Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 21:43
- Nahlásit

Nikita:dík za objasněnítak se můžu vymlouvat dál.

Nikita
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 21:44
- Nahlásit

ani u NO z pracovní linie nemáš jistotu,že pes vyjde
Jistotu nemáš nikdy, pokud se bavíme o živých tvorech. Ale ta PRAVDĚPODOBNOST je neporovnatelně vyšší. Za další to chce umět šáhnout pro dobré zvíře ve vrhu. I po pracovních rodičích může vylézt štěně s povahou nic moc, to je holt genetika. Nestačí vybrat jenom to spojení a být přesvědčen, že tam musí vyjít všechno.

evina
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:09
- Nahlásit

Nikita:jasně,že ta jistota není nikdy(pouze předpoklad).Ale pokud mám být konkrétní...strejda chová NO-pracovní linie.Tudíž si sám vybíral perspektivní fenku pro výcvik.A že si určitě dovedl vybrat...Přesto nevybral.O čubině nakonec řekl,že má maximálně na ZVV 1 a šla do světa(už teda se zkouškami).A určitě to není ojedinělý případ.Prostě si myslím,že stejně člověk vždy kupuje zajíce v pytli.U mého je zase předpoklad exteriéru ale stejně jsem raději počítala s tím,že to nemusí vůbec vyjít.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:16
- Nahlásit

Náhoda
Vážně nádherná fenka, moc se mi líbí. Jinak já preferuju černou barvu a doma mám už druhého černocha, tentokrát teda černošku, ale ta tvoje pepřanda je fakt super. Nechceš o ní něco napsat? Cvičíte nebo jezdíte na výstavy nebo obojí?

evina
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:26
- Nahlásit

jira_hera:calveračka(a ještě hezká) a nejezdit na výstavy?

Nikita
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:44
- Nahlásit

evina
Tvého strejdu neznám a asi ani kdybys napsala jeho jméno a CHS, tak mi to nic nepoví. Co má za sebou za výcvikové výsledky? Další věc - znám lidi, kteří "udělali" super jednoho psa, dostali se s ním hrozně vysoko. Ale bohužel už je problém přenést to dál. Na dalšího...
Pak jsou lidi, kteří výsledky mají, s více psy, klobouk dolů. Ale zároveň mají velký odpad
opravdu ale nejsem schopná posoudit, do které kategorie spadá Tvůj strejda.

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:49
- Nahlásit

evina
nezlob se na mě, ale pokud si sama vyberu štěně, ještě navíc NO, po zvířatech, který znám, tak se mi nikdy nestalo, že bych se sekla povahou. Ale znám spoustu lidí, kteří prodají dobrýho psa jen proto, že nejsou schopni se porovnat s jinou povahou než měli dřív, a svedou to na psa, bohužel takoví lidé na toho "pravého" už nikdy nenarazí, dva stejní se totiž nerodí...

Nikita
a pak jsou třetí...

Nikita
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:54
- Nahlásit

No já to chtěla napsat tak nějak kulantně. Prostě mi do sebe nezapadá, že by si zkušený chovatel a výcvikář vybral spojení, v něm štěně na práci - a to zvíře mělo strop na jedničkách.
V některém článku prostě MUSÍ být kruciální chyba...

Ebony
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2006 22:59
- Nahlásit

Nikita
znáš to, chyba je vždy ve psovi

Nahoda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:47
- Nahlásit

jira_hera
přesně jak napsala evina, taky má calveráka. . .

Jezdíme na výstavy a máme za sebou tzv. psí školku, šlo mi o to, aby byla zvyklá na více psů pohromadě a naučila se základy poslušnosti, což nebyl problém. Určitě to bude vypadat, jak ji vychvaluju, ale ona je fakt šikovná a hlavně šíííííííílenej mazel. Je to hrozně pohodové zvíře.
Na cvičák nechodíme, protože je od nás vzdálený cca 16 km. Při dvou dětech a pracovní době do 15 hod, bych to všechno časově špatně zvládala.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:49
- Nahlásit

Nikita,
s tou pubertou u chlapů, která postupně přechází v demenci nelze nic jiného, než souhlasit. Tento názor zastávám také

Nahoda
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 19:42
- Nahlásit

Co se děje?????

Nikde nikdo?????

Istra
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:26
- Nahlásit

Nahoda
Já jsem tady, ale už jsem se vyšťavila na diskusi o štěňatech bez PP. Takže na diskusi o pánské pubertě už nemám sílu. To by u nás vystačilo na celodenní elaborát. Mám doma 10-letého kluka a 43-letého manžela. Co Vám mám povídat.

Istra
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:52
- Nahlásit

Jo a taky 2 psy mužského pohlaví. Jenže ty jsou strašně hodný. Žerou všechno, nemusím jim žehlit košile a maj mě rádi, ale v noci taky chrápaj.

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 21:57
- Nahlásit

Istra
Tak 43 letého manžela bych měla taky. Jen mám asi menší masochistické sklony než Ty, proto vedu ve psím provedení feny, nikoliv psy

Istra
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:05
- Nahlásit

Nikita
Uznávám, že 4 na jednu je fakt maso, ráda bych skóre vyrovnala nějakou psí samičkou, ale pořád nevím jak to navlíknout, aby nám při háráni chlapi nezbourali barák.

evina
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:05
- Nahlásit

Nikita
Ebony
holky jistě chápete,že nemůžu napsat jméno(příliš profláklé).Jen napovím,že je to člověk s mnohaletou zkušeností s několika psy.S jedním účastník ME.A nevím proč takto sáhl vedle.Možná byl zvyklý na psy a tohle byla čuba.Proto asi říkal,že nemá tu razanci na obranách.Ale nemůžu soudit,až tak podrobnosti neznám...utkvělo mi to v paměti hl.proto,že jsem od něj tu čubinu chtěla...

evina
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:07
- Nahlásit

Nahoda:Je to hrozně pohodové zvířetaky chci pohodového calveráčka...

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:09
- Nahlásit

evina
Jak chceš, nebudeme to pitvat. Jen na jedno mi nedá nezareagovat:
Možná byl zvyklý na psy a tohle byla čuba.Proto asi říkal,že nemá tu razanci na obranách
Mám tomu snad rozumět tak, že psi mají "větší razanci na obranách" než feny? Mimoto menší razance (nikoliv její absence samosebou) rozhodně není důvodem, proč by měl mít pes strop v jedničkách. To by rozhodovalo až při vyšších závodech - v pořadí a bodech. Ne v otázce složení/nesložení zkoušky.

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:12
- Nahlásit

Istra
No já pořizovala rovnou feny, byla jsem asi dobře teoreticky proškolena, co to znamená "chlap" a vztahla jsem to na všechny druhy živočichů

evina
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:19
- Nahlásit

Nikita:To by rozhodovalo až při vyšších závodech - v pořadí a bodechA o to mu zřejmě šlo...i když to řekl jak jsem psala.Taky nechci polemizovat zda je pes nebo fena razantnější na obranách,vždyť já s nima zkušenost nemám vůbec(napsala jsem jen co jsem slyšela).Čistě náhodou nebyla jsi s čubí na závodě na Zbraslavi?

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:24
- Nahlásit

evina
A o to mu zřejmě šlo...
No moment, prvně jsi psala, že šlo o to, že fena má strop na jedničkách. A když mám problémy složit jedničkovou zkoušku, tak já nevím jak kdo, ale osobně asi těžko můžu pomýšlet na pořadí na výběrákách

Nikita
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:26
- Nahlásit

Na Zbraslavi na závodech? Kdy? Já za poslední rok neměla s čím...

evina
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:44
- Nahlásit

Nikita:možná jsem to špatně napsala...on jí určitě chtěl na vrchol.Jelikož ale zjistil,že na to nemá,tak jí dával pryč.Já o ní měla velký zájem,moc se mi líbila povahově,takové pohodové zvíře.Ale on řekl,že mi jí nedá protože by mě mrzelo,že nemá na víc jak tak na jedničku.
Tak jsem se dívala ještě jednou,byl to závod v Radotíně.A omlouvám se,tvoje jméno tam skutečně nebylo.To víš vidím VK na závodě,tak myslím,že ho máš jen tyKdo chce vidět fotku URL

Nahoda
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 07:21
- Nahlásit

evino,

já když občas čtu tvoje příspěvky o tom tvém vousáči (doufám, že to nevyzní nějak hloupě), tak si říkám, že asi každá máme psy z jiné planety. Moje feňule téměř neví co je to vodítko a když ji potřebuji někdy připnout, tak se dívá kolem sebe, co se děje, že ji chci připnout a taková byla i moje předchozí pepřanda.
Nejspíš to je tím, že já mám fenu a ty psa. Jediná věc, která mi na ní trochu vadí je to, že když ji "otravuje" nějakej pes, tak si zatím nedokáže zjednat respekt. Uvidím snad to přijde a pochopí. . .

Nahoda
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 07:22
- Nahlásit

Jóóó, to moje předchozí knírajda dokázala "otravného psa spražit takovým způsobem, že se jí pak vyhýbal obloukem

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 11:52
- Nahlásit

Nahoda

já se tedy v tom kníračím světě zase tolik nepohybuju a s naším knírem jsem aktivně necvičila páč jsem byla moc malá (má jen základní poslušnos a ovladatelnost v rámci rodiny-"cvičila" ho moje máma), ale je to taky pepřák střeďák a do 10 let to byl šílený temperament taky se zdrhacími sklony....Naproti tomu, mámy sestřenice měla černou střeďandu, která taky skoro nepotřebovala vodítko, byla poslušná, nezdrhala a taktéž nikdy neviděla cvičák......Nevím čím to je, jestli prostě v těch knírech - psech je nějaký větší temperament a osobnost či co... Obecně co jsem slyšela, tak střední kníři jsou prý ze všech knírů nejnáročnější na výcvik.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 13:02
- Nahlásit

Evik,

jj knírači jsou všeobecně dost temperamentní, ale mě to vyhovuje. Já nna nich zbožňuju, jak se dokážou rychle rozblbnout a jsou hned pro kdejakou "špatnost" a hnedka, když je potřeba, jsou zase v pohodě.
No jo, každý máme to svoje - NEJ - NEJ plemeno, které nám vyhovuje.
Já zatím také vím o kníračím světě minimum. První knírajdu jsem měla bez PP a pak, když jsem o ní přišla, tak doma bylo pusto a prázdno, tak jsem honem, honem potřebovala štěndo, ale to už je s PP, teď už je to slečna a až přijde čas, tak si chci od ní nechat štěndo.
Jóóó bez vousáče by mi bylo smutno.

meggie26
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 16:49
- Nahlásit

MVP Trenčín 06

3. miesto BIS junior

a moje umelecke fotky s elliskou

Istra
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 18:41
- Nahlásit

Nejdřív se mi to zdálo takové hodně tmavé a že pes zaniká, ale pak se mi to začalo líbit. Póza toho psa, byť umělá, působí velice přirozeně, jsou to dvě pěkný holčiny.
Tady je vidět, že i knírač, na pohled obyčejný pes, dokáže udělat elegantní doprovod.
To by mohlo zabrat ne?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání