Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý ovčák
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:27
- Nahlásit

viky
míček na šňůrce mám, nezájem; může se tahat o uzel - taky to neni ono, ono to je, když může kousat do mě nebo do pamlsku
zatim jsem se rozhodla cvičák odložit a znovu to zkusim až po Vánocích, to jí bude půl roku, do té doby budem trénovat samy

Eny
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:35
- Nahlásit

venda
No víš prostě to na mě tak působí. Vlastnictví psa není jen o tom, že pes se musí přizpůsobit tobě, ale i o tom, že ty musíš přispůsobit svůj život psovi. Pokud důvodem pro vlastnictví psa bylo doprovázení tebe na výletech mohla jsi si vzít mladého psa z útulku. Co když z nějakého důvodu nebude tvůj pes schopný větší fyzické námahy, co pak.
Teď to nemyslím tak, že já se svými psi na výlety nechodila, ale pokud chceš víc cvičit a psa uchovnit... potřebuješ aby byl na výcvik čilý a těšil se, ne aby byl uťapkaný a unavený z nějakého výletu. výcvik i když se ti možná nezdá je celkem pro psa fyzicky a hlavně i psychicky náročný. Nehledě na to, že se většina akcí se koná o víkendech, takže zase je tu dilema, zda na cvičák, nebo na výlet, prostě je to jen a jen o prioritách. Nicméně na opravdu náročný výlet bych psa vzala až tak v 1,5 roku...
Nemyslím to zle, možná si jen nerozumíme

Eny
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 09:42
- Nahlásit

venda
Když budeš chtít, tak ti to ukážu, jak naučit zájem o balonek na šňůrce, nebo pešeček to máš fuk.
Základem je aby to bylo pro pejska zajímavé a "utíkalo" to. Po takhle taženém předmětu ti bude skákat každé štěně. Základem je že psisko musí vždy vyhrát. Pokud mu budeš daný předmět vnucovat do tlamy a když ho jednou uchopí, tak ho sebereš... tak to je hodně nadneseně nejlepší způsob jak psa odnaučit balonek...
Hraj si s ní na kořist, ať ten balonek "loví" nejlepší je na dlouhé šňůrce nebo na vodítku. musíš taky odhadnout, kdy ještě má zájem a vždy přestat v nejlepším, tak aby se na příště těšila...

venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 10:01
- Nahlásit

Eny
ty musíš přispůsobit svůj život psovi
to mi ani nepřipomínej, neuklízim, nevařim, nechodim do kina, už se ani neparádim, jen se věnuju psovi
výcvik je celkem pro psa fyzicky a hlavně i psychicky náročný tak to jsem si všimla, pro mě taky
já si s psinou umím hrát s míčkem i uzlem, prostě čímkoli, ale ona to zas tak neprožívá, doma občas s něčim přiběhne, tak se přetahujeme, házim jí to, ona to nosí, ale venku ukážu míček, ona po něm párkrát skočí a jde od toho, teď jsem jí nalákala na vrbové větve - ulomila se větev, já z ní každé ráno utrhnu menší větvičku s těma proutkama a lístečkama, strašně se jí to líbí, utíkám jí s tim, tahám to po zemi, ona po tom skáče, kouše do toho, už se ráno těší a sama k té velké větvi běží, ale kde mám furt brát vrbové větve?

viky
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 10:03
- Nahlásit

venda
nejde o to, ukazat micek, to je samozrejme nuda, proto sem ti psala, privaz ho na voditko a porad ho tahej po zemi, musi porad ''utikat'', byt v pohybu, byt lovena korist....

venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 10:15
- Nahlásit

viky
já tim ukážu míček myslela právě to, že jí ho nabídnu na hraní, kutálim ho od ní, přetahuju se s ní, jenže ona se na to venku tak nesoustředí jako doma, kde je z toho nadšená, párkrát ho popadne, pak jí ho odkutálim, ona ho vezme do tlamy, popojde s nim, upustí ho a jde pryč

KEISSA
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 10:45 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Tak pokud ji to venku nezajíma tak to dělej doma a postupně až bude zájem větší tak si nejdřív najdi venku klidné místo a zkoušej to tam..ten míček je na šnurce ne jen proto abys ho tahala po zemi ale i pro to když už ho uloví abys ho mohla trošku potahovat,což ji donutí ho držet pevněji jinak ji uteče.Pokud ho vyplivne tak ji prostě hned uteče a nemá nic.K lovení to nemusí byt jen balonek já používám malou kuži kterou později měním za peška ,mužeš zkusit suk nebo i jen silnější šnuru.Stejně poslouží i vycpaná ponožka na šnurce.U štěnat které tu vubec nebaví jde ponožku vycpat masem a to většinou zabere .

venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

KEISSA
jo, to já taky plánuju, že to prostě venku dělat zatim nebudem, nijak jsem to neřešila že si s tim venku hrát nechce, ale holky se tady divily, že nemám na cvičáku míček - nemám, protože ji tak nezajímá, mám sýr a maso, to se jí líbí, ale jak říkám, zatim vynechám i ten cvičák

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 12:15
- Nahlásit

venda
tak se musím vendy zastat, mám dvě feny po Quaně Hartis, a s nima od mala cvičím na salámky. Ta starší už je tedy na míčku, ale ono s těma výstavačkama to chce trochu jiný přístup
Takže vendo, klidně cvič na pmlsky a pomalu jí seznamuj s míčkem, dělej z něj jen parádu, něco co uvidí párkrát, nebo to lovení jak psala Keissa, ale jen pro motivačku. A poslušnost si procvičuj na pamlsky. Až uvidíš, že čubinka bude mít o míček velký zájem, zkus si na něj pocvičit, ale jen chvilku, pak ho zase schovej. Ten přechod z pamlsků na míček musí být pozvolný a s ohledem na zájem toho psa. U nás to trvalo třeba dva roky, a stejně si občas zacvičím na pamlsky.
A nemusíš kvůli tomu vynechávat cvičák, cvič tak, jak to vyhovuje tvýmu psovi a ne jak si někdo myslí, že to vyhovuje všem...

venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 12:31
- Nahlásit

Ebony
dík, tos mě uklidnila, já už si fakt myslela, že jsem divná, když nedokážu tu psinu ukecat na míček a všichni ostatní jo, ale zase jsem si říkala když funguje masíčko tak aspoň něco ovšem dva roky... no uvidíme :-D
no já nad tim cvičákem přemejšlim pokaždý než tam jdeme, jestli to má vůbec smysl, jestli jsem s ní nešla ještě s moc malou (ve 4 měsících), ale zase jsem si říkala, že si aspoň zvykne na to, že si nemusí s každym pejskem, kterého uvidí, hned hrát, ale to a kladina je asi tak jediné, co se tam učíme, u nohy jde jen na pamlsek, obraty - to jí já rovnám a často to zkončí tim, že Hekla lehne na záda, i když to dělám "něžně", sedni lehni vstaň a zůstaň zase umí i bez cvičáku
je to fakt dřina bejt začátečník

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 12:36
- Nahlásit

ovšem dva roky...
no někdy míň, a někdy vůbec
vždyť je to jedno, nauč se jednu věc, ať ti kdokoliv tvrdí, že tohle a tohle má být tak a tak, používej svůj vlastní rozum, a dělej věci tak, jak vyhovují tobě a tvému psu. Je to tvůj pes a ty jsi za něj zodpovědná, chytrých radilů se najde habaděj, většinou jsou to ti chytří, co v životě nic nedokázali a uměj jen kecat druhým do práce
hodně štěstí....

viky
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 12:46
- Nahlásit

Ebony
prosim, prosim, smutne koukam, prozradis mi kde jsi koupila ten svitici micek ?
A taky v kolik to v sobotu zacina ? Jestli se mi podari splasit prasulky ( sice spis ne, ale pokusim se ), tak bychom se prijeli kouknout.....

venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 12:50
- Nahlásit

Ebony

no nemysli, že už ses mě zbavila, nejsem tu pro radu naposledy!!!

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 12:56
- Nahlásit

viky
já ho koupila na světovce v Poznani, ale mají ho i na Baronu jsem koukala
www.baron.cz

já nemůžu najít ty propozice, ale asi normálně, jako jiný závody

venda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 13:09 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

no a hned mě napadla další věc - Hekla je sice statečný pejsek, jezdí v pohodě vlakem, autobusem, autem, metrem i tramvají, ale zjistila jsem, že se hrozně bojí jezdicích schodů do metra - moc často po nich nejezdíme, párkrát když byla malá a to jsem ji na ně postavila a zase z nich sundala, pak i párkrát sama slezla, pak jsme dlouho nejeli, potom jsme šli na hlaváku, vedl ji přítel, já šla před ní, podle mě si ani nevšimla, jak se na ně dostala, uplně v pohodě, takže pár dní potom jsem s ní šla na schody jako by je už měla zmáknuté, ona se před nimi zastavila, zapřela a odmítla na ně vlézt, tak jsem ji na ně donesla, utíkala po nich nahoru aby je měla co nejrychleji za sebou, vyskočila sama, ale po týdnu jdu jen tak po Smíchovském nádraží, najednou psina lehla a já koukám, že ji táhnu na vodítku po břiše, nikdy ještě nic takového neudělala, tak jsem se rozhlédla co se děje a my procházely kolem jezdicích schodů! od té doby jsme to nezkoušely, říkám si, že počkám až zase pojedeme s přítelem že ji povede a já půjdu před ní a budu jí uplácet něčím dobrým, ale třeba na to máte nějakou lepší fintu?

viky
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 13:19
- Nahlásit

Ebony
moooc diky. Nejhodnejsi.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2006 13:55
- Nahlásit

[b]venda[/b
Já taky cvičím na salámky ,cviky kde musím psa k něčemu nutit a potřebuju přesnost dělám na salámek(sedni,lehni.zustan ap.)balonek mám spíš jako uvolnění.Balonek jako motivaci používám až už pes ví co po ni, chci a potřebuji to jen udělat rychleji.Cvičit na salámek mi připadá lepší,jelikož v době kdy s peíkem cvičím tak většinou ta motivace na balonek ještě není uplně jistá a nemá cenu to štěněti znepříjemnit.

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2006 13:19
- Nahlásit

Janka
Mylsím že ani ne Ale jak koumám tak toho tady narostlo o 3 stránky....

Pupy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:36
- Nahlásit

Ty jo lidi tady se to nějak zastavuje...Mnoo chtělo by to nahodit nový téma....

Terri
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 16:04
- Nahlásit

Výcvikový víkend v Hranicích na Moravě
http://www.velkyknirac-aprocne.com/akce/akce07.htm ?sid=d012abe4e44f5a2824d7fcfea217a1f5

Pupy
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 15:23
- Nahlásit

Jsem jen tak zkoušela

Pupy
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 15:25
- Nahlásit

lepší je když si to zvětšíte

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 15:55
- Nahlásit

KOukám že se to tu nějak zastavuje, chtělo by to nahodit nějaké téma, ale nic mě nenapadá

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Led 2007 21:16
- Nahlásit

Pupy
už jsi si koupila ten postroj na běhání se psem?

Pupy
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 15:22
- Nahlásit

Ebony
Neee...došli mi peníze..to je hroznýn ael za to běháme a učme se frisbee...mno PUpyně by to šlo ale já sem jaksi střevo na házenííí

Ebony
Člen
# Zasláno: 13 Led 2007 17:56
- Nahlásit

Pupy
no já mám jeden navíc, tak jestli ho chceš, na fenu, ovčandu, není nový, dám ti ho zadarmo

Meny
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 14:57
- Nahlásit

Jak se těšíte na jaro až konečně začnou závody?Jezdíte?

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 23:16 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Lezu vam sem jen na chvilinku, NO nemam, ale zrovna jsem zkoukla krasave video - sice kratke, ale uderne! Vasco - pekne to kouse .

ira
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 11:57
- Nahlásit

Meny

Těšíme , těšíme . My už jsme byli v prosinci v Jirkově , teď v březnu se chystáme do Kladna .

ira
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 11:59
- Nahlásit

Fifi

U p. Glisníka nejen Vasko pěkně kouše , škoda , že tam těch videí nemá víc !

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání