| Autor |
Zpráva |
west
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:28
- Nahlásit
To my máme oba výstavní rodiče a ona ¨by asi i uspěla ale mě se po výstavách nechce chodit, zabere to spoustu času i peněz a já ji uchovnit nechci takže je to zbytečný
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:40
- Nahlásit
no mě taky ne, takže mi to vůbec neva, že ty PP nemá, jsem si jista, že má zdravé rodiče - no teda už jednoho, ale jeho otec zemřel, protože byl už starý, sám mi to řekl můj vet. A vím, že ho nemám od žádných množitelů a ti své psy milují nadevše, mají matku od Montyho a nechali si Montyho bratra Filipa
tady ještě fotky z Montyho štěněcího života, na první fotce ho máme první den doma a ta druhá je nějak taky z té doby
|
west
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:42
- Nahlásit
No jo jsou to mazlíci. teď budu muset pořešit nějak taky pelechy. V práci je jí už malej tak asi vezmu ten z domu, tam totiž nechce vegetovat a doma jí asi nechám jen deku když tam stejně není.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 14:49
- Nahlásit
No Monty se teď zase nějak zabydlel ve svém pelechu - ten co je na fotce, měla jsem ho ve skříni, ale nechtěl v něm spát, pak jsem ho vytáhla jak mi přišla ta nová deka pro Montyho, dala jsem tu deku do toho pelechu i s polštářem a teď už tam strašně rád chodí, možná je to kvůli té deky, ale před tím tam měl dva polštáře a skoro vůbec tam nespal
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:03
- Nahlásit
ahoj, ahoj, tak už máme všechny špičáky venku a zhruba za měsíc jsme předběžně domluvení na kastraci, ach jo, no ale už jsme se rozhodly
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:20
- Nahlásit
Ahojky, tak to je fajn, že už má špičáky venku, aspoň jí to už nebude trápit. Včera naši potkali v obchodě ty co od nich máme Montíka, tak jsme se včera domluvili a navštívili jsme se. Jak už jsem psala mají Montyho maminku a nechali si i brášku, tak jsme byli u nich na zahradě, všechno bylo o.k. ale pak tam přišla i sestra od toho majitele s jorkšírkou a bráchové se kvůli ní poprali... vyfotila jsem i pár fotek
Toto je Montyho mamča Anča ( Monty je celý po ní)
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:35
- Nahlásit
jé ta je krásná. Snad naše bude taky taková.
Já jsem ráno zase potkala známýho kterej vlastně může za to že jsme si pořídily westíka, on má kluka říká mu Vajtík jako od white a manželovi se tak líbil že chtěl prostě westa. No a on mi ráno říkal že Vajtík byl na krytí a že už měl 7 štěňat v jednom vrhu, kluk šikovnej.
ale ta Anča je fakt moc pěkná, kolik jí je? Minimálně 9 ne?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:45
- Nahlásit
ne ne, Anča už je babička, už má 12 let, ale je na tom docela dobře- myslím jako zdravotně... Ale Montyho bratříček - Filípek, je nemocný, má něco s ledvinami, chudáček prý mu dával vet tak tři měsíce života, ale už to je ty tři měsíce a nevypadá špatně, ale nesmí se nervovat a nesmí prochladnout a taky prá nesmí maso, tak je na speciálních granulí... měl 10 kilo ale zhubl na 7 a teď zase nabral dvě kila tak má teď 9Kg, tak snad bude v pořádku
To je Filípek
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:48
- Nahlásit
ten má ale jazyčisko, no a když jsme u toho nevíš jak moc westi trpí na nemoci a když tak na který
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 12:55
- Nahlásit
No já bych řekla, že westíci jsou odolní a mnoha nemocemi netrpí, ale často jsou náchylní na kožní nemoci, známá co má westíka Fida, tak ten je prý alergický na trávu...
Tak tady je Anča s Montíkem a s Bětkou, to je ta fenka jorka, kvůli které se bratříci poprali
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:03
- Nahlásit
jo ta kůže, s tím tak nějak počítám, ale na to je dobrej i ten losos. olej že? někdy se taky drbe bezdůvodně, jenom prostě že jí ta kůže svědí jak má hustou podsadu a lidi si hned myslí že má blechy, blbci. Jinak zatím žádný komplikace, jenom se trochu bojim co bude po té kastraci.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:17
- Nahlásit
no píšou, že ten lososový olej je dobrý na srst, ale zase fosilla psal, že se to s tím olejem nemá moc přehánět, že obsahuje nějaké prý těžké kovy, nebo co... jinak Monty zatím (musím zaklepat na dřevo, projistotu rovnou zabušit) je zdravý jako řípa, ale jak jsem se to o tom Filipovi dozvěděla, že je nemocný, tak mám takový strach, přeci to je jen stejná krev, ale zase si myslím, že to taky hodně dělá strava... tak snad bude všechno o.k.
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 13:56
- Nahlásit
Jo to máš pravdu a já jí ten olej ani každej den nedávám aby se jí nepřejed i když po něm nějak nešílí sní žrádlo stejně tak jako když ho tam nemá, ale jsem ráda že se naučila na ty granule. KDyž jí je dávám rovnou do misky na zemi tak ji musim odstrkovat abych jí je tam nasypala všechny a taky po nich má pěkný bobky. Problémy zatím zdravotní nejsou. A teď jí učím pac a ona ne a ne to pochopit.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:05
- Nahlásit
A co, jak snáší ty horka? Vy tam musíte mít ještě větší než my tady v Ostravě, přece jste jen více jížněji. Jak ty horka začínaly, tak Monty stávkoval, lehl si do snínu do trávy a nechtěl jít dál... tak teď v těch horkach chodíme jen na krátké procházky, a večer když už je docela fajn tak na delší, ikdyž jsem s ním byla kolem půl jedenácté večer, ale i tak bylo ještě dost dusnu... včera byl unavený, protože lítal s tou fenkou jorka a bylo docela dost teplo... Jo tak dávat pacinku se docela rychle naučil, ale co jsem ho nenaučila, je apartovat , prostě to nepochopil, ikdyž jsem se fakt snažila...
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:09
- Nahlásit
No ona teď většinu dne prospí, v kanclu je celkem příjemně, no určitě je to lepší než venku. Ráno jak jsme dojely tak usnula, dokonce ji ani nevzbudily lidi co mi sem lezly (mám svůj kanclík), pak se kolem poledne vzbudí na venčení a jídlo a pak zase usne. Před chvílí jsme jenom byli na čůrání a spí zase a ven chodíme ale za barákem máme hnedka les a tam je příjemněj ale pije z první kaluže co vidí. Horší je to v autě cestou dom, jezdím 20km do práce a nemám klimu takže to leží na zemi u spolujezdce a nasává studenej vzduch co jde z topení a u toho taky většinou usne.
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:12
- Nahlásit
tak to vypadá že ten můj pes pořád spí, ale to je jen asi přechodně. Jinak jak jsme ráno potkaly toho známýho tak na něho napřed štěkala protože vlezl na drzo do auta ale pak z něho měla radost a šla mu po uchu a on na to: no jo westi, vy máte rádi ouška, taky Monty oblizuje všem uši?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:17
- Nahlásit
my jsme před chvílí byli taky na chvilinku ven... asi mu není moc dobře, protože papkal trávu, ale nevyzvracel se.....
jak byl malej, tak mi strašně rád šel po nosu ale u hafanů ne, ani ty uši, on když si hraje s hafany tak s nima jen tak lítá a jak byl malej tak byl spíše zatížený na nohy...
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:19
- Nahlásit
jo, nohy to znám, boty tkaničky šňůrky u kalhot atd atd ale zabralo mi že prostě řeknu fuj a zastavim se a dokud nepustí tak se nikam nejde. A taky se mi zdá že už přestala trošičku kousat, to jsme ji chtěla pohladit ale ona nám u toho pořád okusovala, teď s těma druhejma zubama to snad už bude lepší.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:26 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
ne já jsem to myslela, tak, že když si hrál s pesany, tak je tak jemně kousal do noh, jinak Monty do dnes ikdyž už má sedm, tak vezme nohavici a chodí s něma do stran, to je jako důkaz vítání nebo radosti, někdy vezme prst, jinky když má kousek od sebe hračku tak vezme do papulky hračku... ale dělá to většinou jen když vítá mě... Montymu skoro všechny zuby vypadly většinou když si hrál s hračkama...
Včera večer na prochajdě mě lumpík vylekal, těsně před bytem si sedl a nechtěl jít, tak jsem z toho byla taková věděšená, protože od toho včerejška co jsem se dozvěděla, že je ten Filípek nemocný ho až moc sleduju, nakonec jak jsme přišli domů tak jsem si všimla, že si pokakal chlupy a proto nechtěl jít, jenom venku jsem si toho nevšimla, protože už byla docela dost tma... pako moje!takhle mě lekat
|
west
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:33
- Nahlásit
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2007 14:38
- Nahlásit
no teď mi je taky do smíchu, ale kdyby jsi ho včera viděla... pohled jako by říkal, joj mě je tak špatně asi umřu... a pak až jsem to na světle zjístila, tak jsem mu měla sto chutí vynadat do simulantů
|
west
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:00
- Nahlásit
Monty
ach jo, to je zase hic, co děláte celej den když už není škola?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:06
- Nahlásit
no ráno tak v 8 bylo super, bylo zataženo foukalo a bylo 23 stupňů ale než jsem si dala kávu a posnídala, tak už jsme šli s Montym do pořádného pařáku... My chodíme na prochajdy, ikdyž v tom hicu moc ne to spíše k večeru, ani mě ty horka moc nedělají dobře... a co ty, plánuješ s Dipsy nějakou dovolenou????
|
west
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:13
- Nahlásit
No dovolenou asi ne, my letos pojedeme k moři asi na Vánoce ale ona zůstane tady, jestli bude chovatelka ochotná tak ji dám k ní, tam jí bude nejlíp. Včera jsme ji vzaly na tenis, ale není tam nikde stín tak funěla jak lokomotiva, dneska jestli se to nezkazí tak půjdu na koupaliště ale ji nechám ležet doma v chládku.
Spíš si vezmu dovolenou po té její kastraci ale to asi budem muset odložit až na druhou půlku září, protože vet si zrovna taky bere dovču. a já bohužel vždycky tak těch prvních 10 dní musím být v práci kvůli uzávěrkám.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:23
- Nahlásit
No my asi taky ne.. stejně se mi v tom horku nikde nechce a ani nikde Montyho v tom horku tahat, sice je rád když jdeme ven, ale myslím, že doma mu je o něco lépe než venku - má se kde schladit, protože máme koberec jen v obýváku, jinak máme v koupelně a v chodbě kachličky, v kuchyni lino a v mojem pokoji mám plovoučka - tak tam leží nejčastěji, protože musí být pořád u mě... a taky bydlíme v přízemí takže tam máme asi nejlépe... A co na tenise? neplete se vám??? Monty jak byl malý, tak se pořád někde motal pod nohama.... A kvůli čeho jí chceš dát vykastrovat?
|
west
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:30
- Nahlásit
Jo chvilku lovila míčky, ale jak bylo teplo tak si za chvilu lehla, ale taky pořád u mě, jsem ju musela zahánět abych na ni nešlápla.
No vykastrovat, protože ji nechci uchovnit a před prvním hárání to prý nejlíp zabrání všem nádorům na žlázách atd. Nebude hárat, lákat psi.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:38
- Nahlásit
No to byl asi důvod proč mám pořád psy, jsem se bála, že bych třeba fenku neuhlídala a taky prý fenky větší sklony např. k cukrovce atd... tak proto jsem si vybrala hafana, ale v budoucnu si asi pořídím feňuli, ale třeba si taky nedákažu představit, kdybych měla psa i fenku a pak je hlídat, aby nedošo k neštěstí... i si myslím, že je to pro toho psa hrůza jak hárá fenka a on se nemůže k ní dostat. Monty když hárá fenka, která je naproti v baráku a projde kolem našeho balkónu, tak Monty někdy vyje..
|
west
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:46
- Nahlásit
no toho jsem se bála zase já, že neuhlídám psa, protože fena hárá dvakrát do roka a to se uhlídat dá, jenže pro psa může v okolí hárat každej měsíc jiná fena a to ho pak pusť na volno.
To má takhle známej dva buldočky a ti se na ni vrhly hárání nehárání tak jsme jim musely vysvětlit že teda francouzský teriéry nechceme.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:50
- Nahlásit
francouzký teriér - to by teda museli vypadat no je pravda, že když fenky hárají, tak mě ani Monty neposlechne a to jinak mě poslouchá.... Monty se zase pustil do fenky jorka, jak jsme byli u těch jeho původních majitelů na té zahradě a taky nehárala
|
west
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:59
- Nahlásit
tak je to jejich přirozenej pud a navíc se nestydí na veřejnosti. ale my štěnda fakt nechceme, když jsem to řekla na veterině doktorce tak mi odpověděla že bysme určitě prodaly, ale já jsem si pořizovala mazlíka, ne mašinu na peníze. asi by měla i krásný štěnátka ale sežere to spoustu času, vůbec nevim tu administrativu okolo a tak vůbec.
|