Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / West highland white teriér
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:46
- Nahlásit

Hm tak už jsme zpátky, ta se neskutečně ploužila, furt jsem na ni čekala. Myslela jsem že tam budem dýl, ale asi je na ni moc teplo dneska.

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 12:48
- Nahlásit

tak to jste tu fakt brzo, no to víš i těm hafanům nemusí to horko dělat dobře

west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:15
- Nahlásit

jo já vím, teď jsem se dívala na allpet.cz a překvapilo mě jak je drahej ten nůž co se ovládá palcem, nevim jak přesně se to jmenuje. Upravuje se tím srst na pod hlavou na hrudníku.

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:20
- Nahlásit

hodíš mi prosím na to ten odkaz???

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:21
- Nahlásit

myslíš tady ten?

west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:33
- Nahlásit

Ne počkej. Tady ten:

west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:34
- Nahlásit

http://www.allpet.cz/scripts/zbozi.php?KID=79

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:42
- Nahlásit

no možná je to draké, protože to funguje na stejném principu jako elektrický strojek. Já na Montyho používám strojek pod krkem (na hrudníku) a špičky uší a na zadečku, a to už tě výjde nějaký levnější strojek na menší úpravy levněji, já mám za 1 200kč, ty kvalitnější už jsou dražší, ale to je třeba na celé tělo psa a to ty nepotřebuješ

west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:51
- Nahlásit

Já mám u našich strojek. Je normálně na lidi ale dřív jsem s ním stříhala i pudla.

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:54
- Nahlásit

no vidíš, tak to můžeš použít na Dipsy, sice ty strojky na vlasy nejsou až tak kvalitní, ale když jsi s ním stříhala i pudlíka, tak by to na ty Dipsyny malé plochy hravě vystačilo

west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:58
- Nahlásit

No to máš pravdu, do budoucna to použiju až se naučím trimovat, ale to nebude tak brzo.

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:03
- Nahlásit

to časem odkoukáš nebo zkus říct chovatelce, aby ti to příště ukázala a nechala aby sis to vyzkoušela a ona by ti řekla, jak se to má dělat popřípadě co děláš špatně... není to zas tak těžké a jestli chceš tak ti můžu přes mail nebo icq poslat oscanovaný návod jak westíky trimovat

west
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:07
- Nahlásit

jo těch návodů jsem už viděla, to je takový blbý na papíře, lepší je to u ní dívat se jí pod ruky,ale to já jen tak budoucna, je to lepší a klidně si můžeš psa otrimovat třeba za tři dny a vychytat to průběžně. My k ní jezdíme rádi a navíc ona to má za chvilku.
Já to vidim až jí budou třeba dva roky že bych to mohla umět. Zatím budem zkoušet. ale díky, já už dneska valim, nikdo tady není a šéf řekl ať to teda taky zabalim. Tak se mějte.

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 15:07
- Nahlásit

jo určitě je to lépe vidět na živo.. Já jsem byla na každém trimování u toho (vlastně jednou ne, to jsem byla nemocná a byli tam s Montym naši) no a koukala jsem na to asi do Montyho 5ti let, pak jsem si řekla, že by to bylo i levnější kdybych si to "nádobíčko" na trimování pořídila, tak jsem si objednala přes net vše co jsem potřebovala, ze začátku jsem Montyho trimovala na mém stoje co mám v pokoji, hodila jsem na ten stůl deku, aby to Montymu neklouzalo, pak mě to začalo bavit a začala jsem upravovat pejsky i mým známým a pořídila jsem si hydraulický stůl... Jednou bych to chtěla mít jako svoje zaměstnání, ale uvidím jak to bude a co a jak....

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 11:33
- Nahlásit

No vidíš to určitě není špatnej nápad, jde o to, kolik úpraven je v Ostravě, ale myslím že kvalitního trimování zas tak moc není.
Většinou machrujou s trimováním a přitom psa objedou strojkema a ještě nechtějí aby u toho byl majitel, takže ti pak zbydou leda oči pro pláč.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 11:43
- Nahlásit

Na první a druhé trimování jsme byli v Rychvaldu u Karviné u pana Šalonka - byl to známý od majitele Anči a Filípka, tak nám ukázal kde trimuje(má chovatelskou stanici skotských teriérů), ale pak jsem našla tady v Ově paní, která taky trimovala - trimovala u jednoho veta, tak jsme chodili k ní, ale jednou měla dovolenou nebo měla termín nějak, že Monty už by byl moc zarostlý, tak jsem šla někde jinde... no ale udělala jsem chybu!!! Ta ženská tam měla napsáno trimování a přitom mi ho sjela strojkem, byla jsem šíleně naštvaná, ale co jsem měla dělat.. No naštěstí má Monty kvalitní srst a pak to šlo otrimonat, tak jsem tam za ní byla zase(za tou, která trimovala u toho veterináře) a další podraz...ona už tam nebyla a trimovala tam sestřička od veta, ale bylo to hrůza, přišla jsem tam a ona mi asi po půl hodině trimování řekla, že Monty ještě nemá dost dlouhou srst na otrimování, ale byl to žvást, protože Monty byl zarostlý jak medvěd, pak jsem tu paní zase našla a pak jsem chodila zase k ní... no a pak už jsem se rozhodla, že do toho půjdu sama

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 11:50
- Nahlásit

No tak po takových zkušenostech se ani nedivím. My budem jezdit pořád k naší chovatelce a pak se to naučím. Včera došly ty objednaný věci. Je tam i te trimovák Salon. Jenže samozřejmě je ostrej, takže to musim na něčem ztupit. Nevíš o co to mám ztupit, napadlo mě, třeba počesávat vlnu nebo tak něco. Ale trochu sem se bála že ten trimovák má na druhé straně plastovej hřebínek, tak jsem myslela že je to jako zbytečný a navíc plastovej ale česala jsem jí s tím a je to dobrý, má dlouhý zuby a pěkně se tím vyčesává.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 11:59
- Nahlásit

No já jsem to ničím netupila, hned jsem to na Montyho použila a nezdálo se mi, že by to ty jeho chlupy nějak prořezávalo, normálně to škubalo, ono se říká, že je lepší tupý, ale i teď za ty dva roky co ho upravuju a už několikrát, jsem dělala i jiné westíky, tak mi to připadá pořád stejné...možná by to chtělo zkusit a jestli to bude prořezávat, tak to o něco ztupit, ale nevím o co, já jsem takový problém neměla, tak ti neumím poradit

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:01
- Nahlásit

Já to právě zkoušela a ty chlupy to jasně přežízlo tak to nějak zkusim, ale nemohla jsem se dostat dovnitř na tu žiletku, to je nějaká spešl nebo to jsou obyč.?

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:04
- Nahlásit

aha ty máš ten s těma žiletkama???
to já mám tady tyhle oba dva:

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:07
- Nahlásit

Ne tento:

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:12
- Nahlásit

aha, no já jsem si lepší objednávala ty zelené, příjde mi, že je s tím snadnější manipulace, ale je to jen můj názor, protože s takovým jaký máš ty, tak s takovým jsem ještě nikdy nedělala

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:14
- Nahlásit

No to je jedno, nějak to půjde. A přišel jí ten balzám na tlapky, tak myslim že je to dobrý.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:21
- Nahlásit

já mám nějaký sprej na tlapky, ale vždycky když mu to na ty tlapky postříkám, tak to je hotová komedie asi mu to nevoní a někdy používám normální lidskou indulónu

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:23
- Nahlásit

jo indulonu mě včera radil automechanik i na těsnění u střešního okna, viva la indulona

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:25
- Nahlásit

jo indulonu mě včera radil automechanik i na těsnění u střešního okna
no vidíš, jak je ta indulóna všeúčelová

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:30
- Nahlásit

jo ale jíst ji nemusim že ne

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:37
- Nahlásit

no já nevím, ale asi by ti nechunala, ale já to nezkoušela tak nevím, ale máme doma jednu jahohovou, která fakt úžasně voní
V pondělí jdu s Montym k vetovi, protože mi poslední dobou začal nějak sáňkovat, tak mu tam hodím bobana, ať mu udělá rozbor.
Tak mě napadlo...Bojí se Dipsy veta? Monty vůbec, ale znám plno psů, kteří jdou jen cestou směrem k vetovi a až se klepou a bojí

west
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:40
- Nahlásit

Ty jo oni dělaj i jahodovou jo? No to jsou vymoženosti toto.
My jsme u veta byli párkrát a zatím si nestačila vytvořit na něho alergii. Spíš si od něho nechtěla nechat ostříhat drápy a podívat na zuby ale jinak jí nic hroznýho nedělal.
Ale naše pudlica, to byl ukázkovej případ nesnášenlivosti k vetovi. To byl nadlidskej výkon jí tam dostat. Navíc my neměly auto a ona se nanaučila cestovat MHD takže to byl dycky špatnej celej den.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:51
- Nahlásit

teda ona není jahodová, chtěla jsem napsat, že voní po jahodách no jo no to vedro mi jde asi na hlavu
Tak jak byl malý, tak se taky šíleně vzpíral stříhání drápků u veta a jak mu dal injekci - očkování tak pištěl, jak by ho chtěl zabít, ale vždycky tam normálně došel a ještě se tam v čekárně tvářil na ty ostatní psy, proč jsou tak vynervovaní Vždycky jak jdeme k vetovi, tak je to taková příjemná procházka (máme veta tak 20 min od baráku), většinou mu tam nic hrozného nedělá-i u injekcí už neječí, spíše se mi zdá jako by je ani necítil a máme veta strašně příjemného. Minule jak jsem tam byla s těma zubama(odstranění zubního kamene laisrem) tak jsem byla taková roztřepaná, protože člověk nikdy neví, hafanovi nemusí sednout narkóza a už se nemusí probudit tak mě tam uklidňoval, a pak jak už měl po tom zákroku, tak se mě ptal, jestli ho unesu, že je trochu těžký, já mu řekla, že jo, ale vypadalo to tak, že kdybych řekla, že ne, tak by nás asi i zavezl domů

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání