Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Istra
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 10:42
- Nahlásit

Nikita
To nevím, fenu nemáme, ale pokud mám nějaké informace, tak obvykle ne. Bohužel bych to nazvala "soumrak plemene knírač" o pravděpodobných příčinách jsme tu už popsali bezmála 20 stran. Je to obrovská škoda, protože knírač je dobrý pes, to dosvědčí každý kdo ho měl. Móda je mocná čarodějka. Když se nosí špičaté boty na vysokém podpatku, ženský si masově ničí nohy...a tak je to ze vším.

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:00
- Nahlásit

Nikita
Ono zájemci před krytím jsou sice důležití, ale na druhou stranu nic neřeší. Sice většinou mám problém, že je méně štěňat než zájemců, ale taky se stane, že si to někdo rozmyslí, někdo si teď vzít psa nemůže, někoho si rozmyslím já, nenarodí se požadované pohlaví... a je po legraci.

Pincher
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:04
- Nahlásit

Tak já se přidám. Máme příbuzné plemeno. Trpasličího pinče. V Čechách bohužel pro nulovou propagaci moc rozšířený není, ale v zahraničí jeho obliba prutce stoupá. Chovatelka od které mám dvě fenky má ve Švédsku ročně tak 6 vrhů a nestane se jí že by ve třech nedělích neměla všechna prodaná. Pokud chci štěně z nějakého špičkového vrhu tak je potřeba zadat minimálně půl roku dopředu. Ve Finsku je na výstavě 100 pinčů. Tak doufám že se mi podaří toto skvělé plemeno zapropagovat i v Čechách. Pinč je jak já říkám pes moderního člověka živý temperamentní, hezký, zdravý a má velkou budoucnost, ale lidi ho musí znám Myslím si že by knírači potřebovali taky větší propagaci aby si lidi nepředstavovali malé střapaté uřvané myši. Bohužel u pinčů je situace u nás podobná. Když jdu s svými tak mě lidé zastavují a koukají co je to za pěkné psy, když jim řeknu že je to pinč tak nevědí co to je a tak řeknu " no ratlík" a oni na to, ale ten vypadá jinak? Tak vysvětluji a vysvětluji.
Teď budem mít doufám první vrh. Jak to tedy čtu tak mám s prodeje docela obavu, ale zatím jsme měli asi 6 předběžných zájemců a dva jisté ( jeden zahraniční chovatel) a to jsem ještě neinzerovali. Tak doufám že to dobře dopadne, ale strach mám.

Istra
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:16
- Nahlásit

Pincher
Pinč je krásný pes. Takový minidobrman a knírač bez chlupů. Rozhodně si také zaslouží více pozornosti. Pořád si myslím, že doba těchto užitečných plemen přijde i u nás.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:25
- Nahlásit

Pincher

můj šéf má trpasličí pinčovou - už je to asi 10letá babka a šéf jí přezdívá "dobrman bonzaj" Oni jsou pinčové z mého pohledu vcelku pěkná zvířátka, ale "to", co se u nás většinou vidí na ulicích jsou v drtivé většině "nevzhledné potvůrky", které pinče jen vzdáleně připomínají a lidé si tak vytváří mylný dojem o tom, jak má skutečně vypadat plemeno.

Nikita
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:35
- Nahlásit

Osobně si myslím, že je bláznovství krýt fenu, aniž bych neměla zájemce. Pokud se nejedná o plemeno, které jde prokazatelně "na dračku". Jistě, zájemci mohou odpadnout, proto další věc - po narození štěňat vybírat zálohy. Dobré účty dělají dobré přátele, jsou v tom výhody pro obě strany.

shiba
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 11:48
- Nahlásit

Nikita
Já to vidím ještě trošku jinak. Ne bláznoství krýt fenu v případě, že kdybych neměla dost zájemců, nastal by neřešitelný problém, co se štěňaty. Proto taky už chovám jenom malé psy (dříve i akity), aby nebyl velký problém si případné neudané štěně nechat doma. Tím pádem se nemusím věšet, když nějaké štěně neudám - i když mám tedy doma jen jednoho našeho potomka a to zcela záměrně vybrané štěně pro mě. Ale kdyby situace nastala, v klidu mi můžou nějaká štěňata zůstat doma. Ovšem až jich budu mít doma neúnosný počet, asi nebudu krýt nebo začnu zásobovat příbuzné a známé neudanými štěňaty

Zálohy taky většinou vybírám, ale občas někdo "odpadne" ještě dříve. A taky se může narodit víc štěňat, jiné pohlaví atd., prostě věci, které člověk neovlivní. Obecně ale souhlasím s tím, že krýt, když nemám zájemce ani v dohledu je lehce nerozumné.

Istra
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:46
- Nahlásit

Já myslím, že kníračkáři si mohou o nějakých zálohách nechat zdát. Na inzerci nereaguje nikdo. Už jsme tady psali, že letos je situace neobvykle špatná. Asi všichni doufali, že se to nějak vyvrbí.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 13:51 - Změnil/a: Nahoda
- Nahlásit

Zdarec,

vy mě tady úúúúúplně děsíte
Letos mě čeká nakrytí mojí vousatý feňule a když si to tady čtu, tak mi vstávají hrůzou vlasy na hlavě.

Bože můůůůůůůůůůůj

Pincher
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:03
- Nahlásit

Ono je to se zájemci neni lehké. Třeba moje sestra má jedu sekretářku, která chová leonbergry. Kryla fenu a neměla ani jednoho zájemce. Dokut fenka neporodila tak nic a nyní se jí o mimča rvou. Já myslím že u kníračů je prostě problém že zájem opadl ale chovatelů je stále dost.
Lidi holt kupují yorky. Bydlí u nás jedna paní, měla dlouhosrstýho jezevčíka už byl starý a před nedávnem zemřel. No a paní koupila yorka. Sice to jako york moc nevypadá, ale hlavně že jde s dobou a přitom byla nějakých 15 let spokojená s jezevčíkem a na yorka si stěžuje že je moc temperamentní. Za tu cenu co si koupila tohoto "yorka vořecha" mohla mít jezevčíka s PP a ještě by jí dost zbylo.

Pincher
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:04
- Nahlásit

Jo a přestaňte mě taky děsit. Za týden jdeme na sono a sestry mojí feny měli jedna 8 a druhá 7 mimin.)

Pincher
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:05
- Nahlásit

Pro ty co nepochopili mojí první super větu. Ono to se zájemci není lehké.

Nikita
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:22
- Nahlásit

Istra
Já myslím, že kníračkáři si mohou o nějakých zálohách nechat zdát
Pravda, štěňata jsem měla naposled v roce 2000. Ale zálohy jsem měla na všechna kromě jednoho, které šlo ven a nevěděla jsem, jak se to převádí (peníze). Ale fakt bych si neriskla nakrýt s tím, že "ono to nějak dopadne".
A že knírači nejsou v kurzu? Na jednu stranu pořád slýchám, jak šel chov nahoru, jak je to hezky chlupaté a líbivé. Ale na druhou to lidi nechtějí, protože ta "super" srst potřebuje zvýšenou péči, jinak se to cuchá až plstnatí - to jsem viděla hlavně u MK.
A další věc jsou povahy (VK), to je na delší debatu.....

Istra
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:27
- Nahlásit

Nahoda
Já nevím, jak to funguje u střeďáků. Asi budete pro tu svoji krasavici muset najít bombu ženicha. Pak máte aspoň šanci mezi chovateli SK (třeba v cizině).

Nahoda
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:30
- Nahlásit

Istra,
nejdříve to vypadalo na ženicha z Dánska a teď na ženicha z Polska. . .
Uvidíme, jak to vlastně dopadne. . .

Istra
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 14:47
- Nahlásit

Nahoda
Tak to je správný přístup. Když nejde kvantita, tak aspoň kvalita.

Danuš
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 18:10
- Nahlásit

Nikita

Sama víš, jak dlouho chovám. No a zájemce dopředu jsem měla snad jednou jedinkrát a to když moje první čuba měla jen 3 a druhá byla zrovna nakrytá. Lidi volali jak zběsilí. Měla jsem 8 zájemců a zůstali 4. Kdybych kryla jen, když mám zadaný celý vrh, tak jsem ještě neodchovala ani chlup. Letos jsem měla zájemce na feny. No, jedna jí má a druhá byla tak trošku s otazníkem. Ta jí nemá, páč se neozvala. Nevíš, kdo jí chtěl? . Nicméně, feny jsou pryč. Když náhodou někdo zavolá, chce fenu. Tak už to prostě je.

Pinscher

Mám obdobnou zkušenost se znalostí plemene. Lidi mě přesvědčují, že moji knírači jsou určitě něčím křížený, protože takhle knírač nevypadá. Knírač je nepříjemnej a hnusnej. Tohle jsou milí a příjemný psi.

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 18:56
- Nahlásit

Danuš
Istra
Nahoda
Pincher
Zdravím všechny příznivce kníračů. Byla jsem týden mimo Prahu tak, teď čtu jak se tady diskuse vyvíjí.
Danuš, to mě mrzí, že štěňátka jsou pořád doma.Zkusila si podat nějaký ten inzerát do novin Blesk a Fronta?
Je to hrozný, protože když už pak někdo štěně chce, tak mu štěňátko ve stáří 3-5 měsíců připadá příliš staré a chtějí úplně malé štěně

Nahoda
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 20:01
- Nahlásit

Zdarec dorfa, vítám tě "doma". . .

Nahoda
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 20:02
- Nahlásit

Dnes mi přišel vstupák na České Budějovice, tak už se nám to krátí. Už mám absťák, naposledy jsem byla na výstavě v lednu v Trenčíně.

dorfa
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 21:15
- Nahlásit

Nahoda
Přeji úspěch.Já byla naposledy na výstavě někdy v roce 1999 v Tulnu a nevím co to absťák je.Nějak mi ty výstavy vůbec nechybí. Ale asi se půjdu podívat až bude něco v Praze a nebo někde blízko, abych viděla co se změnilo ale hlavně potřebuji koupit nové obojky a na výstavě jsem vždy koupila dobře.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 21:30
- Nahlásit

dorfa,

to je absťák ve smyslu toho, že potřebujeme dodělat šampiona ČR a když se nám zadaří (ťuky-ťuk), tak potom ještě jednoho CACe a máme to doma.
Sakra, jak já bych si přála, aby to šlo takhle lehce, rychle a jednoduše. . .

Nahoda
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 21:32
- Nahlásit

no jo, no, ale člověk míní, život mění.

Danuš
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 22:16
- Nahlásit

dorfa

22.4. má výstavu Podbrdská pobočka. Pořádá to na cvičáku v Bráníku. Obojky tam bude určo mít Ivana Janečková. Já jsem s nima maximálně spokojená.

Endy
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 22:53
- Nahlásit

dorfa
V Praze Letňanech je mezinárodní výstava teď 30.dubna.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:33
- Nahlásit

Budete někdo vystavovat v Bráníku?

Nahoda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 12:58
- Nahlásit

evino, zdravím tě. . .

My jedeme do Bráníku.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:03
- Nahlásit

Nahoda:tak to se tam uvidímeTeda doufám protože snad bude v srsti...Bude to naše premiéra,tak jsem zvědavá.Předpokládám,že vystavuješ a ne jenom na čumendu,tak to budu držet palce.

Nahoda
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 13:16
- Nahlásit

Taky tě ráda uvidím a taky přeju úspěch, zvláště když jdete poprvé.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2006 14:26
- Nahlásit

I my budeme vystavovat v Bráníku. Doufám, že se tam nějak všichni sejdeme. A zítra jedeme do Ostravy.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání