Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / West highland white teriér
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 12:59
- Nahlásit

west
myslím, že skotští teriéři můžou být i jiné barvy než černé, ale to jsou výjimky.
Monty jak byl mladej tak se taky vzpíral u stříhání drápků, ale jak jsem ho naposledy stříhala já, tak ne, ale byl nervózní, protože ucítil, že jsem já tak trošku taky to víš, bála jsem se ať ho nestříhnu do lůžka...
Tak adresáře měl Monty taky, ale pokaždé se mi to odšroubovalo a stratilo, ale prý je dobré ten uzávěr přelakovat bezbarvým lakem na nehty, ale nevím jestli je to účinné, ještě jsem to nezkoušela

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:04
- Nahlásit

Monty
No u těch skoťáků to možný je, že jsou třeba hnědý ale moc bych na to nesázela to bude spíš u jinejch teriérů jako tern teriér a podobně. Fakt nevim, ale radši to tvrdit nebudu.

My ještě ten adresář neměly tak uvidíme jak se osvědčí, ale už teď tahá na obojku známku + placku o očkování tak aby to na ni nebylo moc

Jinak nevim co s ní je, ale poslední dobou chce pořád spát s náma v posteli. Včera ječela od devíti cca do půlnoci. ale vydržela jsem a usnula i přes to její naříkání. Mě jako nevadí když s náma spí, to o ní ani nevím ale nechci ji naučit na spaní každej den, protože pak se může stát že tam třeba fakt nebude moc, třeba když budeme nemocní nebo prostě něco a co potom. Tak chci aby se naučila normálně spát na svym místě. A to jsem si myslela že už si zvykla a teď zase tohle. Možná nějaký špatný období.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:11
- Nahlásit

to jsem našla na netu:
Barva u skotských teriérů: černá, pšeničná nebo žíhaná jakéhokoli odstínu.
No tak ji třeba nauč, že může k vám do postele, ale když řekneš dolů a na místo tak aby tam pak šla. Já to u Montyho takhle mám a pohoda

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:22 - Změnil/a: west
- Nahlásit

No to teď právě ještě nemůžu, protože ona spí dole v chodbě a my nahoře v patře a máme celkem prudký schody a ještě ji do schodů nosím, ale když mi tam někdy vyběhne nahoru tak neumí ještě chodit po schodech dolů. To jsme ji tak lákaly oba dva pod schodištěm aby šla dolů a ne a ne. Musela jsem pro ni dojít.
Ale dolů už celkem zná, to jí učíme když se opírá o stůl, tak říkáme důrazně dolů a to většinou jde.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:25
- Nahlásit

aha vlastně jo já zapomněla, že to takhle máte... a nemůžete jí to dát k vám nahoru tu její boudu???
To Monty na chalupě u tety má taky problémy, nahoru v poho, ale dolů už ne, ikdyž je už dospělý, ale ty schody jsou takové i klouzavé takže se bojí, tak ho musím vždycky dolů snést

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:27
- Nahlásit

Monty
NO kdybych jí tu boudu dala do ložnice tak pochybuju že tam bude. No něco vymyslim, kdyžtak to začnu zase dělat jako dřív. Být u ní než neusne a pak se pomalu vytratit.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:38
- Nahlásit

Proč myslíš, že by tam nebyla?

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:43
- Nahlásit

No protože nejradši je v posteli a určitě by si vyskočila třeba až bysme usnuly. Ona je takovej závislák že musí být pořád u mě.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:50
- Nahlásit

aha, tak to já když mu řeknu dolů tak už pak lehne do polechu a už tam zůstane až do rána

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 13:56
- Nahlásit

tak to je dobře vycvičenej. ale u ní musim taky brát že je štěně. Ale pomalu začínáme intenzivněji cvičit, jenom aby ta puberta nepřišla moc brzo.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:03
- Nahlásit

Pořád chodíš na ten cvičák???
Včera bylo Montymu špatně, tak mamce ožužlal čínskou růži, a pak se vyzvracel. Ale nejsem z toho moc nadšená když ho vidím, tak ho hned zprdnu, protože mamka ty kvítka hnojí tak aby mu pak nic nebylo, ale když byl doma a neměl kde vzít trávu tak se pustil do květin, ale když ho nejde uhlídat, protože kvítka máme vysloveně snad všude.

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:05
- Nahlásit

Monty
Jo chodím, byli jsme včera ale nic moc. Výcvikářka je totiž na táboře tak to vedla nějaká holka ale všichni byli pokročilý jen já tam byla jediná jako začátečník. No to byli pohledy, půlku jsme necvičily, protože to ještě neumíme a dohromady se cvičilo asi tak půl hodiny. To jsem mohla cvičit sama doma.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:07
- Nahlásit

a to tam nemáte nějak rozdělené pro začátečníky a pokročilé???

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:13
- Nahlásit

No máme, jenže jak tam není ta výcvikářka-zakladatelka tak si tam dělá pomalu každej co chce.
Ještě ta holka co cvičila viděla že nám to třeba v kruhu moc nejde a když jsem jí řekla že jsme začátečníci tak se obrátila na další holku co taky cvičila tak se jí ptala jestli si mě vezme. Sem si tam připadala jako odpad. Se na mě tak divně dívaly. Řekla jsem jí že co neumíme tak prostě cvičit nebudem a bylo.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:17
- Nahlásit

tak příště už tam určitě bude ta, co je na tom táboře...a bude to zase O.K.

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:19
- Nahlásit

Monty
No tím se taky utěšuju. to je normální dospělá ženská co ví, co a jak a cvičíme poctivě. Poradí když něco nejde, postrčí, pomůže se psem, řekne jak to třeba cvičit doma když to nejde jak to cvičíme normálně. Prostě je to lepší, má autoritu a nebojí se ti říct že děláš něco špatně.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:22
- Nahlásit

tak jestli tam byli nějaké mladé holky místo ní, tak ona má určitě více zkušeností s těma hafanama a už jste na ní taky určitě zvyklí a každý třeba cvičí psa trochu jinak

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:46
- Nahlásit

Monty dneska zase na okně

west
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:52
- Nahlásit

ten je krásnej

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2007 14:56
- Nahlásit

díky no ale teď ho na tom okně musím více hlídat, protože jsme si nechali udělat nové parapety ze dřeva a docela to klouže, teď mi tu na tom okně usnul, čumák má skoro u mě, protože hned u okna mám PC stolek

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 12:31
- Nahlásit

Ahojky, tak jak se dneska máte??? Nám začal den přímo mizerně - takový ten blbec den. Tak si jdeme na ranní procházku a někdo po mě začal házet vejce z ubytovny - fajn, no, hlavně, že to nestrefilo Montyho ani mě, dvě rány vedle, tak jdu s Montym na jeho oblíbené místo, kde se vždycky vyběhá a náhle vidím, že za sebou táhne asi metr dlouhou větvičku. Jdu k němu, že mu jí z těch jeho dlouhých chlupů vytáhnu a zjístím, že je to větev od bodláků!!! No byla to hrůza, měl to na bříšku a myslela jsem, že mu to nevyndám, víš, jak bodláky když se do srsti dostanou tak to drží jak lepidlo. Asi polovinu jsem mu vyndala, ale ten zbytek šel vážně blbě, tak jsem mu to nakonec asi po 10 minutách vytáhla. Pak jsme přišli domů a Monty se pořád nějak lepil na náš jediný koberec, který máme v obýváku, tak jsem si ho položila na záda a vytáhla jsem mu ještě dalších pět bodláků... No prostě hrozné... doufám, že ten den nebude takhle pokračovat, nebo se zblázním

west
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 12:51
- Nahlásit

Monty
Ahoj my zatím v pohodě, malá skoro celej den dneska spí. Ráno teda kňučela v kanclu tak jsme šly a došlo mi že se s páníkem ráno nevykadila, proto tak vyváděla. Jinak dobrý, včera jsem jí trochu otrimovala hřbet tou trimovací pilkou a hned jí to míň "líná" a páník jí včera dovezl žulovou desku. Chtěla jsem po něm ať sežene třeba sklo, ono se pořád chladí, tak sehnal tohle od kameníků. Prý je to dobrý i jako prkýnko nebo na gril. Ale je to strašně těžký že to neunesu a rozměry asi tak 60x40 takže tam má dost místa. Dostala taky novýho plyšáka a včera po ní vyjel westík. To je ten co ho mají sousedi od našich. Včera se viděly poprvé, sousedka říkala že se Beníkovi určitě bude líbit a jak vyběhl Beník ze dveří tak začal vrčet a cenit zuby a vyjíždět po ní, tak jsem ju vzala do náručí a šly jsme, ani jsem jí nic neřekla, ona je taková protivná ženská.

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:02
- Nahlásit

no já jsem myslela, že mu to nevytáhnu a že půjdeme asi domů a tam mu to vyčešu, ale nakonec jsme to zvládli... teď si říkám, že si i na procházky budu muset sebou brát kartáč, byl to fakt hohor, měl to po celé srsti na bříšku
Tak to je divné, že po ní vyjel pes, protože psi většinou fenky snášej, Monty moc nemá rád psy, nebo lépe řečeno už si pečlivě vybírá, kdo bude jeho kamarád, ale po fence teda nevyjel.
Tak říkáš, že je ta trimovací pilka dobrá??? Tak já si jí asi taky pořídím..teď mě to šte už jsem jí mohla mít doma, chtěla jsem si jí koupit na té výstavě v Brně a ptala jsem se jestli to můžu používat na westíka a ona mi řekla, že je to spíše na krátkosrstá plemena

tady je jedna spící fotka ze včerejška

a tady taková ksichtící

west
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:09
- Nahlásit

Je moc pěknej Monťas. No on po ní vyjel, ale mamka říkala že je vzteklej, že se mu moc nevěnují a navíc to bylo na chodbě před jejich dveřma tak si asi bránil území. No to je jedno, já bych stejně nedopustila aby jí něco udělal.
Ty ta pilka si myslim že je jen na takové to rychlé domácí doupravení. Na trimování je určitě lepší a rychlejší ten nůž. Však už jsem si ho objednala a postupně se s tím chci naučit. Ona už u toho ani moc neprotestuje, spíš se mi vrtí jak chytí ty chlupy co lítaj kolem.

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:16
- Nahlásit

Včera jsem s mamkou jela na hřbitov zajít kvítka a vzala jsem i Montyho, tak v autobuse byl naprostý zlatíčko, protože my moc tramvajemi ani autobusy nejezdíme, co je tak hodinu pěšky tak tam si zajdeme a auto už nemáme, tak jak jsme šli domů, tam jsme potkali taky westíka, ale kdyby jsi ho viděla - no hrůza tak za 1) Monty si ho chtěl očuchat a ten westík po něm hned vyjel a za 2) byl úpně škaredý, takového westíka jsem snad ještě neviděla, byla to kulička- ne, že by byl tlustý, ale připadalo mi to jako by nikdy nebyl na trimování
No tu pilku si objednám, až budu objednávat něco z veterinární péče, ale teď toho mám všeho hodně, tak pak si to objednámasi tak za půl roku a za pokus nic nedám, oni tu pilku předváděli na nějakém hafanovi - teď už si nevzpomínám co to bylo, ale šlo to jak po másle

west
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:20
- Nahlásit

No však za zkoušku nic nedáš, ono to není moc drahý, my jsme koupily malou, stála asi kolem stovky, ale určitě je to lepší než prstama, to jo.
My jsme viděla westa o víkendu když jsme byli nakupovat ale ten teda vypadal, byl hrozně tlustej, takže takovej válec a asi byl objetej strojkem, protože na hřbete měl tak kraťoučký chlupy že to ani nemohla být podsada. nechápu že ty lidi ty psi tak nacpávaj, vypadá to hrozně a ze zdravotního hlediska to taky není dobrý.

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:26
- Nahlásit

no na te veterinární péči stojí střední nějak kolem 130Kč a ještě se juknu jestli to není tam, kde mu chci koupit ty oblečky, tak bych mu to koupila tam, to by bylo asi dříve...
Taky nechápu proč je tak přežírají, vždyť jim škodí, jenže oni si řeknou, když on tak pěkně kouká a hned mu něco podstrojí a pak to dopadá, jak to dopadá... Normálně naši už asi měsíc nic nedali, doufám, že to tak bude pokračovat ikdyž půjdu v září pak do práce, tak doufám, že jim to vydrží

west
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:27
- Nahlásit

a už máš něco sehnaný?

Monty
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:31
- Nahlásit

ne ještě ne, ale už pomalu budu, ale i ten majitel od Anči a Filipa mi říkal, že se mi někde poptá, má restauračku, takže má hodně známostí. Jinak sestřenka mi řekla o nějakých tří agentůrách, tak se tam zaregistruju, že jsou prý dobré její kámoška tam byla zaregistrovaná a pak si našla hned práci a oni ji prý i měsíc potom volali a měla hodně nabídek na práci

west
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2007 13:41
- Nahlásit

Tak to přeju hodně štěstí, dneska je to dost složitý najít slušnou práci, zvlášť takhle hned po škole. Ale na druhou stranu, Ostrava je velká tak těch příležitostí bude taky hodně.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 24 . 25 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání