| Autor |
Zpráva |
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:57
- Nahlásit
a kolik stál ten laiser? Někdo tady psal že to stojí 2tis.
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:58
- Nahlásit
Jinak my máme veta 18km od domu, takže jezdíme autem, ale skřítě je zvyklá cestovat autem. Jezdí se mnou každý den, vždycky chvílu významně pozoruje okolí a pak jí to kolíbání uspí.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:03
- Nahlásit
cože? Jako já vím, že vetové nemají ceny stejné, ale 2 000Kč se mi zdá fakticky dost, já jsem platila 600Kč a to i s narkózou a ještě mu odstraňoval cystičku na víčku... ikdyž o našem vetovi se říká, že z lidí zbytečně netahá peníze, ale i tak se mi to zdá velký rozdíl, vím, že narkóza u větších psů stojí myslím více, protože to záleží na hmotnosti hafíka ale i tak se mi to zdá šílená cena
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:04
- Nahlásit
To Monty se vždycky do auta cpal a rád se koukal z okna, ale po delší cestě už ho to v tom autě nebavilo
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:05
- Nahlásit
no mě právě taky, proto se ptám. Je určitě lepší se veta zeptat předem kolik za jakej úkon účtuje abysme pak nebyli překvapený. Já když jsem tam volala, jako ke svýmu v jakých částkách se pohybují ty kastrace tak říkaly že do deseti kg je to tak 1.500, ale nevím co všechno to zahrnuje. Tak jsem zvědavá kolik to teda bude nakonec stát. Ale manžel řek že to uhradí.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:14
- Nahlásit
no já jsem je ho taky předem ptala, ať tam třeba nejdu s málo penězi a pak ať si neudělám trapas, že tolik nemám a musela bych volat aby mi někdo přinesl prachy, tak mi řekl, že asi 500Kč, ale pak se Montymu udělala ta cystička a platila jsem 600Kč, ale to jsem si tam vzala 1000Kč protože jsem nevěděla kolik to s tou cystou udělá... ale fakt se mi zdá levný, protože i kompletní očkování mě stojí do 300Kč
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:18
- Nahlásit
tak to jsou dobré ceny. My jsme u veta nechali už dost, protože jsme tam braly i kapky do uší a podobně. a kolik jsem za ni už utratila ani radši počítat nebudu, ale je to potřeba. Mám knížku o westech a je tam moc pěkně napsáno že:
o dítě se taky staráte, češete a myjete ho aby bylo čisté a nezapáchalo, stejně tak se musíte starat o svého pejska.
To přirovnání mi přijde trefný.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:25
- Nahlásit
Já mám o westících všechny 4 knížky, které tady v ČR jsou.
Jo to je, ale mě to vůbec nevadí, že mě příjde na kolik mě příjde, jednou jsem si ho pořídila, tak mu obstarám všechno aby mu nic nechybělo, pro mě je Montík takové maje mimčo. Lidi mi kolikrát říkají, že to přeháním a že se má Monty jak v bavlnce, ale proč by taky ne, dělám všechno proto aby se Monty u mě měl co nejlépe a myslím si, že to co do něho vrazím, se mi zase projeví tím, že je zdravý a spokojený... Však o pejscích se říká, že to je jediná láska, kterou si můžete koupit za peníze nebo tak nějak
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:34
- Nahlásit
Já jsem se bavila s tím známým co má westíka vajťíka a říkal že by si to s ní občas rád vyměnil, že by chtěl být psem v jejich rodině.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:37
- Nahlásit
to tatík kolikrát říká taky - cituju ho: " Kdybych se měl znova narodit, chtěl bych být Montym"
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:40
- Nahlásit
No to říká spousta lidí.
ale všímáš si že na sebe většinou dlabem a odbýváme se a u psů hlídáme krmný dávky, přísun vitamínů, živin a kdovíčeho ještě aby se pések měl božsky a byl zdravej.
Já to připisuju tomu, že pes prostě neřekne co chce nebo potřebuje, teda ohledně toho krmení třeba, takže my mu logicky chceme dát to nejlepší.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:47
- Nahlásit
nedávno jsem posílala kámošce odkaz s oblečkem, který chci Montymu koupit a ještě jsem jí popisovala jak vypadá Montyho obojek, co jsem mu koupila v Brně na výstavě a ona mi odepsala, že proč do něho tolik vrážím, ať si koupím radši něco na sebe já. Tak mě docela dostala. Já mám hadrů dost, tak proč bych nemohla Montíkovi pořídit obleček...
No s těma pejskama je to težší než s děckem a to myslím v tom, že pesa ti nemůže říct co mu je a co ho přesně trápí...
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:50
- Nahlásit
jo a o tom to je.
Já jsem te'd z peněz celkem vycinkatá, platila jsem opravu auta 4.500 a ještě na podzim mě čeká další za 10.000. Takže nějaký granule oproti tomu je fakt brnkačka.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:55 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
no taky si říkám, když si kupuju hadry a různé blbosti tak proč bych nemohla i hafanovi pořídit něco, jsem zvědavá jak to budu zvládat v září-až si budu úplně všechno platit sama, ale jsem si stoprocentně jistá, že kdybych to nějak finančně nedávala, tak se já uskromním a Monty bude mít pořád takový konfort jako má teď. To bych mu fakt nemohla udělat, že bych na něm začala šetřit, to by mi srdce nedovolilo
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 14:11
- Nahlásit
no to se pozná pravej pejskař hold
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 14:20
- Nahlásit
no i kámošky si začínají pomalu zvykat, že když někde jdem tak Montyho tahám sebou, třeba dneska mi psala jedna jestli bych ji nemohla počkat u zastávky jednoho nákupního střediska o půl čtvrté,a že si vybere peníze něco nakoupí a pak si půjdeme sednout a pokecat tak jsem ji řekla, že tam dojdu s Montym, a že jí počkáme před obchodem než si vybere prachy a nakoupí a že pak si půjdeme sednout... a samozřejmě s Montym a do nějaké letní zahrady
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 14:32
- Nahlásit
|
west
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 14:34
- Nahlásit
tak já dneska mizim, mám dost, pěknej víkend tobě i Montíkovi
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 14:42
- Nahlásit
díky, no my už se taky musíme chystat, tak papa a pěkný víkend
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 11:23
- Nahlásit
Ahojky, tak jsem se dívala zase na net a našla jsem co by mohlo být dobrý doplňek stravy na kůží a předcházení nějakých kožních onemocnění nebo když už se pejsek škrábe atd. http://www.veterinarnipece.cz/phytovet-dog-top-shi ne-coat-250g-1631.html
|
west
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 11:47
- Nahlásit
Ahoj, píšou že díky obsahu česneku. To bysme jim mohly i česnek přidávat do jídla. Já se jen bojim aby jsme je příliš chemicky nenadopovaly. To víš alavis, lososový olej, řasy a kdoví co ještě, aby toho fakt nebylo moc naráz.
Včera jsem vařily kuřecí skelety, tak jsem jí dala s vločkama a zeleninou povařenou v jejím vývaru (kromě mrkve) a zblajzla všechno do poslední vločky.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 09:21
- Nahlásit
Ahoj, no tak ten přípravek je čistě bilinný, takže toho bych se tak nebála...no a ten Alavis mu taky nedávám pořád, dávám 3 měsíce a pak zase 3 měsíce pauzy, lososový olej dávám obden a to ještě ani ne ten jeden stisk jak píšou a řasy mu dám až dojde ten lososový olej, takže doufám, že není chemicky nadopovaný...
No vidíš, kdo by taky odolal vařenému, neznám snad žádného hafana
Včera jsem byla s Montym na veterině a bylo tam strašně moc hafanů, přišli jsme tam 5 min, před otevírací dobou a až tam byl jezevčík a asi 2 maltezáci (já to nepoznám, když je to úplně na krátko ostříhané, jestli je to maltezáček nebo bišonek nebo boloňák) no o po nás ještě přišel pár z jorkšírem a pak ještě mladý kluk s bišonkem.... Tak Monty byl úplný showmen a to doslova, co on tam dělal... s každým psem si chtěl hrát, ale nemohl, protože všichni hafové byli na rokou. A a co dělal, úplně vydával tak srandovní zvuky, celá čekárna se smála a já jsem chvílemi smíchem až brečela První šel ten jezevčík a chudáček tam byl docela dlouho...ale pak na ředu přišli ti maltezáci nebo co to bylo a vzala si vždycky jen jednoho a toho druhého jí pohlídala holka, co tam byla s ní a pak se to vyměnilo, no a to byla hrůza jak jeden z těch maltezázů odečel do ordinace tak začel povyk a žalostný zpěv a naopak.... Ti tam asi byli taky 10 min. každá, já tam jen přišla dala bobek na rozbor a vet mu vymáčknul anální žlázky a šli jsme, to bylo asi jen tak dvě minuty. No a dneska si tam mám buď zavolat nebo přijít pro výsledek
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:01
- Nahlásit
No tak Monťas je hrdina!
My půjdem na veterinu až kvůli té kastraci.
Dneska jsem malou nechata celej den doma, včera totiž celej den prospala a když jsem odpoledne odjížděla se šéfem do města asi na hodinu a půl tak ani nebrečela a čůrala až někdy ve čtyři hodiny doma, tak chci aby si taky zvykla že bude doma sama. Na podzim mi totiž začínají kurzy tančení a to jdu rovnou po práci takže bude muset zůstávat ten jeden den v týdnu sama doma.
Jinak včera měla zeleninovej den, na večeři kuře a vločky a do toho paprika, cuketa a okurek a zase všechno fuč.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:11
- Nahlásit
tak to máš super, že ti papá zeleninu...
tak když jí začneš pomalu učit být sama tak to určitě zvládne
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:26
- Nahlásit
to jo, ráno jsem jí nasypala granule a přes tu svou žravost ani nezjistila že jsem odešla, aspoň to bylo bez breku. Myslim si ale že tam loužičku naschvál udělá.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:43
- Nahlásit
to se nech překvapit, třeba příjdeš domů a nic tam nebude... v pátek jsem šla kupovat kámošce dárek a vytáhla jsem sebou mamku aby mi pohlídala Montyho před obchodem a mamka tam potkala známou a říkala, že v jednom obchodě budou v září asi brát nové pracovníky, tak že tam mám hodit životopis, a je to místo buď, že bych doplňovala zboží a nebo pokladní a že je tam 11 000Kč čistého, tak mi drž palce aby mi to vyšlo, tento týden nebo příští tam hodím ten životopis, ta známá od mamči říkala, že to mám hodit tak týden před zářím, ale radši to tam hodím dříve abych měla větší šanci, přece jenom koncem srpna se bude o práci ucházet více lidí, co třeba v červnu odmaturovali a nechali si taky ty dva měsíce prázdnin jako já.
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:48
- Nahlásit
tak peníze to jsou dobré, ale záleží na pracovní době, v obchodě to bude určitě o víkendech a svátcích, to už není nic pro mě. Už jsem si tak zvykla na volný víkendy že bych je nevyměnila.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:49
- Nahlásit
jo je tam otevřené i v sobotu a neděli, ale víš jak lepší něco než nic, pak si můžu najít něco jiného a mě je to abych pravdu řekla už jedno, jestli budu dělat i o víkendu
|
west
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 11:08
- Nahlásit
tak když to má takhle tak to klidně zkus. Je to přece jen první práce a třeba si ušetříš na svůj sen.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 11:18
- Nahlásit
no tak jestli bych měla těch 11 000Kč tak bych se klidně tak za dva až tři roky mohla odstěhovat-to víš, musím si něco našetřit na vybavení bytu a chtěla bych si rovnou i byt koupit, protože nájmy jdou pořád nahoru
|