Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:45
- Nahlásit

dorfa
Plastový okna jsme dodělali před týdnem. Ještě teď se z toho fyzicky a psychicky zotavujem. Bylo do děsný, vybourali stará dřevěná a zbyla díra jak po granátu a venku -10. 14 dní pobíhali po domě zedníci a malíři a zadělávali ty okousaný díry. A to nás čeká ještě jedno patro, nejraději bych to odvolala.

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:50
- Nahlásit

Istra
S tím zájmem o psy a feny je to různé.Jednou se sejdou lidi, kteří chtějí samé psy a někdy zase samé feny.Ale většinou jsem měla vždycky větší zájem o psy.Je to nějaké divné, že teď chtějí zase jen fenky.
Danuš

Jak máš ty štěňátka starý?

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

Istra
Tak u nás to začalo dneska v 7.30hod. a děláme to hned v celém baráčku. Takže těch granátových děr než jsem odešla do práce tam bylo na můj vkus až moc.Snad to ve zdraví přečkám a pesani taky.Musím říct, že se jim to vůbec ale opravdu vůbec nelíbilo.

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:33
- Nahlásit

meggie

Nemáš až tak úplně pravdu. Moje štěňata jsou nejstarší, takže po Playboyovi první na světě. Lidi vůbec nevolají na inzeráty a pokud zavolají, zatím se nikdo neptal na rodiče štěňat. Inzeruju prodej štěňat knírače, neuvádím ani rodiče ani PP. Stejně lidi téměř vůbec nevolají. Prostě knírači nejdou. Spíš si lidi koupí jorka nebo jack russela bez papírů za 10 než kňoura z kvalitního chovu za 5 - 7 tis.

Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:34
- Nahlásit

dorfa
Naši psi naštěstí moc neotravují, ten který kryl, je úplně v pohodě, ten musí potkat fenu osobně a čuchnout si k zadku. Něco takového jsem nezažila, v noci spí, žerou, jenom ten tempermentnější občas sleduje stopu háravky jiným směrem než vede naše procházka.Jediný, koho prožívá, je boxerka od sousedů, protože s tou vyrůstali a to je jejich holka a basenji vedle, taky kamoška. Takže já si na feny nestěžuji, ale jedna paní má 17- letého ořecha a ten jí ještě teď zdrhá (za tou boxerkou). Taky bych chtěla fenku, láká mě chov, ale víme, jak na tom jsme. A taky bych asi trochu zkomplikovala život celé rodině (a psům).

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:35
- Nahlásit

dorfa

První vrh narozený 7.12., druhý 7.1.

Jo a ze zkušenosti - vždycky lidi chtějí to, co nemám. Kdyby to byly feny, měla bych min. o 3 míň. Když někdo zavolá, buď chce bezpapíráka anebo fenu.

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:40
- Nahlásit

Istra
To asi jo.Ale někdo má komplikace rád.A hlavně co se pejsků týká tak ty komplikace většinou stojí za to. Znám i takové, kteří začínali s jedním pejskem a skončili se smečkou čítající i něco přes 10 ks.
Danuš
Jak máš stará ta štěňátka. Nezoufej, třeba je na vině i ta letošní divná zima.Lidi jsou otrávený a nemají ještě sílu do pořizování si pejska.Čekají až na sluníčko a jaro.
Moc pěkná smečka.

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:41
- Nahlásit

Danuš
A když chtějí toho bezpapíráka zajímají se o cenu? Mají představu kolik stojí štěně s PP a bez?

Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:43
- Nahlásit

Danuš
Přesně tak. Majitelky fen, co to páchali s naším psem, mají stejnou zkušenost. Rodiče, tituly, je nezajímají. Cena a vzdálenost od domova, to je jediné. A ani si nechtějí vybírat, prostě chtějí štěně a dost.Teď nechtějí nic. Jo, a s těmi russely a jorky je to, bohužel tak. A jsme znovu na začátku celého povídání o prodeji štěňátek. To, že je moc nakrytých fen po jednom psu, je jim taky ukradený, to zajímá jen lidi od chovu, vezmou jedno a ostatní jsou do postele. Tedy, to je ta lepší varianta.

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:02
- Nahlásit

dorfa

Nezajímají. Pokud se zajímají o cenu, nezajímá je PP. Martina Zemanová mi vyprávěla, jak stříhala bezpapírovýho černostříbřáka, kterýho paní koupila za 6 tis, protože papíroví knírači prý stojí 12 tis. Tak to se málem vyvrátila.

jo, ty štěňata jsou 2,5 a 3,5 měsíce starý

istra

jo, už přemýšlím, že si podám inzerát, že prodám jorky bez PP a jak lidi budou volat, tak jim budu říkat, sorry, jorkové došli, ale mám tu super knírače za poloviční cenu

Ardi
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:06
- Nahlásit

Vy mně teda děsíte - než jsem nakrývala tibetskou španělku, dala jsem inzerát na záznam.Volala strašná spousta lidí tak jsem zvědavá jestli - pokudv květnu štěňátka budou-ti dotyční se znovu ozvou.Budou to naše první štěňátka a mám dojem, že i poslední.Nějak se mi ten chov přestává líbit ještě než jsem s tím začala.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:11
- Nahlásit

Danuš
ještě je nemáš udaný????kamaráda jsem se ptala a řeší to se ženou..pokud by se náááhodou rozhodl,tak štěnda jsou stále??

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:14
- Nahlásit

Danuš
No to bych zkusila, to by mohlo vyjít.
A zkus dát, že prodáš štěňata bez PP a uvidíš kolik bude volat lidí.Ale bacha aby tě nějaký dobrák z klubu nepráskl. Ale myslím, že na inzerát bez PP by si už dávno mělo všechny prodaný.

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:15
- Nahlásit

Ardi

Neboj, pokud máš zájemce, tak i prodáš. Knírači fakt moc nejdou. Jsou obyčejní, každý je zná, navíc mají velice špatnou pověst, která zdaleka není pravdivá.

V tvojem případě bych spíš měla hrůzu z nového řádu pro chov psů, který zakazuje utrácení nadpočetných štěňat. Dovedeš si představit, jak držíš 15 štěňat na flašce? Já teda ne.

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

sarax
Kuchařku vezmu zítra do práce a opíšu ti zní údaje. Musím končit.
Ahoj všem od vousaté diskuse.

Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:17
- Nahlásit

Ardi
No, vidíte, a já se obávám, že polovina z těch, co volají, ani neví, jak tibetský španěl vypadá. Knírače znají všichni a nikdo je nechce.

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:18
- Nahlásit

Ardi
Záznam je málo, ber zálohu jinak lidi se už neozvou. To je má zkušenost.

Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:26
- Nahlásit

Danuš
Dobrý nápad! Nevím, zda by dámy měly na takový povídačky nervy. Westík bez PP by taky zabral, no a od westíka ke kníračovi, to je jen nepatrný rozdíl, akorát nevím, co budu dělat s těmi PP. Takže já mám nápad, pořídím fenky hned dvě. Nějakýho skřeta, třeba čivavu, kluci budou nadšený, budou si s ní koulet a kníračku. A až budou lidi volat, řeknu jim, že skřeti došli, ale máme na skladě normální psy. A když je takový kupec nadržený na to mít psa, koupí knírače. A bude mi psát děkovné dopisy.
Teď se vsadím, že se ozve někdo od miniplemen. Aspoň dostaneme víc lidí do diskuse.

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:27
- Nahlásit

sarax

Štěnda jsou. Akorát, pokud s tím chce něco dělat, ať se ozve co nejdřív. Ty mladší budou spíš vhodný na mazla než na nějakou práci nebo výstavy.

dorfa
V inzerátu nepíšu jestli jsou s PP nebo bez. Ale pak lidi odrazuje cena. Chtěli by knírdu tak za 1500 a pytel žrádla k němu

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:38
- Nahlásit

Danuš
to jo a zaplatit očkování a několik let servisní prohlídky zadara.....fakt mě štvou
myslím lidi...někteří....
já jsem nepostřehla zda jsi psala za kolik štěnda máš,ale psalas že za levno ne??tak co by chtěli?

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:39
- Nahlásit

sarax
Podle kvality. Od 5ti tis do 7mi.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:51
- Nahlásit

Danuš
mno jo,ale lidi by to za ty prachy chtěli i s boudou ne????
hlavně teda musím znova říct,že jsem na štěnda koukala a jsou fakt nádherný.....zkusím za nima skočit dnes nebo zítra a poptám se

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:57
- Nahlásit

sarax

No, když si vezmu, že svou první čubu jsem kupovala před 20ti lety za 2.100 Kčs, tak ta cena oproti ostatním cenám šla hodně dolů. A to čuba nebyla očkovaná,...... čipy nebyly,.. vlastně se štěníci ani netetovali. Takže náklady jen na krycího psa a krmení. Prostě na chovu psů se vydělat nedá, pokud to chceš dělat poctivě.

Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 16:41
- Nahlásit

Danuš
Svého prvního psa jsme kupovali před 24 lety za 2.500. Byl to Borek Ton-Ji CS. Tenkrát to byla pálka, ale líbila se nám čuba - Inna (teď nevím jak dál, protože jsem PP nechala u rodičů) a samozřejmě Wasko, tak jsme to neřešili. Byla to polovina platu mých rodičů. V dnešní době se dá sehnat kvalitní knírač za dvojnásobek, ovšem jaké jsou cenové relace. Pokud by měl stát 2xprůměrný plat, bylo by to kolem 30 000,-. Takže se chov těchto psů začíná podobat charitě. Chcete laciného psa od rodičů s tituly z mezinárodních výstav,testovaných na dědičné choroby, očkovaného, odčerveného, tetovaného, čipovaného se servisem, s dovozem až domů a propagačnímy dárečky? Zavolejte kníračkářům.
Chcete psa podivného původu, který se narodil v krabici pod postelí lidem, kteří ani nevěděli, že je fena březí a vydávají pejska podle matky za jorka?
Zavolejte.....

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:08
- Nahlásit

istra

Moje první čuba byla Aggi z Věžiště - po Latzim v.d. Wasserrinne a šampionce ČSSR Aidě z Marzu. Ta čuba se mi moc líbila a tak přestože jsem měla zamluvený štěně z B vrhu Androis, tak jsem nevydržela a odjela si pro tuhle. Byla sice dost ošklivá, ale vynikající na práci. Nakonec jsme vyběhali i výbornou. Já si jí tehdá kupovala za peníze ze spoření mladých. Byla to desetina toho, co naši dokázali našetřit. Na letních brigádách jsem měla kolem 1500 Kč.

Ale neplakej, jsou plemena, která jsou na tom ještě hůř - NO - po rodičích s vrcholovýma zkouškama za 5 tis, Fox za 3,... a je jich spousta dalších. Ještě na tom nejsme nejhůř. Tu pětku přeci jen dostaneme

meggie26
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 18:15
- Nahlásit

no ja neviem ale my sme taketo problemy zatial nemali tuk tuk tuk pre istotu zaklopem
my vacsinou exportovali...rakusko slovinsko... neviem aj ked sme dali na slovensko tak dotycny chodia na vystavy je pravda ze sme davali aj ako rodinneho milacika vtedy si bohuzial nemohli vybrat davali sme to najmenej kvalitne ale vzdy s pp

meggie26
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 18:18
- Nahlásit

ty brdo vy predavate len za 5 tisic? u nas najmenej za 8 a potom vyssie

Endy
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 18:26
- Nahlásit

Istra
Tak já se jdu zastávat těch pidiplemen.Ono je rozdíl si koupit malého kníru nebo třeba jorka či čivavu.Můžu to posoudit,znám obojí.Knírač je pracant a měl by si ho pořídit ten,kdo se mu je schopný věnovat.Nestačí mu se projít kolem baráku.I s pidiplemenem se musí ven,ale někdo si ho klidně naučí doma na plínku a v dešti nebo v mrazu nemusí(já s tím tedy nesouhlasím,ale děje se),nebo s ním obejde jen barák,může tak malého psa vzít všude sebou,prostě chce minipsa kvůli jeho skladnosti.Malý knírač byl nejvíce doceněn v době,kdy se hodně lidí chtělo věnovat výcviku a neměli podmínky k chovu velkého psa.Mohl být chován v bytě a přitom chodit na cvičák,skládat zkoušky,jezdit po závodech.To sice může i teď,ale hodně lidí se přeorientovalo na agility a tam vládnou jiná plemena.

Ještě děkuji těm,kdo mi napsali,kolik váží jejich malej.Čubina má 35 cm a šest kilo je asi málo.Tak já jí už od dnešní večeře trochu přidám.

Istra
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 19:47
- Nahlásit

Endy
Pravda je, že pěkný, zdravý jork není špatný pes. Pokud se dostane k rozumnému majiteli, který se k němu chová jako k inteligentnímu a temperamentnímu teriérovi, pak z něho může vyrůst normální pes. Uštěkaní jsou tedy víc než knírači. Chodíme s takovou partičkou na procházky, vpředu pochoduje ta nejmenší, rozhlíží se a preventivně štěká, kontinuálně. Kluci koukaj dost otráveně, protože je to ruší při ňuchání.
Bohužel si je většinou kupují lidi do kapsy. Mě spíš vadí ten nepoměr mezi cenou a kvalitou. Já vím, že je to ovliněné poptávkou, ale je to nespravedlivé.

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 20:01
- Nahlásit

meggie
Za 8 prodává tak možná Larisa a Andrea. Jinak kolem těch 6ti tis. to si myslím je průměr. I když Jana Semerádka běžně prodává kvalitní štěňata v 5ti měsících za 3 tis a je ráda, když je udá na gauč. Dokonce jsem slyšela o papírových bílých odněkud z jižních Čech za 3 tis.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání