Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prodej štěňátek
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Danuš
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 10:06
- Nahlásit

Istra

Ty máš divný touhy - koupat se na konci března v rybníku . Ale dcera hupla do rybníka v lednu - zkoušela, jestli jí led unese. Neunesl. Ale měla mokrou jen nohu po koleno a vodu v botě.

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 11:10
- Nahlásit

Danuš
Dnešní příhoda mi nostalgicky připomněla moje mládí. V roce 1984 jsme jeli s otcem na naši první mezinárodní výstavu v Brně. Pejska jsme ráno vykoupali, fénovali a načesali. Nemusím vysvětlovat, že při tehdejším obrostu nožiček a vousů nám dalo velkou práci vytvořit cosi jako třásničky a bohatý vous. Po cestě jsme se před Brnem zastavili na procházku u rybníků, aby se pejsek vyvenčil. Rybník byl zarostlý žabincem. Pes si myslel, že je to pevná plocha a skočil po hlavě do rybníka. Vzhledem k tomu, že dříve se jezdilo na výstavu s hřebenem, ručníkem, miskou a vodítkem, jsem psa vystavovala splihlého a smradlavého od rybiny. I tak jsme skončili V3. Tehdá to byl úspěch, protože se vystavovalo 13 pejsků ve třídě pracovní.

Danuš
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 11:31
- Nahlásit

istra

To je fakt slušný úspěch. Já nostalgicky vzpomínám na tytéž doby, kdy jsme se smály majitelům pudlů, jak kolem svých miláčků blbnuli. Dneska k nim nemáme daleko. A musím podotknout, že mě to bytostně obtěžuje - vstávat ráno o hodinu dřív, abych zkulturnila psa. A to ho nemám mimořádně chlupatýho

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 12:05
- Nahlásit

Tak to je náš "žampion" Borek. Naše výstavní kariéra nebyla závratná, protože otec se psem cvičil a neměl na takové "voloviny" náladu. Já bych se byla bývala s čoklem před rozhodčími vykrucovala, ale slovo sponzora bylo tenkrát rozhodující.

meggie26
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 14:01
- Nahlásit

no nahodou ja mam rada predvystavnu upravu ja si chlpacov robim asi 2 hodky kazdeho den pred vystavou a potom asi pol hodku pred vstupom do kruhu je to vela robotky ale ja to proste MILUJEM

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 14:04
- Nahlásit

meggie26
Taky ráda česám. Neumím psa dobře ostříhat, ale když je co načesávat, vychutnávám si to. A jak už jsem psala, s tou huňatou srstí se dají dělat zázraky.

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 14:07
- Nahlásit

Takhle náš Kesík filosofuje na chatě. Je to trumbera a kouká mu to z očí.

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 15:02
- Nahlásit

Když už jsme u té nostalgie, tak tohle je naše úplně první kynologické vystoupení, rok 1983, svod štěňat. Tady můžete vidět, že majitelé brali takovou záležitost vážně a dostavili se v plném počtu.
Taktéž paní posuzovatelky nic nepodcenily a náležitě se vystrojily.
Ty holé krysičky u našich nohou bylo v té době "to lepší" co se urodilo. Kromě delšího formátu nám však nikdy na výstavách nic nevytknuli. Pejskové byli většinou strmí, ale mojí mamince se to líbilo. Když jsme si vybírali pejska, chtěla toho malého vousáče, co tak vysoko a rychle zvedá přední nožičky. Ani nevěděla, že se to jmenuje knírač.

meggie26
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 15:15
- Nahlásit

istra

my teraz cakame prirastok za 7 dni by sa mali narodit miminka v chov stanici a cakame na fenulku cstr sa moooooc netusi

meggie26
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

oprava: mooooc sa na nu tesim

Danuš
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 15:47
- Nahlásit

istra

Na svou dobu byl tvůj Borek náhodou pěkně fousatej. Vzpomeneš si, kdo byli jeho rodiče? Líbí se mi.

dorfa
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 16:39
- Nahlásit

Istra

Zdravím příznivce vousáčů. Vidím, že tady přibyly hezké fotografie. Borek byl typický černý knírač v 80 let, a vosů měl opravdu na tu dobu hodně. Taky se mi líbí. Po Waskovi měli štěňata hezké postavy, ale místo vousů jen pár štětin.

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 17:00
- Nahlásit

Danuš
Byl to Wasko von Imennhort a matka Inna (fakt už nevím, byla to známá česká chovatelská stanice, ale rodokmen mám u rodičů). Vousy zachraňovala moje maminka, která po každém žrádle nesla psa k umyvadlu a mýdlem vymývala zbytky jídla (tzn. rýže, těstoviny, vločky a jiné patlavé věci).Kondicionéry tenkrát nebyly pro lidi, natož pro psy. Na nožičkách toho moc nebylo. Pes měl tvrdou, černou srst až do smrti a trimován byl pouze do 2 let, velmi tmavé oko, bohužel také velmi brzy přišel o zuby a měl citlivé zažívání, jo a taky měl dost problémy s drápky. Nezanechal žádné potomky, přestože byl chovný. Nějak jsme nezvládli první krytí, fena ho pěkně zdrbla a od té doby nechtěl krýt. Nám to bylo jedno, spíš se lidi ozývali sami, protože pes byl vynikající na cvičení.
Dožil se 13 let, měl výrůstky na páteři a přestal chodit.

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 17:31
- Nahlásit

meggie26
Tak to vám věřím. Také bych se těšila, ovšem stále nevím jak vyřešit soužití dvou chalanů s fenou. Ráda bych zachovala čistotu v našem domě, zatím není znát, že máme psy, protože jsou velmi ukáznění a nikdy nic nezničili. Bojím se značkování atd. Už mi to vrtá hlavou více než rok, jak si udělat radost a nezatížit rodinu.

Danuš
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 18:00
- Nahlásit

istra
Asi byl fousatý po mamince. Najdu si ho někde ve starých katalogách, jestli se mi to podaří.Waska jsem znala a nelíbil se mi. Mně se líbil Ricco v.d. Reussenburg, Cil Kvent a Ben z Údolí hrůzy. To byli psi podle mého gusta. Ale ten tvůj, to je taky paráda. Škoda, že jsem ho nikde asi naživo neviděla.

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 18:09
- Nahlásit

No asi ne, protože jsme na výstavy moc nechodili. Cil Kvent mi něco říká. Museli jsme s ním mít něco společného, asi nás porážel na výstavách nebo chodil na stejný cvičák. Možná, kdybych na těch výstavách trvala, tak jsme se nějakých titulů dočkali.

Endy
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 18:10
- Nahlásit

Danuš
Řekla bych,že po Riccovi jsem měla svého prvního knírače.Už je to přes dvacet let zpátky a moc si to nepamatuji.Je to možné?

Istra
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 18:44
- Nahlásit

Tak tohle jsou bratři v objetí. Borek a Ben Ton-Ji. Pěkný žížalky, že? Ovšem, když jsem dneska vytáhla našeho Terryho z vody, vypadal podobně. Tihle pejskové měli obrovskou výhodu, náš měl 33 cm a jeho bratři ne víc než 34, v té době to bylo běžné. O tom si mohu nechat zdát, chovný, hezký pejsek, který by vypadal jako samec a měl méně než 35 je dar z nebes.

Nikita
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 18:50
- Nahlásit

Endy
kolik stojí štěně pejsek velkého černého?Nemusí být z prestižního chovu,nebude nejspíš ani uchovněn ani nepůjde na výstavu
Co já mám zprávy, tak VK jdou kolem desítky. Nicméně stane se, že je ve vrhu nestandardní štěně (vada skusu aj.), u kterého je vidět, že do chovu nepůjde. Solidní chovatelé Ti takové štěně prodají se slevou, samozřejmě včetně PP (PP dostanou všechna štěňata, bez ohledu na jejich počet i kvalitu).

Endy
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 19:13
- Nahlásit

NikitaDanuš
Dík za orientační cenu.Kámoška přišla o víc jak desetiletou fenku a uvažuje o novém psovi.Ta cena už bude po tolika letech jiná a nechci volat na inzerát a jen se ptát na cenu.Až se rozhodne,že ho koupí,tak to pak obvoláme a nějaké štěndo seženeme.

rik
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 22:05
- Nahlásit

Zdravím všechny příznivce malých kníračů. Jelikož bych si ráda pořídila hlavně zdravé štěně, zajímalo by mě, jaké jsou problémy s "kataraktou" a o jaké Andreině reklamě s tím související se zmínila pisatelka ze Slovenska. Díky za odpověď nebo odkaz, kde bych si o tom mohla přečíst.

meggie26
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 22:48
- Nahlásit

rik

no je to jednoduche v andrejinom vrhu sa objavili katarakty neviem to presne ale zda sa mi ze sa jej narodili slepe steniatka alebo po case oslepli
o andrejinych kataraktoch nikde je to ututlane a vedia o tom fakt len bradackari ktory sa rypu v odchovoch atd atd

ak chcete pozrite sa na nasu stránku www.bikindvor.com
pozrite si nasich bradacov pripravujeme tiez krytie zo psom ktoreho rodicia boli vysetreny na PRA a urcite mu toto vysetrenia dame spravit aj my samozrejme aj vsetky nase sucky ktore budu v nasej chovatelskej stanici kryte.

drzim palce aby ste si vybrali kvalitne a hlavne zdrave steniatko

Danuš
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:47
- Nahlásit

rik

U Andrey se vyskytla katarakta u feny z U vrhu (po Uniek v.d. Spikke x nevím která fena). Zřejmě to šlo ze strany otce, ten prý byl už ve třech letech slepý. Dále se narodila slepá štěňata po otci Zip v.d. Havenstad, stalo se tak v odchovu ve V.Británii. Zip se tam nesmí používat do chovu a stejně tak byla vyřazena matka štěňat. Tedy podle mých informací. Problém je v tom, že Zip v.d. Havenstad je ze stejného spojení jako X-magic, Xenophyle a ještě pár dalších psů. Takže všichni tito jsou potenciálními přenašeči vady, ač jsou odchovy po nich zatím zdravé. Průšvih je i v tom, že dneska v celé Evropě je většina zvířat, která jsou potomky uvedených psů, či jejich předků.

Dalším problémem je to, že v současné době v ČR zatím, alespoň co vím, není žádný pes (samec) vyšetřený na PRA a kataraktu. Ale to by se mělo změnit. 8. dubna bude konference, která by měla stanovit povinost min. 1x za 2 roky vyšetřovat jedince používané do chovu - ať psi, či feny.

Já mám vyšetřenou s výsledkem negativní Juliettu a Nessie. U Cheekyny jsem vyšetření už dělat nenechala, protože pozitivně vidí dobře. Je jí 8 let, dědičná katarakta by se už u ní měla dávno projevit, pokud by jí měla.

Držím palce při výběru.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 17:48
- Nahlásit

Danuš
Existují teorie, odkud to tam u toho Zipa lítá? A Zip sám má nebo nemá problémy? A ještě - ta slepota se po něm vyskytla ve více vrzích po různých matkách nebo jenom v jednom vrhu? Vím, že jsme se o tom onehdá bavily, ale tohle mi nějak uniklo. Jinak ten zmiňovaný U vrh je po Uniek v.d. Spike a Marilyn Androis. Zjistila jsem, že se Zipem a jeho předky nemá společného zhola nic, myslela jsem, jestli třeba se tam nedá vystopovat nějaký společný předek - no nenašla jsem nic takového.

Istra
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 17:51
- Nahlásit

Danuš
Já jsem se domnívala, že nechat vyšetřit psy na bonitaci na výše zmíněné, není povinné, ale naprosto běžné. Alespoň tak mi to připadalo na bonitaci, které jsme se zúčastnili. Fronta na vyšetření byla velká a byly tam zastoupeny všechny velikosti a barvy.

rik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:41
- Nahlásit

Díky moc za odpovědi.Docela mě ale vystrašily. Štěňátka od Danuš jsou moc hezká, ale chtěla bych začít od miminka, tedy od 8 týdnů a 3,5 měsíce už jsou trochu odrostlejší. Byla jsem se podívat na výstavě v MB a líbil se mi tam pes od chovatelky Hany Skotákové, ta ale nyní štěňata nemá, když jsem se dívala na rodokmen, rodiče byli z chov.stanice Androis. Na jejích stránkách jsou štěňata Luciana Androis + Yeoman Nelson Androis. Ještě očekává vrh Stad of Haven Xenia + Yeoman. Měla bych o pejska zájem. Chci s ním hlavně cvičit, ale možná i zkusit nějakou výstavu. Hlavně mi však jde o zdravé štěně.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:01
- Nahlásit

rik
chtěla bych začít od miminka, tedy od 8 týdnů a 3,5 měsíce už jsou trochu odrostlejší
Všechno má svoje pro a proti. 3,5 měsíční štěně je zvířátko, které by mohlo celkem slušně ovládat čistotnost doma, tedy nebude to už rpůtokový ohřívač, ale psík, který už je schopný nějakou přiměřenou dobu vydržet. My kolem čtvrtého měsíce měly toto zvládnuté, pak se stala jen občas nehoda. Další věc je krmení - přeci jen už stačí dát 3x za den a nematlat se s pěti lžicemi x-krát denně. Za další máš proočkováno, takže můžeš směle vyrazit na procházky. A 3,5 měsíční štěně už něco uťape, není to co krok to zastávka.
Hrozně moc záleží, od koho si štěně bereš, z jakého prostředí. Hodně na tom záleží i u malých štěňat, hrozně důležité je to právě u štěňat starších. Osobně - pokud se mi líbí prostředí a mám opravdu důvěru v chovatele, že štěňata nejsou "podražená" (od slova "podrazit", ne "podražit"), bez obav bych si takové štěně vzala. Vzala bych ho otestovat ven samotné (zjistíš, jestli není příliš fixované na matku a případné sourozence).
Je toho hodně. Ale opravdu bych nezatracovala předem koupi staršího štěněte.
O fámách typu "později už si na mne nezvykne" se asi bavit nemusíme, ne?

Istra
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:14
- Nahlásit

Mohu jen potvrdit výše zmíněné. Starší je lepší a rozhodně nic nepropásnete. S větším spratkem není takový stres, už je to zábava. Také jsem doporučovala jednomu pánovi, zájemci o knírače, 3-měsíčního pejska a on ho nechtěl, že už je moc starý.
Že chce pejska co nejmenšího a v životě psa neměl. To nebude asi Váš případ, ale žasla jsem, jak si lidi věří, že se o maličké štěňátko dobře postarají a to všichni chodí do práce.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:17
- Nahlásit

Istra
dneska jsme byly s kámoškou se psy , já dva , ona dvě a protože bylo teplo, tak když jsme šly kolem malé nádrže psi tam vyrazili ( kromě malé Majdy) , všimly jsme si, že je tam led a obě současně jsem zareagovaly - já pro ně nepůjdu !!!! ( u břehu bylo tak 1-2 metry čtvereční bez ledu ......no a pak se mlaďoch vynořil z křoví s bažantem v tlamce , to jsme zrovna řešily nález labutě s ptačí chřipkou , prima

Danuš
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:21
- Nahlásit

rik

U pejska z ch.st. Androis máš velkou pravděpodobnost, že přeroste. Obzvlášť po Yeomanovi. Sice má prý 36 cm, ale když si stoupne vedle mojí Julči, má min. o 2,5 cm více. A Julča má poctivých 35. Navíc vloni na klubovce odstoupil pro výšku. Jířa potvrdí, že nekecám.

Navíc, já už bych si nekupovala štěně z jakéhokoliv velkého zwingru, kde jsou kvanta štěňat ročně. A je úplně jedno, jaký je to barevný a velikostní ráz nebo jaké plemeno.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání