| Autor |
Zpráva |
Ewka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2012 16:31
- Nahlásit
Petra Bailie
Děkuji .
Mně je jedno, jak se to jmenuje, hlavně, když to pes hezky zvládne .
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2012 18:41
- Nahlásit
Petra Bailie
fakt ne, stal jsem tam celou dobu a bavili jsme se o bodech, takze vim, ze 5 rozhodne neubirali a navic v tomhle jsou tak zajedno, takove veci vzajemne ani neresi Stejne tak treba Jamie nebral body Davidovi na prvni discipline, ze byl neklidny u nohy - nevyrazil, ani neposkakoval dopredu, necuchal, jen byl neklidny. Jak rekl, tak neni treba hned na prvni discipline za tohle ty psy osekavat, oni se vyradi nebo oberou o body sami v dalsim prubehu...anebo se zklidni a bude to ok, coz byl zrovna v E pripad Davidova psa, dale uz byl mnohem vic v pohode. Jinak s koronou nevim, byla tak, jak si rekl Mark s Jamiem, kdyz se jim neco nelibilo, tak se ozvali. V podstate to vubec neresili.
Co se tyce treninku, tak mam pocit, ze uz jednou jsme trenink po WT delali, muzem to probrat. Ale zase to nejsou cele dny, jsou to pul dny treninku (cca 3 hodiny) a zas tak silene zabrat tam ti psi myslim nedostavaji.
K memory/poloblindu: od svych samotnych zacatku to mam tak, ze memory je dohozeny aport na stejne misto, pripadne po markingu poodejiti nebo prejiti na jine misto a vyslani psa. Mark a Jamie treba vsemu, co pes videl padat, i kdyz byl posilany pozdeji, rikaji marking, vsemu, co nevidel padat, i kdyz je to do stejnyho mista, rikaji blind (s vystrelem nebo bez).
Jinak citace z radu RS CZ:
Memory mark
Zde se zkouší paměť psa zapamatovat si místo dopadu aportu. Aport je odhozen jako při markingu, vůdce však po odhození aportu přejde se psem na jiné místo a vyšle jej až po určité době. Je možná obměna, kdy při návratu z markingu, aniž by to pes viděl, je na totéž místo odhozen další aport. Po odevzdání prvního aportu je pes vyslán pro druhý.
Poloblind
Aport je odhozen nebo položen tak, aby to vůdce ani pes neviděli. Rozhodčí vůdci vysvětlí, kde je aport a vůdce pak musí psa do tohoto prostoru navést za použití akustických (hlas, tón píšťalky) a vizuálních (navádění rukou, směrování rukou) povelů, přičemž sám musí zůstat na místě, odkud byl vyzván k vypuštění psa. V této třídě při poloblindu pomocník směrem k místu, kde dummy leží, vystřelí. Vzdálenost střelce od položeného dummy by neměla být větší než 35m.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2012 18:41
- Nahlásit
Ewka
a to je hluboka pravda!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2012 18:52 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Hele, já tomu tedy vůbec nerozumím a ani rozumět nepotřebuju,ale tohle V této třídě při poloblindu pomocník směrem k místu, kde dummy leží, vystřelí. nějak moc nechápu, když to tedy ve vyšší třídě neudělá,tak už je to přeci blind a ne poloblind,co? Co jinýho by byl blind,než situace,kdy pes nic nevidí,nic neslyší a jde na povel pro aport?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 08:10
- Nahlásit
Dobré ránko!!
Tak myčka už je v provozu. Včera večer jsem tam šoupla první várku, dnes přijde na řadu další.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 08:26
- Nahlásit
bilksa
hele to jsi týden neumývala nádobí?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 08:37
- Nahlásit
Vlasta
Včera jsem ztvrdla skoro 5 hodin na STK
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 09:10
- Nahlásit
Vlasta
Týden ne - stačila sobotní večerní oslava narozenin.
Ketrin1
Ha, tam posílám raději tátu. Musí to vždy ukecat, abych prošla.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 09:19
- Nahlásit
bilksa
Šárko, kdyby jsi tam šla Ty, tak to vůůbec nemusíš ukecávat
jana33
s tím blindem máš podle mě pravdu, ale nepochopila jsem jestli se na to ptáš nebo co??
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 09:40
- Nahlásit
Fresh
No vždyť to říkám, že se posunul výklad. Zkušebák RK je praktický totožný s tím, co měl Retriever sport před cca 2-3 lety. On termín poloblind je vůbec příšernost, z čistě jazykového hlediska. Jak se čemu bude říkat je věc dohody, jako podstatnější problém bych viděla v tom, že se zvětšuje rozdíl v obtížnosti třídy E u RK a RS. Před čtrnácti dny na Konopišti jsem šla L mimo soutěž, abych v Táboře mohla zůstat v E a dobře jsem udělala, přestože ho čuba zvládla docela slušně. Obtížnost L u RK je obdobná jako E u RS. Samozřejmě, je to věc názoru, já mám za to, že v E by měly být opravdu úplné základy, většina startujících jsou začátečníci s prvním psem, kteří jsou rádi, že jim pes vůbec nějak donese marking a zná povel hledej. Ale nějak začnou, někoho to chytne, začne se víc zajímat, cvičit, shánět informace.... Když tyhle lidi vysokými nároky odradíme dřív než vůbec začnou, working testům to nijak neprospěje. Na utahování šroubů je dost prostoru ve vyšších třídách.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 13:25
- Nahlásit
Petra Bailie
Gratuluji.
Jsem teď mimo dění, tak si čtu vše nazpět. My máme štěňátkovský rok, takže vypínám výstavní a pracovní tlačítko .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 19:06
- Nahlásit
Nemáte někdo doma robotický vysavač? Uvažuju o tomto:
http://www.roboticky-vysavac.cz/detail/irobot-room ba-625-professional/
ale tak nějak nevím, i když je to profesional a je dělaný na pet - jestli zvládne chlupy od 3 psů.......abych nepropadala iluzím a nevyhazovala prachy
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 19:32
- Nahlásit
Vlasta
Máš doma koberce, nebo podlahy? Koukala jsem do dTestu a tam tedy nevyšly celkově nic moc. Nejlépe dopadl iRobot Roomba 555, pak i Robot Roomba 520 a LG VR5902LVM Hom-Bot.
Ale každý byl dobrý v něčem jiném, tak asi hodně záleží, co máš doma za povrch.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 19:50
- Nahlásit
bilksamám koberce a dlažbu a koberec asi zůstane....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 20:06
- Nahlásit
Tak jsem koukala na výsledky a nejlepší na chlupy z koberců a zároveň na tvrdé podlahy byl iRobot Roomba 555.
Ovšem celkově nedopadly roboti moc dobře. Žádný z nich neumí vysát pořádně rohy a podél stěn.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 21:35
- Nahlásit
Vlasta
A nebojíš se?? Mám dojem že občas zmiňuješ, že se u vás poměrně často průjmíkuje nebo blije.... vzpomeň si na ten článek jak se tak líbil Zuzce...
Já ho teda taky chtěla, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Koupili jsme bezsáčkový Electrolux Performance, bezvadně zvládá psí chlupy i lidské vlasy zašlapané do koberců, jsem spokojená a ten pohyb mi taky neuškodí
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 22:07
- Nahlásit
Ketrin1
Tak třeba robota nechá zavřeného v jiném pokoji, než psy. Alespoň tak, bych to dělala já. I bych se bála, nechat je dohromady. Kdo ví, co by pesani vymysleli...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2012 22:16
- Nahlásit
Tak Ferdu by zaručeně robotickej vysavač nepřežil jinak myslím,že každý asi bude mít s větším množstvím chlupů problém,leda bys ho opravdu pouuštěla každý den...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 07:39
- Nahlásit
Vlasta
jen blbni ))))
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 07:51
- Nahlásit
To raději ty peníze utratím za cesty a dál budu lítat doma s mopem a luxem
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 08:29
- Nahlásit
Dobré ránko!!
Tak já tedy ráno dobrá rozcvička: vstavála jsem brzo, abych se osprchovala a oholila si nohy. Nasměrovala jsem si sprchu dolů na nohy, jenže jsem si nevšimla, že mi stříká rovnou na dveře sprcháče a samozřejmě jsem si vyplavila koupelnu. Nebylo to moc, ale ranní rozvička byla prima.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 12:06
- Nahlásit
Ketrin1 no na to jsem si taky vzpomněla, ale říkala jsem si, že MĚ se to stát nemůže
JInak už jsem to rozchodla - na ty psí chlupy v našem množství to asi fakt není
Dneska mám za sebou vyříznutí lipomu o velikosti tenisového míčku, jak napsal do zprávy pan doktor a jsem tedy doma - musím říct, že to vůbec nebolelo a zatím nebolí, takže fakt nechápu proč jsme si to nenechala vytáhnout už před 10 lety v pondělí jdu na stehy ..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 12:57
- Nahlásit
Vlasta
Tedy, tenisový míček už je obrovský!! Držím palce, aby to vydrželo a moc tě to nebolelo.
Jinak já tedy nemám doma koberce, tak používám jen kadeřnické koště, ale majitelka Athose má doma ještě dalmatina a to jsou šílené chlupy a hrozně si chválí vysavač normální: Miele Can & Dog. Celkově jsou na něj dobré recenze: http://sackove-vysavace.elektromedia.cz/miele-cat- dog-4000-s-4262
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 13:12
- Nahlásit
bilksa
Labradoří chlupy jsou nejhorší! Normálně se mi několikrát zabodly do nohy jako tříska!
A jinak při více psech doporučuju bezsáčkový vysavač,protože jinak se na těch sáčcích člověk nedoplatí.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 13:42
- Nahlásit
jj ten bezsáčkový má jednak levný provoz, ale hlavně!! - vždycky když to jdu vysypat ten bordel, tak aspoň vidím nějaký reálný výsledek svého snažení
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 13:45
- Nahlásit
jana33
Já už neluxuju, jenom zametám, je toho každý den hromada, že by z toho byl ještě jeden pes. Nechápu kde se toho tolik pořád bere! Mám takový zvláštní gumový smeták, se kterým jezdím jako když se shrabuje sníh. Tak se chlupy nerozvíří, ale pěkně smetou na kupičku. O robovysavači jsem též uvažovala, ale když vidím, kolik těch chlupů je, mám obavu, že bych pořád jen čistila a vysypávala......
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 13:52
- Nahlásit
Ketrin1
aspoň vidím nějaký reálný výsledek svého snažení
já mám sáčkový, ale tak tam alespoň nakouknu, ať to taky vidím
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 14:25
- Nahlásit
Petra Bailie
To je to kadeřnické, ne? Mám ho také.
jana33
Měla jsem tu čest hlídat labradora i dalmatina a musím tě trošku potěšit - dalmatiní chlupy jsou horší. Sice jen o malinko, ale jsou.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 14:31
- Nahlásit
A boxeří!
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2012 14:34
- Nahlásit
jana33
Jani, nechápu, mě se za 8 let do nohy nezabodl ani jediný chlup .
My doma vysáváme, vytíráme a zametáme denně.
|