| Autor |
Zpráva |
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:27
- Nahlásit
Ještě ad starší štěně - já si svoji první VK přivezla, když jí byly 4,5 měsíce. Také zbyla chovatelce. Bylo to syrové zvíře, nezkažené, správně socializované, pravda neovládala čistotnost (neb byla na zahradě), ale u mne šla do kotce, tak mi to nevadilo, a v kotci byla čistotná. Žrala co se jí dalo, žádné patlání, už to bylo zvíře, s kterým se dalo začít s něčím více připomínajícím výcvik
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:53
- Nahlásit
rik
Ještě k tomu staršímu štěňátku - kdybys neváhala, už ho máš 3 týdny doma
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:07
- Nahlásit
Danuš
Nepřesvědčujte, bude mít pocit, že je něco v nepořádku a přebere.
A taky chtějí lidi posadit svého nového psíka do rozkvetlých záhonů a na to teď doba není. Počkají na nějaký vrh od naprosto zaručeného chovatele, ale bude to v květnu. No, nekupte to!!!!!!
|
rik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:10
- Nahlásit
Danuš
No jo, ale když já mám dovču v práci povolenou nejdříve v dubnu, takže jsem si říkala, že do té doby budu shánět.
A ještě zpět k té chov. stanici A. Kromě výšky psa hrozí nějaké další zdravotní problémy? A Ty bereš štěňata ven po druhém přeočkování - jsou už chráněná? Toho "kníračího nalezence" jsem měla 9 let a byl mu dle veterináře rok, takže vím, že i dospělý pes se dá naučit hodně. Jen bych si to "mimčo" chtěla teď užít od jeho prvních krůčků do světa.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:21
- Nahlásit
Cena 15.tis. za kníra je skutečně nadhodnocená.Já dala za SK po rodičích Ich. 8.tis(loni).Jinak pověst mají kníři špatnou a zvlášť střeďáci.Nevím zda objektivně podle jednoho kousku svého SK dokážu poznat v čem je rozdíl oproti malým.Co se týče výchovy,je to skutečně tvrdý oříšek...ale stejný byl i můj první malý knírač,takže to vlastně vychází na stejno.Co mě ale překvapuje je,že spousta lidí se pozastaví nad tím,že jsem si pořídila knírače-takového tvrdohlavce...a přitom mají štěňátko např.bígla nebo teriéra.Což myslím jsou taky problémovější povahy.A jinak myslím,že ani superprofíci nemají odběr moc dobrý.Soudím podle toho,že na stránkách občas nabízejí trošku starší štěnda.
na plachťáky si už trošku zvykám
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:25
- Nahlásit
rik
mám dovču v práci povolenou nejdříve v dubnu
Tyjo tak tomu říkám neskromné požadavky
Asi jsem divná, ale pro mne je podstatná spousta úplně jiných kritérií. Doba odběru mi přijde TAK nepodstatná, že tento požadavek jsem prostě nikdy nepochopila...
Já mám naopak pifku na požadavky typu "odběr k vysvědčení" (na vánoce,... doplňte sami). A navíc vím, že s dobrým chovatelem se dá dohodnout, že mi za nějakých podmínek štěně nechá déle u sebe, pokud se něco semele a v době odběru mi to opravdu nevyjde. Já takhle držela štěně měsíc, zájemkyně byla služebně pryč.
A pak jsou taky lidi, co by chtěli štěně nejradši v pěti týdnech - "aby si na mne zvyklo". A vůbec je netankuje, že na to to štěně psychicky zdaleka nemá...
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:29
- Nahlásit
evina
Já nevím, ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že mezi MK a SK je obrovský rozdíl. Myslím povahově. Jako by byli z jiné planety. Jinak SK jsou samozřejmě mnohem krásnější, i ten pohyb je prostornější, grácie a elegance...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:30
- Nahlásit
evina
Z Estránek nejdou linkovat fotky.
spousta lidí se pozastaví nad tím,že jsem si pořídila knírače-takového tvrdohlavce...a přitom mají štěňátko např.bígla
Jo tak to mi taky hlava nebere! Zrovna s tím bíglem
On zrovna střeďák je, myslím, dost "problémový". Kdo chce cvičit, pořídí si velkého psa. Myslím tedy všestranný výcvik. A když nemá podmínky, tak koupí malého. SK je něco "mezi". Mimoto vybrat spojení, kde se se solidní nadějí na úspěch dají předpokládat solidní pracovní povahy, je dnes spíše utopie...
A na jiné sporty jako agility apod. jsou holt "lepší" plemena, třeba bordery.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:34
- Nahlásit
mac1
Taky chodíme k rybníkům, každý den. Pes se právě vydal po ledě za kačenama (živýma, zatím...). Fakt nevím, kam budeme chodit, až tam nějaká zhebne. Na vodítku, po chodníku, mezi domy, to by asi kluci umřeli. Není nad to, když se můžou vylítat.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:35
- Nahlásit
rik
Konkurenci nebudu pomlouvat. Andreu znám hooodně moc dlouho a dost toho o ní vím. Nebudu to zveřejňovat tady na fóru.
Štěňata beru ven klidně po prvním očkování, pokud to počasí dovoluje, což není letošní případ. Jinak štěníci už jsou po třetím očkování a už mají za sebou i vzteklinu.
istra
To štěndo je tak nádherný, že mě mrzí, že to není fena. Tu bych si nechala úplně bez váhání. Takže mi vlastně ani moc nevadí, že zatím zůstává doma. Mimochodem, už má P1
Nikita
Asi jsme divný . Taky jsem na odběru nikdy nějak moc nebazírovala. Jo a k tomu "držení" štěněte déle. To je v pohodě, pokud si ho budoucí majitel "objedná" tak do 10ti týdnů. Už se mi poněkolikáté na telefonát stalo - aha, skoro 4 měsíce, tak to nechceme. My chceme opravdový štěňátko - a pak z toho člověka vypadlo, že chce tak 5 - 6 týdnů starý
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:35
- Nahlásit
Istra:já právě myslím,že jsem musela mít i toho jednoho malého z jiné planety...jinak totiž nevím Na výcvik mi připadá stejně šikovný jako prckové.Ovšem za předpokladu,že se zvládne základní ovladatelnost a to si myslím je u nich asi problém.Fenky jsou asi celkem v pohodě(podle toho co jsem slyšela)ale psi jsou asi takoví hůř zvladatelní frajírci-laicky řečeno(alespoň teda ten můj)
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:38
- Nahlásit
Nikita
Jo, člověka s bíglem máme na sídlišti. Čubina velmi pěkně poslouchá, ale kdyby se tolika, kolik se věnuje bíglovi, věnovat kníračovi, má Jarda Strouhal velmi zdatného konkurenta .
Ale knírače nechtěl. Nelíbí se mu.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:42
- Nahlásit
evina
Jo, fenu jsme nikdy neměli. Ale největší paličák byl náš první černý (ale s ním si poradil můj nekonečně trpělivý a moudrý tatínek a dotáhli to na ZV2) a ten střeďák (s ním si neporadil nikdo a chodil celý život na vodítku a před návštěvami se zavíral do spíže).
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:43
- Nahlásit
Nikita:tak to jsem nevěděla...mě se to zobrazuje normálně.Tak se polepším...
Mimoto vybrat spojení, kde se se solidní nadějí na úspěch dají předpokládat solidní pracovní povahy, je dnes spíše utopie...
jj souhlasím,opravdu utopie.Ale borderky už taky nejsou co bývali.Musí se teď taky dobře vybírat aby vyšla povaha.Na cvičáku je zrovna jeden pejsek,proti kterému je můj "pracák"(a to je co říct ).Ale to je asi opravdu extrém!
|
rik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:51
- Nahlásit
Nikita
To bylo vysvětlení pro Danuš, že si nemůžu domů vzít štěně, dokud nemám možnost s ním 2 týdny být , a postupně ho zvykat, že chodíme do práce. Ne že bych ho chtěla na nějakou naplánovanou dovolenou.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 23:06
- Nahlásit
Dobrou noc, kníračkáři......
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 23:11
- Nahlásit
istra
taky dobrou
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 08:55
- Nahlásit
evina
borderky už taky nejsou co bývali.Musí se teď taky dobře vybírat
Ale to u VK, NO, RTW, DOB,..... musíš taky vybírat. Rozdíl je ale v tom, že se tam DÁ najít opravdu pracovní linie a spojení. U těch SK je to sázka do loterie, jestli to trochu vyjde...
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:03
- Nahlásit
C:\Documents and Settings\mirek\Plocha\kirusenka.jpeg
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:06
- Nahlásit
Hmmm, tak jsem se chtěla pochlubit tou mojí knírajdou a nevede se...
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:08
- Nahlásit
http://www.kirusenka.wz.cz/stred.jpg
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:11
- Nahlásit
Nevede se mi, tak alespoň tímto způsobem, jinak fakt nevím.
Sice tady většina z vás má malé knírače, ale . . .
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:35
- Nahlásit
Nahoda
Krasavice. Střední knírač je dle mého vkusu ze všech variant nejhezčí. Ale já tak strašně ráda chovám ty naše bumbrdlíky.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:38
- Nahlásit
Istra,
dík každá pochvala potěší, to určitě víš sama nejlíp.
Musím to tý mojí vousatce vyřídit. Teď už na mě vyčítavě kouká a nechápe, když jsem jí uvařila ke granulím to kuřecí masíčko, proč jsem jí ještě baštu nenandala.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:41
- Nahlásit
Nahoda
To se jí nedivím. Náš pes teď hubne na rybím filé, někdy mám chuť mu tu vařenou kostičku sbjaznout sama jak to voní.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 20:28
- Nahlásit
Nahoda
Tyjo to je kráááásná fena!
A to jsem na velké a černé, ale ta Tvoje je fakt parádní! Jak je stará?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 21:08
- Nahlásit
rik
Proč ti štěně staré 3,5 měsíce přijde už odrostlé? Na západě je naprosto běžné, že se štěňata odebírají až ve 12 týdnech. Já si tedy myslím, že štěně, které zůstane déle u matky a ve smečce má tu nejlepší psychickou průpravu pro život.Bývají to mnohem psychicky odolnější jedinci. Sama jsem si fenku, se kterou jsou měla nejlepší výsledky ve výcviku (5 zkoušek), brala ve 3,5 měsících.Měla jsem v tu dobu doma ještě dvouletou fenu, a to oprsklé a vyrovnané štěně, které domů přišlo hned umělo svojí vyrovnanou a pevnou povahu náležitě prosadit.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 21:20
- Nahlásit
Nikita,
taky dík. Sakra mě to ale dělá dobře
29.5.06 jí budou dva roky
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 21:30
- Nahlásit
Nikita:Ale to u VK, NO, RTW, DOB,..... musíš taky vybírat. Rozdíl je ale v tom, že se tam DÁ najít opravdu pracovní linie a spojení. U těch SK je to sázka do loterie, jestli to trochu vyjde...
U SK je to opravdu velká sázka do loterie.Ale třeba ani u NO z pracovní linie nemáš jistotu,že pes vyjde.Znám lidi co si vybírali opravdu dobré spojení a pak zjistili,že pes na vrchol vůbec nemá...Jinak třeba věci které mě u mého psa dohání k šílenství jsou takové,které dělají i jiná plemena.Ale myslím,že za rok budu moci říci lépe,zda SK zvládnout lze nebo ne(nebo jsem neschopná já!) Jinak jsem se nyní dočetla,že psí puberta trvá 6-8týdnů Tak to vypadá,že se na ní už asi vymlouvat nemůžu.Nebo jí má ten můj zamrzlou
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 21:41
- Nahlásit
evina
Hele bacha na neúplné informace o pubertě! Ženské mají po pubertě dlouhá období dospělosti a zralosti. Leč u chlapů tyto etapy zcela chybí, puberta se prodlužuje a v individuálním věku plynule přechází rovnou v senilitu
Že by to u psů neplatilo?
|