Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / West highland white teriér
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
west
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 12:31
- Nahlásit

Tak zatím po chvilkách cvičíme každej den, v lese to přivolání, chůzi u nohy atd, tak to snad půjde. Ale chtěla jsem se zeptat na tu výstavu v Brně, dochází nám totiž granule a chci koupit lepší, teď máme purinu dow chow, ale chci koupit pro planku, celkem se nám osvědčila. Ale ve zverimexech maj ty granule zdá se hodně předražený a navíc kdovíjak to tam je dlouho a než si objednávat z netu tak jsem se chtěla zeptat jestli na té výstavě budou k dostání i krmiva, jestli tam jsou stánky i s granulema. Nikdy jsem tam totiž nebyla a na tuhle půjdu poprvé jen na čumendu. Nevím totiž jestli se od tam dá odnést jen vzorek nebo to normálně koupit jako v obchodě. Díky

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 12:39
- Nahlásit

jo je tam pro hafany snad úplně všechno... někteří dávají vzorky granulí, ale granule se dají koupit u všech stánků s psím krmivem...

west
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:22
- Nahlásit

OK díky, to mi to usnadnilo. chci tam koupit i jiný věci třeba tu trim. pilku a vodítko na cvičák. Takže to tam bude všechno pohromadě a nemusim jezdit zbytečně jinam. Snad budou i dobrý ceny.
Mimochodem co má rád Monty za pamlsky? Já piškoty dávám zřídka, přijdou mi zbytečně sladký a navíc se drobí a Dipsa je moc nemusí, spíš má radši ty sušený střívka, a teď jsem koupila ve zveráku nějakej mini salámek voní to fakt jako salám, má tam být želatina na klouby ale myslim že je to hodně slaný a dochucovaný.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:30
- Nahlásit

to tam určitě seženeš, ceny? no možná je to tam o něco dražší, ale zase když se vezme, že přes net se platí poštovné a balné tak to výjde asi na stejno... No Monty piškoty jí jen někdy, ale taky mu to moc nedávám, taky má rád střívka, pak penisy, mini salámky taky, ale jen některé. Taky má rád docela pařátky, ale nejvíce vedou střívka a hovězí penisy

west
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 13:33
- Nahlásit

No tak ale bude to určitě levnější než v obchodech a taky větší výběr, myslim třeba ty pamlsky a kosmetika ne? To bude dobrý. Já ne že bych nějak hamounila ale když to srovnám tak přes net ušetřim na 15kg granulí třeba 300,- a za to už bych mohla koupit třeba konzervy, pamlsky atd. Takhle to myslím.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:29
- Nahlásit

výběr je tam hodně velký jak pamsků, tak kosmetiky, krmiva a prostě všeho co pesan potřebuje, třeba jak jsem byla v Ostravě tak jsem Montíkovi koupila pelech, který má tvar takového mini gauče (samozřejmě mi na něm nespí - takže už ho máme jen na okrasu). Jo určitě je to levnější jak ve zveráčích, jen o něco dražší než na netu, ale o moc zas ne...

west
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:39
- Nahlásit

Jasně, taky chtěj vydělat, s tím se musí počítat, taky když už to tam dovezou.
Já právě přemýšlím že pelech necháme asi ten co máme teď, manžel udělala ze dřeva a já ušila polštář ale doma v něm nespí vůbec takže ho asi necháme taky jen na okrasu, aby náhodou návštěvy neřekly že jí nepořídíme ani pelíšek.
Naše pudlica (u rodičů) ta zase v pelechu spí pořád, má ho pod rohovou lavicí tak to bere asi jako boudu.

Monty
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2007 14:52
- Nahlásit

No jak jsem měla předtím kokříka, tak měl taky ze dřeva (měl to proto,že všechno ničil) i ta byla pak pěkně ohlodaná, ale zato v ní spal docela dost často... Monty má pelechy dva a stejně si oblíbil takovou starou deku, kterou má danou pod stolem v pokoji, tak to asi taky bere jako boudu

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:17
- Nahlásit

Tak Dipsy měla v pátek 4 měsíce a už má dva zuby pryč, proto jí chci granule máčet, ale na to není zvyklá a nechce to. Mimochodem jak dostaneš do Montyho ten Alavis? U nás je to boj, dávala jsem to do krmení, jenže teďka toho půlku vyhodim takže vyhazuju i to a s tím lososovým olejem jsem ji taky nějak extra nepotěšila. Mám strach jestli mi vůbec bude žrát tu proplanku. Začíná být nějak moc vybíravá, jenže ji nechci nechat hladovět, je to přece jenom ještě štěně.

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:34
- Nahlásit

Alavis dávám rozdrcený do vařeného, když dáváš Dipsy granule, tak bych to řešila, že bych jí to dávala asi normálně jako tabletku aby to spolkla. Já jsem v neděli našla dobrou stánku, mají tam docela dobré ceny, obědnala jsem mu kiltix obojek proti klíšťatům, lososový olej Kronch, Alavis - nějakou novinku, mají ho o 30Kč levnější než všude..., pak jsem mu koupila vitamíny, biopolym, ten je fakt dobrej, aspoň to tak působilo na Montyho, měl pak větší chuť k jídlu a je to na více věcí. pak jsem mu obědnala deku a nějaké přípravek na oči, protože mu poslední dobou začíná takový mazlevější výtok z očí, jsou to ospalky, vždy je měl zaschlé, ale teď to má mazlavější....

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:40
- Nahlásit

No právě že to měla rozdrcené ve vařenym, což normálně žere jak o závod, ale nevim jestli jí ty zuby bolí, tak ani nechtěla žrát. Včera jsme to právě do ní rvaly přímo do krku a dělala tyjátr. Řekla jsem jí: "heleď dámo, já ti to každej den nemůžu rvát do toho sýru tak to koukej spolknout" a prostě jsme to do ní narvaly. I vet říkal - nepolevit, že zkouší kam až může zajít.
A jaká je adresa těch stránek?

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:54
- Nahlásit

no možná je to těma zoubkama... No jo s tím se nedá nic dělat, mi Monty taky nechce prášky, taky vyvádí, ale když musí (napr. odčervovací tabletky)... no mě by ani nepomohlo to dát do sýru ikdyž ho miluje, ten prášek by v tom ucítil a pak by to vyplivl, kámoška má psa, který je starý a už trpí na klouby, tak mu taky dává alavis a taky ho nechce žrát, tak mu to ušulá do takového čokoládového másla, nebo co to je a v poho to sní, ale to bych moc nedoporučovala, protože to co mám na svých stránkách o čokoládě a hafanech mi stačí.... jejich stránka je www.veterinarnipece.cz hned jsem tam utratila 1500Kč teď ještě bude ta výstava a budu totálně švorc

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:06
- Nahlásit

No taky si říkám, že nás ti miláčkové přijdou někdy draho, ale co, co bysme jim nedopřály že? Já právě čekám na tu výstavu že koupim nějaký věci tam, nutně potřebujem obyč. delší vodítko na cvičák, krmení atd.

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:13
- Nahlásit

jsem si dělala srandu, že po tom co všechno jsem mu obědnala bude nejzdravější hafan v Ostravě tak já skoro všechny prachy rvu do Montyho, aby byl zdravý a aby mu nic nechybělo...to tam určitě seženeš, v létě ta výstava bývá spojena i s propetem, nebo jak se to jmenuje a tam jsou chovatelské potřeby, na výstavách toho bývá vždycky hodně, ale když je to spojené s tím propetem tak by toho mělo být ještě víc, aspoň si to myslím...

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:18
- Nahlásit

ale nejhorší je že těch věcí, to jako produktů je na trhu tolik a normální člověk se v tom nevyzná a navíc ani nevíš co všechno je a co všechno tvůj pes upotřebí. Třeba o tom Biopolymu slyším prvně a když jsem vetovi ukázala kapky do uší a očí co jsem objednala od trixie tak se na to moc netvářil a hned mi narval na vytřepávaní kapky Novalsan do uší.

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:22
- Nahlásit

ach jo, to je slovosled, no jo maturitu už mám dávno za sebou.

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:26
- Nahlásit

jo to musí člověk vyzkoušet, co je pro hafa dobré, třeba jak mi vet prodával ten Biopolym tak mi říkal, že ti jeho hafani sežerou všechno, ale jakmile mu tam přidá ten Biopolym tak nee, ten můj je zase vybíravec největší a on se mohl po tom utlouct, jak jsem mu to do jídla dala a měl pak větší chuť na jídlo "a nebyl až tak vybíravý" o Biopolymu jsem se dozvěděla na tomto fóru, kdysy tu bylo na téma, že jak docílit, aby byla nosní houba tmavější... Montymu trochu hnědne, tak jsem to vyzkoušela a nemůžu si stěžovat, no já taky nevěděla co mu na ty očíčka mám obědnat, ale snad jsem obědnala dobře, je to docela drahé a navíc je tam na těch stránkách napsané, že to vet doporučuje... nechtěla jsem mu právě kupovat nic v lékárně pro lidi, protože jsem se tady dočetla, že pes má jiné Ph a že by mu mohly lidské kapky do očí způsobovat svědění apod...

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:30
- Nahlásit

ale jestli sis všimla tak na těch stránkách mají i normální kapky a mastičku na oči, jako pro lidi. Zajímavý, ale jinak můžeš čistit i borovou vodou, ta je univerzální.

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:37
- Nahlásit

jo jo všimla, no já už nevím jako každý tvrdí něco jiného, třeba na jiném fóru někdo říkal, že prý očkování proti borelióze není dobré, že to ničí játra... tak já jsem čerstě po maturitě (pátek) a že by můj slovosled byl nějaký vzorný se nedá říct no teď bude sranda si najít nějakou práci....

west
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:43
- Nahlásit

takže to dopadlo jo? Super, gratuluju.

Tady platí co člověk to názor, my teda očkovaní proti borelce jsme, že by to ničilo játra, o tom nic nevím. Ale při riziku nakažení boreliozou to radši risknu, zvlášť když ty antiparazitika nefungujou tak jak všude reklamují.

Monty
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:50
- Nahlásit

díky... jo jo už to mám konečně za sebou, jsem ráda, že už to ze mě spadlo(stres a tak) a teď už se můžu naplno věnovat Montymu... no taky o tom uvažuju, že Moňťase nechám v zimě naočkovat... bohužel v Ostravě je klíšťat šíleně hodně a prý i hodně infikovaných... no a už mi skoro nic nezabírá, jak jsem měla Montyho ze začátku tak všichni říkali, jaký není fronline výborný, já to tvrdit nemohla... máme blízko les a to je přímo ráj pro klíšťata, přišli jsme po procházce domů a já tahala i 20 klíšťat denně a to byl tím fronline nastříkaný, pak jsme přešli na spot on a bylo to výrazně lepší, ale poslední dobou to nějak nezabírá ty klíšťata už jsou asi proti tomu odolné, nebo já nevím... no tak teď jsem právě obědnala ten obojek, tak uvidím no a v zimě ho nechám naočkovat

west
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:11
- Nahlásit

Jo máš pravdu s těma klíštatama, je to boj. A na tu bílou jdou jak vosa na bonbon, horší to maj ale černí psi, tam je najdeš až po zapití. Včera jsem dvě vytahovala a další tři-čtyři sbírala.

a mimochodem každej lék maj nějaký vedlejší účinky, ale když ta vakcína proti borelce pomůže tak budu ráda.

Chodíš někdy na westieinfo.com?

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:58
- Nahlásit

no my chodily na procházku s kámoščinou fenkou (černý kříženec) a Monty měl vždycky více, ale o hodně... jo je to horší na vyndání u tmavých psů... tak to výjde na stejno...
já mám probrouzdané skoro všechny stránky o westících a na tady těch už jsem párkrát byla - pěkné stránky

west
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:33
- Nahlásit

Je tam taky diskuse.

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:10
- Nahlásit

jsem se tam snažila zaregistrovat, ale nešlo mi to

west
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:26
- Nahlásit

Jakto? Mě normálně. Ale i pokud nejsi zaregistrovaná tak si příspěvky můžeš přečíst.

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:28
- Nahlásit

jo to já vím, nevím co s tím bylo, zadala jsem správně heslo i jméno a pořád mi to psalo, že to mám blbě, ale už mi to jde

west
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:29
- Nahlásit

west
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:33
- Nahlásit

Kdyžtak přidej svoje zkušenosti ať se to tam trošku rozjede. Celkem zajímavý je téma Simona, ale to uvidíš sama.

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:42
- Nahlásit

o.k. už jsem přidala zkušenost v tématě o poplatcích, na to téma se poodívám

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání