| Autor |
Zpráva |
ivny
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 09:28
- Nahlásit
Také se můžeš podívat i sem:http://www.panakovi.com/.
Mají celočernou fenu Ester ze Zlaťáku.Celočerná štěňata mají v každém vrhu. U CHS Milberk si dávej pozor a zkontroluj si štěně, zda má všechno, co má mít (skus, varlata). Mým známým se stalo, že vezli nejen Uru, ale i jejího bratra. Zapomněli se podívat a ejhle, on to byl jednokulčák. Za 9 tisíc,no neber to. Když volali chovatelce,se zlou se potázali.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:24
- Nahlásit
Ebony
to je samozřejmné, u mě je u jakého koliv psa nejdůležitější zdraví a povaha, vzhled je vedlejší, ale vim, že doma mi prostě díky nechuti mamky k NO nejlépe projde celočerný
Ghianika
a nevíš, kde bych ten přehled sehnala? v těhle věcech jsem malinko mimo jinak štěňče plánuju až tak za rok a půl, ale ráda si všechno naplánuju vyslechnu dřív, než abych byla potom překvapená a zmatená
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:36
- Nahlásit
Anonymní
nonormálně by jsi ho našla tady [url=]http://www.ceskyklub-no.cz/default.asp[/url] vpravo je pod "ostatní" "přehled krytí", jenže jak koukám je tam srpen, takže už jsou míma narozený.
Jinak jak psala Ebony, mám celočerňáka s chs Gája-Nova, je to kus psa, hezky pracuje, ale zatím je furt jak mimino i když na to nevypadá se svými 48 kg . Bohužel stránky nemají, ale štěňata mají docela často a celočeňáci tam jsou. Hlavně se mi líbil přístup p. Voháňkové, takže můžu vřele doporučit
Jinak je dobře že scháníš info už dopředu, nebude špatný, když se na pár psů pojedeš podívat, jak probíhá výcvik, jak koušou a tak, z toho poznáš nejvíc. Odkud jsi?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:37
- Nahlásit
ivny
už jsem něco podobného(problém se štěnětem) slyšela ještě od někoho a budu si dávat pozor... jinak ta stránka vypadá pěkně, jenom mám malinkou otázečku pravdu mívají pokaždé celočerná štěňata? jak tak koukám, jsou tam 3 znakatý holky...jde o to, že nebudu mít potom moc času, štěně bych chtěla koncem června, abych ho mohla mít 2 měsíce u sebe na socializaci a výchovu apod... jinak mocinky děkuju za odkaz!
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:39
- Nahlásit
Ghianika
Jsem z Prahy, ale 3km od Roudnice máme chatu, takže v pohodě;)
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:41
- Nahlásit
juj kdyžtak ty 2 anonymní jsem já mi to nějak nevyšlo
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:43
- Nahlásit
grendel
tak se někdy přijeď podívat na náš trénink, uvidíš moje "mímo" i čubinku a ještě spousta jiných pracujících psů. Jinak chs z Trucu bude mít na jaře taky štěňata a moje maličkost taky
z Trucu mají stránky tady http://vycvikpsu.unas.cz/, ale je to bohužel neaktualizovaný
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:50
- Nahlásit
Ghianika
a ty jsi z Roudnice?
hrozně ráda bych se přijela podívat!!! a tvoje bude mít štěňátka s kým?
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:52
- Nahlásit
grendel
nee, jsem z Prahy - západ, jezdíme trénovat do Chotče nebo do Prokopáku.
Zatím mám nějaké kandidáty vybrané, ale ještě nejsem pevně rozhodnutá, takže uvidíme ))
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:58
- Nahlásit
koukám, že je na webu statistika RTG, opravdu je vidět, že se změnil vyhodnocovatel...
Statistika výsledků RTG DK od 1.1. – 25.10.2005
Celkem RTG 683 jedinců
Negativní 433 63,40 %
I.stupeň 131 19,18 %
II.stupeň 83 12,15 %
III.stupeň 29 4,25 %
IV. stupeň 7 1,02 %
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:00
- Nahlásit
Ghianika
jů tak to je ještě lepší, že si z Prahy!
až se uzdravim, tak bych se mocinky chtěla jet za vámi podívat ))
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:01
- Nahlásit
ty jo, ta DKK neni zrovna nejlepší...ale neni to zas tak hrozný, jak jsem čekala
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:03
- Nahlásit
grendel
jasně, pak dej vědět a domluvíme se
mohlo to být horší, bohužel jsme nikde nenašla statistiku z minulého roku, ale určitě to bylo horší
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:06
- Nahlásit
Ghianika
ty jo ty si z odpovědí rychlá jako vítr
dám vědět, určitě!
jsem chtěla štěně po Magdě, ale jak jsem koukala, její matka(nebo tatík??) má DKK a to se mi moc nelíbí, ale zase tomu vůbec nerozumím a jak koukám, její štěňata jsou dost žádaná a negativní(aspoň ty, o kterých vim..)
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:11
- Nahlásit
grendel
oni mají nějaké stránky o svých psech?
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
když ono je to s DKK složitější, ale líp ti to vysvětlí Ebony nebo Sali
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:15
- Nahlásit
Ghianika
Magda je Ze Zlaťáku...ale myslimže jí už bylo nebo brzo bude 8, takže na štěně od ní nemůžu čekat...
je to složitý a já už vůbec tomu nerozumím
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:19
- Nahlásit
grendel
jo aha...sem mimo
no mě se tahle "barva" moc nelíbí, jsme na ty černý a vlkošedý
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:23
- Nahlásit
Ghianika
mě se nejvíc líbi celočerní, potom vlkošedí, pak s pálením(jenom na tlapičkách a trochu u tlamy ) a pak normální znakatý
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:26
- Nahlásit
grendel
ale jak je vidět podle fotek tak asi po Magdě nebudou ani černý a ani vlkošedý, takže to stejěn není co chceš
Ale jinak je to super fenka
Hlavně až budeš vybírat, tak se koukej jak pracuje i fena, ne jen otec
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:29
- Nahlásit
Ghianika
má i celočený, např. http://www.home.karneval.cz/0164705601/www.panakovi.com/obr/chovne_fen y/ester5.jpg , v CHS Panákovi, na kterou jsem tu dostala link...je neg. a matka je Magda... jinak oni jí kryjou i vlkošedými a černými psy, takže občas tam jsou i jiné barvičky, než má ona
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:37
- Nahlásit
grendel
vypadá hezky, tak se tam jeď podívat, jak pracuje ona, jak otec a uvidíš
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:42
- Nahlásit
Ghianika
jj, určitě, kouknu!
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:55 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Na DKK koukej hodně orientačně, ju. Vzhledem k tomu, že se nám v průběhu let minulých několikrát měnili posuzovatelé, jsou statistiky... na dvě věci. spoustu psů, co byli u nás pozitivní, jsou po přerentgenu v zahraničí negativní.
Jinak pokud je tam 1/1 tak to je v podstatě stejné jako 0/0.
pro příklad uvádím, mojí feňuli, která má rodokmen úplně čistý až do čtvrté generace, no a je 2/2 (u Duchka).
DKK do 2/2 se běžně vyskytuje i u divoké populace vlků, a že by s tím měli nějaké problémy.... asi ne. Tak bych to být tebou moc neřešila. Fakt ale je že jsou určití psi o který se ví, že DKK dávají, tak spíš se zeptat někoho zkušeného na konkrétního jedince, na druhou stranu sem ti to asi nikdo nenapíše...
Asi jsme ti tím moc nepomohla co, No chtěla jsem jen říct, že při výběru není DKK to hlavní na co kladu důraz.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:01
- Nahlásit
Eny
jsem moc ráda za každou radu
|
ivny
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:05
- Nahlásit
grendel
Myslím celočerná po té Ester.
Magda už je bohužel v psím nebi.
Jinak aktuální informace pro tebe: Paní Rosolová (CHS Ze Zlaťáku) bude příští týden připouštět Harietu (vlkošedka) celočerným Larrym Bret-Bett, kterého můžeš vidět na www.jinopo.cz. A co na té stránce ještě není, je to, že před nedávnem udělal zkoušky ZVV3. A Harieta je po Magdě.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:09
- Nahlásit
ivny
Larry je moc dobrej...znám i Lady a druhou ségru (nemůžu si vzpomenout na jméno) a ta je taky pěkná, všichni černý
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:09
- Nahlásit
Ebony
Tak jsme se konečně dopátrala po čem je ten Quanto, hmmm, matka ze slovenska, otec asi němec, tak to vypadá, že česká krev nějak upadá
|
Katcha
|
# Zasláno: 21 Lis 2005 22:36
- Nahlásit
Dobrý den, měla bych dotaz. Kolik si teoreticky chovatel může říct za štěňátko NO, po čistokrevných rodičích s PP (Matka stála asi 12000, otec 14000 - ale ani jeden nechodil na výstavy), přičemž štěňátka PP nemají? Děkuju moc za odpověď!
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 06:54 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Katcha
víš u bez PP zvířat si může říct tolik kolik budou blbí lidi ochotni zapaltit, to je tržní hospodářství
|