Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý ovčák
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:18
- Nahlásit

ivny
No ale pokud pes má DKK (nemusí se to projevit na pohled), tak mu můžeš upravit režim(vyloučit běhání u kola apod), nasadit kloubní výživu a tak. takže proto dělat RTG.

Eny
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:21 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

hana
je rozdíl jestli si koupíš plemeno psa za 12.000,- u kterého je to průměrná cena za štěně, nebo pokud koupíš NO za 12.000,- když průměrné štěně stojí okolo 6.000,-
V prvém případě pokud chceš dané plemeno tak ti holt nic jiného nezbyde než dát tuto cenu, v druhém případě, pokud chceš psa jen jako kamaráda a nechceš ho na práci, nebo výstavy, je to divný, že by jsi kupoval "předražené" štěně.
Proto ta otázka (pro chovatele NO naprosto přirozená) proč takhle kvalitní jedinci nejsou uchovnění, proč si je vůbec ti lidi kupovali, když by na jejich účely stačil úplně normální ovčák. v rozmezí 4000 - 6000,-

Ghianika
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:42
- Nahlásit

Eny
ještě to můžou být takový ty lidi (bohužel taky jedny v okolí mám) co všude kolem říkaj já mám ovčáka za xtisíc, jel jsem si pro něj až bůhvíkam, protože na to mám a pes je nonstop zavřenej v kotci nebo uvázanej u boudy protože na něj nikdo neměl čas a je nezvladatelnej

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 16:02
- Nahlásit

[u][/u]
Tak tad je odkaz na mou fenku NO(alias BO)
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_id=3803

ivny
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 16:52
- Nahlásit

Anonymní
Já dávám občas něco na klouby i negativnímu psu. A co říkáš tomu, když ti veterinář řekne, že to bude nanejvýš dvojka a pak ti od posuzovatele přijde 4/4. Kde máš jistotu, jakou má ten tvůj pes DKK?Ty mu ulehčíš a on třeba žádnou dysplazii vůbec neměl.A to nechci zabřednout do diskuze o tom, zda je dobré psovi ulehčit nebo ho kvůli dysplazii naopak pořádně osvalit.

Amálka vypadá na té fotce jako normální NO, má sice strmý postoj zadních končetin, ale takové NO znám a v hlavách znám i horší. Co má v rodokmenu?

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:11
- Nahlásit

No Amálka má v rodokmenu NO

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:15 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

ivny
Amálka má asi tajné předky

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:19
- Nahlásit

ivny
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:26
- Nahlásit

Alexa
Přitvrdíme

Anonymní
Jmenuj,prosím.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:26
- Nahlásit

Anonymní
to je nám jasný, ale myšleno bylo jména těch NO

jinak takovýhlech ovčáků pracáků běhá po světě spoustu, oni to dělají ty bohatší chlupy, ale hlavu má stejnou jako naše Ura, a měla jsem fenu se špičatější tlamou, to není jen výsada belgičanů

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:45
- Nahlásit

No tos mě Ebony uklidnila páč nacvičaku nikdo tomu nevěřil že je to čistý NO dokud to neviděli.
No mě to je stejně v podstatě jedno,stejně je to super pes a neměnila bych je jedinečná,mám ještě dva a ona je stejně nejlepší.Ja jména z hlav nevím pač to bylo dlouhý a člověk si na tom pomalu zlomil jazyk,až se podívám do pp tak je sem písnu.

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:24
- Nahlásit

Pro Ebony

Všimla sem si v tvé galerii že maš ovčouna bez nohy,ja mam tak jednoho akorát bez zadní.Jak se mu to stalo,kolik mu je a jak to snáší?

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:33
- Nahlásit

Anonymní
to je fakt netypický NO,belgání rysy to jednoznačně nemá....
Hlavně je to úplně jedno,protože papíry kvůlivá soutěžím za plemeno máš,a ostatní je vedlejší...když to bude makat jak barevný,bude to negativní,a najdeš vhodnýho psa,a hlavně ti to zvíře projde do chovu,tak jí klidně nakrej...
Bože co já viděla pracovních NO a malin,co jen papíry určovally příslušnost k plemeni,jinak by to člověk popsal jako "universální evropský makač"

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:42
- Nahlásit

Anonymní
stalo se mu to v roce, srazilo ho auto, bohužel jsem ho neměla od mala a tak to dopadlo.....

teď mu jsou čtyři roky, snáší to velmi dobře, je to takovej gumídek, takže nikdo za plotem ani nepozná, že tu nohu nemá, jak lítá, kouše na rukáv líp, jak psi čtyřnozí, z místa vyskočí na stůl, prostě je v pohodě

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:43
- Nahlásit

Sali
netypický?, takovejch sem viděla hafo, nevím jak by tedy prošla s tou srstí, ale stačilo by to za ušima otrimovat, ale je to normální "nevýstavní" NO

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:57
- Nahlásit

SALI

Na výstavě nám to neprošlo,ale to vubec neva,nechtěla sem s ní jezdit po výstavách,ale pracant je perfektní ma složeny všechny možný zkoušky ,je jí 6let a chceme se věnovat tanci se psem tak uvidíme ale určitě jí to bude bavit páč ona je nadšená ze všeho co muže dělat semnou,ona se těší na procházku,ona se těší domu z procházky,ona se prostě těší furt ze všeho.

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:01
- Nahlásit

EBONY

Té mé se to stalo stéjně ,taky jí přejelo auto,bylo jí 2,5 měsíce,ted jí bude 7let ,a taky to snáší v pohodě,akorát poslední rok jí dělaj problém dlouhé procházky,tak chodíme maximalně na hodku.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:30
- Nahlásit

Anonymní
Ermínovi dělá největší problém pomalá chůze, takže nechodíme na procházky, ale vyběhávám ho na aportky, jak může skákat a cválat, tak vydrží dost, nebo koušeme, to má nejraději
to jsem ráda, že tak dlouho vydržela, tak máme teď zase povzbuzení

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:39
- Nahlásit

EBONY

No doufám že vydrží ještě délé,veterináři ji jako malé moc dlohy život nepředpovídaly,tvrdily že když vydrží do 5 tak to bude hodně.Ona má hroznou zatěž na pateř a v té druhé noze měla šrouby,zhruba do pulroka nechodila a do roka měla hrozné problémy ale pak pohodíčka.Držím palce aby vydržel co nejdéle.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:01
- Nahlásit

Anonymní
nám říkali to samé, že vydrží max. 4-5 let a vůbec nám říkali, že pes nad 25 kg to nezvládne....a když ho necháme, že nesmí běhat, jenže to on by umřel, kdybych ho držela doma a nesměl ven, já myslím, že kratší a spokojený život je lepší než delší a zoufalý.....

ivny
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:30
- Nahlásit

Co znamená všechny možný zkoušky?Co s ní tedy máš?

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:49
- Nahlásit

Ebony
Moje řeč ,oni jí nechtěly ani zachranovat,doktor řek ovčák bez zadní končetiny je nepředstavitelné.A když jí zachránily tak taky řikal že nevydrží zatěž a při tom běha že pomalu člověk nepozná že nohu nemá.Nechám jí dělat námahu jakou sama zvládne,dokonce jí beru tak nahodku i ke kolu.A má s toho radost.

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:54
- Nahlásit

ivny

mám sní vše od ZOP až po IPO3,pak zkoušky dle TART,a nevím co dál ,tak sem vymyslela že se dáme na tanec se psem a možná i na agility.

Eny
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:08
- Nahlásit

Anonymní
A co takhle SchH3, ZVV3, ZPS2, ZPO2, VPG3, FH2, IPO-FH...?
Jinak určení mám sní vše od ZOP až po IPO3 je trochu zavádějící, neboť ZOP a IPO jsou dva úplně rozdílné řády
Kam chodíš na cvičák a proč nejezdíš na závody s takovýmhle super psem, co má všechno

ivny
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:08
- Nahlásit

Anonymní
No, zkus ZVV3, myslím, že tě to trochu zabaví.

Anonymní
# Zasláno: 25 Lis 2005 01:01
- Nahlásit

Eny
Já vím,nebaví mě to rozepisovat,snad to takhle stačí,SchH3,pak vše dle NZŘ A IPO,T1-t3.Na závody nejezdím,páč nemám o víkendech čas a jak víš tak závod probíhají o víkendech.Ale mám ted psa mladocha a když my to někdy vyjde tak se s ním určitě na nákejch závodech objevím.Jinak ted momentálně jsem členem ZKO kyje.Ze psem mám zatím jen ZOP,a z beznohou fenkou nic,pač mě s ní odmítli ke zkouškám připustit

Pupy
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 18:48
- Nahlásit

Ahojik ovčaři dlouho sem tady nebyla tak o čem jde řeč? A co dělají psiska?

Jo chtěla bych se zeptat co to znamená když vibíráte jméno fora(př. německý ovčák) a je u toho takový červený křížek.

Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 06:55
- Nahlásit

Zdravim vsechny milovniky NO a prosim o radu. Uz od svych 10ti let jsem se zabyvala vycvikem, ale kdyz muj pejsek nadherny celocerny NO bez PP, ve svych 15ti letech odesel, odjela jsem do USA. Vratila jsem se pred mesicem a rozhodla se, ze uz natrvalo zustanu v CR ( vsude dobre, doma nejlip ). No a samozrejme bych se chtela vratit ke kynologii a poridit si stenatko s PP. Mam natipovane nejake CHS a chtela bych se o nich neco dozvedet. Libi se mi CHS Anrebri, Naspo, Z Atarova dvora, Panakovi.... je jich vic, ale bohuzel je znam pouze z netu. Ma nekdo z Vas osobni zkusenost z nekterou z nich ? Nebo stenatko ?
Osobne nejvic me zaujala Anrebri a potom Panakovi. Pejska chci vlkosedeho nebo celocerneho.

Predem Vam vsem dekuji za pomoc a preji mnoho krasnych chvil s Vasimi chlupaci.
Daria

Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:36
- Nahlásit

No dobra CHS je z Jenive. Zkus juknout na web, ale s temi co uvadis zkusenost bohuzel nemam. Mozna ti poradi nekdo jiny.

rene
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:35
- Nahlásit

Pro Dariu :

doporucuji kontaktovat chovatele a domluvit si nezavaznou schuzku. Obrazek si pak udelas sama.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání