| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:06
- Nahlásit
Ebony
no to jsem se toho dozvěděla
takže na běžkách to musim teprve vyzkoušet,
u nohy mi chodí od mala
u nohy mi asi dobrovolně chodit nebude - když držim piškot tak to jde, jinak bych ji musela uškrtit
na výstavy se připravujeme tak průběžně
no jo, ale jak se to dělá? já byla jednou kdysi dávno koukat na výstavu, ale už si to moc nepamatuju, nevim, jak to tam chodí, co musí pes umět, prostě nic!!!
zátěž u kola já až tak od dvou let, předtím jen běháme canicross no tak to po mně nemůže nikdo chtít, abych běhala, i to kolo je pro mě otrava...
brašny já nedávám vůbec - aby jsme neztratili výstavní hrb ha, to je zajímavé, ona se tim nějak změní postava? mně by vůbec nevadilo, kdyby se Hekle ta záda trochu narovnala, takhle mi to připadá takové nezdravé, jak je má kulatá...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:24
- Nahlásit
venda
ale já neříkám, že s ní u nohy chodím venku
chodím na place a na míček, případně na žrádlo, mimochodem nedávám nikdy piškot, už jsem viděla zadušeného psa právě piškotem při poslušnosti, tedy i malou granulí, abych byla objektivní
na výstavě musí pes umět postoj,
a běhat na napnutém vodítku v klusu
záda se jí věkem srovnají, to s těma brašnama byl vtip, ale jinak je fakt nedávám, na druhou stranu nechápu proč si někdo pořizuje výstaváka, když mu vadí hrb
|
viky
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:27
- Nahlásit
Ebony
ted te vidim.....
Ja osobne uz sem videla fenu spolknou tenisak, takze i u micku jakekoliv velikosti ( teda ne kopacak ) byvam nervozni - nic mene je pouzivam, ale vzdycky kdyz si vzpomenu na Rexinu, tak se me poliva studenej pot.....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:39
- Nahlásit
viky
jo jsem to celá já
to je ale s kámošky stránek
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:43
- Nahlásit
viky
já teď používám kongy, ty snad nespolknou, ale tenisák už jsem taky u kámoše zažila, podle mě je tím specifickej, protože se dá zmáčknout a navíc ho s ním nechal o samotě, to já psům míčky nikdy nenechávám, jsou jen a jen na poslušnost
|
venda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:51
- Nahlásit
Ebony
no jo, většinou s ní zastavim dokud si pamlsek nerozkouše, ale ona o míček zas takovej zájem nemá, teď dávám spíš kousky masa nebo sýrá, zdá se mi, že nejsou tak suché a nemusela by je vdechnout, ale taky jsem si říkala aby jí něco nezaskočilo, když ona jinak už vůbec nemá zájem...
postoj zatim nevim jak cvičit, donutim jí stát, ale ne dát nohu dozadu, to se vzteká a lehne si na záda abych už jí proboha netrápila, to samé když jí občas při cvičení rovnám k noze
|
venda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:53
- Nahlásit
Ebony
jo a exteriéráka mám, protože pracovní psi nebývají takhle vybarvení a přítel jiného než znakatého psa v žádném případě nechtěl, já byla ráda, že si můžu vůbec nějakého přivést
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 15:04
- Nahlásit
Ebony
Ahoj,můžu se tě ,prosím,zeptat ...to je taky tvůj ten vlkošed?A jak se jmenuje a odkud je?Pěkný zvíře..Jestli to tu je někde uvedeno tak se omlouvám,nemám čas to celý číst.Dík
|
venda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 15:05 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
promiň, že pořád otravuju, ale ještě jsem zaslechla něco o vodičích na výstavě, jestli jsem to správně pochopila tam psa vodí někdo cizí a majitel běhá okolo, to už teda vůbec nechápu, je to tak? to bych měla smůlu, kdo by tam se mnou jako šel?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 15:53
- Nahlásit
davidkova renata
ten na tom obrázku? jo ten je můj, je to Eskimo z Purschova chovu, ta znakatá fena je Garrite Mirtan Bohemia, taky moje
oni jen trošku víc vyrostli
venda
no je lepší, když ti psa odběhá někdo cizí, protože pes se líp předvede
ten postoj se učí pořádně až když je zvíře dorostlé, teď jí zatím uč ukazovat zuby a zvykat si na manipulaci
já jsem měla i znakatou pracovní fenu, jsou normálně k "sehnání"
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 15:58
- Nahlásit
Ebony
Jo, díky. Z Purschova chovu maj pěkný zvířata.A že povyrostli mi teda vůůbec neva,mám takový zvířata ráda.Jen ti exterieráci nejsou můj šálek čaje..Ale to je jen můj pohled na věc,jsem stará škola .Dík za info.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 16:03
- Nahlásit
Z Purschova chovu maj pěkný zvířata
nejen pěkný, ale hlavně dělají, jsou to trochu tvrdší palice ,ale to já ráda
já jsem naštěstí natrefila na bezvadný exteriéračky v povaze, taky mi to nikdy nic neříkalo, měla jsem jen vlkošedy, ale musím říct, že naše holky jsou dost šikovný
no jo velkej pes, je velkej pes
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 16:18
- Nahlásit
Ebony
nejen pěkný, ale hlavně dělají, jsou to trochu tvrdší palice ,ale to já ráda
já jsem naštěstí natrefila na bezvadný exteriéračky v povaze, taky mi to nikdy nic neříkalo, měla jsem jen vlkošedy, ale musím říct, že naše holky jsou dost šikovný
no jo velkej pes, je velkej pes
A jak je starej,fešák?
Já právě na vlkošedy přešla,bo nemůžu strávit současnou podobu exteriéráků,to radši budu bez psa.. Ale neber to osobně,to bych nerada.Věřím,že v povaze máš šikovný holky,já jsem holt zatraceně konzervativní..
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 16:26
- Nahlásit
davidkova renata
no už mu jsou přes čtyři, toto utíká, ale je to miláček, svéhlavej, dominantní hajzl
jo jasně, každýmu se líbí něco jinýho, já jsem si zvykla, navíc naše holky jsou celkem v normálu, jsou pohyblivý , velký a zdravý, navíc jsou od kámošky, jejich matka je perfektní , jinak bych si výstaváka taky nevzala, hlavně ne z nějakýho velkochovu
taky nemám ráda přehnaný věci, ale to je i u pracáků, když vidím některý ty hajtry, kdy člověk váhá jestli to je ještě ovočun nebo už husky, prostě žádný extrém není dobrý
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 16:31
- Nahlásit
Ebony
Tak to je v nejlepších létech,hajzlík!
Extrémy jsou na obou stranách,to jo.Jsou pracáci co maj 25 kg i s postrojem,hlavně aby byli co nejrychlejší,to mi taky nebere.Proto jsem psala,že mi velký psi nevaděj
Jsou to naši mazlíci,tak ať nám to štěká!!!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 16:45
- Nahlásit
Ebony
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 17:31
- Nahlásit
davidkova renata
to je taky pěknej kousek, jak se jmenuje...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 20:52
- Nahlásit
Ebony
Jmenuje se Niki,je po Xacovi z Ps a Uri Milvel.Je jí teprv 15 měsíců.má 35 kg tak snad ještě zesílí!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 20:59
- Nahlásit
davidkova renata
Niki je fena?, to je tedy kusan, ale po Xacovi jsou velký psi
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 21:25 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Ebony
No jo,je to slečna a žere vod mala jako piraňa,tak má dobrej základ. Už když se narodila,byla o půlku větší než ostatní,beruška naše!A na cvičáku furt pyskujou jak je tlustá ,ale z toho my si prd děláme,bo je akorát!!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 21:59
- Nahlásit
davidkova renata
mně se moc líbí Urbi, brácha mámy, jsou to prostě pořádní psi
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 22:05
- Nahlásit
Ebony
Jo,ten byl teď nedávno na na nějaký důležitým závodě ne? To my to berem spíš "ambulatně" ,co bude to bude.Máme čubís hlavně pro radost a ten účel splňuje dokonale.
Tak dík za pokec,jdu do pelíšku.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 07:48
- Nahlásit
venda
proč chceš jezdit se psem u kola, když tě to nebaví? myslíš si že pes je nějak oc odvázanej z toho, že tě musí pořád někde dohánět, předpokládám, že v Praze zase tak moc přírodních cest není, takže ještě ke všemu bude běhat po betoně? pokud to chceš je kvůli kondici, tak osobně mi daleko lepší přijde vyběhat ho na balonek v parku třeba i z kopce... Výborný je taky plavání v létě. tam si pes sám může určit kdy už má dost.
To že na cvičáku nechce balonek, no holka tak to jí to musíš naučit, od té doby co si štěndo přineseš domů, tak jeden z nejdůležitějších úkolů pořádně vyvíjet kořistnický pud, tj. tahat se tahat se tahat se... ruku v ruce s balonkama učíš přivolání a utužuješ vztah mezi tebou a psem...a máš dost solidní neochvějný základ pro jakýkoliv pozdější výcvik.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 08:29
- Nahlásit
Ebony
cauky, cauky, jakej mas ten svitici micek ?
davidkova renata
je moc pekna. No vlkosedak, je hold vlkosedak
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 08:37
- Nahlásit
Eny
psa potřebuju u kola protože doma v Mariánkách jiný dopravní prostředek nepoužívám, navíc budu potřebovat, aby trochu natrénovala na vandry, kdy chodíme tak 25 km denně a nechci to trénovat rovnou na tom vandru, ale taky nemůžu každý den chodit takovou dálku, na to fakt nemám čas, na plavání se docela těšim, vodu miluje a nechápe, proč na konci listopadu nesmí honit kačenky ve vltavě
balonek má ráda jen doma, tam řádí jak černá ruka, nosí nám plyšáka, přetahujem se o uzel, ale v parku nebo na cvičáku jsou mnohem zajímavější ti pejsci okolo, s balonkem nemám šanci, občas ji ukecám nachvilku na klacek, ale nejlíp se vyběhá s jiným štěnětem
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:00
- Nahlásit
venda
no, na kolo i na 25 km turu, je jeste hodne mala. Jak je ted stara, 4 mesice ? na kolo opravdu az tak po roce a pul, dvou letech.....
ale v parku nebo na cvičáku jsou mnohem zajímavější ti pejsci okolo, s balonkem nemám šanci, občas ji ukecám nachvilku na klacek, ale nejlíp se vyběhá s jiným štěnětem
Chyba, ty musis byt nejzajimavejsi, vzdycky.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:15
- Nahlásit
venda
přesně jak píše Viky, ty musíš být pro štěně ten nejdůležitější tvor na světě, hrát si se štěňaty je sice fajn, ale na hru s paničkou to nemá Hra s tebou a v pozdějším věku výcvik musí být pro psa vrchol zábavy, pes se musí těšit na společnou činnost. To je to nejdůležitější. Prostě pro tvého psa se musíš stát středem světa. Na tom je důležité pracovat!!!! mylsím, že když trochu slevíš ze svých naprosto eúměrných požadavků na svoje štěně a budeš víc času věnovat správnému rozvoji společné spolupráce, ušetří ti to ve výseldku hodně času
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:16
- Nahlásit
viky
já jsem zajímavější v tom smyslu, že když se seberu a odejdu tak neváhá tam ty pejsky nechat, ale pokud jí necpu dobroty (to jsem pak nejzajímavější na světě s kouskem masa, ale to mi tady právě holky rozmlouvaly, že jí může pamlsek zaskočit) tak hra s balonkem prostě tolik neláká jako hra s pejskem, pokud se seberu a začnu se s ní třeba honit a nechám ji mě kousat do rukávu a podobně tak zajímavá budu, ale na cvičáku to zrovna moc nejde
takže já vim, jak se udělat nejzajímavější, ale nevim, jak to skloubit s tim cvičenim
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:19
- Nahlásit
Eny
proč myslíš, že mám na štěně neúměrné požadavky? nechci po ní nic, co by dělat nechtěla, jen zjišťuji, kdy s ní budu moct začít dělat to, kvůli čemu jsem si ji taky pořídila - aby mě doprovázela na výletech, ale určitě počkám, až dost vyroste, prostě se jen ptám, kdy to bude
|
viky
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
venda
holky ti nerozmlouvali pamlsek, ale piskot ebo granuly jako pamlsek, muze zaskocit, maso na mele kousky je OK.
Misto rukavu muzes pouzit malyho pesika, proc by to na cvicaku neslo ? Micek, si uvaz na voditko a mej ho stale v pohybu,, uvidis, ze zajem o nej mit bude. ja nevim jak to mam popsat, na psany slovo moc nejsem Eny ti to popise lip nebo Ebony, az prijde.
|