Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 .
Autor Zpráva
Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:02
- Nahlásit

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:04
- Nahlásit

A ještě "umí" jemeryčani i "toy sized miniature schnauzer"
The toy sized Miniature Schnauzer is naturally occurring in the breed due to the Pomeranian, Affenpinscher, Miniature Pinscher and Poodle influences in the breed's history. Toy-Size is a breed disqualification in the Miniature Schnauzer in all countries, however, there are many breeders in the United States and Canada who have been breeding this toy sized Minis for many years. Toy sized Minis are 100% Schnauzer with nothing else added. They are just like the full size Minis only in a smaller package. A toy is considered under 11" and under by AKC Standards and most breeders. There is no such thing as a micro, pocket, or tiny toy. The toys come in all the same colors and patterns as the regular size do. Toys should be bred to meet the breed standard with the exception of size and color. Toys are not measured in pounds but in inches from the top of the shoulders to the ground with the dog standing square on the floor and it's head in a natural position.

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:04
- Nahlásit

Nikita
Endy
Registr?Ale kdo to zastřešuje? Pod kým chovají? Pod knírači? Bude to tedy nový barevný ráz a nebo jak je to? Víte o tom, někdo něco více?Odkud je ta fotka? Díky za více informací.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:05
- Nahlásit

dorfa
Já o tom nevím v podstatě nic, jen vím, že je v USA chovají - a jestli ještě někde jinde, je to možné. Tím pádem (když cíleně chovají), tak musí mít přeci nějaké informace o krevních liniích apod., ne?
Jak to přesně funguje nevím, netuším, nezajímám se o to.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:08
- Nahlásit

ještě jednoho

meggie26
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:10
- Nahlásit

dorfa
no moj nazor uz viete ja sa vsak nebranim tomu ake standardne razy sa mi vo vrhu vystepia tym myslim ze zastavam nazor uvadzat do chovu roznofarebne stendy po inofarebnych rodicoch (koreniak po dvoch ciernych, cierno strieborny po dvoch ciernych atd...) ale toto podla mna sa to z cistokrvnych rodicoch nemohlo vystepit ved je verejne zname ze americania do svojich strakacov miesali jack russelova atd. tak ppochybujem ze to je fakt vystepene po rovnako farebnych a cistokrvnych rodicoch

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:12
- Nahlásit

Nikita
Diky. Co to je jemeryčani?

Tak jediný s čím asi v zásadě nesouhlasím je toy knírač. Jakékoliv projevy miniaturizace považuji za projev degenerace. Ale nemám představu co je to ten jemeryčan.

meggie26
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:20
- Nahlásit

nikita
tych je na am strankach straaasne vela

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:41
- Nahlásit

dorfa
"jemeryčani" - to je můj výraz pro "američany", jakože obyvatelé Ameriky, zejména pak USA

meggie26
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:45
- Nahlásit

ja stale kukam na tie fotky a stale sa mi menej a menej pacia

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:51
- Nahlásit

Nikita
Teeeda, koukam jako puk... Flekatej knour! Jakou asi maji srst? - na drsnou to teda moooc nevypada.. Mne se nelibej (muj osobni nazor). Vypadaji divne. A "toy sized miniature schnauzer" - este flekaty - tak k tomu uz radsi opravdu no comment...

Endy
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:08
- Nahlásit

Ty miniaturní knírači nejsou flekatí.Ty se asi ujmou víc než ti strakáči.Mě osobně ten strakáč nezaujal.To černostříbřitý mě před leta zaujal víc.
U nás měla paní malou pepřandu a ta měla v kohoutku 25 cm.Jinak byla klasický knír,bez nějakých zdravotních problémů.Pocházela z normálních rodičů.Musím říct,že byla kouzelná a brala bych jí.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:25
- Nahlásit

Ja jsem nasla tyhle fota pidikniru:

Endy
Jsou. Staci foto od Nikity ze 14:08 A ja nejak nerozlisim strakac nebo flekatej knour - v tom je rozdil?

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 15:57
- Nahlásit

Néééé ti "toy" jsou ti pidipepřáčci, jedna fotka. Všechny ostatní, co jsem sem dávala, jsou normální velikosti, ale nestandardních zbarvení.

Fifi
Jakou asi maji srst? - na drsnou to teda moooc nevypada..
Jsi koukám dlouho neviděla malé knírače na výstavě, co? Tvrdou srst jich má hodně málo, na nohách snad už vůbec nikdo (a když jo, tak neleze na výstavu)

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 16:01
- Nahlásit

Fifi
To bílý má být knírač???

Tvrdou srst si představuji jinak, chtěla bych vidět, co by bylo, kdyby se do těch fousů tři neděle nehráblo hřebenem

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 16:11
- Nahlásit

Nikita
Mas recht, ja na vystavach na knoury v posledni dobe moc nekoukala.. Napravim.. Ja je mam porad v mysli jako ty vousace s tvrdou srsti...
A to bily ma byt opravdu knirac. A to TOY. Jako vsechny fotky ode mne. Taky jsem se pobavila.. Jinak foto tvyho toy pepre ma bilou nohu - tak pro me, laika vousacu je to flekatej knour..

Istra
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 17:20
- Nahlásit

dorfa
S nesympatií ke všemu toy ve světě psů (nejen tam:biglol naprosto souhlasím. Někde jsem četla, že ideální velikost psa, který není šlechtěný a přežívá v podmínkách přírodního výběru, je střední. Takový hubený, středně veliký, nohatý vořech. Asi proto mají všechna malá plemena tendenci přerůstat, příroda se stále prosazuje.
Strakáči se mi nelíbí, ale je to věc vývoje, černostříbřití se mi před lety taky nelíbili, ty jejich srnčí bílé prdky mi připadaly směšné a teď jsem z nich vedle. Nemůžu si pořád zvyknout na bílé, tak nějak mi to připadá jako westík na dlouhých nožkách. Jinak bílá srst na nohách je podle standardu asi špatně,ale moc se mi to líbí.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 19:56
- Nahlásit

Fifi foto tvyho toy pepre ma bilou nohu - tak pro me, laika vousacu je to flekatej knour.. Jejda to fakt někdy zavítej na výstavu, budeš čumět, až některý z těch "pepřostříbřítých" vyhraje

Danuš
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 19:56
- Nahlásit

Strakáče už před lety přivezla Olina Snížková, akorát ho nikde neinzerovala. Já nevím, co si o tom vrhu mám myslet. Na jednu stranu se mi to líbí, na druhou stranu jsem proti míchání barev a tohle je určitě jeho projev. Tak fakt nevím nevím.
Jako chovatele by mě nejvíc zajímali rodiče tohoto vrhu, protože jestli mě tohle potká, tak potěš trenky. Strandardy se nedají prodat, natož potom to, co vypadá jako vořech.

dorfa
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:02
- Nahlásit

Istra
Ty obrázky s toy kníry jsou opravdu hrozný.Všichni mi připadají nějak výrazně delší, vůbec nejsou kvadratičtí. Ale mě na rozdíl od tebe se ty strakatí líbí. Je to zajímavý. Bílý se mi nikdy nelíbili a nelíbí se mi pořád. Černostříbřáci se mi nejdříve strašně líbili ze všech barevných rázů nejvíce.Teď se mi nejvíce líbí černí.Asi proto mám dva pepřáky. Ale je to fakt jen otázka osobního vkusu nic jiného. Mě se totiž líbí každý chlupatý voříšek, který je stříhaný na knírače.Prostě pes který má kníračí hlavu s barvou jakoukoliv a možná čím barevnější tím zajímavější. Takže já věřím, že by si nové barvy své příznivce určitě našly.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 20:15
- Nahlásit

Danuš Ono to nebude jen o míchání barev, ale i plemen, toť můj názor...

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:03
- Nahlásit

Nám v pondělí zemřel náš střední knír- pepřák.....bylo mu 15 let...Sice jsem se poté, co jsem poznala chodské psy, zařekla, že knírka už bych vzhledem k té větší míře "tvrdohlavosti" v porovnání s choďákem, nechtěla.....tak mě teď hrozně láká pořídit si k chodovi jednou malého bílého knírka. Nevím proč se mi ti malí bílí tak líbí. Možná proto, že jsem jich pár poznala a přišli mi naprosto super.
Vy kníračkáři, prosím o vysvětlení, jak je to s těma povolenýma či nepovolenýma barvama.......Je ta bílá u knírků už uznaná oficiálně, nebo ne?
Pokud se týče těch vícebarevných "strakatých" knírů, tak ti se mi moc nelíbí....už tak nějak moc nevypadají kníračovsky.....ale spíš jako šášulové Mně se líbí klasika - černí, pepřáci no a ti bělouškové.... Jinak taky sohlasím s tím, že do těch barevných musela zasáhnout jiná plemena či třeba nějaký barevný "voříšek", protože u "stovky let" chovaných psů v čistokrevném chovu jen v těch základních barvách by se takové strakatiny vyskytnout fakt snad nemohly.

Nikita
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:07
- Nahlásit

Evik
Bílá je u MK normálně povolená. Jen ti strakatí jsou "rarita", proto se tomu tu tak divíme

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2006 11:52
- Nahlásit

Nikita

díky On se tam malý bílý líbí i mojí mamce, takže možná jednou, že si ho vážně pořídíme

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání