| Autor |
Zpráva |
meggie26
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 20:53
- Nahlásit
danus
myslis ze za 8? my sme za fiftaka dali 20ceskych tak za akych 8?
inak predaj je aj otom ukazovat zvierata aj na zahranicnych vystavach dorobit sampionaty u nas sa to potvrdilo raz sme ukazali ellis v madarsku na dvojdnovke cacibovke a uz pisali madari o stenata tak neviem co to bude ked tam vytiahneme fiftaka. ale povedzme si na rovinu ze vy v cechach to mate ovela horsie ako my na slovensku s poctom atd atd a je pravda ze u vas sa robi aj viac bezpaposov. a ta andrejina reklama s kataraktami vam tiez velmi nepomohla
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 21:20
- Nahlásit
meggie26
:o:o:o:o:o:o
Jo, ty importy ze západu. Ještě se musím hodně učit.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 21:36
- Nahlásit
meggie
Myslím za 8 v Čechách. Nezapomeň, že jsi zahraničí. Tam prodává za 300- 700 EUR. Záleží na tom, kam.
Ty zahraniční výstavy taky nejsou tak úplně jednoduché. Byla jsem s Nesou ve Finsku, Rakousku a u vás a zatím se neozval vůbec nikdo. Dokonce jsem po světě poslala maily s rodokmeny a fotkami - a nic.
No a s tou kataraktou to je trošku složitější a jedeme v tom všichni. Slepý štěňata se prý narodili po Zipovi vd Havenstad. Ten má stejný rodiče jako X-magic, Xenophyle,... a spousta dalších psů po celý Evropě. Takže možná, že budeme ještě koukat, co se nám vyloupne.
|
Ardi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 22:16
- Nahlásit
No tak 15 štěňátek u nás opravdu nehrozí.Mám krycího psa import z Rakouska a faktem je, že tibeťáků je celkem málo a v posledné době je lidi "objevili".Ale taky mi volala paní co řekla že do toho nechce vrážet peníze ať jí dám vědět když bude nějaké štěně nepovedené.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:14
- Nahlásit
Jenom nás posouvám. To dneska nemá nikdo nic do debaty?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:30
- Nahlásit
Založení nového tématu "Loužičky doma na koberci" jasně hovoří o tom,proč si lidi pořizují malá plemena.Protože nechtějí běhat ráno a večer se psem ven a raději ho to učí na plínku.To se už hůře praktikuje u malého knírače.Proto taky ten pokleslý zájem o plemeno.Věřím tomu,že kdyby měl malý kníra o deset čísel v kohoutku méně,šel by víc na odbyt.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:34
- Nahlásit
Endy
jenže teda tyhle důvody mě točí..psa si pořizuju mimo jiný i proto,že mě vytáhne ven i když se mi nechce.....mít doma pochcanou plínu na furt..blee
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:40
- Nahlásit
sarax
Já to taky neuznávám,ale když noví majitelé jsou už od chovatele naočkovaní,že pes je příliš malý,neproočkovaný,venku je zima,neberte ho raději ven,tak je to těžké.A ono je to hlavně pohodlné,neběhat ven,když pes potřebuje.Mám doma taky malé plemeno,ale nikdy bych mu neodmítla jít ven,když potřebuje.A s kníračem chodím na pravidelné dlouhé procházky,protože je potřebuje a je za ně vděčný a mně se třeba vůbec nechce.S malýma mi stačí obejít barák a stačí jim to,kníračka mi přijde nešťastná.Řekla bych,že na knírače musí být pán aspoň trochu sportovně založený.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:47
- Nahlásit
sarax endy
Teda, než mít doma pochcanou plínu od čokla, to bych si radši pořídila peršanku - číču.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 17:52
- Nahlásit
sarax
Já vám řeknu, to je supr důvod. Už je to takový rituál, venčíme se za každého počasí a nakonej dojdete k tomu, že i taková procházka v hustém dešti má něco do sebe. Udělá dobře na duši i na těle. Když je "pan chytrej" protivnej, vyženu ho s čoklama. A přijde samý úsměv. A těch lidí, co jsme poznali a co jsme všechno probrali. Život se psem je super! Když se v noci probudím a honí mě nepříjemné myšlenky, podívám se na ty dvě černá klubíčka stočená v nohách, někdy je i pohladím, oni zamlaskají a já si řeknu:"A co, problémy budou, ale my nebudem."
Takže to je taková moje psychoterapie.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:14
- Nahlásit
Istra
Zlatá slova. Moje dcérenka takhle s čoklísama prchala před tatínkem, když měl špatnou náladičku. Já ráda chodím po náročný službě. To se pak vrátím domů a složila bych 30 q uhlí, abych se vybila ze stresu a jelikož z milionářskýho rozmaru bydlím v paneláku, tak jdu s pejsama. A je po stresu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 00:38
- Nahlásit
mno takže se shodneme že na hadr fakt lepší učit kočku mám doma štěndo pár hodin a venku jsem byla už tolikrát
vyčůrá se a jdeme...je jí zima,ale tohle zvládne,doma zatím nehoda nebyla,ale to příjde ale fakt radši párkrát uklidím...ale nebude mi byt smrdět psíma chc**** a já dělám něco pro zdraví,někdy pro uklidnění a někdy,že si venku podrbu a o tohle přijít??ani nápad
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 09:50
- Nahlásit
sarax
My jsem si přinesli domů před 3 lety v rozmězí 6 týdnů štěnda hned 2. Byla to práce jako s dvojčaty, nemohli jsme je zesynchronizovat. Snažila jsem se jim vyhovět i v noci a několikrát za noc běžela se štěndou v náručí před dům. Bylo to na podzim a začínal padat sníh....Přežili jsme to. Proto nemohu pochopit lenost některých lidí, jak říkám, měli by si raději koupit rybičky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 09:59
- Nahlásit
Istra
otázka zda zvládnou i rybičky....já od včera běhám se štěndem co hoďku a půl a se starochem chodím zvlášť,protože by zdrhnul takže se nenudíme,ale je fakt že spousta pejskařů se tomu diví..noviny či pleny do roka a dýl jim příjdou normální...
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 10:18
- Nahlásit
Ahoj, zdravím všechny milovníky a milovnice tohoto vousatého plemene. . .
Já mám taky knírajdu - střeďačku. Když se tady bavíte o konání potřeby venku, nebo doma, tak jsem zásadně proti tomu učit štěníka dělat potřebu doma na pleně a podobně. Já jsem s mojí feňulí ze začátku běhala před barák každých cca 20 min. pokud ovšem zrovna nechrněla. Pokud mě někdo pozoroval, tak se divím, že nezavolala Chocholouška To bylo samé - jéééééééé ty jseš ale šíííííííleně šikovnáááááááá holčičkááááááá,ty jsi se kráááásně vyčůůůůůůůrinkaláááááááá a to nááááááááádhernéééé hovíííííííínko. No prostě se fakt divím, že nepřijel někdo se svěrací kazajkou.
Přeji pěkný víkend.
|
meggie26
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 10:39
- Nahlásit
danus
jj to poznam u nas ked tatko rype zoberem psov a padam prec a mam pokoj a vzdy si to vypocitam tak ze sa vratim a za max 5 minut ked ovsem milostivy nemeska dojde frajer a zas prcham
istra
s tym ked ti je blbo to presne poznam ellis drichme so mnou v posteli a chyba mi uz len to ked nahodou zaspi u maminy.
dnes napriklad moja draha si okupovala celu noc vankuse a ja ako prava milovnicka som ju nechcela rusit tak som si thrnula pod hlavu druhy paplon a spala napriec posteli.....esteze mam manzelsku inak neviem neviem asi by som bola vyhodena s pelechu
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 11:08
- Nahlásit
nahoda
Tak na Chocholouška jsme asi všichni. Ať už je to u učení čistoty nebo třeba při učení přivolání. Ječím na psa a když se milostivě usnese, že přijde, tak ho chválím, jako kdyby přišel hned . Ostatní na mě blbě koukají, že jsem ho měla zmlátit , že musí vědět, kdo je doma pánem. Ale na rozdíl od nich, já slavím úspěchy. Zatím občas neposlechnou jen štěníci - je jim 3,5 měsíce, jsou dva a chodíme ven jen málo. Jinak ostatní mají přivolání jedna radost. Ti chytrolíni, obvykle skončí tak, že psa nesmí pustit z vodítka, páč by ho už nenašli :-D.
Všem přeju krásný víkend
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 11:23
- Nahlásit
Nahoda
Jo, sousedi odnaproti, kdyby byli náhodou ve 4 ráno vzhůru asi by se bavili. Ženská v noční kočili běhá po přední zahrádce a vykřikuje něco podobného. Ty ses vykakoškal a vyčurinkal, bude sušenka! A za hodinu znovu. Když se jim to nepovedlo a vybalili to doma, netrestala jsem je, snažila jsem se je cestou odměn a pochvaly za dobrou práci motivovat k výkonu venku. Trvalo to možná trochu dýl, ale pejskové zato mají ke mě větší důvěru.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 11:30
- Nahlásit
Jóóó holky noční košile a na ní bundu a v noci lítat kolem baráku, to taky znám. . .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 11:58
- Nahlásit
mno na mě taky koukali divně přes pyžamko bunda a fofrem ven..jenže tohle je plný sídliště
chválím o stošest a doma netrestám,ale nechválím a hudruju,že jako venku je to lepší,to si ale mladá nemyslí,venku to píchá do pacinek a fouká zlej větříček
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 12:06
- Nahlásit
sarax, já taky bydlím na sídlišti. . .
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 12:09
- Nahlásit
Jsme zastaralé pejskařky.Nejdeme s dobou.Jako je dnes normální,že dvouleté děti běhají s plínama,tak začíná být normální,že pejsek ještě v roce čůrá doma a za úspěch se považuje,když se chodí na plínu.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 12:27
- Nahlásit
Hmmmmmmmm Endy, asi máš pravdu, ale já a jak tak čtu i vy ostatní, si čůrání na plenu ani nedovedeme představit a asi je to trochu i o pohodlnosti. Moje feňule se narodila koncem května a v září už bez nehody vydržela cca 5 hod. vždycky jsem si odskočila z práce a vzala jsem ji vyčůrat.
Je mi jasné,že ne každý má tu možnost a v průběhu prac. doby venčit svého hafana.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 13:40
- Nahlásit
Tak koukám, že jsem taky dost trapná. Můj první syn je bez plen od roka a čtvrt, druhý od roka a pes mi doma nečůral ani jeden. Taky mám praxi v běhání v noční košili po sídlišti v nočních a brzských ranních hodinách. Nějak si nedovedu představit, že bych doma měla trvale zechcanej hadr. Pravda, s čubou jsem teď měla výhodu, že jsem na MD, takže jsem měla možnost venčit jí podle potřeby.
Jinak občas uvažuju, jestli nedostanu nařízenou ústavní léčbu - parta puberťáků se na mě cíleně chodí dívat na pole, jak cvičím psa, aby se měli čemu smát. Včera jim moje rozjásané táááááááák je hodnáááááá, šikulka - vydrželo na půl hodiny bujaré zábavy.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 18:47
- Nahlásit
Jóóóó holt jsou knírajdi hafani šikovní, brzy při správném vedení pochopí co se po nich chce.
Já už si život bez toho vousatého stvořeníani nedovedu představit. Navíc si od té mojí vousatky, cca za dva roky chci nechat štěndo. Jóóóó, jeden knírač, žádný knírač. . .
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 18:48
- Nahlásit
jira_hera
začni vybítat vstupný. Každá koruna je dobrá. . .
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 19:41
- Nahlásit
Lidičky, musím se pochlubit. Dneska jsem vzala holky na cvičák. Byla jsem tam se psama poprvé. No a figurant byl z báby úplně hotovej. V devíti letech si babucha poprvé udělala hladký zadržení (teda jen na hadr), ale figurant nevěřil a zbytek osazenstva nadšeně tleskal. Mám z báby radost. Akorát, že pochybuju, že stihne do smrti dostat rozum .
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 23:06
- Nahlásit
Kníračkářky,nemáte přehled,kolik stojí štěně pejsek velkého černého?Nemusí být z prestižního chovu,nebude nejspíš ani uchovněn ani nepůjde na výstavu.Bude jako společník a hlídač u rodinného domu.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 08:54
- Nahlásit
endy
Myslím, že do 10ti tis. bys ho měl(a) pořídit. Ale lepší je zeptat se přímo u velkáčů. Zkus normálně zavolat na inzerát.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2006 09:14
- Nahlásit
Danuš
Tak to já mám lepší zážitek. Dneska mi jeden z pejsků skočil na led na rybníce. Vzhledem k počasí led neunesl ani jeho 8 kilo. Samozřejmě šel hned pod led a nemohl se vyhrabat ven. Musela jsem za ním, bylo to asi 2 metry od břehu a doufala jsem, že tam ještě budu stačit. Naštěstí mi voda sahala jen pod zadek, tak jsem ho chytla za obojek, už mu koukal jenom čumák a vlekla ke břehu. Pak jsme hodně rychlým krokem zamířili domů, pes jako krysa, já jak vodník. Už se vyvaluje vyfénovaný pod dekou. Zajímavé, že vždycky tenhle čokl přitahuje problémy.
|