| Autor |
Zpráva |
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 19:46
- Nahlásit
Co to čte oko mé
Knírač i když píšeš Istro na POHLED obyčejný pes. NE NE NE A JEŠTÉ JEDNOU Néééééé
Knírač je elegantní pes
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 19:48
- Nahlásit
jj asi se z těch kknírdů jednou úúúúúúúúúplně po. . .
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:24
- Nahlásit
Nahoda
No to my samozřejmě taky. Ale vyprávějte to zájemcům o štěňátka. Lidi si v dnešní době psí eleganci představují jinak.
Elegance na horách
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:34
- Nahlásit
Ještě jedna. Takhle si to náš Terry (říkáme mu Trrrr) užíval na sjezdovce.
Letíííííííííím.........
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 21:17
- Nahlásit
Nahoda
Evik
se mnou na cvičák chodí paní s černou střeďačkou a povahově je to něco zcela jiného než Marty.Taky je to taková pohodová čubina.Naproti tomu Marty je dost suverénní pes,který by opravdu dokázal doma vládnout levou zadní.Tím nechci dělat ze sebe machra,jako,že to zvládám...jen se ho stále snažím usměrňovat do správných mezí aby nepřerostl přes hlavu.Ale jen ten fakt,být raději neustále ve střehu je dost vyčerpávající...
Istrataky mám sněhovou fotečku
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 23:39
- Nahlásit
evina
Istra
Moc hezké fotečky. A ještě pár takových a asi ten ocásek opravdu překousnu a další pes v rodině bude knírač.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:07
- Nahlásit
Móóóc pěkné fotky. . .
Já bych taky ráda ještě nějaké vložila, ale vzhledem k tomu, že jsem počítačový analfabet, tak některou z vás moc a moc prosím, napište mi sem hóóóódně podrobný postup, jak sem dostat nějakou fotku.
Díky moc. . .
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:11
- Nahlásit
Dorfa,
mě taky čeká, že další feňule už bude mít ocásek. Celkem si už zvykám, když ty ocasatý knírdy vidím na výstavách. U černých kníračů (teď mluvím o střeďákách) jsou ocasy v pohodě, ale někteří pepřáci nic moc, připadají mi jako prasátka, jak mají ocas zatočený. No uvidíme, co se té naší narodí a které štěndo u mě zůstane. . .
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:53
- Nahlásit
Krásné fotečky...ta na sněhu mi hodně připomíná našeho Ferďáka, na zimu ho taky necháváme zarůst, to pak vypadá jak santusák a když Ferdu takhle viděl jeden můj kamarád v zimě, ptal se mě, proč jsmě vyměnili Ferdu za toho "hnusného" vořecha (kámoš znal Ferdu jenom ostříhaného )
Knírači jsou správně střelení a to se mi na nich taky líbí, ale pro mě, jakožto kynologického začátečníka jsem při pořizování druhého psa potřebovala něco stejné prdlého, ale lépe ovladatelného, a přesně to jsem našla v chodském psu.
Je mi dnes líto, že se náš Ferda nemohl s Akoušem poznat dřív...za mlada, protože ti by se spolu jistě navyváděli piškuntálií
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:10
- Nahlásit
Evik,
to je pravda pravdivá, neupravenej knírač vypadá jako vořech, ale když ho člověk pěkně upraví a stráví trimováním pět hodin , teda alespoň já, protože v tom ještě nemám ten správný grif a pak mě ještě tři dny bolí záda, tak se sama sebe v potu tváře ptám, jestli mám tohle zapotřebí. No a pak, když vidím výsledek, tak si odpovím, že to asi zapotřebí mám a to samé si říkám na výstavách, jestli to čekání mám zapotřebí a opět si odpovím. . . hádejte jak?????
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 10:22
- Nahlásit
Nahoda
hmmm, tak jsem se zase poučila, já myslela, že se kníři jen stříhají...ono je potřeba i trimovat??? My chodíme s Ferdou už celých 15 let k téže psí kadeřnici, vždycky ho jen ostříhá dle "módy", vyškube chlupy z uší, a vymáčkne pachové žlázky u zadečku a je to.....Jak je to prosím s tím trimováním u knírků? Kdy se to má dělat?
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 11:12 - Změnil/a: jira_hera
- Nahlásit
Evik
tady máš obrázek zkopírovaný ze schauzerpage ( http://www.schnauzer.cz/ )
celá plocha pod číslem 1 se výhradně trimuje a trimuje se vždy, když je srst zralá. Že je zralá poznáš podle toho, že zkusíš trochu vyškubnout a když se chlupy bez problémů pustí, je čas vytrimovat. Trimuje se i temeno hlavy, nevím teď, jestli je to z obrázku patrné.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:09
- Nahlásit
Evik,
jira_hera už odpověděla za mě. . .
Knírajdu, kterou jsem měla předtím a byla bez PP jsem také pouze stříhala a o trimování věděla pouze z doslechu, říkala jsem tomu střih na "tuleně".
Teď, když můžu posoudit obě úpravy, bez ohledu na to, jestli se s tím psem chodí na výstavy nebo ne, tak úprava srsti trimováním je estetičtější, prostě se mě osobně víc líbí.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:11
- Nahlásit
Jinak se ještě připomínám, jestli by jste mi některá mohla poradit jak vkládat fotky.
Díkes. . .
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:43
- Nahlásit
Nahoda
1.Nejdříve musíš fotky dostat nějakým způsobem na net.Třeba na Atlas, tam jdou dobře fotky ukládat.Musíš se zaregistrovat na atlas(je tam sekce fotky/moje fotky/vložit fotku. Chvilku trvá než tam fotka dostane svoji adresu.
2. Když má adresu, otevři fotku kliknutím
3.Pravým tlačítkem myši, otevřít vlastnosti obrázku
4.Zkopírovat adresu obrázku
5.Přejít zpět na diskusi a pod Vaše odpověď(úplně dole, 4tlačítko takové barevné,otevřít,
6.Smazat úplně všechno, co se v rámečku objeví
najet myší a vložit tu adresu, kterou sis zkopírovala z Atlasu, nebo jinde na netu, kde budeš mít fotky.
7.Vložiš tak, že klepneš na pravé tlačítko myši a dáš vložit.
Okopčila jsem to od dorfy a trochu upravila body, s kterými jsem já osobně měla problémy.
Vypadá to strašně složitě, ale až na to přijdeš, budeš sem fotky mrskat jako já (s PC jsem se naučila v 35 a dodnes mi některý věci dělaj problémy, třeba EXCEL...)
Jo a ta fotka na Atlasu nesmí být větší než 1MB, jinak ti tam nevleze.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:05
- Nahlásit
Istro dík,
až přijdu z práce domů, tak se pokusím sem hodit nějakou fotku.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:46
- Nahlásit
Nahoda řesně jak píšeš...ocásek u středních pepřáků,pokud je stočený na záda(a to bývá dost často)se mi taky silně nelíbí.U černých mi přijde celkem v pohodě,tam bych si zvykla.Viděla jsem neupraveného kníra s ocáskem a normálně vypadal jak vořech od boudy!
Já trimuju každý týden.Vlastně tím psa udržuju stále v srsti.Odpadá tím vypočítávání správné délky na výstavu a navíc stále vypadá hezky upraveně.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:51
- Nahlásit
Děkuji za návod na úpravu kníra, ale jak tak koukám, je to na nás nějaké složité Mně se tedy náš knírek líbí i jen s tím, jak říká Nahoda, "tulením" sestřihem. On nikdy netrpěl žádnýma těma lysinama na kůži, jak občas u knírů bývá, takže z estetického hlediska mu ten "ježeček" moc sluší. Stejně je jen otázkou cca 14 dnů, než mu to maličko odroste, takže pak to vypadá už naprosto suprově. To mi připomíná, že bychom zase měli dědouška objednat k paní na stříhání (ona má širokánskou klientelu a už je dobře zavedená, takže to chce vždycky tak měsíc dopředu) takže tak začátkem května už ho asi "okudláme" nechci to zas moc uspěchat, protože jednou jsme ho nechali ostříhat už v dubnu, pak nastaly přízemní mrazíky a pejsa musel nosit mou starou mikinu
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:58
- Nahlásit
evino,
já trimuju cca 1x za půl roku, ale několikrát v týdnu trimovákem vyčesávám podsadu a je to v pohodě.
Když trimuješ 1x týdně, tak to má pořád tolik přezrálé srsti??
Moje feňule má tedy srsti dost, ale kdybych ji měla trimovat každý týden, tak mám za chvilku peruánského naháče
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 15:42
- Nahlásit
Nahoda řesně tak,každý týden nad ním strávím 1,5hod.a to ho neudělám celého protože mě už bolí palec.Roste mu to šílenou rychlostí!Podsadu mu taky vyčesávám trimovákem,někdy se mi podaří jí taky vytrhat..Je fakt,že někdy některé místo přeženu a vytrhám mu tam lysinku ale pokud nemá před výstavou tak to zaroste.Teď si ale už budu muset dávat bacha a pomalu ho udržovat stejnoměrného.Nejlépe se mi dělají boky.Záď a zadní nohy docela nerad.Co se týče hřbetu,tak tam jsou někdy chlupy pěkně dlouhé,s černým koncem a přesto ještě nejdou vytrhnout.Pokud je vytrhnu násilím,tak ho to nijak nebolí.Já se je teda snažím vytrhat taky i když moc nejdou protože pokud je tam nechám déle,tak tam vzniká vyrvané kolečko.Budu se na to muset zeptat někoho znalejšího...
|
meggie26
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 16:54
- Nahlásit
no na tych fotkach bola herecka skor ellis. poloha neprirodzena.....je prirodzena lebo to sa sama tak postavila a pozovala no dokonala naomi cambel
ja trimujem brady pravidelne kazdy druhy den precesavam ale ked je uz aj krycia srst prezreta tak nas caka kompletka a to vacsinou ked je utlm vystav cize po novembrovej nitre....zatial som zo srstou problemy nemala vzdy ju mame perfekt tvrdu.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:50
- Nahlásit
Nahoda
No právě ty zatočený ocásky jsou strašný, z toho mám úplně hrůzu. Fanka Jiry-Hery je opravdu nádherná u tý je ten ocásek nádherný.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:52
- Nahlásit
Nahoda
evina
To eviny trimování jsem nějak nepochopila. Já trimuji pouze zralou srst a to 1x za 5-6 měsíců. Jinak vyčesávám podsadu podle potřeby.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 21:35
- Nahlásit
Tak tady vám posílám taky jednu "akční" fotku mojí feňule, ale není na sněhu.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 21:39
- Nahlásit
Opět se nepovedlo ani podle návodu, budu zkoušet dál
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 21:42
- Nahlásit
Snad už se to konečně povedlo.