| Autor |
Zpráva |
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:00
- Nahlásit
Konečně ta slíbená fotka "akční" feňule.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:02
- Nahlásit
Zasloužilý odpočinek...
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:03
- Nahlásit
Teď troška chlubení
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:05
- Nahlásit
Nahoda
Hezká fenka, ale hlavně je vidět, že je šťastná a spokojená.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:06
- Nahlásit
Snad jsem vás s těma fotkama moc neotrávila.
To bylo samé - pokus - omyl- pokus - omyl atd.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:08
- Nahlásit
dorfa,
přesně tak, souhlasím s tebou. Na tom nám všem asi nejvíc záleží.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:13
- Nahlásit
Nahoda
Ne rada se podívám na fotečky a pěkné pesany. Taky mě to chvíli trvalo, než se mi povedlo sem protlačila první fotku.
Šťastný a spokojený pesan musí potěšit každého, tak se poděl o své fotečky.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:39
- Nahlásit
dorfa:já ho netrimuji celého na podsadu ale průběžně vytrhávám chlupy s černým koncem.Takto mi to řekla chovatelka abych to dělala.Myslím,že to funguje dost dobře protože ta srst se stále udržuje ve správné délce.Také se vlastně trhají jen zralé...ale budu se muset zeptat na ty,co jdou hůře vytrhnout(vždy jen zlomek některých chlupů).Na první pohled vypadají,že by už měli jít,přesto se vytrhávají špatně-prsty,trimovákem by šli dobře.
Jedna stará fotečka...
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 23:16
- Nahlásit
Evina
No on je Marty ještě dorostenec. Časem stejně budou muset ty chlupy všechny asi dolů. Alespoň osobně neznám nikoho, kdo by udržel celý život psa v srsti. Dospělý pes se většinou dvakrát do roka, při zkušenostech a speciální péči někdy jenom jednou do roka, prostě vyškubat musí. To, co děláš ty, je vlastně taková udržovací péče - to se dělá během sezony, aby pes vypadal a mohl objíždět výstavy. Ale po sezoně se prostě oškube na kůži, aby byl ok na další sezonu. Kdo je machr a ví, jak na to, dokáže udržet psa v srsti i po celou sezonu a škube třeba jenom jednou ročně, ostatní většinou škubou dvakrát a snaží se to vychytat tak, aby jim to co nejméně narušilo výstavní plány.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 23:25
- Nahlásit
jira_hera:já se zatím řídím tím co mi říká chovatelka.Pro mě je novota i tohle protože jsem klasicky dříve otrimovala,ostříhala...před výstavou 2,5měsíce a pak s hrůzou čekala zda stačí dorůst.Taky mi to chvíli trvalo než jsem vychytala jak dlouho dorůstají a i tak pokaždé dorůstali různě rychle.
Jóóó a dneska jsem ho přivolala od voňavé fenky(asi nějakým zázrakem)
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 23:36
- Nahlásit
Evina
No však jo, dělej to tak, jak říká Denisa. Já to myslela tak, že u dorostence je to jiné než u dospělého psa - Denisa asi taky počítala, že se budete vystavovat už v dorostu a podle toho zvolila formu úpravy, to je v pořádku.
Tak to jste dobrý - Heruna se zase dneska upravovala na výstavu a je zoufale nevylítaná, protože většinu dne strávila buď ve vaně nebo na stole. Zítra jí to budu muset pořádně vynahradit.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 11:21
- Nahlásit
Nahoda
Máte stejný křesla jako my. Taky oranžový, i tvar a potah vypadá stejně. Všude jsou deky kvůli psům (taky kostkovaný), to je asi u všech pejskařů podobné.
I tu polohu zaujímají stejnou, akorát, že MK nezabere tolik místa.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 12:38
- Nahlásit
Istra,
hmmm to je fakt dobrý asi máme stejný vkus
Deka musí být na každém křesle a pro lepší údržbu parkety. Když jsem měla doma koberec, tak to bylo horší.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 14:08
- Nahlásit
Něco ze života. . .
Zákony psího vlastnictví:
Když se mi to líbí, je to moje.
Pokud to mám v tlamě, je to moje.
Pokud ti to můžu sebrat, je to moje.
Pokud jsem to měl před chvílí, je to moje.
Jestli je to moje, nesmí se to podobat ničemu z tvých věci.
Pokud to rozkousu na kousky, všechny kousky jsou moje.
Pokud to jen vypadá jako moje, je to moje.
Pokud jsem to viděl první, je to moje.
Pokud si s nečím hraješ a položíš to, je to moje.
Když se to rozbije, je to tvoje.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 16:11
- Nahlásit
Lidičky, huráááá, dneska jsem prodala jednoho pejska. Tak doma už mám jen toho nejkrásnějšího z vrhu. Ještě udat alespoň něco od tetičky a bude pohoda. HURÁÁÁ
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 16:59
- Nahlásit
Danuš
Tak kolik jich ještě máš? Jednoho a nebo ještě od tetičky?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 17:03
- Nahlásit
evina
Už jsem o tom postupném protrimovávání srsti taky slyšela.Ale nějak si to u svých psů neumím představit. Prostě nechám klasicky uzrát a pak trimuji.Přijde mi to takové přirozenější, než psa neustále udržovat v srsti, která se skládá z různě starých pesíků.. Ale asi to bude výhoda pro výstavy.Ta srst pak vydrží přes celou výstavní sezónu.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 17:44
- Nahlásit
dorfa
Jednoho doma a u tety ještě 3 další. Je to fakt peklo.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 17:56
- Nahlásit
Danuš
Já vím. Je to hrůza, člověk proinzeruje majlant. V jakých novinách podáváš inzeráty? Na tom taky hodně záleží. Doba kdy mi volalo na inzerát 86 zájemců, už se asi nikdy nevrátí. Lidi teď mají v módě hlavně labradory, JRS, yorky, bišonky a taky se mi zdá, že letí bernský salašnický.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:07
- Nahlásit
Danuš
Super, gratuluju k prodeji Pipína. Doufám, že se bude mít v nové rodině fajn.
dorfa
jj, berňáci jsou in - donedávna v naší lokalitě nebyl ani jediný a najednou se tu vyloupli hned čtyři. Nejstaršímu bude brzy rok a nejmladšímu lehce přes dva měsíce.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:08
- Nahlásit
dorfa
Inzeruju hlavně v Annonci a v Planetě. No a pak na internetu. Inzerát mám na všech mě známých serverech. Teď toho pejska jsem prodala přes internet. V Annonci inzeruju od začátku ledna a je to hrůza. Lidi nevolají. Jo, dneska jsem mluvila na cvičáku s klukem, který říkal, že jorkové už taky nejdou. Prý už bezpapíráky lidi nabízejí i za 3 tis. Za to jdou třeba flati. Na brněnský výstavě bylo 38 fen. Vzhledem k tomu, že do chovu to potřebuje loveckou zkoušku, máme tu potenciál k množení bezpapošů. Nikdy bych nevěřila, že takhle náročný plemeno může být tak rozšířený. Fakt tomu nerozumím.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:09
- Nahlásit
jira_hera
Jo, pán vypadal velmi sympaticky. Má třípokojový byt a chalupu s hektarovým pozemkem. Myslím, že ani to, že Pipin je lehce uječený nebude na závadu. Terda kupodivu ani moc nesmutní.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:17
- Nahlásit
dorfa:to protrimovávání zřejmě nejde u každé srsti.Když byl prcek malý,tak mi chovatelka říkala,že je štěstí,že má srst po mámě a že mu to půjde takto upravovat.A ještě si myslím jsou v módě bíglové,RR,retrívři,labradoři-alespoň u nás na sídlišti to tak vypadáIstra
Nahoda:tak to my přehozy nemáme.Z jednoho prostého důvodu...nemůžu nechat psa,který se projevuje dominantněji skákat na naše místa Ale má to i výhodu,nehádáme se tolik o místa.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:33
- Nahlásit
Danuš
Annonce je málo. Vyzkoušej ještě nějaký denník třeba Blesk a Ml frontu, a nejlépe ve vydání s týdeník, to kupuje nejvíce lidí. A hlavně aby to vyšlo v národní a ne jen v regionální verzi. Mám s tím lepší zkušenost než s Annoncí.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:42
- Nahlásit
Danuš
Tak těm flatům se mi taky nechce věřit. Je vidět, že opravdu psi, co by prodejní komodita silně podléhají tzv. „efektu módy“. To je ekonom. termín, který charakterizuje zvláštním vývoj poptávkové křivky tj. čím více se prodává, tím více stoupá poptávka. A jak je vidět kníračům to v současné době asi opravdu nehrozí.
No už zase… ale nemohu si pomoci. Už několikrát mě tu napadli, že problémy kolem psů vidím čistě ekonomicky. Nějak si nemohu pomoc.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 18:45
- Nahlásit
evina
Bígla jsem dneska taky potkala, ale nepřijde mi tak rozšířený jako labrador. Ty jsou opravdu všude a ve velkým. Dneska jsem měla domluvený venčení s kamarádem, a ten mi vyprávěl o kolegyni v práci jak jí několikrát vykradli garáž. Proto si koupili psa na hlídaní (labradora). To je pak těžký.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 19:01
- Nahlásit
Danuš,
tak to je supéééééér
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 22:26
- Nahlásit
dorfa:za zvláštní třeba považuju jak se některá plemena,napříč svojí povaze stále drží...třeba takový jezevčík.Sice bych si pomalu myslela,že od knírače odradí úprava srsti ale např.pudlíků je stále dost.A tady určitě nemusím říkat,jak mi strašně vadí lidé co pořizují psa na základě prolistování atlasu-bez ohledu na to k čemu byl pes původně vyšlechtěn a jaké má povahové rysy.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 22:39
- Nahlásit
evina
Pokud prolistování atlasu je pouhé „ líbí se mi a do dost“, tak pak je to špatné.Ale pokud v tom atlasu najdou i základní informace o plemeni tak proč ne. Já jsem svého psa vybírala taky jen podle atlasu. Ale ne jen podle fotek.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 22:51
- Nahlásit
dorfa:no právě,většina lidí vybírá jen podle fotek.Pak se diví,že lovecký pes utíká a loví zvěř apod.Jistě jsou i ti zodpovědnější-naštěstí.Také by ale lidi měli uvažovat,zda zvládnou psa finančně.Vím o jedné paní,co si vzala štěně na dluh(a ne malý)a pak čekala na finanční dávky(přídavky na děti)aby psa vůbec zaplatila.A to mi přijde dost nezodpovědné,jak vůči psovi,tak vůči dětem!A jak to dopadlo?Později dala psa pryč-lezl jí do peněz
|