| Autor |
Zpráva |
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 15:58
- Nahlásit
Kdysi jste mi tu radili s pořízením štěnda. Štěníka jsem dovezla domů a jestli Vám to neva občas bych se na něco zeptala, protože si už nějak nepamatuju jak to bylo s prvním NO.
Můj první dotaz. Mám doma ještě 2,5letého čiváska (pes) a včera jsme dovezli štěndo 7,5týdenní NO(pes). Čivavák z toho nebyl nijak odvázaný. Začínám je sbližovat a štěndo má čivavu jako hračku-pronásleduje ho, strká do něj packou, ňufá do něj.Občas se očichávají. Ze začátku štěndo kousalo, ale čivava zavrčela, takže už to nedělá. Můžu štěníkovi to pronásledování dovolit? Díky za rady
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 12:54
- Nahlásit
Už jsem si to našla v knížce-nesmí pronásledovat žádná zvířátka, takže ho zabavuju hraním a hračkou
|
venda
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 13:31
- Nahlásit
Jerryk
ty se máš, můžeš takhle brzy začít odnaučovat něco, co moje psina začala dělat až jako větší - rozběhne se k jinému psovi (tomu to nevadí, ale páníčkové jsou na mrtvici, protože nevědí, že si běží hrát) tak máš spíš výhodu, že můžeš trénovat s mrnětem, které snadno zvládneš, já se teď zamotávám do šňůry a chodim jako ostříž po parku abych si psa všimla dřív a psinu zpacifikovala, zastavila a vysvětlila jí, že k pejskovi jdem spolu a pomalu
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 14:38
- Nahlásit
Už jsem si to našla v knížce-nesmí pronásledovat žádná zvířátka
to je snad něco jiného, než že si chce hrát s čivavou, pokud to čivava snáší, tak proč ne, pokud jí to vadí, tak holt si s ním musíš hrát - hrát si s ním musíš tak jako tak, ale miluju chytré knížky, fakt
Všechny naše štěňata NO vyrůstají s naším malým jezevčíkem, a nikdy jsem jim nebránila se s ním stýkat, ba naopak, vyřádí se spolu do sytosti a od jezevce se naučí být zvyklí na malý psy.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 12:21
- Nahlásit
No právě ona to ta čivava nesnáší. NO je telátko neohrabané, má přes 5 kg a číva 1,2kg. Takže když NO hrábne packou, tak číva leží . Prostě ho musím naučit, aby se nechoval jako bagr Jinak číva má psíky ráda, jenom na sebe musí dávat pozor. Na štěníka vrčí, pokud vidí že se na ni žene buldozer, při tom koukne na mě co já na to (vrčení jsme museli odnaučovat). Vzájemně se oňuchňávají, ale musí to být v klidu ne hrrr.
Ebony, já vím, že nesmím v knížkách věřit všemu, ale já v pejskaření nemám takové znalosti - to je jako když můj otec kroutí hlavou,když vidí moji knížku rad do zahrady
Tak budu ráda, když mi tu občas poradíte
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 18:50
- Nahlásit
Ebony
Tak jo byla bych moc ráda ...zaplatila ybch ti poštovný
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 18:56
- Nahlásit
Pupy
tak jsem to psala zároveň, hele opíšu si adresu a pak ti to smáznu, ať ti tady nepíše každý "ctitel" jo?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:11
- Nahlásit
jj díky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 19:18
- Nahlásit
Nemáte někdo reference na chovatelskou stanici z Gargamellu?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 20:00
- Nahlásit
Mel
Proč?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 20:14
- Nahlásit
Ebony
no, kamarádka shání grifonka a tam mimo NO chovaj i je... jde mi jenom o to, aby to byli seriózní chovatelé, podle webu to tak vypadá, ale není všechno zlato, co se třpytí, že?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 20:47
- Nahlásit
Mel
Tak grifonky nevím...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 14:29
- Nahlásit
tak už jsem tu zas
chci se opět zeptat na aport, už jsem pokročila tak, že psina o míčky a uzly a podobné jeví zájem, vždycky se s ní přetahuju když neni na procházce žádnej hrací pes abychom jen tak bezcílně nebloumaly...
ona se většinou ráda o hračku přetahuje, když jí jí pak nechám, tak si jí chvíli i sama nosí, někdy jí to vydrží dýl, někdy jí upustí za chvilku (ovšem když je k dispozici hrací pes tak hračky nemaj šanci)
no a když jí hračku, se kterou jsme si hrály, hodim, tak za ní nadšeně vyběhne, občas do ní kousne, ale většinou se nad ní jen zastaví a chce, abych jí to zase hodila a ona za tim mohla běžet
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 19:36
- Nahlásit
venda
tak jí to neházej, přivaž si uzel na provázek a jen jí s tim jezdi po zemi, když je honící, až ho chytí, tahej se, pomalu si jí přitahuj a zase povoluj, chval jí za držení. Najdi si jednu věc, kterou má opravdu nejraději, se kterou se budete takhle tahat a tu jí nikdy nenechávej na hraní, to bude "posvátná" hračka jen pro ty, co si jí zaslouží. Ještě až bude plná zájmu, tak jí to seber, schovej a pokračování příště...Spíš několikrát denně po malých dávkách, než jednou do úmoru. A samozřejmě bez psů, pokud je zájem o psy pořád větší.
Ale musela bych to vidět, evidentně se neumíš přizpůsobit fence a odhadnout vhodný okamžik, kdy ji motivovat správným směrem
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 21:25
- Nahlásit
Ebony
no, spíš nevim, jak jí přesvědčit, že se jí vyplatí mi to přinést - já jsem ráda, že o to jeví zájem, takže dokud chce, tak se o to přetahujem, někdy jí kopu tenisák a aby jí to bavilo, tak k ní sama chodim si s tim hrát, ale když to nechám na ní, tak ona přiběhne pokud já mám hračku v ruce, ale nevnucuje mi jí ke hraní sama když jí má ona, maximálně na mě počká když má míček na provázku abych se s ní o něj prala, ale to stojí a čeká až k ní dojdu, když jí třeknu ke mně tak to vyplivne a přijde přemýšlím, jestli by pomohlo si s tim nehrát, dokud mi to nepřinese sama a nebo mám bejt ráda, že o to aspoň jeví zájem a počkat jestli se to časem zlepší (ale potom bych to měla dělat nějak aby ona si nezvykla, že já si pro hračku vždycky sama dojdu, nebo bych jí měla naučit to držet a přivolat s tim? zatim "drž" neumí)
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:44
- Nahlásit
venda
ale když jí to nebudeš házet, jen to vytáhneš s kapsy na provázku , pohraješ si s ní, a pak zase schováš, tak ona zjistí, že hra je jen u tebe, ale trvá to dýl, a prostě jí to nesmíš nikdy hodit, dokud si nebudeš jistá, že to tak bere. Jsou i jiné způsoby, ale nejdou doslova popsat na internetu, protože bych musela fenu vidět, a nevím, jestli by jsi byla schopná posoudit danou situaci. Jestli ale má fena o míček zájem (myslím, že jsi kdysi psala, že dřív neměla) tak je to plus a už je jen na tobě, co s tím u děláš...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 12:56
- Nahlásit
Ebony
no rozhodně má o míček větší zájem než dřív, to je supr, takže budem pomalu pokračovat, sice její pozornost od psa v žádném případě neodlákám na míček, ale když tam pes neni, tak si VĚTŠINOU hraje ráda, taky ne vždycky...asi to zatim moc řešit nebudu a budem se jen přetahovat a uvidim časem
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:14 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit
venda
nikam to nežeň, tady se vyplatí jen trpělivost a hlavně u toho přemýšlej a reaguj podle feny, když jí pořádně "zblbneš" na míček, pak ho nevymění ani za hraní se psem, to ale přijde věkem a tvou šikovností. Hlavně nesmíš dopustit, aby ti někam s míčkem utekla, nebo nedej bože si jí někde s míčem naháněla. Pak jsi zase na začátku...
Pokud se ti to stane, seber jí míček a konec hry, s takovým tím filozofickým nádechem - hraje se jen u paničky...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:19
- Nahlásit
Ebony
no, ona když jí řeknu "pust" tak chudák vyplivne i kost od kotlety, takže honit jí s míčkem bych nepotřebovala ani kdyby chtěla, ale dám si na to pozor, dík
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:01
- Nahlásit
Tak se představujem,,
,
|
xjindri1
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2007 20:04
- Nahlásit
KEISSA
Jak se jmenuje vlkošedý mimčo ????
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2007 10:08
- Nahlásit
KEISSA
Jejda, tak to asi máme skoro stejně stará mimča Jak je staré štěndo? Mému budou 27.2. 3 měsíce. Teď je na dietě, protože je to truhlík a podráždil si žaludek.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 09:53
- Nahlásit
Chystám se teď v sobotu poprvé s 4 měsíčním NO na cvičák. Je to první schůzka, já bych s ním chtěla začít školičku=základní výcvik. Dál by se vidělo... Včera mi vyprávěla známá, že její známá začala chodit se svým NO na půl roce na cvičák na soukromé hodiny. Prý proto, že chce aby jí NO doma hlídal. Tak nevím jestli já nemám taky ještě 2 měsíce počkat. S tím hlídáním se mi to nezdá, já myslela, že NO jsou přirození hlídači, ne? Hlavně bych ale chtěla znát Váš názor - jestli na cvičák můžeme už na 4 měsících. Díky
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 12:23
- Nahlásit
Jerryk
Já myslím že jo, já na cvičáku byla sice až v pul roce páč to ještě pro štěnda nebylo, ale myslím si že tam určitě zajdi
|
venda
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2007 13:39
- Nahlásit
Jerryk
jestli na cvičák můžeme už na 4 měsících
co byste nemohli? jen nevim, co tam budete dělat - teda abych to vysvětlila než se do mě ostatní pustěj - já šla se štěnětem ve čtyřech měsících a bylo to celkem k ničemu, co se týká cvičení, takže se tam běžte zatím opravdu jen dívat, sem tam něco vyzkoušet a zkoušejte to tak po 3 týdnech, zjistila jsem, že v tom půl roce se štěně začalo líp soustředit, líp chápalo, co po něm chci, takže mi došlo, proč někteří lidé doporučují začít v 6ti měsících...ale do té doby se může se cvičákem seznamovat a zvykat si ignorovat psy okolo, když se cvičí
co ale rozhodně doporučuju pro čtyřměsíční štěně, je školka pro štěňata, kde si pejskové hrajou a jen sem tam zkouší přivolání a tak...
tolik čerstvá zkušenost začátečníka
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2007 08:32
- Nahlásit
Děkuju za odpovědi. Je to školička pro štěňata a začátečníky. Tak snad tam nebude žádné velké cvičení. Já to chci zkusit hlavně kvůli ostatním psům, aby si s nima pohrál. Mně se totiž pořád nějak nedaří usměrnit chování vůči čivavě. On by si s ní chtěl hrát, vyzívá ji ke hře, ale čiváskovi to není po chuti. Hrabe po něm packou a to se čívě nelíbí. Dá to najevo vrčením, ale NO na to nereaguje. Když si hrajeme spolu a já kviknu, když mě to bolí, okamžitě reaguje, ale u čiváska ne. Tak doufám, že hrou s ostatníma štěndama získá zkušenosti.
|
Erynka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2007 11:28
- Nahlásit
Jerryk
já jsem začala brát psa na cvičák na třech měsících.Zvykat si na psy a tak.V pěti měsících jsme už měli krásný přivolání ,odložení mezi psema ,stopičky ,a kousání.Samozřejmě všechno hrou,ale čím dřív tím líp.Podle vlastní zkušenosti,samozřejmě.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2007 18:54
- Nahlásit
Tak mám první hodinu cvičení ve školičce za sebou a jsem nadšená. Je to naprosto super! Na začátku Nortík vyjížděl po psech, takže jsem nasadila košík, v průběhu mi cvičitel řekl ať ho sundám a ke konci se už očmuchával se psama a s jedním dováděl! Navíc cvičitel měl kolii s čivavou oba navolno! Když jsem viděla co dovolil psům z naší skupiny aby prováděli s čivavou, docela mi trnulo. On mi to po hodině ale vysvětlil, takže super. Jo a psy cvičitelů mají zřejmě privilegium navolno pobíhat po cvičáku. To je super, protože tak učí naše nevycválané mlaďochy. Přístup cvičitele k nám je bezvadný, všechno polopaticky vysvětluje a je trpělivý. Jsem ráda, že jsem začala chodit už teď i díky Vašim zkušenostem.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:46 - Změnil/a: Jerryk
- Nahlásit
Zkouším vložit fotku včera neplánovaně vykoupaného Nortíka
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:55 - Změnil/a: Jerryk
- Nahlásit
Chjo já zapomněla, jak se sem vkládají fotky, tak se omlouvám Tak jsem alespoň mé pokusy napravila a díky mé skleroze tu je vytapetováno Nortíkem. Tak se na mě nezlobte. Udělal mě včera totiž velikánskou radost. Já furt potají fňukala, že má malé uši a včera na mě vykoukly z těch mokrých chlupů ))
|