| Autor |
Zpráva |
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:09
- Nahlásit
Sama píšete např. o Filipovo nemoci
a víte kvůli čeho to má??? ne... Otec i matka zdaví jsou (teda otec už nežije, ale byl starý). Můj Monty má sedm let a ještě nebyl ani jednou nemocný.... a jak už jsem psala matka i otec Montyho jsou s PP ale majitelé nešli na výstavu
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:20
- Nahlásit
Kdybysme se rozhodly my pro štěňátka tak by byli určitě s westem s PP a taky bych se za ně byla. ale byli by taky bez papíru, protože na výstavy se nechystáme a ani nevím co všechno to obnáší, vytvořit štěně s PP.
Takže jsme se rozhodly pro kastraci.
a ty nemoci se můžou přece projevit nezávisle na rodičích, když budu krmit psa svinstvem tak se na to něm podepíše, nebo když ho budu holit strojkem nebo nechám úplně zarůst tak se to taky podepíše na kůži a srsti. A ty geny jsou mršky, se to přece projeví i obgenerace.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:25
- Nahlásit
west
Kdybysme se rozhodly my pro štěňátka tak by byli určitě s westem s PP a taky bych se za ně byla. ale byli by taky bez papíru, protože na výstavy se nechystáme a ani nevím co všechno to obnáší, vytvořit štěně s PP.
a to taky udělali ti majitelé od Montyho, chtěli mít po Aničce potomka a když už měla 4 roky, tak už bylo pozdě na nějaké výstavy aby štěnda měli PP
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:27
- Nahlásit
Monty
no proto ti rozumím
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:28
- Nahlásit
west
dík, aspoň někdo
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:31
- Nahlásit
víš, chtěla jsem jen té paní vysvětlit, že můžou i být štěňata, jako je MOnty, že prostě rodiče má papíry, ale jeden z rodičů nešel na výstavu, takže když se to tak vezme, že kdyby majitelé šli na výstavu tak by Monty papíry měl, ale kvůli tomu, že nešli tak je Monty nemá a podle některách je to kříženec
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:31
- Nahlásit
Monty
no já myslim že do toho nikomu nic není co máš nebo nemáš za psa, je to tvůj pes a ty s ním žiješ a ostatní ať si trhnou když se jim to nelíbí. Mě na tom taky nezáleží co říkaj ostatní.
Ale westik.cz tě láká na westieinfo a pak šťourá
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:37
- Nahlásit
west
přesně tak, já svého Montyho miluju a vím jak to s těma PP je.
Však jsem jí napsala důvod proč tam nějak moc nechci a ona to začala rozpitvávat. Mě se líbí tady, tobě to nevadí a snad to nebude vadit i ostatním co tady příjdou a když jo, tak se s tím hold nedá nic dělat.
Radši přejdeme na jinačí téma, protože jsem strašně rozčílená, skoro jsem si i připálila polívku co těď kuchtím
|
Westikcz
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:40
- Nahlásit
No, psy bez PP jsem nechtěla vůbec vytahovat. Jenom jsem se vás ptala na názor na stránky a dostaly jsme se jinam. Bohužel to berete jako šťourání...
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:40
- Nahlásit
Monty
No ona je paní asi jako ty. Co vím je jí 19, nechává si vykat, mě to nevadí ale někteří jí to tam zazlívaly, fakt je že stránky má zpracovaný super.
Tam ta diskuze o těch křížencích byla spíš si myslim takový slovíčkaření, každej si taky pod tím pojmem představuje něco jinýho. Pro někoho je kříženec - pes dvou ras, pro někoho je kříženec - pes vyloučen z chovu i když nevim po tom od čeho to slovo kříženec.
Ale je fakt že někeří kříženci jsou moc hezký a navíc originální, ale když někoho potkáš na ulici tak se tě neptaj jestli je pes s PP nebo bez, nebo čeho je to kříženec a když vidí Montyho tak se taky neptaj co je to za psa, protože je evidentní co je to zač.
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:42
- Nahlásit
Westikcz
Bohužel to berete jako šťourání...
No ono to tak totiž vypadá.
Ono to vyznělo jako, založita jsem stránky pro westy tak co proboha děláte tady. Mám z toho takovej pocit.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:45
- Nahlásit
west
no ti co se ve psech orientují vědí, že je to westík, ale nedávno jsem byla v lese a potkala jsem takové 2 páry lidí, co šli spolu a najednou slyším, to je český teriér, šla jsem fakt do kolen, Monty se zastavil a čůral a ten chlap, že to není český teriér, ale bohužel jsem neslyšelo co řekl, třeba bych se zase zasmála
|
Westikcz
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:46
- Nahlásit
west
Byla to především reakce na to kde všichni jsou... Ano, založila jsem stránky a ptám se na váš názor a zároveň sama nevím, kde všichni jsou. Rozhodně nechci nikoho rozčilovat, ani urážet či do něho šťourat.
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:47
- Nahlásit
Monty
My když jsme procházely na té mezinárodce v Brně právě ve westím pavilonu tak jsme malou nesla v náručí, prošly jsme kolem nějakých lidí a jak jsme je minuly tak jsem slyšela jak říkají, to není westík, tak jsem se otočila a řekla: si piště že to JE westík.
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:50
- Nahlásit
Westikcz
no ale tady nejsou, tady jsme jen my dvě
Ale pochopte, tady se najde spousta užitečnejch rad ohledně výchovy a výcviku a je to prostě tím kolik se tady točí lidí a nejen teda to ale i ostatní věci, který mě třeba nenapadnou ale pak je použiju. Třeba jak zpestřit jídelníček nebo jak učit zábavnou formou, co psovi ukázat kam s ním jít, věci ohledně vyhlášek atd. atd.
|
Westikcz
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:52
- Nahlásit
west
Už jste to zmiňovala a já s tím můžu opět jedině souhlasit. Jenom jsem chtěla připomenout můj původní záměr.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:52
- Nahlásit
west
jo jo někteří jsou úplně mimo, ale kdyby jsi slyšela tu paní jak to suverenně řekla, že je to český teriér...
Jednou jak jsem šla s Montym do lesa, tak na mě vybafla paní, že to je vipet, tak ta byla asi úplně mimo vipet je chrt s hladkou srstí a westík robustný hafan s drsnou a s delší srstí... tak to jsou ti někteří znalci psů
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:58
- Nahlásit
Westikcz
no jo to se nedá nic dělat
Monty
jo někteří jsou učinění kynologové.
Já taky nepoznám každýho psa a ani nemám zájem to nějak studovat, tak se dycky radši zeptám, páč tady už je takovejch ras psů že se v tom jeden nevyzná.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:02
- Nahlásit
west
tak já jich poznám docela dost, protože jsem už od mala totální blázen do psů, ale taky nepoznám všechny, tak se nedělám chytrou... moje první knížka, kterou jsem přečetla byla o psech, dneska už mám knihovničku, která se skládá jen z knížek o psech. Moje matka říká, že už to semnou není normální že takového blázna do psů ještě snad v životě neviděla
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:10
- Nahlásit
Monty
tak se v tom případě divim že máš jenom Montyho
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:14
- Nahlásit
west
no o tom bláznovi to fakt říkala, ta pravá osoba, moje mamka je zas blázen do kvítek, má jich 56 a to bydlíme v bytě dva + jedna... a teď je na mě ty 4 dny je všechny zalévat, se asi z toho zblázním, to strávím celý den, jen zalíváním kvítek
No já chci druhéhé psa, ale jak už jsem ti psala tatík druhého psa nechce, tak až se odstěhuju, tak si dalšího na 100% pořídím
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:18
- Nahlásit
Monty
a co psa nebo fenečku?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:22
- Nahlásit
west
ty já nevím, já jsem vždycky chtěla psa, ale Monty je spíše podobný na fenku tak možná fenku, ale zase si říkám, že by to nebylo fér si pak na Montyho staré kolena pořídit štěňátko, to víš, než našetřím nějaké prachy a seženu byt to bude asi dlouho trvat, takže až Monty zemře (což doufám, že to bude za mooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooc dlouho) tak si pořídím fenečku a za rok potom pesana
Budeš zas někdy s tou tvou chovatelkou???
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:27
- Nahlásit
Monty
jasně, při dalším trimování, jim se teď na začátku srpna narodí štěnda, tak to musim omrknout.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:29
- Nahlásit
west
a mohla bych ti poslat odkazy na dvě chovatelské stanice westíků a mohla by ses zeptat jestli je zná a neví jestli jsou dobré??? Sice za pár let to může být jinak....
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:30
- Nahlásit
Monty
jo můžu, ale pojedem tam až v září. Ona má i na svých stránkách odkazy na CHS, takže jestli tam budou tak jsou určitě solidní
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:35
- Nahlásit
http://www.westici.cz/
http://westik-amfora.webpark.cz/
má je tam v odkazech, jo to nespěchá, možná jak já si budu kupovat dalšího westíka tak už nebudou existovat, jsou to právě dvě chovatelské stanice, které jsou kousek od nás, jinak mě se strašně líbí westíci od Happy Naux, ale ti jsou od nás strašně daleko, skoro přes celou naší republiku
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:43
- Nahlásit
Monty
vypadají dobře, ale zeptám se jí, ona bude vědět víc, třeba je tady i chs v Brně, ale ti měly divný chování vůči nám jako zájemcům, pak jsme našly ji a i to potvrdila jaký jsou a co dělají, takže jestli jezdí po výstavách tak je asi bude znát.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:46
- Nahlásit
west
díky moc, to by jsi byla hodná, nevím od koho bych se mohla dozvědět, jestli to jsou dobří chovatelé, tak jsi mě právě napadla ty, když máš tak fajnou chovatelku, že by ses jí mohla zeptat
|
west
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:48
- Nahlásit
Monty
jo to není problém, možná je taky nebude moc znát osobně. Ona myslim už bude mít poslední štěňata a jestli ne poslední tak si dá určitě chvilu pauzu říkala.
Já jsem kontaktovala víc CHS, třeba jednu v Prostějově, napsala jsem tam mail s pár otázkama a přišla mi odpověď ať si koupím knížku o WHWT že se tam všechno dozvím a pak jak se jim narodily štěňata tak je chtěly asi udat a najednou by mě odpověděly na všechno a abych se přijela podívat apod.
|