Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 585 . 586 . 587 . 588 . 589 . 590 . 591 . 592 . 593 . 594 . 595 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 15:11
- Nahlásit

jana33
Tak to jsem nějak vytěsnila.

No je to tedy hrozný, protože jediné venčení, které máme je po loukách a lesích.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 15:15
- Nahlásit

bilksa
Noto je ten průšvih,my jsme na tom stejně. Na druhou stranu ale myslím,že to svědčí o tom,že by virus neměl být natolik rozšířenej a zatím není třeba panikařit,protože jinak by na to psi museli umírat po desítkách,ne-li stovkách ročně....

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 15:29
- Nahlásit

jana33
Tak jsem nebyla líná a našla ten článek a pan Ziegrosser píše tyto zásady, které mají zmírnit riziko nakažení psů:
1) psy zásadně nekrmit syrovou zvěřinou černé zvěře,
2) psy nekrmit ani tepelně neopracovanými výrobky ze zvěřiny (salámy, klobásy, uzená zvěřina),
3) nedávat odpady ze zvěřny na újediště,
4) všechny vývrhy černé zvěře hluboko zakopat,
5) nepoustět psy na výřed,
6) po dokončení vyvrhování černé zvěře umýt svou obuv,
7) během naháňky by měli i lovci na stanovištích razantně odhánět psy od střelené zvěře.

O nakažení z moči a trusu jsem nic nenašla.

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 15:31
- Nahlásit

Jinak promořenost u nás je 31,7%. Podle toho monitoringu je největší promořenost v Jablonci nad Nisou.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 15:37
- Nahlásit

bilksa nesouhlasím s bodem:
2) psy nekrmit ani tepelně neopracovanými výrobky ze zvěřiny (salámy, klobásy, uzená zvěřina),
ten si sám odporuje - tepelně neopracované salámy a uzená masa - ty přece jsou tepelně opracované v každém případě....

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 15:43
- Nahlásit

Vlasta
No asi se neopracovávají takovou teplotou, aby to zabilo ten virus, ale nerozumím tomu. Píše, že virus je hrozně houževnatý.

No já zůstanu u našich opatřeních - dosledy raději nebudou a vyhneme si naháňkám, protože Charlotte si vždycky musí do střeleného prasete kousnout, chce ho odtáhnout a to je tedy od barvy celá.

Procházky hrotit nebudu - to bychom nesměli vylézt z baráku.

Ale jestli se objeví vakcína, tak bych asi naočkovat nechala.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 16:15
- Nahlásit

http://www.foxterrier.cz/view.php?cisloclanku=2012 040201
toto přidala paní na FB na Rertievera CZ

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 16:17
- Nahlásit

Jj, četla jsem. Tam píšou i ty tělní tekutiny.

No uvidíme, snad to nebude tak hrozné s tou promořeností.

bilksa
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 20:39
- Nahlásit

Tak konečně přináším fotky ze včerejška:

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.271254 596301702.63081.100002514909639&type=1&notif_t=lik e

Vlasta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2012 21:12
- Nahlásit

bilksa krásný, koukala jsem na FB

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 07:06
- Nahlásit

Dobré ránko!! Tak zase pondělí - já mám štěstí, že mám pondělí krátké. Navíc mi dnes přivezou myčku, tak se těším i na to škaredé pondělí.

Vlasta
Díky. Z Athose je už pořádný kus psa. Není to tedy žádný drobek...

Michal koukal na fotky a nadával mi, že jsem ho měla přihlásit do Salzburku, aby nám konečně někdo objektivně řekl, jak vypadá. Tak jsem se mu snažila vysvětlit, že na vystavovat na světovce je pro mne zatím nad mé zkušenosti.

No netvářil se, že by to pochopil a šel se podívat na internet, jestli ho ještě nemůže dohlásit.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 07:09
- Nahlásit

To jste mě teda nepotěšily - představa, že chodím se psy jen po cestách a na vodítkách...

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 07:15
- Nahlásit

Člověk to nesmí tak hrotit - kdyby promořenost byla tak veliká, tak lidé, co mají barváře by nevylezli a i by v okolí musel být nějaký úhyn psů. U nás nevím o žádném případu.

Ono je to vždycky trošku přitažené za vlasy. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet a třeba už bude k mání vakcína.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 07:20
- Nahlásit

bilksa
To je jasné... pro jistotu to ale s hospodářem proberu, jak to vypadá tady u nás...
A gratulka k výstavě!

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 07:32
- Nahlásit

Ketrin1
Jasně, chce to prodiskutovat.

Díky za gratulku. TTahle výstava je jen takové malé, bezvíznamné plus.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 07:45
- Nahlásit

bilksa
no nad mé taky - nicméně jedu do Salcburku

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 08:09
- Nahlásit

Vlasta
No jo, ty na to máš ale pesana!! Budeme držet palečky!!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 08:21
- Nahlásit

bilksa
nepodceňuj se jo?? Proti Tvému Athosovi vypadá KOkinko jako miminko, všichni kolem nás jsou v 10 měsících dospělí - my ne takže je veliká otázka jak to budou rozhodčí brát a že bych byla nějaký handler to se taky nedá říct

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 08:41
- Nahlásit

Vlasta
Oni fotky zkreslují, já myslím, že v nich takový rozdíl nebude....

A zase možná lepší, že se dodělává pomaleji. Já bych nakonec také možná leja, kdybych věděla, žes hlásila, a že bych tam měla spřízněnou duši.

Ewka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 10:05
- Nahlásit

Nevíte, jak dopadla Peťa s Týnkou na WT?

Ewka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 10:17
- Nahlásit

Tak už vím .

23.4.2012: Poslední dobou máme opravdu na pilno, další WT třídy E, tentokrát v Táboře se zahraničními rozhodčími (Mark a Jamie Bettinson, GB). Tina se opravdu snažila a vybojovala 2.místo!

Gratulujeme !

bilksa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 10:20
- Nahlásit

TAk to je super!!

Petě gratulujeme!!

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 11:31
- Nahlásit

Ewka
Díky! Bylo to moc fajn, dle očekávání to rozhodčí docela napálili, byla jsem ráda, že jsem ještě zůstala v E. První disciplína walk-up po dvou, marking dopředu, druhá disciplína walk-up pro dva s markingem dozadu. Třetí disciplína zase dva psi vedle sebe na louce, v lese se naházely 4 dummy, každý pes přinesl jeden, pak čelem vzad, popojít tak o 20m dozadu a poslat na memory pro další. Ten druhý už byl tak na 70m, takže na E docela daleko. Čtvrtá disciplína marking z vody přes hráz, takže vůdce neviděl, kam pes plave. Pátá poloblind z nízkého rákosí, vzdálenosti o něco delší, než býváme v E zvyklí, cca 50 - 60m. Rozhodčí nás po každé disciplíně pochválili, že well done, a pak jsem jen slyšela jak pět bodů dolů za čuchání při chůzi, pět bodů za ohlédnutí po házeči,... a dál už jsem radši prchala z doslechu. Do dvojice jsem nafasovala psa, co má dost problém s klidy, na minulém WT vyběhl a napadl druhého psa, takže jsem docela trnula, aby se nám nestalo totéž, to bych asi spravovala hodně dlouho, ale naštěstí všechno ustál. Tina dělala nejlíp ze všech WT, co jsme startovaly, dokonce běhala i docela rychle, jednou udělala s dumíkem kotrmelec, jak byla rozběhnutá, ale stejně jsme vyvázly jen s dobrou.
V L byly stejné disciplíny, ale vzdálenosti skoro jednou takové. M a S jsem neviděla, ale ty prý už byly celkem normální. Shrnuto: moc prima akce, užily jsme si to, počasí přálo, organizace bez chybičky, rozhodčí milí, neodpouštěli ale nic, nádherné ceny (máme novou dummy tašku, fakt krásnou, k tomu píšťalku, vodítko, dumík,....), Tina spokojená, já taky.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 11:36
- Nahlásit

Petra Bailie
super - gratuluju. O L kách jsem už slyšela - ještěže jsem byla doma GR tam prý nebyl žádný

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 11:52
- Nahlásit

Vlasta
No jo, jeden chesa, jinak samí černoši, tuším dva flati, zbytek LR, myslím samí trialáci. Fakt je, že u nich metr sem, metr tam.... Ale na Tinu už by to bylo daleko.

Ewka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 12:12
- Nahlásit

Já jsem koukala na fotky, skoro samí trialáci .
Petra Bailie
Tak ty disciplíny zní jako skoro ty samé, co jsme byli s Denim v Táboře, hlavně ten aport z vody přes tu hráz, to bylo dobrodružství, když na psa vůbec nevidíš, jen jsem slyšela hrozný skok do vody .

Fresh
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 13:06
- Nahlásit

Ewka

hele, pozitivni na tom je, ze mas aspon jistotu, ze je ve vode a nelelkuje nekde na brehu))

Petra Bailie

gratuluji, hezky vykon Jinak v E poloblind nebyl, chteli ho udelat, ale rozmluvil jsem jim to, takze to byl marking do rakosi a pak vyslani pro aport do stejneho mista, takze totez jako bylo v tom lese, jen uz chodili psi po jednom (a zase to diky tezsiho terenu v miste dopadu bylo spojene s dohledavkou). Vzdalenosti postupne trosku natahovali, protoze videli, ze psi zrovna s timhle nemaji problem a protoze teren byl jednoduchy - pole s nizkym/zadnym porostem (stejne to bylo v L). Zase se mi libilo, ze to vsechno udrzovali jednoduche a jasne - marking, memory, dohledavka.

M a S si byly hodne podobne, Ska pomerne jednoduche. Tomu odpovidal Vikyho naprosto bezchybny vykon, kdyz by poprve v zivote dostal plny pocet - 5x20. Nicmene aby to nebylo tak jednoduche, tak jsme si misto toho vykoledovali svoji druhou nulu a zase za uplnou blbost Ve walk-upu padl marking, nejprve Viky krasne prinesl blind zezadu a kdyz jsme se otocili na marking a ja se chystal rict povel, tak Viky vybehl...a ja z toho byl tak v soku, ze misto abych ho nechal bezet a dodal povel nebo byl uplne zticha a rozhodci nic nepoznal, tak jsem mu jen prekvapene rekl "heej, Viky", Vikysek se vratil a poslal jsem ho znovu Tak jsme si misto 1. mista a plneho poctu odnesli "jen" volbu rozhodcich Zas na druhou stranu nas plne zastoupila moje draha polovicka s Goriskem a svoji prvni ucast v S promenili ve vitezstvi s 87 body ze 100

Jo a Peti, za chuzi ti strhli 2 body (obecne to tak delali), v tom lese za to, ze zustala stat s dummy, taky 2 body - chyba vudce, mela jsi hned piskat ke mne. Kdyby chytla damika a bezela hned zpet k tobe a pritom po nem koukala, tak by to neresili. Vadi jim to, kdyz pes zustane stat a koukat nebo kdyz bezi a evidentne pri tom kouka po dalsich dummy. Vubec jim nevadi, kdyz vudce psa pripiska (samozrejme v rozumne mire, ne ze bude piskat celou dobu vkuse ).

Takze asi tak, celkove panove z Walesu opet nezklamali a bylo to uzasne, pokazde se clovek dozvi neco noveho a srovna si myslenky. Naprosto bezkonkurencni byl patecni vecerni pokec o trialech, posuzovani ruznych situaci, podminkach pro rozhodci atd - jsou to praktici s neprebernym mnozstvim zkusenosti a jak trenink, tak WT stavi tak, aby odpovidaly co nejvice praktickym situacim a hlavne je stejne tak posuzuji. Jsme se pak s nimi k tomu vraceli cely vikend po vecerech i behem WT. Musim rict, ze malokdo je jako oni a umi vsechno takhle podat - navic porad nabizeji pomocnou ruku, at pozveme lidi z klubu, rozhodci, at u nich stoji na WT a diskutuji s nimi. Takze verim, ze pristi rok se tu s nimi uvidime znovu - a preju si, stejne jako to zduraznoval Jamie po oba dny pri vyhlaseni (a pritom chvalil velky pokrok, ktery tady s pejskama delame), ze ucast bude mnohem vyssi

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 14:11
- Nahlásit

Fresh
Tak to bude jen komunikační šum, co se pamatuji, tak poloblind se říkalo aportu, který pes neviděl padat, ale byl na stejném místě jako ten předchozí. Ale časy se mění, obtížost šla nahoru, takže teď už to možná poloblind není....
Na bodovou tabulku jsem zvědavá, možná to Jamie po dohodě s Markem zmírnil, mě říkal pět a pět bodů, což mi přišlo na E hodně tvrdé. Ale jak jsem psala, WT to byly moc hezké a ráda na Bettinsony přijedu zase. Každý rozhodčí má svůj metr, ale pokud měří všem stejně, není problém, když to bere přísněji. Takhle to člověka víc upozorní na chyby, které třeba v tréninku nepovažuje za až tak zásadní, ale které se můžou vymstít ve vyšší třídě. Možná za mne jediná připomínka, přišlo mi, že u některých disciplín stála korona tak blízko, že to rušilo. Pokud to tedy nebyl záměr....
Jo, Freshi, kdyby se příště dal udělat trénink až po WT, byla bych docela ráda, takhle si musím vybrat, jestli to nebo to. Po dvou dnech intenzivního tréninku jít WT prostě nemůžu, aspoň zatím ne.

Ewka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 14:43
- Nahlásit

Petra Bailie
Peti, já si zas pod poloblindem představuju aport, kde se udělá jen zvuk a na místě, kde pes ještě nebyl tak nevím, ale já v tom měla vždy zmatek.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2012 15:05
- Nahlásit

Ewka
Citace ze zkušebního řádu pro WT RK CZ:
Poloblind
Pes vypracuje marking a při návratu, aniž by to pes viděl, je na totéž místo odhozen další aport. Po odevzdání prvního aportu je pes vyslán pro druhý. Dále to může také být aport, který pes neviděl odhodit, ale bylo tam vystřeleno. Další variatnou je, že aport je umístěn v prostoru, kde pes již pracoval a po určité časové prodlevě se tam má vrátit.

<< 1 ... 585 . 586 . 587 . 588 . 589 . 590 . 591 . 592 . 593 . 594 . 595 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání