Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý ovčák
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 12:32
- Nahlásit

Eny
nemáš někde fotku táty? Bexi Hypa, už jsem o něm slyšela, ale nikdy jsem ho neviděla

Eny
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 12:54
- Nahlásit

Ebony
Já jí osobně nemám, ale pokud jsi členem ČKNO a skladuješ si doma zpravodaje (tak jako já) tak v prosinci z roku 2000 je inzerát na štěňata právě z tohohle vrhu. Je tam fotka mámy i táty a je to barevně, takže docela kvalitní, jinak toho psa měl figurant Pavel Hylák, možná že ho znáš.

pup
# Zasláno: 7 Říj 2005 14:54
- Nahlásit

Ebony
Štěně je moc roztommilé a ještě k tomu když mu ty ouška vysí dolu máte moc roztomilí hafuši,

jako všichni tady

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 15:08
- Nahlásit

Štěně

dospělá

Tak doufam že to dady zustane

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 16:52
- Nahlásit

Eny
no v roce 2000 jsem se stěhovala 430 km, mám obavu, že zpravodaj asi nenajdu ,

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 17:35
- Nahlásit

Ebony
Máš krásné pesy

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 18:44
- Nahlásit

To je zvláštní někdy se tam ta fotka ukáže a někdy ne. Jak mám uděklat aby tu byli vždy?

Lada
# Zasláno: 7 Říj 2005 20:01
- Nahlásit

Je¨, ale krásná. Jak je stará?

Lada
# Zasláno: 7 Říj 2005 20:03
- Nahlásit

Myslel jsem Ura - krásná.

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 20:09
- Nahlásit

Pupy

Tie fotky tam urcite nevkladas spravne. Ziadne tam nie su.

Jednoducha rada napisana Eimy:
[img] http://www.calenzana.wz.cz/aktuality/Rambo-aportvoda.jpg [/img]
To vložení by mělo vypadat takhle akorát bez těch mezer před a za tím odkazem

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:03
- Nahlásit

No ale ta fotka tam normálně je když tam vložím a když sem jdu za 10min tak zmizela.ješte to zkusim

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:05
- Nahlásit

Jo a ještě něco někdy se mi neukáže ani na mích stránkách a někdy jo.

wami
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:11
- Nahlásit

Pupy
A s tim zrejme bude souviset, jestli se ukaze tady na foru nebo ne... Asi mas nekde renonc na strankach, ale s tim ja ti neporadim...

Shadow
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:13
- Nahlásit

Opravdu mooc krásní ovčouni!! já jsem teda spíš zastáncem celočerných nevíte někdo o nějaké slušné chovatelské stanici?? na příští prázdniny bych si chtěla pořídit celočernou fenečku ještě to ale není jisté mám další favority BSP, Choďák a možná Borderka, ale NO mě oslnil nejvic dík

Anonymní
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:19
- Nahlásit

Shadow
No já celočerní nemusím ale líběj se mi ti tmaví( jn trošku hnědé packy a hlava) Pupyna taky měla mít tmavá a vylezla z ní světlá ale nevadí je stejně tak hezká a roztomilá
Pupy

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:40
- Nahlásit

Lada
4 roky,

Shadow
záleží, co je pro tebe "slušná", jestli chceš psa na práci - výcvik, nebo jen kamaráda do rodiny a hlídače na zahradu

Shadow
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:43
- Nahlásit

no tak spíš kamaráda do rodiny. No na cvičák a popřemýšlím třeba o poslušnosti nebo něco ale hlavně jako kanmaráda

Livi
# Zasláno: 11 Říj 2005 07:16
- Nahlásit

Shadow
Pokud chces celočerné NO, tak se obrať na CH Anrebri nebo CHS Z Draka. Sama mám od Anrebri celočernou fenečku po Frankovi Anrebri a jsem moc spokojená. Do práce je jako drak.

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:50
- Nahlásit

Co plánujete že koupíte(vyrobíte) svému ovčáčkovi na Vánoce? Já budu muset tý naší roštandě něco dělat vlastnoručně(koupený hračky jsou drahé a hlavně nám nic nevydrží) mohl by někdo i něco poradit.

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:17
- Nahlásit

Neříkejte mi že tu nebudete nikdo dávat dárek svému ovčounovi? Potřebuji nějaký nápad.

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:32
- Nahlásit

Pupy
nech jí zničit stromeček

maligna Bobulka by asi nejtradši pod stromečkem kompletní Ringo oblek.....

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:53
- Nahlásit

Sali
No tak to ona ho nezničí, jen ho očuchá a de pryč. O stromeček totální nezájem

Jerryk
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2005 18:11
- Nahlásit

Mám dotaz. Proč mají někteří NO "jakoby podseknutý zadek"? Koukala jsem se na stránky chovatelských stanic NO a většina pesanů "to" má. Ptám se, protože doma máme 12,5letého NO a pomalu se rozkoukáváme po dalším pejskovi, ale tato "novinka" se nám moc nelíbí. Díky.

Eny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 07:36
- Nahlásit

Ha ha už jsme zase u toho
Tak pro vysvětlení, spáditá záď (chceš-li, podseknutý zadek, jak píšeš) je momentálně preferovaný trend v chovu NO, tj. pokud bys chtěla psa na výstavy, tak takovýto psi vyhrávají.
Dnes jsou v ČR dvě "linie" (doufám že mě za toto označení nikdo neukamenuje )
1. "exteriérová" větev, má v průkazu převážne psy západoněmecké a je to právě ta, která má sraženou záď
2. "pracovní" větev je ta, která ještě stále vede starou českou krev a krev východoněmeckou, jsou to psi, kteří mají záď rovnou (jakoby starý typ)
Víc to raději nebudu rozepisovat, pro tebe z toho vyplývá, že pokud chceš psa, NO, který má rovnou záď, hledej v izerátu, že je to z pracovního spojení, a vynech inzeráty, kde je napsáno že rodiče mají CAC, CACIB...

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:17
- Nahlásit

Eny
no Eny, nebudu to komentovat, to by zas bylo nadlouho
CAC a CACIB není zrovna moc rozhodující znamení, to se zadává jen na národních a podobných výstavách, kam moc ovčáků ani výstavních nechodí
moje vlkošedá "pracovní" fena má zrovna matku s CACem

Eny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:32
- Nahlásit

Ebony
jo tak to jsem čekala
Ať jsem se to snažila napsat co nejvíc všeobecně, stejně se najde někdo kdo reptá
Jasně Ebony, já vím, že jsou vlkošedi s CACama, ale obecně OBECNĚ pokud si laik vybírá štěně a nechce kapřáka, tak by měl koukat hlavně na ocenění na výstavě a zdáli se mu vyhnout. Nerozebírám povahy to by bylo fakt na dlouho a asi bysme se tu zaso, opětovně, jako vždy pěkně rafli míním jen exteriér, pokud chce někdo pejska s rovnou krátkou zádí tak by si prostě měl vzít psa, jehož rodiče mají na výstavě VD (čili velmi dobrou) Neříkej mi, že matka tvé feny má CAC a přitom rovnou krátkou záď. To je to o co pisatelce šlo. Jen o to o nic jiného. Já vím, že jsou "pracáci" kteří mají výbornou a je to dobře že jich je čím dál víc, ale Jerryk se neptá na povahu, na barvu, na linii, nebo na předky, ptá s jen na rovnou krátkou záď a tu prostě CAC a CACIB psi nemají. Psala jsme to všeobecně, tzn, že většina psů západoněmecké krve má sraženou záď a většina psů čeké krve ji má rovnou krátkou. A pokud si vezmě psa po VD rodičích, tak tam je velká pravděpodobnost, že záď bude rovná krátká.

Eny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:36
- Nahlásit

Ebony
že je to z pracovního spojení, a vynech inzeráty, kde je napsáno že rodiče mají CAC, CACIB...
vidíš snad v tomhle někde že nemůže mít vlkošedý pes CACe ??? já tedy ne.

Jerryk
takže ještě jednou aby to Ebony správně pochopila
hledej v inzerátech na pracovní spojení, u kterého ani jeden z rodičů nemá CAC ani CACIB a na 99% budeš mít doma potomka s rovnou krátkou zádí, jako má tvůj hafan

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:38
- Nahlásit

Tak to já se přidám, protože tohle mě zajímá. Kolikrát když vidím na fotkách ty "podseknuté" NO, tak si říkám jestli ten pes vůbec může normálně fungovat-běhat. Mně takový pes připadá skoro zmrzačený. Nebo je jen takhle stavějí do výstavního postoje na focení a pak se ten pes nějak narovná?
U mého plemene -LR- vše co se ve standartu týká exteriéru, má své opodstatnění z hlediska pracovního využití psa.

Eny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:28
- Nahlásit

Ketrin
víš to je složitý, my máme ve standardu, že záď má být mírně svažitá přiměřené délky, tak aby umožnila prostorný krok a dobrý odraz. Teď už je jen otázka toho, co je "mírně"
Někteří psi jsou v pohybu normální a pak se do výstavního postoje prostě takhle nalámou, ale někteří jsou vážně přeúhlaní a to podle mě jde na úkor výkonu, nehledě na enormní zatížení zádi, DKK... Jde jen o momentální modní trend, kdy se zádě srážjí níž a níž, ale zase na druhou stranu mám takový dojem, že poslední dobou se od toho začíná zase ustupovat ve prospěch mírně klesajících zádí. To je podle mě i důvod, proč teď více "pracovních" psů získává pěkné hodnocení i na výstavě, nejenže se jim výrazně zlepšil exteriér, ale taky proto, že se mírně odstupuje od přeúhlených psů.
Ovšem je pravda, že co ovčáčkář to názor a na toto téma "rozdělení plemene" už byly velice vášnivé debaty a stejně nikdy nevedou ke kloudnému konci. Je to takové "ožehavé" téma, protože si každý brání to své, pro každého je ten jeho typ ten nejlepší. Nicméně stále je tu více "typů" NO a v dnešní době jsou neslučitelní, ať si kdo chce říká co chce, že NO je jen jeden. Není, po pravdě řečeno standard je jen jeden, ale jeho výklady jsou bohužel rozdílné, kydž se podíváš např. do nějaké USA encyklopedie, tak tam vypadá NO jako s prominutím kachna, no hrůza a je to stále stejný NO. Možná je to tím, že se jedná o nejrozšířenější plemeno na světě a proto je velice složité udržet jednotný exteriér, ale měli bysme se snažit aby jsme udrželi alespoň jednotné povahy, protože podle mě je NO hlavně pracovní pes a exteriér je u něho jen prostředek k docílení maximálně možného výkonu. Tak a teď mě ukamenujte

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 14:08
- Nahlásit

Ketrin
Ketrin, samozřejmě, že jsou tak postavení, až vyhrabu výstavní fotku mojí výstavačky a její civilní fotku, tak nepoznáš, že je to jeden pes
jinak DKK se u pracáků vyskytuje úplně stejně a to i psů, co mají nohy vzadu úplně rovné, myslím, že labrador nemá zrovna vzadu nohy přeúhlené a výskyt DKK je myslím i o něco častější, kdyžtak mě oprav.....
Ale poku se někomu líbí strmý pes, s krabicovou postavou, je to jeho věc, každý si může vybrat, ale stavba těla nikdy nezaručí povahu, takže pokud někdo chce v psa dobrého v povaze, tak by neměl koukat na výstavní ocenění, ale na zkoušky a na povahu

Eny

ale napsalas to tak, že pracovní spojení je tam, kde není CAC, a to je nesmysl, teď nemluvím o vzhledu, na druhou stranu by ovčák měl vypadat aspoň trochu jako ovčák, samozřejmě s povahou

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání