Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / West highland white teriér
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:16
- Nahlásit

a já bych se ještě bála samotného porodu, třeba Monty musel jít na svět císařákem.... a majitelka říkala, že je Anča za začátku i odmítala... takže snima měla hodně práce... já bych to asi nedokázala... a ptala ses na negativa kastrace, jestli nějaké jsou? co já vím, tak hodně haganů po kastraci prý přiberou

west
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:20
- Nahlásit

No mají prý sklony k tloustnutí to je asi jediný. Jinak se prý většinou zklidní, sníží se riziko inkotinence ve vyšším věku.
U toho porodu je to někdy složitý no, naše pudlice teda porodila do rána sama ani jsme to nevěděly až ráno jsme našly štěnda v bedně, to bylo překvápko. Vůbec jsme s ní nic nedělaly, my jsme totiž ani nevěděly že něco čeká, s krytí se vrátila že asi nic a byla dost zarostlá takže to nešlo ani poznat, ale všechno bez komplikací.
Navíc ty štěnda někdy nechtějí sát, tak je musíš krmit dudlíkem, no je toho dost, ještě učit na tuhou stravu, trochu je socializovat atd.

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:27
- Nahlásit

tak já si myslím, když bude mít dost pohybu, že by neměla ztloustnout... no, ale každá fenka to snáší jinaK - ten porod, ale většinou mají problémy menší plemena... jednou mojí bývalé kamarádce nakryl pes její fenku(kříženec- vypadala jako moskevský toy teriér- takže byla malá) no a nakryl jí větší pes asi velikostně střední a pak se chudinka trápila, břicho skoro táhla na zemi, měla 4 štěňata - taky to šlo myslím císařem, ale ty štěňata byla fakt velká - taky se není čemu divit, když jí nakryl takový na její poměry velký pes.... no a nakonec ty šťeňátka všechny umřely

west
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:33
- Nahlásit

Jo ale ta nadváha souvisí se žravostí, když bude dostávat stejný dávky tak tloustnout nebude a když by náhodou jo, tak se prostě přidá víc pohybu a ubere krmení, toho se nebojim.

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:42
- Nahlásit

no to je vlastně pravda, to už je více nebezpečnější ta narkóza - s tou teda nemáme moc dobrou zkušenost

west
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 12:48
- Nahlásit

Ahoj tak víceméně úspěšně sbíráme vypadlý zuby.
Ptala jsem se na to krvácení z drápků a prý pomáhá hypermangan, ale ještě musim zjistit jak silnej roztok. Tak jsem ho hned koupila.

Monty
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:38
- Nahlásit

No na ty drápky je toho myslím více... A jak se jinak máte? U nás už včera bylo trochu chladněji a dneska to taky nevypadá na nějaký pařák...

west
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:59
- Nahlásit

Jo tady je taky dobře, včera byla dokonce troufám si říct zima, tak jsme byli v lese. Dneska nevim, jdeme na tenis ale malou necháme doma, prý je tam taky zákaz psů tak s ní půjdu asi až večer.
Na ty drápky je toho víc, ale buď to neseženeš nebo je to dost drahý, viděla jsem nějakou vodičku za 700,-

Monty
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 14:03
- Nahlásit

no u nás byla až k večeru, tak jsme šli na dlouhou procházku... ale dneska ráno jak jsem Montyho venčila tak byla fakt zima, teď tam trochu svítí slunko, tak uvidíme, ale už jsem ráda, že se ochladilo

west
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 14:19
- Nahlásit

tak ochladilo se, ale zase moc zima taky není příjemná, stačilo by kdyby svítilo slunko a dalo se nosit letní oblečení.

Monty
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 14:26
- Nahlásit

mě to takhle vyhovuje, včera jsem se ale zapotila, stříhala jsem fenku jorkšíra - byla ještě mladá a šíleně vyváděla, jak jsem zapla strojek tak jsem myslela, že zešílí

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 11:41
- Nahlásit

Ty jo, mě přijde že jí ta srst roste nějak strašně rychle. Dneska mi zase podběhla pod nějakým autem, tak má šedej pruh na prdeli. ale začíná zjišťovat že pod tu sedačku se už vejde mnohem hůř než dřív, už jí začíná být těsno.
Velke pelech z domu jsem ji vzala do práce tak v něm spí a doma jsem jí dala jen takovou jakoby předložku, nahoře látka, vespod je takovej zateplenej materiál, tak tam si občas lehne, ale ráno ji stejně vždycky najdeme ležet na prvním schodu do patra, dál se totiž nedostane, je tam branka aby nelítala po schodech.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:05
- Nahlásit

Tak má asi kvalitní jídlo, že jí to tak rychle roste, Montymu taky... No jo no, je to horší se o tu srst starat, když jsou bílí, když se protáhne nějaký třeba hnědý nebo černý pes pod autem a nejde to skoro vidět, ale na bílých vše... Tak já mu hned od štěněte koupila větší pelech a teď ho má dobrý, má tam i míslo na deku a polštář, vždy si to nahrabe jak to chce mít, je to sranda ho pozorovat, jak si to upravije podle jeho gusta... Jak ho tak vidím, tak se ho zeptám, jestli už si konečně dobře ustlal v jeho pelechu

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:11
- Nahlásit

Jo jo, ona si taky stele, ale spíš to vypadá že se podhrabává.
Já jsem ji jeden den nějak zapoměla učesat a když jsem se na to vrhla včera tak to bylo fakt poznat, hnedka byla zacuchanější a vyčesala jsem těch chlupů víc.
Teď jí teda večer dávám vařený, protože jí padaj ty zuby, tak ju to myslim bolí.
Ale úspěšně nacvičujem pac a štěkání na povel, tak myslim že to půjde.
Včera jsem ji pustila za sousedovic jorkšírem (majitelé jsou důchodci) a ta paní pořád tomu svýmu psovi cpe piškoty. Já to malé moc nedávám, to jí radši dám ty sušený střívka nebo prostě pamlsky pro psi a ona jí to pořád dává, tak už jsem jí včera řekla ať jí to nedává že jí teď bolí ty zuby. Minule mě totiž setřela že po piškotu neztloustne, ale mě ani tak nejde o nějaký přibrání na váze spíš jako o to, že nechci aby si kdykoliv cokoli vzala od cizího. Jenže se to těm důchodcům špatně vysvětluje, oni to myslí dobře, ale tak nějak jejich způsobem.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:18
- Nahlásit

Ta štěněcí srst je poněkud jemnější než ta dospělácká tak má tendence se hodně zacuchávat, ale neboj až už bude mít tu dospěláckou, tak už to tak hrozné nebude Kdyby jsi viděla kolikrát když se Montymu nechce štěkat na povel, co dělá... komediant jeden malej dělá, že kašle, že nemůže a podobný věci a naši hned "tak ho netrap" a já, že ho netrápím, že před chvíli na balkóně štěkat mohl a jak No já piškoty taky moc nedávám, jen když hlídám jednoho menšího křížence a ten má piškoty rád, tak si od závisty vezme i Monty, ale to je tak jednou za uherský rok... No jo no..některým lidem to nevysvětlíš, protože si myslí svoje a nebo to nechcou pochopit...

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:32
- Nahlásit

No právě, ona si teď myslí kdoví co, jenže Dipsa je můj (nebo náš) pes a já určim co bude jíst a co ne a ne nějaká stará sousedka, co by jí jenom proto že se jí chce dá všechno. To mě štve, já ji kolikrát ani k ní nepustim protože vim že ji zase bude něco cpát. Je fakt že je mezi námi asi 40let rozdíl ale to ji neopravňuje dávat mýmu psovi co se jí zlíbí. Ona Dipsa k nim třeba i vlítne domů a odvolat se samozřejmě nenechá a mě je blbý si tam pro ni dojít, takže ani nevim co jí tam všechno dá, jako určitě nic špatnýho, ale už jenom to že ji nevidim.
Prostě je jiná a svýmu psovi dává kdoví co a myslí si jak je to dobře protože Dastinkovi to moc chutná. To Dipse by salám nebo čokoláda taky chutnaly ale vim že to prostě nesmí tak jí to nedám ne.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:41
- Nahlásit

Jako já to znám, kolikrát jsem byla s Montym na chatě v Dobraticích a máme hodně velkou rodinku a ta se tam skoro každý víkend shromažďovala, milionkrát jsem jim vysvětlovala ať Montymu nic nedávají a oni mě prostě neposlechli když mu někdo chtěl něco dát tak jsem mu řekla fuj, ale to se na mě zase dívali jak na nějakou hnusnou páničku, že svému hafovi nic nepovolím ale když jsem tam jen chvíli nebyla tak do něho naládovali kde co a pak ni nechtěl jíst jeho jídlo s který jsem se piplala - jako uvažit to, je to za chvíli ale babka vařila pro hodně lidí a tak bylo skoro umění se dostat k tomu sporáku, teď už tam radši nejezdím... ale našim jsem taky kolikrát říkala, ať mu nic nedávají, nedávali mu jen když jsem byla u toho, ale jakmile ne, tak mu hned něco podstrčili, naštěstí už mu vůbec nic nedávají, nebo viděli, jak dopadl Filip- ten jeho bráška... Jo lidem to můžeš dokola omílet jak blbá ať mu nic nedávají, že jim to škodí, že salámy jsou hodně slané a kořeněné pro psa atd. a pak jak už pesanům odcházejí játra a ledviny tak už je kolikrát bohužel pozdě

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:45
- Nahlásit

jo, přesně toho se bojím. Oni si všichni myslí, jé jí to tak chutná tak jí dáme ještě, a tohle může? Ne! Ale jo, trochu ochutnat musí všechno, to vždycky rostu. Říkám jim že má svoje granule, a svoje konzervy a svoje pamlsky a že by to její taky nejedly a oni ne a ne. Prý když se tak smutně kouká, že by si taky dala tak proč ne. PRostě neposlouchaj co jim říkám a teď kňučí, jdeme se vyvenčit.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 12:54
- Nahlásit

a nejhorší to je, když má třeba průjem, tak to mě vždycky naštve dvojnásobně... jo tak s těma očima to slyším taky hodněkrát, ale když on tak kouká, to mu nedá nic nedát, to byly slova mojí mamči, ale teď jsem fakt ráda, že už mu fakt pěkně dlouho nic nedali, jako on má jídla dost - každý den vařené + vitamíny a nějaké doplňky a taky nějaké pamlsky, takže hladem netrpí a snad mu ani nic neschází

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:51
- Nahlásit

Uf tak jsme se už vrátily a za hodinku už pojedeme domů, dneska jí musím pořádně potahat po lese, včera jsme totiž nebyli, i když je dneska teda zase teplo a to hlásily přeháňky.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:55
- Nahlásit

my tady v Ostravě máme taky horko, dopoledne jsem byla s Monťasem na hodinu na procházku a pak jsme si sedli na lavičku před barák (on tam rád sedí a kouká co se děje ) a teď bobek spinká na gauči, my večer půjdeme taky asi do lesa, ale asi né tak pozdě jako včera - šla jsem v devět večer na hodinu ven a už byla pořádná tma, už se začíná brzo stmívat

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 13:57
- Nahlásit

jo taky jsme byli před spaním o půl desáté a tma už teda byla a večer navíc i zima. My půjdem asi tak kolem šesté - to zas bude vyčesávání z lesa.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:03
- Nahlásit

no taky dneska asi půjdu tak o půl sedmé na hoďku a půl, do těch devíti se to ještě dá, ale kolem té desáté je tma jak v pytli... dneska na té procházce nabral Monty bodlák, ale šikulka si ho vybral sám
to zas bude vyčesávání z lesa.
jo jo to známe a ještě navíc prohlídka jestli nemá klíšťata

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:07
- Nahlásit

Mě teď přijde že klíšťata nějak nejsou, už jsem jí dlouho žádný nenašla. Že by to bylo tím teplem?
Ale já ji musim utahat abysme pak mohly v klidu cvičit pac. JInak je aktivní a místo pac mě kouše do ruk.

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:15
- Nahlásit

no já jsem Montíkovi nedávno vytáhla tři klíšťata... ale taky mi příjde, že jich až zas tolik není...
jak jsi psala v tom tématu - z prochandy jsem prisla bez psa o tom, že Dipsy je závislák, tak to je Monty taky, nevím jestli už jsem ti to psala, nechce se mi to hledat, ale jednou přijel kámoš a volal mi abych se za nim stavila do garáže, že tam spravuje auto, tak jsme tam s Montíkem šli a byl tam jeho známý a měl vodu ( já jinak Montymu vodu táhnu snad všude, ale v tedy jsem byla dopoledne a nebylo ještě takové teplo a ten kámoš mi zavolal abych se stavila, tak proto jsem neměla tu vodu) no a ten známý mi ho vzal, byl na vodítku a já byla u toho kámoše, ten chlap ho zavedl asi tak 5 metrů ode mě aby mu dal tu vodu a Monty začal tak úskostlivě štěkat a kňučet, že si v tom horku ani tu vodu nevzal, až jsem k němu přišla tak mě nejprve přivítal, jako by mě snad půl dne neviděl a až pak se napil.....
A nebo jak jsme byli u těch, co od nich mám Montyho, tak ani si ho brali na ruky, aby se s ním mohli pomazlit, jakmile ho pustili na zem tak Monty už byl u mě a skákal po mě jakoby říkal já jsem jenom tvůj a nikomu mě nedávej... no a venku taky, když už jsem jen trošičku dále tak už zamnou pádí

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:20
- Nahlásit

Ale na cvičáku nám výcvikářka dycky říká že je pořád lepší mít závisláka než útěkáře a je to taky dobře, protože pes ví že k sobě patříte a bojí se aby o tebe nepřišel.
Naše to taky tak dělá, byli jsme na koupališti a kámoš že se s ní projde okolo, že jí to jako ukáže. Tak šli s vodítkem, říkám mu že ona s tebou nepůjde, je to závislák, tak ji vzal do náruče, protože fakt dobrovolně nešla a obešly teda koupaliště ale ona mu pořád koukala přes rameno kde jsem a jestli někam nejdu. Pak došli tak se ho ptám jestli o mě řvala, tak že jo, celou dobu

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:25
- Nahlásit

taky si myslím, že je lepší mít závisláka, ale třeba je zase šikulka, že když někde jdu a musí zůstat sám tak nekňučí ani nevyvádí, ale zato jak příjdu tak mě vítá, jak kdyby mě týden neviděl...
No ten kámoš říkal, se divím, že s ním Monty jde, ale to bylo tak snad ani né metr, jak to dopověděl tak Monty spustil takový povyk... on třeba ikdyž jsem jen v pokoji a pak jdu třeba do jiného pokoje, tak tam sám dlouho nevydrží a musí jít za mnou

west
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:26
- Nahlásit

jo naše taky, třeba spí v obýváku a jak já jdu z obýváku do kuchyně tak se automaticky zvedne, lehne v kuchyni a spí dál

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2007 14:33
- Nahlásit

nebo nedávno jsem byla s mamčou na prochajdě v lese a řekla jsem ji ať mu řekne zůstaň a já se mu někde schovám a jestli mě Monty najde.... Tak na poprvé to nešlo vůbec, protože než jsem stačila někde zalést tak už byl u mě (bylo to i tím, že mamču až tak moc neposlouchá, protože ona si u něho nedokážu udělat autoritu a taky to bylo tím, že když už mě Monty neviděl tak se musel za mnou vypravit) no ale pak se to podařilo, já se mu schovala někde za strom a ze začátku jak mě nemohl najít tak začal ječet a pak jak už mě uviděl tak byl štěstím bez sebe

west
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:55
- Nahlásit

Taky ti přijde že spousta lidí tu neuznává malý plemena psů jako psy?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání