Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 17:45
- Nahlásit

worick
Hlásím ve 14.00h hotovo, domek stojí
Nejseš Ty náhodou stavař?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 17:51
- Nahlásit

Zdravím Vás všechny=)

Mám takový dotaz - jak tak přemýšlím o těch výstavách a možná i bonitaci, tak se chci zeptat, jestli je velká chyba, když pes nemá bílou špičku ocasu???

Barney na ní má totiž bílých asi jen 5 chlupů Ne, že by mi to nějak vadilo, on je krásnej i tak. Ale přesto mě to zajímá, jak se to hodnotí. Díky za info

Michall

Já jsem před pořízením Barneyho šla taky s chutí do boje a jala se opravit a zkulturnit boudu po naší berňačce Cindy. Krásně jsem ji vysála vysavačem, natřela novou barvou, opravili jsme dveře a ten můj budulín tam spal snad jen 3 krát.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 17:58
- Nahlásit

MartinaBarney
Ahojky,
nevadí to, možná kdyby se někdy rozhodčí rozhodoval mezi tvým a jiným pejskem kterého nechat vyhrát, tak možná by k tomu přihlédl, ale jinak je to úplná maličkost. která nehraje roli. Dokonce jsme se na výstavě bavili s jedním chovatelem, který nám říkal, že jeho pejsek, šampion, má v ocase 7 bílých chlupů, které doma mají pečlivě spočítané a náležitě si je hýčkají

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 18:09
- Nahlásit

Žanetka

No, já jsem je přesně nepočítala, ale je to dobrej nápad

Ještě bych chtěla poprosit o radu, jak naučit psa, aby si nechal v klidu prohlédnout zuby. Je chyba, že jsem s nácvikem začala před pár dny. Ani bych nevěřila, jak to dá zabrat.

Jdu na to tak, že si Barneyho posadím, dám povel ,,zuby´´ a snažím se mu otevřít papulu. Jenže Barneymu se to samozřejmě nelíbí a začne se vrtět, kolikrát si i lehne. No, ale protože jsme na začátku tréninku, tak ho odměním i za to, že vůbec jsem mu tu papulu jakš takš otevřela.

Je to dobře nebo špatně? Aby si třeba nezafixoval to, že to, že se šprajcuje, že to je vlastně dobře.

Proto prosím, o jakékoliv rady a triky, jak na to.

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 18:46
- Nahlásit

MartinaBarney
Proto prosím, o jakékoliv rady a triky, jak na to.
Psa mezi nohy, povel "zuby" , rychle mu odhrnout pisky, a dát piškot - postupně zvyšovat nároky - dál odhrnuto, pootevřít tlamu.... Ale jde to

worick
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2010 21:16
- Nahlásit

Strejda
Nejseš Ty náhodou stavař? - ha, ha, to jo Popravdě řečeno mně to celkem baví, ale výsledky neodpovídají tak úplně nadšení A se svojí matematikou bych tak postavila leda šikmou věž v Pise

Žanetka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 07:30
- Nahlásit

MartinaBarney
Je fakt, že my jsme to učili už od malička, každej, kdo měl odvahu, tak jsme poprosili ať pejskovi mrkne na zuby. My jsme s tím teda nějaký problém neměli, ukazoval zuby vždycky celkem ochotně, takže jsme to měli víceméně bez práce, tak v tomhle asi moc neporadím, ale na klubovce, když se nacvičovalo, tak hodně lidí si dávalo pesany mezi nohy, jak říká Dines.

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 08:20
- Nahlásit

Psa mezi nohy
Přesně tak... Hlavně trénovat, ono to nepůjde během dvou dnů. U nás byla výhoda,že děda má s Méďou takovou specifickou hru, kdy se jakoby perou a děda mu strká komplet ruku do tlamy, takže ho pak vůbec nebyl problém adaptovat na prohlížení tlamy...
Jo a rozhodně je dobré sehnat spoustu dobrovolníků na trénování - to, že si nechá šáhnout do tlamy od vás nestačí...

Jsme si užili vcelku bezva víkend. V sobotu byl dětský den, tak jsme vyrazili s bráchou soutěžit a nakonec to dopadlo tak, že jsme s Médim vyfasovali práci a celé odpoledne jsme s Médim u hasičů pomáhali děti strojit do postrojů a rozdávali lízátka a podpisy do soutěžních kartiček. Děti to měli 2v1, protože kromě sjíždění na laně z ooooobr výšky se pak ještě museli proplížit přes tu velkou obludu (=Médi), aby dostali odměnu.... Médi se celé odpoledne, i přes to dusno a neustálý hluk choval naprosto vzorně , tak jsem byla spokojená.
V sobotu jsme udělai tři kolečka do stavebnin a zpátky, takže máme doma hafo materiálu na vydláždění alespoň části kotce, protože při tomhle rázu počasi je to tu pořád jak u bahňáků. Potřebovala bych natřít znovu boudu, jenže to by muselo být alespoň dva dny bez deště

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 08:28 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

worick
Můžu mít hodně blbý dotaz? Mám dojem, že tady hodně lidí používá "flexinu"? Máte nějaký konkrétní odkaz, kde by se to dalo koupit a kde bych viděla, jak to přesně vypadá?

Děda, jak si 14 zpátky kvůli Médimu natloukl hubu (obličej se naštěstí hojí výborně, ale o to hůře se mu hojí hrudník - má to ošklivě naražené, ale hlavně ho bolí hrudní kost, takže mám obavy - byl cca 4 roky zpátky na na nové srdeční chlopni, má ocelovou- jestli se mu nemohl uvolnit nějaký šteft, který drží po hromadě hrudní kost, chlopeň si myslím, že je osvalená a nijak jí ublížit tím pádem nemohl), tak mu vadí každé zacuknutí vodítka, tak jsem si myslela, že by to mohla flexina zmírnit....

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 08:42
- Nahlásit

Noemi
Mám dojem, že tady hodně lidí používá "flexinu"? Máte nějaký konkrétní odkaz, kde by se to dalo koupit a kde bych viděla, jak to přesně vypadá?
Dotaz nebyl na mně, ale vnutím svoje zkušenosti. Nedoporučuju flexinu s lankem. Mám dobré zkušenosti s páskem. Nedoporučuju italské výrobky, jsou tak na rok. Na ovčandu (40 kg) jsme museli mít flexinu na padesátikilového psa. Na BSP by stačila slabší, ale dědictví po ovčandě stále dobře slouží.
URL

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 09:17
- Nahlásit

Já si myslela, že to bude nějaká pružna mezi psem a člověkem... Jak tady Worick psala, že to používá při běhání se samojedem.

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 09:47 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Noemi
Já si myslela, že to bude nějaká pružna mezi psem a člověkem...
Když chci mít volné ruce a nemůžu mít psy na volno, tak používám toto

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:00
- Nahlásit

Noemi

Určitě zapojím dobrovolníky, o tom žádná=) A jinak včera k večeru nám to šlo jako po másle. Žádný boj neprobíhal, protože byl Barney už unavenej, takže uplně bez problému. Až jsem tomu nechtěla věřit.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
při běhání se samojedem - čauky, při běhání s Workou používám vodítko s amortizérem - to je zjednodušeně řečeno vodítko, kde je všitý gumový mezikus. Jo, takové to škubnutí to tlumí líp, než obyčejné vodítko - taky na to je Máme tohle: http://www.zerodc.cz/zero-dc-katalog.php?id=71
Děda už by tu kost měl mít srostlou, ale vzhledem k věku, mohl mít naštíplé žebro, třeba. Sestřenka přd měsícem hnusně sletěla z kola a pravděpodobně řídítko si vrazila do třísla. Udělal se jí příšerný výron - jedna velká fialová koule od pupku až po koleno - ža jí tam asi hodně krvácela nějaká žíla. Bohužel po různých mastičkách se jí to nevstřebalo, pak chodila třikrát týdně na vytahování jehlou a teďka má na vnitřní straně stehna pořád takový ,,pecen" který jí tam už pravděpodobně zůstane, protože tkáň uvnitř už se zajizvila
K flexině
Strejda
proč preferuješ pásek? Já bych se bála, že se bude možná hůř namotávat a taky se toho víc ušpiní, než na lanku
Tady opět leje

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:19
- Nahlásit

worick
proč preferuješ pásek?
Když jsem ve spěchu vzal do ruky lanko, tak jsem se vždycky pořezal. Když si lanko omotala kolem nohy ovčanda, tak to bylo podobné.
Pásek se namotává spolehlivě. Řekl bych, že lépe než lanko. Ale to může být dojem ze dvou italských šmejdů, které jsem měl před páskem. Víc se toho ušpiní, to je pravda. Když se flexina namočí, tak ji stejně suším roztaženou. Před sušením pásek otřu. Jednou jsem to vypral, ale nijak zvlášť o to nepečuju.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:31
- Nahlásit

Tak na druhý pokus a ještě jsem mezitím setřela prach po baráku - se mi snad povedl vložit správně odkaz
Strejda
Na ,,psu" jsem nakupovala většinou, jenže teď jak beru Canine caviar musím jinde, protože je nevedou Na téhle naší flexině se mi to lanko tenké (na pořezání) nezdá. Na malého psa jo, tam má Alfík fakt tenké, tohle je spíš jako prádelní šňůra, skoro
Poslouchala jsem předpověď počasí a musela jsem se smát: na Moravě zataženo, může se vyskytnout i přeháňka
Tady leje už hodinu a půl jako z konve a do toho skoro vichřice - fakt paráda počasí, jdu uklízet. Jednu výhodu to má a to: že to tu konečně odbordelizuju (alespoň ze dva dny to snad vydrží)

LuckaM
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:37
- Nahlásit

worick
Z toho si nic nedělej, tady lilo celou noc. Teď je venku 7 stupňů a fouká jak blázen...doufám, že to uschne. Dnes mám na programu sociální politiku a až mi to poleze krkem, chci jít sekat zahradu

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:39
- Nahlásit

worick
Tady leje už hodinu a půl jako z konve
Tady přestalo lejt a začalo chcát. Dámy prominou, ale je to tak.

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 10:50
- Nahlásit

při běhání s Workou používám vodítko s amortizérem
To jsem právě myslela, něco co umí utlumit to cukutí... A používáš to jen na krátko nebo jako vsuvku mezi obojek a stopovačku?
O kolik to tak ztlumí?

Děda říkal, že jestli to nebude lepší, že koncem týdne zajde k lékaři... Ono obecně naraženiny (a zvlášť žebra) bolí více než zlomeniny

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:41
- Nahlásit

U nás už naštěstí pršet přestalo, jen fouká, tak doufám, že to vydrží ještě, abych mohla vyrazit s Bárníkem ven.

Ale vidím to tak, že si v brzké době pořídím gumule a pláštěnku, protože očekávám takovej deštivej celej červen

Žanetka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 11:53
- Nahlásit

MartinaBarney
Můžu se zeptat z jaké CHS máš Bárníka?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 12:03
- Nahlásit

MartinaBarney
jejda nestraš, já doufám, že se to počasí co nevidět zlepší...teda aspoň podle počasí by mělo být od soboty hezky...

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 12:11
- Nahlásit

Prudká změna k lepšímu: Už 20 minut neprší.

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 12:28
- Nahlásit

Noemi
se s dovolením vetřu se svou zkušeností ohledně cukatůr. Mám naprosto pošahanou borderku, které cukání a shazování lidí dělá obzvláštní radost Pořídila jsem si výbavu na dogtrekking (bederní pás a caniscrossové šňůry) od Zera a borderka má smůlu . Jeden amortizér mám na páse, druhý na šňůře. Neškubne se mnou ani kdyby se na hlavu postavila . Vřele doporučuju.
pás mám tenhle - http://www.zerodc.cz/zero-dc-katalog.php?id=113
Šnůry tyhle - http://www.zerodc.cz/zero-dc-katalog.php?id=184

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 12:38
- Nahlásit

Žanetka

Barneyho mám z CHS Ze Psí boudy.

viz. http://www.volny.cz/vimpi/

LuckaM

To já pořád taky v hloubi duše doufám, že se zlepší. Předpoveď počas jsem už dlouho neviděla, takže ani nevím, jak má být.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 13:05
- Nahlásit

Já měla sepsaný půl stránkový elaborát a všechno se mi nějak smázlo
Strejda
Prudká změna k lepšímu: Už 20 minut neprší - zrovna tak , ale prudkou změnu k lepšímu v tom nějak ne a ne najít....zima, fučák a každou čtvrt hodinu prská
Ten pás od Trixie je hezký, taky jsem nad ním uvažovala a už ani netuším, kvůli čemu jsem nakonec brala od Zero DC...
LuckaM
Jé, jak chceš prosím tě sekat, když v noci lilo? Mokrá tráva se moc nedá a ani nemá sekat
Noemi
Už mně předběhla Bilu
A používáš to jen na krátko nebo jako vsuvku mezi obojek a stopovačku? - tak i tak. Se stopovačkou jsme tak mockrát nešli - ale to z důvodu, že ta mně štvala sama od sebe, že se pořád do ní motal jak Worick, tak Berry. Spíš jsem sepla Berryho vodítko - který jde stejně většinou na volno s Workovým právě, aby to měl delší

LuckaM
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 13:40
- Nahlásit

worick
no pořád doufám, že do večera uschne...pokud teda zas nezačne lejt...no ale asi marně

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 14:14
- Nahlásit

Pás by děda nenosil, znám ho... Ale nechápu, že jsem alespoň na to vodítko nikde dříve nenarazila. Teď jen ho sehnat (už se na tom pracuje, ale zatím ne moc uspěšně - v Praze jste na něj asi nikdo nenarazil?).
Já s Médim nemám vcelku problém (resp. jsem dost nasvalená:-D), ale vzhledem k dědovým zdravotním problémum je to cukáním nic moc. Sice si za něj děda může sám, protože s Médim chodí v 90% bez vodítka a když jde jednou za čas na vodítku, tak se Médi zapomene a pravidelně to končí špatně....

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 15:55
- Nahlásit

Noemi
používám to samé jako Biluška a podle potřeby dám obojek,nebo(na koloběžku) kšíry.(ale to vypouštím pás,přeci se mám jen ráda )Je to supr! A koupila jsem ho pře net,právě přes Zerodc.Mám od nich už pár věcí a spokojenost.Tuším,že krámek mají v Děčíně?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2010 18:11
- Nahlásit

a) tady neprší, jen je fakt zima. Ani mé chorobě se to moc nelíbí ...
b) používám pětimetrovou stopovačku s dvěma karabinami na obou koncích. V ruce pak nemohu mít nic, ani deštník, ani nanuka.
c) kvůli vám jsem koukala na www.allpet.cz, kde nakupujeme téměř vše. Mají tam antikousací vodítka s náplněmi s chilli - hahaha, nejmilejší Alfrédův taveňák je pili-pili

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání