| Autor |
Zpráva |
west
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:02
- Nahlásit
O tom se tady někde vedla řeč že? Psaly tam lidi že je to normální maso. Jen jde o odřezky co se třeba nehodí pro lidi. Jako když se třeba naporcujou řízky a dají pro lidi do balíčku, tak to co odkrájí a ostatní věci se dávám psům. Nevim co je na tom pravdy. Já jsem se s tím ještě nesetkala. Takže nevim
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:06
- Nahlásit
no nevím jestli je to jen o odřezkách, protože tam dávaj normálně celé kuřata a stehna atd.... tady je na to odkaz, tak se koukni http://www.vetamix.cz/index.php jinak jsou tam levné i ty pamlsky
|
west
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:10
- Nahlásit
jo já už se tam dívala, fakt nevim, nemám zkušenost, ale v tom mletým bude kdoví co.
Já malé kupuju kuřecí když k nám přijede pojízdná prodejna s masem přímo od výrobce. Tak ty kuřecí skelety vycházejí asi na 12kč/kg a balík má tak 3-3,5kg a je to normální maso pro lidi na polívku. Kuřecí křídla mají asi za 40Kč/kg. No a když dojde tak prostě koupím v obchodě kuřecí na polívku to mě nezabije, zvlášť když nekrmím vařeným každý den.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:14
- Nahlásit
a navíc se tam musí brát zakázky aspoň minimálně 50kg a to by měl Monty na víc jak půl roku
|
west
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:15
- Nahlásit
Fakt jo? To jsem nevěděla, ale taky je zvláštní že maj na to maso e-shop. Ti jako pošlou poštou ne?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:21
- Nahlásit
jako to by se dalo nějak vykoumat, třeba vzít vločky nějaké pamlsky a to maso, ne neposílají to poštou, ale mají na to rozvoz, ale prý to nějak nedováží do Ovy, takže asi nic z toho nebude, ikdyby to vychvalovalo hodně lidí
|
west
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:23
- Nahlásit
no to nebudou vozit do víc míst, spíš jen do okolí prodejny a vyplatí se to když máš víc psů nebo velkýho co ho krmíš jen masem, jinak asi nee.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:33
- Nahlásit
hlavně, že tam mají napsané rozvoz po celé ČR, ale to je jedno
|
west
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:36
- Nahlásit
No jo ale myslim že se to dá koupit i ve zverácích ale musíš se na to zeptat sama. nikde to jako nenabízí sami.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:41
- Nahlásit
no já jsem jednou koupila Montymu játru ze zveráku a byl to děs - smrděla, byla zelená-jakoby od žluče-nebo já nevím od čeho a skončilo to v koši, protože to bych mu fakt nikdy nedala, ale nevím co to bylo zač... bylo to už dávno tak si to už nepamatuju
|
west
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:43
- Nahlásit
no třeba to bylo maso z toho vetamixu
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 12:51
- Nahlásit
no to kdybych si pamatovala, ale těch firem co vyrábí pro psy maso je více
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 10:47
- Nahlásit
mrkni na téma první psí pekárna u nás, v článku tam píšou o westíkovi.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 10:53
- Nahlásit
Jo jo už jsem tam koukla, mohli tam mít i fotku toho pejska
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 10:58
- Nahlásit
jo hlavně že je to zase v Praze, tam se točí všechno.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 11:03
- Nahlásit
jo už mě to taky štve, že je všechno v Praze a tady v Ostravě není pro psy skoro nic, ani tady není pořádně míst, kde může být pes na volno...
Před chvílí jsem přišla s Montym z lesa (byli jsme na hodinu a třičtvrtě) a je úplně kantáre, umyla jsem mu paciny a teď leží na posteli a spinká-no jo no dneska je tam zase vedro
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 11:24
- Nahlásit
Jo jako včera, to jsme šly až někdy v osm na pivo se známýma s maltézákem, tak se aspoň byblbli spolu.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 11:30
- Nahlásit
ale k večeru už bývá fajně, někdy už je i docela zima
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 11:35
- Nahlásit
kdybych já šla na hodinu a třičtvrtě tak bych padla asi zároveň se psem
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 11:41
- Nahlásit
abych pravdu řekla, jak už jsme se blížili k domu, tak jsem myslela, že už se tam doplazíme ještě, že jsem měla pro Montyho vodu, tak jsem se napila i já... ale byli jsme v lese a tam je stín tím pádem je tam lépe, než přeba na to areálu, kde s Montíkem taky chodím, no teď už vlastně ne, kvůli těm bodlákům
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 11:58
- Nahlásit
setkala ses někdy u westů s těma kožníma alergiema? Já o tom moc nevím a všude je všechno jen tak obecně.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:04
- Nahlásit
Monty žádný takový problém nemá, ale znám westíka, který je alergický na trávu...jinak jsem se nepotkala s westíkem, který by měl takovýto problém a to jich znám poměrně dost...
To moje torpédo je neúnavné před chvílí to vypadalo, že bude tak minimálně hoďku spát, ale skutek utek už byl zase na okně, před chvílí lítal a teď mi tady sedí na klíně on je fakticky neúnavný pesan
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:05
- Nahlásit
a jak se to projevuje, třeba má zarudlou kůži? A co s tím dá dělat, prostě ho do té trávy nepouštět? NEbo se to nějak léčí?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:07
- Nahlásit
no nevím to úplně přesně, ale až zase potkám tu paní co ho má, tak se jí na to zeptám... ale nepouštět ho do trávy to mi příjde nereálné, myslím, že mu dávají prášky
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:13
- Nahlásit
ale jsou různé druhy trávy, někde jsem četla že byl westík alergický na trávu na chalupě a ve městě to bylo OK. ale jestli ty prášky něco řeší jak u lidí tak to je dobrý. Jen bych chtěla pro zajímavost vědět jak se to projevuje, kdyby náhodou něco tak abych věděla že to může být třeba alergie. Musím se ještě zeptat naší chovatelky jestli ti její rodiče alergičtí nejsou, ale myslím že spíš ne, ona by to řekla rovnou.
Malá se čas od času drbe za ušima a na boku, ale nemá blechy, chraň bůh, spíš si myslim že jí ta hustá podsada občas svědí, tak nevim jestli je to normální u všech westů nebo bych jí měla dávat nějakej doplněk ke žrádlu.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:17
- Nahlásit
mě se kolikrát stalo, že se Monty před nebo po trimování škrábal, ale bylo to jen chvilkové, před to bylo asi tím, že už potřeboval trimovat a po, že mu zůstaly nějaké chlupy na kožíšku, tak jsem mu to osprchovala a byl klid. Montyho rodiče nejsou taky na nic alergičtí, tak sand i Monty nebude, ale myslím si, že by se to už projevilo
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:23
- Nahlásit
To jo, za takovou dobu. I když třeba i u psů fungují různé spouštěče alergií, kdo ví.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:26
- Nahlásit
no budu doufat, že ne, co jiného mi zbývá... předcházet tomu nějak bohužel nejde, no jako trochu asi jo, správnou péči o srst a správnou stravou, ale když toto lidi dodržují a i přesto hafani dostanou nějakou tu alergii, pak už fakt nevím, jak by se tomu dalo předcházet
|
west
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:27
- Nahlásit
to asi nepůjde jako u lidí.
Já jdu s malou ven, celej den se válí a spí a já bych za chvílu usla taky.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:34
- Nahlásit
jo jo, jen se provětrejte
|