninou a všemožnou přílohou a lehce dokrmujem RC pro obří plemena a nerezneme - černá jak aksamit )

Žanetka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:31
- Nahlásit

Já krmím Fitminem a také spokojenost, se srstí jsme nikdy problém neměli.

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:32
- Nahlásit

No já vám vyjádřím k té barvě vše co vím.Takže jemožné že pes zrzne až po nějaké době.Podivejte se na obsah garanulí ono jak je tam moc vitamínu A víc jak 5000 jednotek tak černá barva začne šednout a hnědá reznout.Co já znam ta chovatelé jezdící po výstavách tak krmí BOSCHem

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:45
- Nahlásit

Drakopes
krmíme syrovým masem a všechnomožnou zeleninou a všemožnou přílohou
Krmíme tak napůl. V negranulích příčinu nevidím a nehledám. V mase a drobech betakaroten a podobná barviva nejsou. Na BARF totálně přejít nemůžeme, granule potřebujeme, když nejsem doma.

Stálost receptury granulí asi nepřichází v úvahu. Může v nich být něco, co tam 5 let nebylo. Ale možná se najdou další vlivy, které by mohly rezivění přivodit. Třeba to společně najdeme.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:54
- Nahlásit

Michall

Teď se dívám na složení našich granulí a v 1 kg je obsaženo
23 000 m.j. vitamínu A.

Takže říkáš, že je možný, že to je tím vitamínem jo.

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:11
- Nahlásit

Ten vitamín A záleží na citlivosti psa, některý po stejném množstí betakarotenu reznou, jiní jsou černí... Ta Acana má tuším 18 000 jednotek, zatím jsme jinak měli nejvíc 12 000 jednétek

worick
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Komu zrezivěl berňák?
Ale možná se najdou další vlivy, které by mohly rezivění přivodit. Třeba to společně najdeme.
- sím, sím, já vím! To počasí to bude..... Mě už tři dny reziví v zahradě zapomenutý rýč a dneska od rána chčije a chčije do plných....
Čau ve spolek Teprve teď se mi konečně rozjel NET.
Noemi
Berry neplstnatí nikde (jo, vlastně trochu na loktech - od toho věčného ležení ) Woriček má strašně ošklivé zakudlené rajtky. Rozčešu to...a za hodinu je to jak to bylo. Na špicích mi napsali, že u některých špiců je to genetické. Stříkám mu tam taky sprej proti plstnatění, ale bez valného výsledku - jen se to líp rozčeše. Jinak se mu po vymýcení tasemnice a granullkách Canine caviar a pangaminu - u kterého jsme konečně našli způsob, jak ho do nich dostat srst kvalitou o dost zlepšila - už to nemá jen takové vysušené ,,dráty" Šampon máme Bio Groom - tuším jsi nám ho poradila ty? Klasický kondicioner nepoužívám, myslím, že ten lanolin v šamponu stačí. Mokrý Berry smrdí jako zmoklá ovce
Michall
MartinaBarney
Že je to vitamínem A se všeobecně tvrdí - někteří píšou, že jim pes nerezne, ani kdyby chroupal kilo mrkve denně. Musím mrknout na složení Caninu - Berry je ale přirezlý tak nějak odjakživa...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:06
- Nahlásit

Já jsem právě koukla do knížky Výživa psů a tam právě nic napsaný o tom, že by měl vitamin A vliv na srst není.

Co má vliv na pigmentaci srsti, tak je to měď.

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:06
- Nahlásit

vsadim se že je to tim Áčkem mnoho lidí mi to potvrdilo

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:09 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Noemi

no tak chovatelka od které budeme mít štěně řikala že nejde nad 5000 jednotek pak že už jim psi reznou takže když jim dáváš 18 000 jednotek tak to asi někde znát bude

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:14
- Nahlásit

Michall

Určitě to nezpochybňuju. Osobní zkušenosti jsou daleko lepší než to, co já vyčtu z knížky.

rogersova
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:37
- Nahlásit

Přemýšlím o koupi šamponu, popřípadě kondicionéru na případné vykoupání, pokud bude potřeba. Tak se chci zeptat, jestli mi nedoporučíte nějaký šampon a kondicionér? Nebo jestli ten kondicionér není uplně zbytečný.

u nás je zbytečnej i šampon. berňáci jsou samočistící a tak Aboru nekoupu.
Navíc jednou měla dermatitidu, protože dlouho schnou a můžou se zapařit, tak se bojím

rogersova
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:39
- Nahlásit

krmím Boschem a je černá a lesklá.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:52
- Nahlásit

rogersova

Já to spíš myslím tak, že koupím šampon a psa vykoupu třeba tak 1x za rok v létě. Rozhodně neplánuju nějaký častý koupání
Mám vybrán šampon a kondyš od značky Héry. Spíš by mě zajímalo, jestli ten kondyš není zbytečná investice?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:20
- Nahlásit

berňáci jsou samočistící a tak Aboru nekoupu.

jojo, náš přístup. Níloušek ještě ve vodě nebyl, Alfréd naposledy před min 3 lety. A srst mají v poho.

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:21
- Nahlásit

krmím Boschem a je černá a lesklá.

no vždyť to povídám mají kvalitní složení jediné co mě odrazuje je to že tahle značka vyrábí všechno na co si vzpomenete (na zahradu) od sekaček k nábytku přes tlakový myčky at.

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:12
- Nahlásit

no vždyť to povídám mají kvalitní složení
Má Bosh někde svoje stránky? Když jsme si Méďu přivezli, tak jsme asi dva pytle doma vyjedli, ale bylo to utrpení. Médimu evidentně nechutnalo a navíc ty granule vůbec nevoněly (no spíš naopak).
Zajímalo by mě, kolik je tam skutečně masa... V tom složení pro velké pejsany strašně převažuje nemasová součást. Našla jsem jen tohle složení (verze pro velké dospělé psy)
Složení: kukuřice, pšenice, masová moučka, škvarky, drůbeží moučka, ječmen, pšeničné klíčky, živočišný tuk, rýže, řepné řízky, rybí maso, suš. maso, kvasnice, hrách

Obsah vit. A není uveden. U verze Fish/potato je 12 000 jednotek, u Lam/rice taktéž 12 000 jednotek. Jednotlivé ady se obvykle moc neliší, takže pochybuji, že by klasická měla do 5 000 jednotek....

Fakt mě mrzí, že Acana nedělá alespoň jednu verzi s méně vit. A, všechny (včetně těch "spešl") mají 18 000 jednotek

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:38
- Nahlásit

http://olstrane.com/krmivoprodej.htm

to jsou stranky chovatelky od které budem mít Barču ona je jak to říct "dealerka" toho krmiva a ještě prodává bezprašné pyliny

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:44 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Uploaded with ImageShack.us

Jsme teď dlooouho zanedbávali fotečky. Výstavní víkend v Beskydech....

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:45
- Nahlásit

Žanetka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:49
- Nahlásit

Michall
Jakého máte zamluveného pesana? Já jsem se také dívala na jejich stránky a líbila se mi fenka Dascha.

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání