| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:29 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
Já mám taky wesťu - kluka, bez PP, ale vypadá, že měl čistokrevné rodiče . Je mu rok a měsíc, jmenuje se Beny. Zrovna s ním řeším nějaké problémy "ve smečce", ale jinak je to mazel a trošku i vychcánek .
LucaSlunicko
občas je trochu agresivní, divoký (ikdyž to má v povaze) a vůbec neposlouchá a když ho necháme doma nebo třeba jen na 10 minut zavřem samotného do jiné místnosti,tak naschvál udělá loužičku..... co s tím?Každá rada dobrá!Moooc dík!
njn, jediná osvědčená rada - vymezit mu hranice, aby přesně věděl co smí a co ne a trošku zpřísnit výchovu. Já jsem to neudělala včas a teď s tím mám problémy... Pro westíky je taky dobrý(ne-li přímo nutný) dostatek pohybu a zaměstnat ho (dělat s ním např. agility či jiný sport, dlouhé vycházky, atd.).
S tou loužičkou ti přesně neporadím, nevím, jestli to dělá skutečně schválně, náš westík vydržel delší dobu bez čurání až v půl roce. . Určitě ti poradí někdo ze zkušenějších .
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 18:44
- Nahlásit
Tak to jsem ráda, že je nás tu více s westíky
LucaSlunicko: jak byl ten můj ďáblík malej, tak na mě jednou vyjel (zkoušel co si na mě může dovolit) dala jsem mu naprdel a od té doby už nikdy nic nezkusil
|
west
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 09:45
- Nahlásit
Čauky já mám taky westičku Dipsinku, je jí 3,5 měsíce a je super, beru ji s sebou do práce a vůbec jsme hodně spolu. Přišla nás na 15.000 což mi přijde jako standard s PP. A s těma loužičkama "naschvál" mám podobné zkušenosti.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 14:06
- Nahlásit
jo jo westíci jsou super
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2007 16:56
- Nahlásit
Kdo má westíka, nechcete přijet na sraz? Už jsem to tady na fóru psala, ale nějak to zapadlo.. Sraz se bude konat v sobotu 16.6. od 9.00 ve Zlechově (okr. Uherské Hradiště, Zlínský kraj), budeme tam mít různé zábavné závody, soutěž o Nejhezčího westíka, maškarní bál a příp. i menší pochod pro psy a páníky. V příp. zájmu najdete více info a přihlášku zde: www.westici.net/sraz.html
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 09:03
- Nahlásit
Kamca
no tak já rozhodně ne, protože mám ještě stále zkouškový období, navíc ta naše babča už je nevrlá, nepere se, ale už se nechce moc kamarádit, psí kámoše si pečlivě vybírá, taková dřív nebyla, už asi stárne Ráda bych se tam ale mrkla, možná to navrhnu našim, ať si udělají výlet
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 09:08
- Nahlásit
Kamca
teď jsem si ale všimla, že je to u Uherského Hradiště, tak to je pro ně dost z ruky, takhle daleko oni rozhodně nepojedou
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 12:10
- Nahlásit
Kalliope
Škoda snad to vyjde někdy příště
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:32
- Nahlásit
Kamca
jj, psala jsem jim, ale řekli, že je to daleko, vychází to kolem 500 km, to je opravdu hodně daleko
Snad příště, jak jsi řekla
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit
Monty
Já sice westíka nemám,ale můj pesa se taky jmenuje MONTY,je to maltezacek a mam taky bez PP-duvod- s PP stal 15 000 Kč a zhledem k tomu,ze studuju a ziju s pritelem a byla jsem statsna jak blecha,ze muzeme mit psa,tak je mi to uplne jedno,ze nema PP Milacek je to stejne
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:12
- Nahlásit
krecinek
Jo Monty je docela oblíbené jméno, kámoška má zase jorkšíra Montyho. Montyho mi naši koupili když mi bylo nějak kolem 12ti tak jsem do toho nemohla nějak kecat, ale máme ho od výborných lidí... svou fenku nechali pouze jednou připustit a chtěli abych Montyho navštěvovala aby si na mě zvykl a jak jsme si ho brali tak brečeli... pár krát jsme se potom i návštívili... Takže mi to taky vůbec nevadí, že nemá PP, když vím, že ho nemám od množitelů, ale od hodných lidí co pro psy žijou
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:21
- Nahlásit
A jaké granule dáváte svým westíkům, chovatelka mi radila že granule všeobecně se zeleninou ne, mohla by tam být i mrkev, po čemž žloutnou. Tak by mě zajímalo jestli se vyrábějí třeba extra granule pro bílé psi, nebo bílé psi malých plemen. A to nejlépe nějaká superprémiovka.
Čím krmíte vy?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:25
- Nahlásit
west
já jsem do nedávna krmila Montyho jen kuřecím masem a vločkama + vitamíny + alavis, asi před měsícem mi začal jíst i granule (před tím mu vůbec nejely) teď krmím Chicope a koupila jsem mu teď orijen tak uvidím.... ale zatím má pořád bílou srst
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:27
- Nahlásit
ale v tom orijenu je taky zelenina nebo ne?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:31
- Nahlásit
podle obsahu co píšou, tak je tam 70% masa a 30% ovoce a zeleniny + bylinky a žádné obiloviny, ale můžu se podívat, jaká zelenina tam je.....
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:36
- Nahlásit
A Monty ti jí běžně ovoce? My to zkoušíme dávat po troškách feňuli ale moc se na to netváří, maso je maso. I když jsem slyšela názory že je nemožný aby tam byl takovej vysokej obsah masa. Vet mi dokonce říkal že Orijen obsahuje až 90% masa ale zkušenosti s tím nemá. Tak dej určitě vědět jestli Montymu chutnaj.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:43 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
Ne ne Monty je strašně vybíravý... Dokonce mu chutnají jen dva druhy kostiček a jiné by do té své vybíravé tlamičky nevzal... No taky se mi to nezdá, ale jsou poměrně drahé a nejsou to zrovna granule, které by byly nějak mediálně známé(tím myslím jako reklamy a tak, jak u jiných granulí) ale byl tu i test, který byl dělaný v americe a Orijen tam měly 6 hvězdiček což bylo nejvíce, tak si myslím, že to budou dobré granule... Chocope tam má ještě tak na dva dny, tak sem v sobotu napíšu jestli mu Orijen chutnaly
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:46
- Nahlásit
Ok, zrovna studuju Montyho stránky. Velmi poučnej je článek o čokoládě, o tom mi sice vet řekl, ale spíš se zmínil a vlastně to ani nevysvětlil. Tak teď jsem chytřejší. Díííky.
Jo a ještě jeden dotěrnej dotaz ta kloubní výživa Alavis, jelikož chceme chodit na agility a doktoři to doporučují pro psi co sportují tak jsem se chtěl zeptat kde se to dá koupit a kolik to případně stojí.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:53
- Nahlásit
poprvé jsem to koupila na výstavě v Ostravě a teď ho kupuju na www.alavis.cz není tam poštovné ani balné, já kupuju s glukosaminem sulfátem a stojí to 445Kč
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 15:58
- Nahlásit
Ok díky za tip. Asi to zkusíme, i vet mi doporučoval nějakou kloubní výživu.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:05 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
my si zatím nestěžujeme
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:10
- Nahlásit
No naší Dipsy je teprve 3,5 měsíce takže teprve všechno zkoušíme. Je to můj první pes s PP i když ji nemám na výstavy nebo na chov, ale chci jí dát všechno co potřebuje pro zdravej růst. Jinak hodně hrabe, dokonce ulovila myš a je uštěkaná. Monty taky hodně štěká?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:17
- Nahlásit
To Monty má do svého původního uplatnění daleko.... Jednou jsem šla ke kámošce, má králíka, který se jí volně pohybuje po bytě, tak ji dala do pokoje ať k ní Monty nemůže, jenže nezavřela, ale přivřela, samozřejmě to už byla pro Montíka hračka se k ní dostat.... pak jsme jen slyšely z pokoje kňučení... rychle jsme tam běžely (a říkala jsem si už je po Terezce-králikovi) a našli jsme je jak Monty leží naproti králíkovi a kňučí, že si s ním nehraje.... a můj brácha má doma křečky a ty zase Monty prozměnu pozoroval v akvárku. Monty štěká z balkónu na ostatní psy, ale není to tak hrozné, a ani neštěká když někdo zazvoní, to jen začne kňučet
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:24
- Nahlásit
Jo tak to je přesný naše beruška je schopná štěkat třeba na odložený oblečení, květináč, polštář aby si s ní hrály. Ale zkouší si občas i vyštěkat naši pozornost aby jsme ji třeba vyzvedli na sedačku, ale to ji radši ingnorujem aby nebyla zvyklá si všechno vyštěkat, ona zase za chvilu přestane a najde si nějakou hračku.
A jinak je strašně žravá i když suchý granule jí moc neříkají, ale když má maso tak si na něho prostě šáhnout nenechá, strašně vyvádí.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:33
- Nahlásit
Monty
JJ,ja ho ma taky od prima lidicek,pelisek mel primo v obyvaku,kolem sebe plno deti,ucenej cistote,dostali jsme vybavicku a spoustu rad a dodnes jsme s nimi v konaktu,dokonce byl Monty ve svm pul roce navstivit i svoji maminku
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:34
- Nahlásit
Monty zase všechno řeší kňučením, když chce aby jsme ho hladili tak kňučí nebo začne do nás rýt čumáčkem nebo packama... je strašně rozmazlený... no jak jsem si ho vychovala tak ho mám... je ale super u westíků už zůstanu... včera jsem se bavila s jednou paní a její dcera má taky westíka a tak ho někdy hlídá a říkala mi, že jak chce jít ven tak skáče do vany... westíci jsou takoví blázínci, mají skvělou povahu. Monty by se mohl po mase utlouct, ale to asi všichni hafani, ale má taky rád sýry, třeba eidam nebo má taky rád lučinu nebo pomazánkové máslo...ale ovoce a zeleninu to vůbec... i ty granule mu moc nejedou, ale krmím ho tak, že jak sní granule, tak až pak k večeru mu dám maso s vločkama
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:40
- Nahlásit
jo westíci jsou super, vybral si ju vlastně manžel. To byl jeho nápad.
Ale ta naše malá vůbec nechce spát v pelechu, její místo je na chodbě odkud vedou dveře do kuchyně a do obýváku a na zemi je dlažba a ona pořád spí na té dlažbě, já si myslím že je to tím že se chladí, uvidíme v zimě. Beru si ji do práce, tady má taky svůj pelíšek a taky věčně spí pod stolem na linu.
Jak to máte vy?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:40
- Nahlásit
krecinek
nám ho ze začátku nechtěli ani dát, museli jsme je hodně přemlouvat... ale pak viděli, že bude v dobrých rukou, tak nám ho nakonec prodali.... my jsme se taky viděli s Montyho maminkou a bráškou(toho druhého si nechali) taky nám dali rady, jeho oblíbené kostičky, trochu granulí ( které nám pak byli k ničemu protože byl hodně vybíravý) a hadřík, aby mu v noci nechyběla maminka s bráškou, aby je aspoň cítil... pak s námi i jeli k veterináři, protože chodili k fakt dobrému... prostě fakt měli starost
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:43
- Nahlásit
Jo jo naše chovatelka je taky super, zrovna v tuhle neděli k nim jedeme. Tak jsem zvědavá jestli přijde i na trimování. Nemyslíte že je to v 3,5 měsících brzo?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2007 16:46
- Nahlásit
west
v pelíšku spal jen krátce, máme doma dva, ale teď už v nich vůbec nespí... Možná je to tím horkem, že leží na dlažbě a na linu. Monty někdy spí v posteli a někdy na zemi, na které má danou deku a má tam danou mojí mikinu, strašně rád spí na mojich věcech... Tento rok ale zatím moc na kachličkách a na linu neleží a docela se divím, protože už byly pěkné vedra. Sem tam si lehne na plovoučku, pod počítač, ale to je tím, že když jsem na počítači tak aby byl u mě
|